• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selen sınıfta yalnız kaldı

bende ıkı tane var böyle onların ilgilerini çekecek bişeyler verıyorum tasırmadan boyama vs ama hep ilgi onlarda olsun ıstıyorlar bır öğretmen gözuyle kaynastırma egıtımıne karsı degılım ama normal sınıfta kalmalarının onlara cok faydası yok anlatmamız gereken bı konu var vermemız gereken kazanımlar var zaman çok kısıtlı bır de kaynaştırma öğrencisi oldugu zaman olmuyor ha sosyal açıdan kaynastırma olabılırler becerı derslerınde beden derslerınde ( beden eğitimi , spor ve fiziki etkinlikler , görsel sanatlar , teknoloji tasarım ) bu derslerde gayet basarılı olabılıyorlar ama akademık becerı gerektıren derslerde maalesef konumuzu yetıstırecez cocukları sınava hazırlıycaz dıye onlarla yeterınce ilgilenemıyoruz
benım dusunceme gore ana derslerde destek eğitim odasında olmaları gerekıyor becerı derslerınde kaynastırma ayrıca su da var bu cocukların kapasıtelerı sınırlı davranısları kazanmaları çok ama çok fazla tekrargerektiriyor matematık öğretmenının sınıfta ıkı dakıka yanına gıdıp bır hanelı toplama işlemi göstermesi ne kadar yeterlı olur venormal cocuklar bıle 40 dk lık derslerde en fazla yarım saat dıkkatlerını acık tutabılıyorlar haftalık 35 saat normal duzeydekılere bıle agır gelırken bu yavrularımız nasıl 35 saate dayansınlar
demem şu kı tam zamanlı normal sınıflarda okumalarının onlara hiçbir faydası yok maaleseff kimse kımsenın gözunu boyamasın :(

bende ıkı tane var böyle onların ilgilerini çekecek bişeyler verıyorum tasırmadan boyama vs ama hep ilgi onlarda olsun ıstıyorlar bır öğretmen gözuyle kaynastırma egıtımıne karsı degılım ama normal sınıfta kalmalarının onlara cok faydası yok anlatmamız gereken bı konu var vermemız gereken kazanımlar var zaman çok kısıtlı bır de kaynaştırma öğrencisi oldugu zaman olmuyor ha sosyal açıdan kaynastırma olabılırler becerı derslerınde beden derslerınde ( beden eğitimi , spor ve fiziki etkinlikler , görsel sanatlar , teknoloji tasarım ) bu derslerde gayet basarılı olabılıyorlar ama akademık becerı gerektıren derslerde maalesef konumuzu yetıstırecez cocukları sınava hazırlıycaz dıye onlarla yeterınce ilgilenemıyoruz
benım dusunceme gore ana derslerde destek eğitim odasında olmaları gerekıyor becerı derslerınde kaynastırma ayrıca su da var bu cocukların kapasıtelerı sınırlı davranısları kazanmaları çok ama çok fazla tekrargerektiriyor matematık öğretmenının sınıfta ıkı dakıka yanına gıdıp bır hanelı toplama işlemi göstermesi ne kadar yeterlı olur venormal cocuklar bıle 40 dk lık derslerde en fazla yarım saat dıkkatlerını acık tutabılıyorlar haftalık 35 saat normal duzeydekılere bıle agır gelırken bu yavrularımız nasıl 35 saate dayansınlar
demem şu kı tam zamanlı normal sınıflarda okumalarının onlara hiçbir faydası yok maaleseff kimse kımsenın gözunu boyamasın :KK43:
siz öğretmesiniz sanırım..peki bu çocuklar için özel okullar yokmu..neden normal okullara veriliyor..biz tam olarak bilemiyoruz neyin ne olduğunu sonuçta..

siz öğretmesiniz sanırım..peki bu çocuklar için özel okullar yokmu..neden normal okullara veriliyor..biz tam olarak bilemiyoruz neyin ne olduğunu sonuçta..

Haftanin bir gunu giderler.Diger gunler kaynastirma ogrencisi adi altinda normal okullarda ogrenimlerine devam ederler.Ama tabi rahatsizliginin,engelliliginin cesidi onemli.Zihinsel engelliyse kendi okullari var ama bendeki down sendromluydu.Haftanin 1 gunu giderdi diger 4 gun bizde.Ogrenme guclugu olanlarda normal okullardalar.

Ya ben gercekten bu zihniyeti anlamiyorum.
Gecersiz sebepten dolayi cocugunu okula gondermeyen ailelere gunluk 50 tl ceza felan kesilmeli bence!

