Veliler ve öğretmen arkadaşlar okul sorunu kafamda deli sorular...

Benim ilkokuldaki ilk öğretmenim de yaşlıydı hatta emekli oldu sonra bizi yine çok yaşlı bi kadin okuttu
Ama bak ben de okudum öğretmen oldum bizi yetiştirdi o kadar.

Öğretmenin yaşı ile deil mesleki kabiliyeti ile alakalı bazı şeyler

Anlamıyorum sizin çocuğunuz çocuk da öğretmenin çocuğu çocuk deil mı?

Kadın sokağa mı atsın?tabiki izine ayrılacak.tabiki bakacak

Iyiki ilkokul öğretmeni değilim şimdi ona dua ettim

O kolejdeki öğretmen yarın atanır gider görürsünüz siz de.

Kimse kimseye 4 senenin garantisini veremez

Konuya çok sınır oldum
Öğretmenler evlenmeyin doğurmayın hasta olup rapor almayın
Hey Allahım ya

Kızım özel okulda. Öğretmeni 60 yaşında bir öğretmen ama cidden çok memnunum. Hem okuldan hem öğretmenden. Dini eğitim yok. 2 yabancı dil öğreniyorlar. Öğretmenimizin açıkcası yaşı beni endilelendirmişti ama çok şükür korktuğuna uğramadım. Kızım ilk öğretmenini hiç sevmemişti. (Aynı anda 6 7 veli almıştık çocuğumuzu) ama bu öğretmenini çok seviyor.
Kendimde özel okulda okumuş ve uzun yıllar çalışmış birisi olarak söylüyorum her özel okul aynı değil. Umarım iyisine denk gelirsiniz.

Çok fazla abartıyorsunuz benimde oğlum birinci sınıf öğrencisi komşu çocuklarında vardı yazın bir telaş anlatamam bir öğretmen seçme derdi şu öğretmen iyiymiş bu kötüymüş hatta bi komşum araya ne adamlar koydu tutulan bir öğretmene verdi
Bende de Allah etmeye bir rahatlık kime düşerse şansına modunda geziyorum bide bizim çocuk takıntılı olmasına rağmen
Neyse diğer komşular çocuklarını “ iyi” öğretmenlere yazdırdılar
Okul açılmaya yakın öğretmenimiz belli oldu 55 yaşında bir adam Allah var bütün yaz oturursan böyle olur dedim çocuk heba olacak benim içime bir öküz oturdu
İlk gün dedesi Veli toplantısına katıldı adamın ilk dediği beni hiçbir öğretmenle kıyaslamayın zamana bırakın acele etmeyin demiş.
Bir görseniz ödevleri iki sayfa fazlası yok. Diğer komşular sayfalarca ödev birde üstüne flaş bellekle ile gün tekrarı
Benim gün geçtikçe gözüm korkmaya başladı bunlar okumaya nasıl geçecekler diye
Zamanla baktım diğer çocuklar yılmış artık dersten ağlaya ağlaya okula gidiyorlar bizim ki çok mutlu
Okumaya da daha erken geçtiler daha harfleri de İnan’ın dün bitti ama bilmediği sesleri bile önden söylediğinizde okuyordu.
Sınıfında çok büyük bir uçurum da yok hemen hepsi aynı düzeye yakın bir grubu alıp götürmedi hepsini aynı anda geliştirdi.
Demem o ki bizim öğretmenimiz pek de ”iyi” bir öğretmen değildi. Ama bize çok “iyi” geldi

