Veliler ve öğretmen arkadaşlar okul sorunu kafamda deli sorular...

Ben kendim ilköğretimi 60-70 kişilik sınıfta okudum.abartmıyorum gerçekten öyleydi.ve Ankara gibi bir yerde.3 kişiden aşağı oturduğumuzu hatırlamıyorum.matematik derslerinde öyle gürültü olurdu ki hiç birşey anlayamazdım.imkanımız hiç olmadı hafta sonları kurslara filan gidemedim.ona rağmen kendi çabamla üniversiteyi bitirdim.ama çocuklarım benim yaşadıklarımı yaşasın istemiyorum.
 
7 yaş din bilgisi içiin cokmu erken ? normalde dini egitim yaşı 4yas 4aylikken başlar çocuğu dini konuda annenin babanın dini eğitime başlaması sonra da doğru biyerde doğru kişilerin vereceği eğitimlerle çocukta dini bilinç yerleşir tam aksine çocuklara hiç bisy ogretilmedigi için hep ilerde yapar öğrenir diye serbest kaldığı için çocuk hep karmaşa içinde kalır din konusunda özellikle İslam dininde eğitme erken başlanır ve çocuğa hiç bir zarar da vermez aksine doğru egitimle dinini en güzel şekilde yaşar . . işin fikhi yönü budur yani.
 
Taşınma şansım yok müstakil ve kendi evim.bi tane iyi okul var oda evime çok uzak.birde kayıt aldırmak çok zormuş oraya.okul almıyormuş.
 

Öyle tabi günümüzde okumanın bir hayrı olmuyor hep ekstrem zekalara güçlere sahip olmak gerek ya da tanıdıklara...
Çocuğunuz çalışmayı okumayı seven biri anlattığınız kadarıyla. Bilerek onu soğutmazlar ise vazgeçeceğini sanmıyorum merak etmeyin
 
Taşınma şansım yok müstakil ve kendi evim.bi tane iyi okul var oda evime çok uzak.birde kayıt aldırmak çok zormuş oraya.okul almıyormuş.
Siz çocuğunuzu kanıtlayın. Bunu yapabilirsiniz. Ve dini eğitime takılmayin. Psikolojik açıdan bir sıkıntı yoktur. Oyle soyut konulara girilmez zaten. Oyunla kuran öğretilir. Burada bu konuyu kaldiramazlar. Hersey gönlünüzce olsun konu sahibi.
 
Erkek öğretmenimiz var bu yüzden çok avantajlı görüyorum kendimizi zira genç bayan öğretmenlerde izin sıkıntısı olabiliyor
 
Dini eğitim temel Şeylerde veriliyor ,olması gerektiği şekilde. Lakin yaşlı öğretmen tercih ettiğim öğretmen olurdu.

Bu benim için sorun değil ayrıcalık oluyor. Doktor seçimi yaparken bile yaşlı ve tecrübeli seçiyorum. Ayrıca 60 yaş yaşlı değil.

Öğretmen değişikliği özelde de oluyor. Garantisi yok. İlk okulda ( özel bu arada )öğretmenim doğurdu gitti, ikincisi eyleme karıştı diye okuldan uzaklaştırıldı 3. Sünü de ben sevmedim diye sınıf değiştirdim bunlarda aynı sene içersinde oluyor yani çok büyütülecek birşey değil.
 
İyi akşamlar. Devlette çalışan bir öğretmen ve çocuğunu özel okula yollayan bir veliyim. Kızım 6. Sınıfta. Ilkokula başlarken benim giriş çıkış saatlerimle kızımın kaydının düştüğü okulun saatlerinin çakışması sebebiyle bakıcıya vermektense özel okula verelim diye düşündük. Öğretmen seçme durumumuz oldu. Okulun müdürü 2 bayan öğretmenimiz var birisi henüz yolun basında, diğeri tecrübeli dedi. Hiç düşünmeden tecrübeli olan öğretmen dedim. 4 yıl boyunca hiç de pişman olmadım.

Özel okullara zengin olup başarılı olamayanlar gidiyor konusu tam bir safsata. Belki o şekilde çalışan kurumlar vardır ama görüp bildiğim bütün okullar tam bir yarış halindeler. Öyle ki zaman zaman kızımın haline üzülüyorum. Her ders için ekstra 4 kaynak kullanılıyor ve bu kaynakların gerçekten hakkı veriliyor.

Son olarak söylemek istediğim bir şey daha var. Etraftan duyduğunuz birkaç söylentiyle kimse hakkında kesin fikirli olmayın bence. Hepimiz insaniz. Frekanslarımızın tutmadığı velilerimiz oluyor. Bu hayatımızın her alanında olabilecek bir durum. Küçücük bir örnek vereyim size. Senenin basında elindeki kalemi minik diye yeni bir kalem verdiğim öğrencimin annesi, kalem vererek kendilerini rencide ettiğimi düşünüp öğrencisini sınıfımdan aldı. O velim için hayat boyu ıyi bir öğretmen olmayacağım ben :) her yerde de bu şekilde anlatacak beni. Ama sınıfıma yeni gelen öğrencimin annesi de aynı günün akşamında -olaylardan habersiz bir sekilde- hocam siz bizim için büyük bir şanssınız diye aradı:) herkes farklı açılardan bakıyor velhasıl.