Haftanin bir gunu giderler.Diger gunler kaynastirma ogrencisi adi altinda normal okullarda ogrenimlerine devam ederler.Ama tabi rahatsizliginin,engelliliginin cesidi onemli.Zihinsel engelliyse kendi okullari var ama bendeki down sendromluydu.Haftanin 1 gunu giderdi diger 4 gun bizde.Ogrenme guclugu olanlarda normal okullardalar.
down sendromlu daha zor snırım..diğer arkadaş çok faydası olmuyor engellili çocuklara demiş chelzy..tam zamanlı demiş pardon....

down sendromlu daha zor snırım..diğer arkadaş çok faydası olmuyor engellili çocuklara demiş chelzy..tam zamanlı demiş pardon

bir nane anladıysam arap olayım:KK53:
Ben sana anlatayım cyrptic, çocuk zihinsel engelli ve engeli sebebiyle kendini ifade edemediği için zarar verme meyilindeyse okulda olmasına müsade etmezler, benim arkadaşımın çocuğunu zihinsel engelli yavrucakların özel eğitim aldığı ücretli eğitim merkezine bile almadılar çünkü kocaman çocuk olmasına rağmen tuvalet ihtiyacını bilmiyordu, altı bezliydi, konuşma yoktu, göz kontağı kuramıyordu ve iyi kötü ayrımı olmadığından da zarar vermeye meyilliydi, almadılar, arkadaşım yıllarca uğraştı bir eğitim merkezine sokabilmek için ama olmadı.

Ayrıca yanlışsam düzeltilsin, zihinsel engelli çocukların gittiği devlet bünyesindeki merkezlerde yıllık ders saati sınırı var, çocuklar yeterince eğitim alamıyorlar.

Engelli çocuklar tecrit mi edilsin? Ailelerinin maddi imkanı yoksa eğitim için gönderebilecekleri yerler kısıtlı, bakalım bir araştırılsın neden çocuk öyle tepki veriyor, bu ülkede otistik çocuklara, spastik çocuklara garip gözlerle bakılıyor, millet çocuğunu kaçırıyor yaklaşırsa çocuğuna da bulaşır diye, çocuklar çok acımasız, akli melekelerini yitirmiş insan görünce taşlarlar, arkasından deli diye bağırırlar, saldırılan insan tepki gösterince taşlayan çocukların ana babaları hasta insanın üstüne çullanır, çocuk otistik olur down'lu olur uzaylı görmüş gibi gözlerini ayırmazlar, birde dalga geçerler, bizde birini aşağılamak istediğin zaman baş laf çok afedersiniz"gerizekalı" dır,biz bu kadarız işte, kimi rencide ettiğimizi önemsemeden kendimiz dışında herkese garip gözlerle bakıp bir engelini, kusurunu görünce alay etmektir bizim yaptığımız, kilosu olur şişko, gözlük takar dört göz derler.

Bu çocuklarında hakları var, madem çocuk sözüm ona durup dururken sataşıyor o zaman devlet bu çocuklara özel öğretmen tahsis etsin, en azından evlerinde eğitim alma hakları olsun, bunca öğretmen adayı var atanmayı bekleyen, özel eğitim öğretmenleri var, hem bu çocuklara hemde atanmayı bekleyen öğretmenlere imkan verilmiş olur.

O insanlar tecrit edilmeli asıl 'insanlık engelli' oldukları için!
Vicdanlarımızı bu kadar mı kullanılamaz hale getirdik, yazıklar olsun!

Amacimiz onlari soyutlamak yerine kaynastirip topluma kazandirmak onlar icin okullar var hatta tersine kaynastirma diye birsey de var ozel egitim okuluna nirmal cocuklari gonderiyorlar ancak hicbir veli bunu kabul etmiyor yazi dilinde herseyi mukemmel yazmisiz yonetmeliklere ama uygulama maalesef yapilamio

Sinif ogretmenleri belki bi yere kadar faydali olabilirler ama ben brans ogretmeniyim benden okulun idarenin oncelikli bekledigi sey teog pybs gibi sinavlarda tum okullari gecmem (!)
Cocuklara daha fazla neti nasil yaptiririm...
Durum boyle olunca kaynastirma ogrencileri maalesef bi kenarda kaliyo ben gerceklerden bahsediyorum olmasi gerekenler farkli
Bu sartlar altinda normal okulda olmalarinin hicbi faydasi yok hem dislaniyorlar hemde diger cocuklar tarafindan sozlu ve fiziksel siddete ugruyorlar cocuklarin ne kadar acimasiz olabildigini soylememe gerek yok zaten

Back