Kizlar bi sakin olun bence. Konu sahibesi sadece cocugum acaba iyi bir egitim alicakmi? Kaygisi yasayan biraz pimpirikli bir anne.
Sanki ayy 60 yasindaki cok kotu .
Yada dogum yapmis hemen niye gelmemis!!
Bu tarz infaz ve yargilarda bulunmuyor.
Ben oyle hissetmedim.
60 yasinda acaba gozu iyi gorurmu? Yada kulagi tam duyarmi? Ne biliyim bu tarz bende heralde acaba mi? Derdim he burayada sormus iste napiyim nasil bir yol izliyim diye. Masallah sanki tek cocugunu oven anne konu sahibi gibi taslanmjs durmus. Ogretmen neden gelmiyo diye direk sorgulamamis . Keske haber verilseydi demis . Cocuk icin beddua etti diye ustune gitmissiniz mesela halbuki daha bekar kiz evlense hamile kalsa zaten 3 4 yil nerdeyse .. hani ön yargi yapmayinn diye naralar atiyoruz ya her konuda. Buda ayni ondan iste bi bakin bi olayin Icindeki sadecee ve sadecee endiseli anneyi görun.
Dini olarak evet sacma sapan tarikatlar turedi falAn bunu en kotu sekildede tecrube ettik . O yuzden islamin sarti, imanin sari , iste 32 farz yani dinii temel disinda herhangi bilmediginiz olumsuz bisey ogrendigini farkeederseniz hemen okula gidip bu ne diye sorarsiniz yani. Zaten kuran-i kerim icinde asla ve aslaa kotu etki olucagini dusunmuyorum manasini bilmeden arapca bir kitap okucak gibi dusunun. Ilerde isterde melainide ogrenir ve istersee hayatinada gecirir. Bu kadar.

Konu sahibi yorum yapmayacaktım ama şu okadar öğrencinin vebaline girdi olayından sonra duramadım, neden girsin vebale acaba kadın göreve başlamışta dönemin ortasındamı burakmış çocuklarınızı, sizinkiler çocukta öğretmeninki ne acaba. Bir öğretmenin çocugunu kendi büyütmek istemesi suçmu gerçekten çok düşüncesizsiniz. Bende bir öğretmenim ve çocugum zatürre işe hastaneye yatış yaptıgında yanında refakatçi olarak kaldım 3 gün raporluydum sizin gibi anlayışsız, gaddar öğretmei bir robot gibi gören veliler yüzünden müdürümden duymdıgum şey kalmdı, bizde insnız yaa bizimde çocuklromız hasta olabilir ilgi bekleyebilir insanız insan. Azcık empati yapın sadece kendini düşünmeyin bencil olmayın be kardeşim. Al çocugunu bakalım özel okula ver derdin bitsin. Anca devlette çalışan öğretmenlere böyle dil uzatabilirsiniz

Öğretmen olarak beni de aydınlattınız teşekkür ederim, bundan sonra hamile kalmadan evvel velilerimle irtibata geçip hepsinden tek tek izin belgesi alacağım ve doğum yaptığımin ertesi günü okula başlayacağım ki mazallah vebale girip ah almayayım!!!!
Şaka misini siz yahu biz hero süper kahraman filan miyiz ne o öyle çocuğu olmasınlar, bilmem neler bir ton saçmalık silsilesi. Köle miyiz la biz insanız insan.. iki yıl ücretsiz iznimi neden kullanmayayım iyi misiniz siz yaa, bencilliginiz ve o var olmayan ama var zannettiğiniz "bon çok harika bor veliyimmm" egosunda boguluyorsunuz kendinize gelin kendinizeee

Anlamadığım zaten öğretmen hanım izinden dönmemiş,muhtemelen seminer döneminde birkaç saat okula geldi.1.donem başka bir arkadaş okutmuş çünkü.Su an okutan öğretmenin tayini çıkmış.Yani çocuklarında henüz 1. Sınıf olduğu düşünülürse doğum izninde olan arkadaşın ne müdürüne ne size karsi bir vebalı yok

Konu sahibi yorum yapmayacaktım ama şu okadar öğrencinin vebaline girdi olayından sonra duramadım, neden girsin vebale acaba kadın göreve başlamışta dönemin ortasındamı burakmış çocuklarınızı, sizinkiler çocukta öğretmeninki ne acaba. Bir öğretmenin çocugunu kendi büyütmek istemesi suçmu gerçekten çok düşüncesizsiniz. Bende bir öğretmenim ve çocugum zatürre işe hastaneye yatış yaptıgında yanında refakatçi olarak kaldım 3 gün raporluydum sizin gibi anlayışsız, gaddar öğretmei bir robot gibi gören veliler yüzünden müdürümden duymdıgum şey kalmdı, bizde insnız yaa bizimde çocuklromız hasta olabilir ilgi bekleyebilir insanız insan. Azcık empati yapın sadece kendini düşünmeyin bencil olmayın be kardeşim. Al çocugunu bakalım özel okula ver derdin bitsin. Anca devlette çalışan öğretmenlere böyle dil uzatabilirsiniz

Donemin ortasinda bile birakmis olmasi vebal sayilmaz ya, herseyin vardir bi mantikli sebebi.. vebal cok cok agir bir kelime..

