- 22 Temmuz 2016
- 276
- 721
-
- Konu Sahibi Kekkirintisi
Cok tsk ederm. Koca olmayandan baba asla olma dusuncesindeym.hepinizin yazdiklari ayri ayri degerli benim icinAkıllı kadın olduğunuz buradan belli zaten. Konunun sonuna doğru birde hamile kaldım diyeceksiniz diye ödüm koptu.
Yeni bir başlangıç için yaşınız çok genç. Üniversite sınavını kazanmanız ise büyük bir işaret.
Sakın pes etmeyin. Sakın bu insan kılıklı yaratıklara boyun eğmeyin
İnsanlar bir konuşur iki konuşur sonra susar.
4. evliliğini yapıp çok mutlu olan insanlar fazla sayıda.
Boşanmak bir suç değildir sakın böyle düşünmeyin.
Vasıfsız da olsa bir işe girin. Çalışın okuyun hayatınızı kurtarın.
Kendi pisliklerini de boğulsunlar.
Kesinlikle bosanirsam ilk yapacagim sey is bulmak olacak sonra kazandigim uniyi okuycam. Insanlarin degersizlestirmesinden okdr cok yoruldumki. Ve goruyrm kimseye yaranamamisim. Psikiyatriye gittim. Ilac verdi uyutmakdan basla ise yaramadi cunku zihnim okdr doluyo. Kiloda yapinca biraktiyormsimdi cunku daha cok ozguvenim gidiyoÇok gençsin, çocuk yapmamakla çok iyi etmişsin. Yeni bir hayat kuracak vaktin de enerjin de var, sadece biraz zamana ihtiyacın var. Bence hemen bir psikyatriste git, boşanmak istiyorum ama bıktım korkak-aciz hissetmekten, güce kararlılığa ve inanca ihtiyacım var de. O sana doğru yolu gösterir. Devlet hastanesinde psikyatristle ücretsiz görüşebilirsin. Kısa olur ama onlar zaten sürekli aynı şeyleri gördükleri için senin neye ihtiyacın olduğunu şak diye söyleyecektir. İlaç verirse de kullan, ben çok faydasını gördüm zihnimdeki bulanıklığı bu sayede attım.
Aldatma var,darp var, kendisi suçlu olduğu halde “güvenmezsen olmaz bu iş” şeklinde psikolojik şiddet de var. Daha ne olması gerekiyor aldatmak için? Benim de hatalarım var vurdum sövdüm diyosunuz ama sizinki sadece karşılık vermek, güvensizliğin temelini atan ve çözmeye çalışmak yerine sürekli tekrarlayan o. Bırakın nasıl istiyosa öyle yaşasın, cinsel sohbet istiyosa sizinle etseymiş, madem başka kadınlarla konuşmak istiyor neden evlenmiş?!
Zararın neresinden dönsen kârdır canım. Okumak zorunda da değilsin hemen işe başlayabilirsin bekleme bence, okulların durumu da malum zaten ne zaman açılacak, devamlılık nasıl olacak belli değil. Bu sürede para kazanmak senin için daha mantıklı.
Evlenmek zorunda da değil hiçkimse, önce kendin düzenini kur kendini sağlama al, sonra yalnızlıktan sıkılırsan “benim hayatım bu şartlarım bu, bana ayak uydurabileceksen gel yoksa uzak dur” diyerek bi koca bulabilirsin. Ama öncelik kendi düzenin olmalı.
Butun soylediklerinzde haklisnz. Ne deseniz haklsinz. Bunun icin buraya yazdim o cesareti bulurum diyeOff. Haklıyken haksız gibi gidip özür dileyerek en büyük hatayı yapmışsınız.
Küçükken deve cüce, gece gündüz oynardık. Sizinki o misal. Kendinizi oyuncak etmişsiniz.
Kusura bakmayın. Siz kendinizi savunmadığınızda bunu gören sırf eğlencelesine dahi sizi parmağında oynatır. Siz kendinize değer vermiyorsunuz ki onlar size değer versin.
28 yaşında gencecik kadınsın. Okumamak pişmanlık diyorsun. Ölmüşsün ağlayanın yok gibi davranıyorsun. Bir kendine gel. İlk evliliğinden ders çıkarmadan yanlış bir evlilik daha yapmışsın.
Demekki senin yolun bu değil.
Dön ailenin evine, otur gece gündüz ders çalış. Gir üniversitene, oku. Part time çalış. Hayatın içine gir.
İnsanların sana verdikleriyle yetinme.
Hayat evlilikten ibaret değil.
Yarın 3. Evliliğini yaparsın. Çocuğunda olur. Mutlu da olursun.
Hayatta hiçbir şey kolay elde edilmiyor.
Yapmak istiyor musun? Bütün mesele bu.
