Vazgeçtim evliliğimden...

Okuyunca hikayenizi cok derin uzuldum. Inanin cok derin. Sizin bu yasadiklariniz kadarini yasamadim, ama sizin su anda yasadiklarinizi 5 yil sonra yasamamak icin su anda bosaniyorum (1 seneyi biraz askin bir evlilikten sonra).

Okadar sevdimki. Sizin esiniz kadar olmasada, yinede 'eksik'ti herseyde. Eksik davrandi, umursamadi. Sevgimle basi donerken bana sadece sevgi kirintilari uzatti, idarelik. Yapamadim, icim yandi acidi kirildi yikildi..ama vazgectim sonunda.

O vazgecis oyle bir vazgecis oluyor ki canim. Hayata oyle bir tutunabiliyoruz ki sonrasinda. Mecbur kaldigimizdan degil, hayat bizi oraya ittiginden degil, kendi secimimizle kendi istegimizle biz 'vazgectik'. Emin ol cok cok daha iyi olacaksin. Hem sen hem evladin. Allah yardimcin olsun.

Epeydir takip etmiyordum bu konuyu.ayrılmaya karar vermişsiniz.tüm yollar kapanınca maalesef böyle oluyor .bende aynı sorunları yaşıyorum.kızım hastalandı burnuödan geldi.ben bebeğimin derdindeyim. O benimle uğraşmak derdinde.çocuk hasta işe gider.bişey istesem bebekle ilgili emir verme der söulenir küser.benle iddialaşmaktan uğraşmaktan bişey yapmıyor.önce bebeğim iyilrşsin sonra ben canımı kurtarmaya bakacağım.sevgide yokmuş geç olsa da anladım tek taraflıymış maalesef.neden bunlara katlanıyorum.neden saygınlığımı kaybediyorum.neden aileden uzakta tr bir ucunda yaşıyprum .hayatım cehennem oldu sayesinde.annesiyle bile konuşmak istemiyorum.bunları kapatacak gücüm kalmadı.her şeyi kaldırdımda saygısızlığı kaldıramıyorum.bu kadarınıda haketmiyorum sanırım.daha yazacak çok şeyim var ama burası senin konun.belki bende açarım bir başlık.

işte tam bu tip adamlar bezdirerek işlerini görüyorlar
sanırım bu noktada uzman bir kişiden yardım alıp ne yapmak istediğinize net bir şekilde karar vermeniz
Evet canım, Oğlumu götürdüğüm pedagogdan Boşanma danışmanı tavsiyesi aldım
Eşime kalırsa Ömür böyle bir evde küs geçecek sözde aile oluyoruz aynı evde aynı soyadıyla olunca

Merhaba
Burdan birkaç yıldır muhabbet ettiğim bi arkadşaım var
Aynı durumdasınız, çocuk olmasa. Nick değişip konu açmış sanırdım
Çocuk olmadan ayrılsın dersiniz ona da sanırım ? Etiketlemek istemem o kendini biliyor..
Peki en başından beri sevgi yoksa çocuk neden ? Af edersiniz belki haddim değil ama gayet mantıklı birine benziyorsunuz
benim oğlum olmasa ayrılmıştım üstüne unutmuştum bile... Kimse mükemmel değil elbet sorunlar olur tatlı tuzlu atışmalar küslükler ve ardından barışmalar olur
Ama sevgi yoksa o evlilikten bi cacık olmaz...

Ah canım, hep böyleydik biz ama ben körkütük seviyordum
Eşim çocuk istememişti aslında
Çok tartışıyoruz daha erken Demişti
Ben de genç anne olmak istiyorum elbet çözeriz sorunlarımızı birbirimizi sevdikten sonrası teferruat demiştim
Ve ortak kararla yaptık oğlumuzu
Ama o zaman bile aslında niyetsiz yapmış biliyor musun
Adamın umurunda değil hiçbirşey
Dünya'ya bir çocuk geliyor , sırf sen istiyorsun diye Yaptım diyor
İnananiliyor musun iletişimden o kadar aciz
Oğluma aşırı düşkün o ayrı
Ama keşke o dönemde dürüstçe iletişim kursaymış, istemeseymiş
Evlattan pişman olmak mümkün değil
Ama inan eşimden çocuk yapmak istemezdim

Okuyunca hikayenizi cok derin uzuldum. Inanin cok derin. Sizin bu yasadiklariniz kadarini yasamadim, ama sizin su anda yasadiklarinizi 5 yil sonra yasamamak icin su anda bosaniyorum (1 seneyi biraz askin bir evlilikten sonra).

Okadar sevdimki. Sizin esiniz kadar olmasada, yinede 'eksik'ti herseyde. Eksik davrandi, umursamadi. Sevgimle basi donerken bana sadece sevgi kirintilari uzatti, idarelik. Yapamadim, icim yandi acidi kirildi yikildi..ama vazgectim sonunda.

