Veliler ve öğretmen arkadaşlar okul sorunu kafamda deli sorular...

Kedi yavrusu emanet etmiyoruz lafiniz ve doğum yapan kadının yavrusuna bakma tercihini baskalarinin vebalini almak olarak görmeniz genel olarak çok itici. Sizinki ne kadar değerliyse öğretmen hanımın yavrusu da o kadar değerli.

Kızınız için de zehir gibi demişsiniz. Zehir gibi olmasa arkadaşlarından geride olsa ne olacak acaba. Proje çocuk yetistirirseniz mutsuz çocuklar yetistirirseniz. Siz sadece çocuğunuzun kendini kesfetmesinde "gerceklestirmesinde" rehberlik edin.

Sene başında niyeti dönmektir doğum olunca vaz geçmiştir. Bu da onun gayet hakkı.
Öğretmen hanımın çocuğu da çok değerli tabi değersiz demedim zaten.yılın başında 5-6 aylıktı çocuğu Yen'i Doğum yapmamıştı.geri de olabilirdi çocuğum tabiki ama değil.yani geri mi deseydim siz mutlu olun diye.proje çocuk filan yetiştirmiyorum.zaten onun mutlu bi eğitim hayatı geçirmesini istediğim için her anne gibi çırpınıyorum.

cocugunuz icin endiseleniyorsunuz bende ocugumu en iyi okullara gondermek isterim ama biraz evhamli birisiniz galiba. Ogretmen devletin verdigi hakki kullaniyor. Ne yani sizin cocugunuz etkilenecek diye kadin cocukda mi dogurmasin ? bunun ne gibi bir vebali olabilir ki cocuklarin vebaline giriyor demissiniz ? birde cocuga bu yasta dini konulara yonlerdirmeyin bu da cocugunuz icin onemli bir konu ....
Kullanmasına kimsenin birşey dediği yok ki.biz bu öğretmenle bireysel olarak görüştük yılın başında.hocam ikinci dönem kesin gelecek misiniz dedik kesin geleceğim dedi.zaten şu an görev yapan öğretmeni devam etse sorun yok almıycam yine ama oda gidecek yani 3 sefer öğretmeni değişmiş olacak.

Yani orasi nasil bir okul merak ettim dogrusu. Biz eline diken batsa hemen veliyle iletisime geçiyoruz. Bu sadece benim icin degil butun meslektaslarim boyle. Bu devirde boyle bir duruma şaşırdım dogrusu. Belki gormemistir bilmiyordur diye dusunmek istiyorum. Madem cevrenizde gonderen var durumunuzda var ozele gonderin o halde iciniz rahat eder.
Öğretmeni görmüş sınıf arkadaşının birinden bant alıp yapıştırmış.baya da kanamış oyulmuş resmen.ben üzerini değiştirirken fark ettim.

Mudur ogretmen atamasi yapma yetkisine sahip degil ki.Bu kadar sorunsa dogum yapan ogretmene vermemeliydiniz basta.60 yasinda diye begenmediginiz ogretmen yeni atananlardan cok daha tecrubeli ama tabi sagligi, enerjisi ne durumda bilemem.Ucretli ogretmen olmasi bence daha buyuk problem. Cogu zaman sinif ogretmenligi mezunu olmayanlar girevlendiriliyor. Ozel okulda sinifin seviyesi onemli.Ben sanirim sinifindan ayirmazdim.Seneye sinifin ogretmeni gelir.Yarim donem buyuk kayip degil.

ben öğretmeni özellikle yaşlı seçtim:KK66:

Oda kesin değil.çocuğumu kendim büyütmek istiyorum filan demiş.o kadar çocuğun vebaline girmiş oldu.

Veballik bir durum yok. Bence size söylemek zorunda da değil. Boş yere kinlenmeyin kadına.

Benim de küçük çocuğum var, inşallah aşırı evhamlı bir anne olmam.

Allah öğretmenlere de kolaylık versin. En ufak bir şeyde veliler hemen şikayet ediyorlar

Dini eğitimi iyi bir şey gibi anlatmışsınız da çocuk iki gün sonra gelse, anne öğretmenim anlattı cennet çok güzelmiş ben ölmek istiyorum falan dese ne cevap vereceğinizi düşündünüz mü?
Ben okulun bana söylediğini söyledim.özellikle seçmedim zaten başka özel okul alternatifim yok.bunu öğretmenine sorayım ben.