Bence eşden kaynaklaniyo eş yaninda olunca insanin hepsi susuyo. Ama kayinbabmgilde biliyoki onlar daha degerli esimin gozundeYani ben Allah korusun ama senin yerinde olsaydım aska kendini bu kadar ezdirmezdim bak sen 28 yaşındasın ben daha yeni 21 oldum 3 yıldır evliyim evlendiğimde çocuktum ama asla çocuk gibi davranmadım dilin uzun olursa onlar sana karşı gelemezler ya anlamıyorum bu kadınları bende bir kadınım ama çok güçlüyüm çocuğum olmuyor 3 yıldır eşimin ailesi maddi açıdan destek vermediker ama ben çıkıp herkesin karşısına açık açık söyledim işinize gelirse dedim biliyorlar beni bana bir ters yaparşarsa rezil ederim onları hepsi benim elimde beni dinliyorlar şimdi gayet iyiym çok şükür eşim sağolsun yanımda
Cocugu ondan istemiyrmm . Yapmadimda zaten koca olmayandan baba hic olmaz. Sadece icimde cocuk ozlemi var ama bunlari gorunce istemedim dedimHayretle okudumİnanın çekip gitmeniz daha iyi olucak millet bir konuşur iki konuşur unutulur ama siiznde sonunuz bu haberlerde okuduğumuz gibi olmasın lütfen ve çocuk istiyorum demişsin nasıl böyle bir insan bile olmayan cani den çocuk yapacaksınız .. ?
Herkes ektini bigun bicecek. Bana eziyet ederken esim ben sabahlara kadar aglarken. Onlarin gorumcemle olan yazismasini okudum sonra esim gorumceme"kendini sakin uzme cocuklarina yuvana bak" diyo . Ya benim uzuldugum agladim okdr zoruma gidiyokiKafanı dik tut artık.Al sana kocaman bir sebep aldatma,cinsel sohbetler ailen arkanda olacaktır.Birak evlenmeyi falan önce bir meslek edin ya da markette çalis adım adım yüksel.Esine de ailesine de iyi bir haddini bildirmeden boşanma.Görümcen de unutmasın onun hikayesi henüz bitmedi.
Doğru söylüyorsunBence eşden kaynaklaniyo eş yaninda olunca insanin hepsi susuyo. Ama kayinbabmgilde biliyoki onlar daha degerli esimin gozunde
Allah yardımcın olsun ama kendini kurtar derimCocugu ondan istemiyrmm . Yapmadimda zaten koca olmayandan baba hic olmaz. Sadece icimde cocuk ozlemi var ama bunlari gorunce istemedim dedim
1 evliligim bittigindede okdr kotuydumki ozguvenim yerle birdi tekrar okumayi dusunecek kafa yoktu diyim. Ama calistim bi donem sirf yasadiklarimi oturup dusunmemek adinaHayır tecrübesiz de değilsinİ nasıl görmeden, ölçmeden, düşünmeden evlendiniz? İnsanın kendisine yaptığını başkası yapamıyormuş cidden. Yazmışsınız hatam meslek sahibi olmamak diye, ikinci evliliğinize bu hatanızı düzeltmiş başlasaydınız sonunuz baba evi değil kendi paranızla tutacağımız kendi evini olabilirdi. Biraz diş gösterin, sizi zaten kötü biliyorlar. İyi davranınca da bu değişmez. Şiddet gördüğünüz evde kalmayın. Arayın polisi gelip çıkartsınlar sizi gerekirse 5.evliliğiniz olsun durmayın o adamın o ailenin yanında
Lütfen üniversiteyi kazanmisken oku bırakma, iş bul ve bunlar 3. kere olmasın2. Kere begenip bi hevesle aldigin esyalari birakmak.
2. Kere kurdugun hayalleri yikmak
2. Kere alistigin evini ozlemek
Oyle agir ki
Kesinlikle dusuncesi o yondeydi. Bana birgundediki "herkes sucu sana bulur 2 kere evlendi bosandi derler" dedi bende " umrumda degil kimin ne soyledigi ben sabrederm vicdanim rahat olsun, keske dememek icin ve baktim.olmuyo ceker giderim" demistim cok sasirmisti aninda telefonu kapatmisti. Bu arada benim 2. Evlilik ama esiminde 2.ciLütfen üniversiteyi kazanmisken oku bırakma, iş bul ve bunlar 3. kere olmasın
Evet başımıza ne geleceğini bilemeyiz eşle sorunlar olabilir,herkesin başına aldatma gelebilir ama sen bir de sırlar dünyası gibi kp aşağılamalarına baskılarına maruz kalmışsın.Neden? çünkü 2. Evliliği ailesine de birdaha gitmez işi yok gücü yok mecbur çekecek diye düşünmüştür mal kafa adam
Benim haklılığım değil mesele. Senin haklılığın önemli. Cesareti biz veremeyiz. Sen kendinde bulacaksın. Ah vahla olmuyor işte.Butun soylediklerinzde haklisnz. Ne deseniz haklsinz. Bunun icin buraya yazdim o cesareti bulurum diye
Demi bende dedim hep ben seninle evliyim seni mutlu ediymmu ona bak. Ki ayrica kimseye hic bi kotulugu olmamis insanim. Kayinbabam bagirip cagirirken haksiz yere, ben hic saygisizlik etmedm bile
Amin tsk ederm Allah hepinizden razi olsun yol gosteriyosunz banaDoğru söylüyorsunİNŞALLAH düzelir dicem ama bence hayatını mahvetme çünkü değmiyor kendini mahvetmeye yinede kader bu hayata sınava geldik belikde senin sınanmanda budır bilemeyiz Allahım YARDIMCIN olsun