Bu insanlara bisey anlatilmaz ya, yeni ogretmense acemiligine verilir, yasi coksa yasliligina verilir. Biz ne dediginizi cok iyi anladik, konustukca battiniz daha cok. Bence de kapansin konunuz.

İlk onul birinci sinif cocuguna kuran ogretilmesi bence cok yanlis. Tabiki kuran ogrenmesi guzel bir sey ama yaz tatilinde falan ogrensin. O cocuk kafasini okuma yazmaya mi verecek? Yoksa bambaska bir alfabeye, bambaşka bir dile mi? Ayrica birinci sinif cocugu, okumayi da sokmus, ikinci donem yapacaklari tek sey azar azar matematik islemi ve okumayi gelistirmek. Bence devlette ki 60 yasinda ki ogretmenle de bunu yapabilirler. Seneye 2. Sinifta gelir hocasi.

öyle bir yazmışsınız ki siz ve kızınızdan başka kimse mükemmel değil. kızınız madem dediğiniz gibi zehir her ortamda her öğretmenle yapabilirdi. acaba bu kadar irdelediğiniz okul ve öğretmene sorsanız sizi veli olarak kabul edecekler miydi? öğretmene de veli seçme hakkı istiyorum yaaafff. ha bire birilerine laf atmışsınız.

Kimse kusura bakmasın ama herkesin çocuğu kendine değerli. Bal gibi de öğretmen hakkını kullanır. Onun da çocuğu çocuk. Ben de çocuk bekliyorum kısmetse. Öğretmen değilim ama çalışıyorum. Ben de hakkımı kullanacağım. Herkes kullanır. Öğretmen de insan ve bir anne her şeyden önce.

Kız daha yeni başlamış evli bile değil.çocuğu olmayan biri için aman inşallah da olmaz demedim çok güzel çarpıtmışsınız.benim anneliğimi sorgulamak sizin haddiniz değil.ben çoçuğumu övmedim sadece durumunu belirttim.ben hiç tanımadığım insanlara neden çocuğumu övüyüm.@mune abla konumu kapatabilirsin.burada herkes konuyu istediği yerden yakalayıp kendine göre yorumluyor.yorumların hepsi okunmadan yargılanıyor falan filan.neyse herkese teşekkürler
He abla he sensin. Ben konuyu çarpıttım sen yüksek görüşünle bunu anladın. Açık açık yazmışsın kadının 4 sene çocuğu olmasın diye dua ettiğini. Bekarsa da edilmez evliyse de edilmez. Sana mı kaldı onun doğuracağı çocuk. Yani sanıyorsun ki dünyadaki tek zeki sensin tek zeki senin çocuğun. Zaten zehir gibi yazmışsın sende cevaplarını. Ailecek zehir zembereksiniz maşallah. Banlanmış gitmişsin sana ders olsun. Hiçbir öğretmen sizin köleniz değil. Çocuğunuz için iyisini isteme hakkına sahipsiniz ama bu hakkınızı alırken başkalarınınkini gasp edemezsiniz. Dünya sen ve isteklerinin çevresinde dönmüyor. Tayini çıkan adam senin isteğine bakmaz, doğuran kadın iZin kullanırken sana sormaz. Herkesin çocuğu kendine kıymetli.

Bence ilkokul 1 de dini egitim cok guzel birsey. Cogunluk karsi cikmis. Neden anlamis degilim. Agac yasken egilir. Kucuk yasta aldigi dini egitimi hic unutmaz.

Ilkokul 1. Sinifa giden cocuklar ingilizce ogrenmesi super birsey gorulurken neden kendi dinimizi ogrenmesinde bir sakinca goruyoruz bilemedim!

Iki uc dua ogrenecek diye nedir bu tepki!

Bence siz ozel okula devam edin.

X