Okul değildir öğrencinin başarısı, öğretmendir. Bu konu da ne yazık ki şanstır. Küçük bir belde de çalıştım dışardan haraptı ama teog da hep derece yapan bir okuldu çünkü öğretmenler özel okul anlayışı ile yarış içinde çalışırdı.
İlkokul bölümü ise ne yazık ki ekonomik sebeplerden öğretmenler emekli olmuyor. Bir şekilde çocuklarla vakit geçiriyorlar çok ilgilenemiyorlar ama. Verebileceğim tavsiye özel okulu iyi araştırın. Gayet başarılı da olabiliyorlar çevremden biliyorum. Fakat ilkokul icin gerekli olmadigini düsünüyorum cunku sınıf öğretmeni atamaları cok fazla oluyor ve öğretmenler atanıp gidebilir. Bu sekılde sözleşme imzalıyorlar okullar ile.

Herkese iyi akşamlar.​
Kızım bu sene 1.sınıfa başladı.bimbir hevesle başladığımız okulun ilk günü zaten büyük bir şok yaşadık.Okul müdürü tarafından övüle övüle bitirilmeyen öğretmenimiz Doğum izninden dönememiş ve yerine başka bi öğretmen verilmiş.çok kızdık çünkü çocuk bir sene içinde iki öğretmen değiştirmiş olacaktı.ama o öğretmende iyi birine benziyordu hemde kendi öğretmeni gibi bayandı diğerine alışmakta zorluk çekmez diye düşündük neyse dedik.
Kızım çok şükür okumayı yazmayı hemen söktü.derslerinde çok başarılı ve çok severek gidip geliyor okula.biz ikinci dönem öğretmeni gelecek diye beklerken öğrendikki izindeki öğretmeninin çocuğu durmuyormuş bu öğretmeninde tayini çıkmış hooop bize 60 yaşında, emekliliği gelmiş geçmiş bi öğretmen vereceklermiş.tabi biz veliler olarak çok çok kızdık.okul müdürüne gittik en azından bu öğretmen kalsın bi dönem daha dedik ama yok bu mümkün değilmiş.o sene başında öve öve bitiremediği, başka öğretmene verecekken buna yönlendirdiği öğretmeni kötüledi durdu.veliler milli eğitim ile görüştü.bulunan çözüm yaşlı öğretmeni vermeyelim, ya ücretli yada norm fazlası öğretmen bulursak onu verelim.bulursak yani.çözüm bu.
Bizim zaten aklımızda özel okula verme düşüncesi vardı.hemen gidip görüştük.1 hafta misafir öğrenci gibi gelsin dediler.okula uyum sağlayacak mı arkadaşlarıyla kaynaşacak mı filan diye.dünden beri özel okulda yani.ama anneyiz işte çocuklarımız için herşeyin en iyisini isteriz.
Benim sormak istediğim şu çocukları özel okula giden anneler memnunmusunuz.bu okul çocuğa aynı zamanda dini eğitim verende bi okul.(kuran öğretip dini eğitim veriyorlar)kızım okulu sevmiş saatleri biraz uzun ama o çok sever zaten ders yapmayı.herkesle kaynaşmış.bulunduğum ilçede okulla ilgili çok öğretmen değişiyor filan gibi şeyler duydum ama müdür biz 4 yıllık sözleşme imzalıyoruz filan dedi.Ne kadar doğru bilemiyorum.Ben zaten öğretmen sorunu yüzünden çocuğumun okulunu değiştirdim.bide zengin ama başarısız öğrenciler gidiyor diyorlar.benim kızım zehir gibi maşşallah ben zaten körelmesini istemediğim için yolladım.müdürde dedi ki burası küçük yer dedikodusu çok olur biz kendimize güveniyoruz siz yaşayıp görün.yani benim kafam çorba.şu an bura dışında alternetifim yok gibi.devlet okulunu istemiyorum artık resmen soğuttular bizi.özel okul konusunda doğru mu yaptım sizce.çocuğu özel okula gidenler ve öğretmen arkadaşlar fikir verin lütfen.