Allah kolaylıklar versin... Minigin hakkında en hayırlısı olur umarım.
 
Birincisi okul mudurleri ogretmen atama yetkisine sahip degil.veliler olarak bari bu ogretmen kalsin demissiniz ama ogretmenin tayini ciktiysa iyi hadi kalsin bari diyemez.eger okulda ogretmen ihtiyaci varsa yazi gonderir ilceye onlarda ucretli ogretmen gonderirler ya da atama zamaniysa okulun kadrosu bos gorunur zaten ve okula ogretmen atanir.ikincisi siz 60 yasindaki ogretmeni hic gormemissiniz bile.sadece velilerin lafina bakarak tamam bu iyi degil demis almissiniz cocugu.bakalim o velilerin cocuklari yeterince iyimiydi.ucuncusu ben ogretmenim ve cocuklarimi cok cok iyi egitim veren adi duyulmus bir ozel okul olmadigi surece( ki onlara param var hadi gondereyim cocugumu diyemezsin paranda olsa ayrica sinav yapiyorlar her cocugu almiyorlar)ozel okula gondermem.dini egitim vermesi zaten basli basina eksi puan.imam hatipler bile orta okuldan basliyor.imamhatip ilkokulu var mi hic?cocuk derslerini hayati ogrensin piril piril beyniyle.hayat zaten ona dini egitimi ogretiyor.kreslerde bile tuhaf seyler turemis ablalar falan dini egitimler bilmemne.yapmayin sunu cocuklariniza.bir de ogretmenlerin ucretsiz izni 2 yildir.en fazla 2 yil sonra donmek zorunda ogretmen eger o arada 2.cocugu yapip 2 yil daha izin almazsa:))
 
Veli hakkaten abartmış.ne güzel çocuğu düşünmüisünüz.rencide etmek ne demek.
 
İlk senem ile dördüncü senem arasında büyük fark var
Çocuklara daha hakimim daha iyi ders işlediğime inaniyorum vs.
30 yıllık bir öğretmen çok daha ilerdedir

Keşke hemen özel okula vermektense bir de emekliliği gelmiş öğretmeni deneseydiniz
 
BEnce özel okul sunduğu diğer şeylerle özelleşiyor geliştirici kurslar çalgı vs.

O okulun velilerinden bir kaçıyla konuşmadan sakın karar vermeyin.

Okula gittiğinizde de 8. Sınıf öğrencilerine sorun. Bunu mutlaka yapın.

Ben de geçenlerde 3. Sınıf bir sınıf öğretmeninin basit bir şeyi öğrencisine nasıl kızarak anlattığına şahit oldum. Özelde olsa bunu yapamaz diye düşündüm açıkçası...bu Arasa ben de öğretmenim.
 
Kalem vererek onlara yoksul demek istemişim yıl içinde çocuklara onlarca kalem veriyoruz halbuki. Unutan oluyor. Açtıkça kırılan oluyor vs. Ama bunu o anneye müdürümle birlikte anlatamadık işte :)
 
Dini eğitimin zarar değil aksine fayda sağlayacağını düşünüyorum..Kendi oğlumdan örnek vermem gerekirse, okulöncesinde dini eğitim veren bir anaokuluna gönderdim, hem dini eğitimini aldı, Kuranı Kerim okumayı öğrendi hem de anaokullarında öğretilen diğer eğitimleri aldı.1. sınıfa başlamadan önce okuma-yazmayı öğrendi, ve sınıfında en başarılı öğrenciler grubunda çok şükür.. Dini eğitimin zararı olsa Diyanet 4-6 yaş kreşlerini açmazdı diye de düşünüyorum, Türkiyenin her yerinde olumlu geridönüşler alıyor bu kreşler..
 
Özel okula zengin ama başarısız öğrenciler gidiyor demişler size ya,o yanlış bir durum.
Benim kızimda özel bir kolejin hazırlık sınıfına gidiyor,ablamın kızıda ayni yaşta oda devlete gidiyor. Arada eğitim anlamında dağlar kadar fark var.
Kesinlikle kıyas bile yapılamaz.
Dini eğitim kısmıni kendi adıma tercih etmezdim. Çocuğumun ilgisi olduğu,merak ettiği dönemde kendim vermeyi doğru buluyorum. Okulda ne doğrultuda ilerleyecekler bunu bilememek rahatsız edici. Sonra görüyoruz kızlara erkek çocuklarının ayaklarını yıkattıranları haberlerde.
Ögretmen değişme durumu her yerde başınıza gelebilir. Ben özelde yaşamadım hiç,aynı öğretmenle dönem bitirdik. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. İnsanız hepimizin özel durumları olabiliyor.
Bilemedim. Ben olsam devam ederdim yarım dönem daha.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…