Bir sınıf öğretmeni adayı ve psikoloji öğrencisi olarak, henüz daha 7 yaşında, yani somut işlemler dönemindeki bir çocuğa dini, metafizik konuların öğretilmesine kesinlikle karşıyım.

Okul değildir öğrencinin başarısı, öğretmendir. Bu konu da ne yazık ki şanstır. Küçük bir belde de çalıştım dışardan haraptı ama teog da hep derece yapan bir okuldu çünkü öğretmenler özel okul anlayışı ile yarış içinde çalışırdı.
İlkokul bölümü ise ne yazık ki ekonomik sebeplerden öğretmenler emekli olmuyor. Bir şekilde çocuklarla vakit geçiriyorlar çok ilgilenemiyorlar ama. Verebileceğim tavsiye özel okulu iyi araştırın. Gayet başarılı da olabiliyorlar çevremden biliyorum. Fakat ilkokul icin gerekli olmadigini düsünüyorum cunku sınıf öğretmeni atamaları cok fazla oluyor ve öğretmenler atanıp gidebilir. Bu sekılde sözleşme imzalıyorlar okullar ile.
Bunu müdürle özellikle birdaha konuşcam.tabi ki öğretmen çok önemli.

Bir sınıf öğretmeni adayı ve psikoloji öğrencisi olarak, henüz daha 7 yaşında, yani somut işlemler dönemindeki bir çocuğa dini, metafizik konuların öğretilmesine kesinlikle karşıyım.
Acaba o dersi almak istemiyoruz dersek kabul ederlermi.almayan öğrenci var mı varsa o ders saatini nasıl geçiriyorlar.bunları görüşüyüm öğretmeniyle.bu benimde kafamı kurcalıyor biraz.

Ayrıca öğretmen tabiki de önce kendi çocuğunu düşünecek şu an ben de çalışmıyorum ve bir süre daha uzatacak bahane üretiyorum izin konusunda. Emzirmek, bebeğe alışmak, amelıyat ise iyileşmesi falan filan zor seyler okula adapte olmak. Bakıcıya gerek yok annem var cok şükür :))
Ama ücretli öğretmen diye kestirip atmayın onlar daha hevesle sarılıyorlar mesleklerine. Totosunu kaldırmayan, sürekli öğretmenler odasında kek yiyengillerden olmuyorlar. Küçümsemeyin. Çocuğunuzla ilgili olun yeter

Acaba o dersi almak istemiyoruz dersek kabul ederlermi.almayan öğrenci var mı varsa o ders saatini nasıl geçiriyorlar.bunları görüşüyüm öğretmeniyle.bu benimde kafamı kurcalıyor biraz.

Bence kesinlikle konuşun, gerekli yerlere de bildirin. İlkokul birinci sınıf müfredatında din kültürü ve ahlak bilgisi dersi bile yok kaldı ki kuran öğretecek kadar ileri gitmek... Ayrıca dikkat edin derim, bazı özel okullarda din öğretimi adı altında beyinleri yıkanan daha küçücük çocuklar var.
7 yaş bunun için çok ama çok erken.

Bunu müdürle özellikle birdaha konuşcam.tabi ki öğretmen çok önemli.
Siz müdürle konusun sizin ilgili bir veli olduğunuzu Zaten anlamıştır ve yanlış beyan veremez diye umuyorum. Bu kadar takıntı yapmayın ama. Benım annem benimle hic ilgilenemedi mesela ama ben öğretmenim sayesinde hep sıyrılmıştım. İyi bir öğretmene denk gelirsiniz umarım. Çünkü çocukların dersleri sevmesi onlara bağlı. Hala matematiği sevmıyorsam Halil hoca sana borçluyum :KK70:

Oda kesin değil.çocuğumu kendim büyütmek istiyorum filan demiş.o kadar çocuğun vebaline girmiş oldu.
Neden o kadar çocuğun vebaline girsin ki. 2 yıl doğum izni vardır öğretmenin. İsterse kullanır, isterse az kullanır. Endişenizi anlıyorum ama siz suçu öğretmene bulamayın. Gerekirse cocuk icin iyi öğretmenin bulunduğu bir okul tarafına taşının. Özel okul küçük ilçelerde çok da iyi olacağını düşünmüyorum ama mutlaka ilçelerde başarı profili yüksek bir okul vardır. Çok detaya girmeyeceğim ama bu iş tamamen adres meselesi değil.

X