O vazgecis oyle bir vazgecis oluyor ki canim. Hayata oyle bir tutunabiliyoruz ki sonrasinda. Mecbur kaldigimizdan degil, hayat bizi oraya ittiginden degil, kendi secimimizle kendi istegimizle biz 'vazgectik'. Emin ol cok cok daha iyi olacaksin. Hem sen hem evladin. Allah yardimcin olsun.
Ah canım, Allah karşına içine sinecek el üstünde tutacak sevmeyi bilecek insanlar çıkarsın
Umarım Süreci kolayca atlatırsın
Ben şu an kendi adıma çok hazırım aslında
Çoktan vazgeçtim
Evladımı düşünmekten kendimi almıyorum sadece
O ilkokula başladığında ne hissedecek
Babası evden ayrılınca ne düşünecek
Nasıl anlatacağım
Oof of

Epeydir takip etmiyordum bu konuyu.ayrılmaya karar vermişsiniz.tüm yollar kapanınca maalesef böyle oluyor .bende aynı sorunları yaşıyorum.kızım hastalandı burnuödan geldi.ben bebeğimin derdindeyim. O benimle uğraşmak derdinde.çocuk hasta işe gider.bişey istesem bebekle ilgili emir verme der söulenir küser.benle iddialaşmaktan uğraşmaktan bişey yapmıyor.önce bebeğim iyilrşsin sonra ben canımı kurtarmaya bakacağım.sevgide yokmuş geç olsa da anladım tek taraflıymış maalesef.neden bunlara katlanıyorum.neden saygınlığımı kaybediyorum.neden aileden uzakta tr bir ucunda yaşıyprum .hayatım cehennem oldu sayesinde.annesiyle bile konuşmak istemiyorum.bunları kapatacak gücüm kalmadı.her şeyi kaldırdımda saygısızlığı kaldıramıyorum.bu kadarınıda haketmiyorum sanırım.daha yazacak çok şeyim var ama burası senin konun.belki bende açarım bir başlık.
Canım ayrılsan ailenin yanına mı dönmek zorunda kalırsın?
Lütfen anlat benim konum diye birsey yok, vesile sadece
Seni çok üzdüğünü düşünüyorum, hangi birini nasıl tamir edecek??
Ben bol bol sevdiklerimle arkadaşlarımla Görüşmeye çalışıyorum
Kendimi kapatmış depresyonun eşiğine gelmiştim ama o noktada karar almak ve evladıma faydalı olmak çok zordu
Ailen biliyor öu ya da anlatacak kimsen var mı?
Paylaşmadıkça büyüyor insanın içinde

Evet canım, Oğlumu götürdüğüm pedagogdan Boşanma danışmanı tavsiyesi aldım
Eşime kalırsa Ömür böyle bir evde küs geçecek sözde aile oluyoruz aynı evde aynı soyadıyla olunca

benim oğlum olmasa ayrılmıştım üstüne unutmuştum bile... Kimse mükemmel değil elbet sorunlar olur tatlı tuzlu atışmalar küslükler ve ardından barışmalar olur

Ben de genç anne olmak istiyorum elbet çözeriz sorunlarımızı birbirimizi sevdikten sonrası teferruat demiştim

Paylaşmadıkça büyüyor insanın içinde

devam etse eminim daha çok üzüleceksiniz.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Kimine göre dert, kimine göre arayıp da bulamadığı şükür sebebi
Ama özünde içimi paramparça eden, 2 yıldır hergün yeniden dağlayan bir hüzün kaynağı

5.Yılı çoğu çiftin balayı hayali bir şehirde doldurulan, meyvesi 2 Yaşında sağlıklı ve akıllı bıdık bir evlat olan, kadınla erkeğin bir türlü mutlu olamadığı bir evlilik.

Balayı en gözde otellerden birinde kös kös oturarak geçirilen, 9 ay içinde karar verilmiş, özünde iyi iş hayatında başarılı insanın başarısızlık abidesi bir evlilik.

Çok severek evlendim ben. Bu iş olmaz diyen herkesi karşıma aldım. Onun bakışı, sesinin tonu, ellerinin kokusu, çocuk sevgisi, kendine güveninden başım dönerek evlendim. O beni ikna etmek için hiçbirşey yapmak zorunda kalmadı, ben zaten onun bir bakışıyla uçuş uçuş ona doğru mıknatıs gibi çekiliyordum.

Söz nişan düğün dönemlerinde hiçbirşeyi problem etmedim. Sonuçta sevdiğim adamla kavuşuyorduk. Gelinlik denemeye onun dediği yere gitmedim diye darılıp bir daha hiçbir provamı içime sindirmediği, hatta ödemesini bile sormayıp peşinatı bana ödettiği halde umurumda değildi. Olurdu böyle Şeyler düğün üstü. Bunlar da acı tatlı anılar olurdu.

Meğer tek uçuşan benmişim. Tek gözü kapalı seven, sevgi için sebep aramayan, olduğu gibi bütünüyle seven. Onu kaşıgözü, endamı, yakışıklılığı için sevmedim, bunun yaşlılığı vardı. hastalık ve kaza vererek hepsini elimizden almak Allah'ın takdiriydi. Evi arabası var diye sevmedim, zaten benim de vardı. Tüm sebeplerden bağımsız sadece sevdim. sadece seven insan sevdiği üzülünce nasıl yüzünü güldürmek için çabalar, sevdiği hastayken nasıl gözüne uyku girmez, sevdiği başarısız olmuşsa kendi başarısından nasıl vazgeçmeye hazırdır iyi bilirim. Onda bunların zerresi olmadı.

Deseler ki böbreğini ver, o an verirdim. Gözümün kolumun birini isteseler, hiç düşünmez verirdim.

Halbuki ben her hastalığımda yalnızdım. Her üzüntümü kendi kendimi teselliyle aştım.
Işyerinde sıkıntı yaşasam nasılsa eve gidince unuturum diyebileceğim bir güler yüz, ilgi, alaka sohbet hiç olmadı. O kendi arkadaşlarına ve ailesine bile ilgi gösterme arayıp sormaz ki. Bana nasıl yapsın?

Sevse sırasını savıyor ya da görev yerine getiriyor gibi duygusuz yaşayabilir miydi?

Şükür, zenginlik içinde yüzmüyoruz ama evimiz arabamız kiracımız var. Sağlığımız güzel bir işimiz Nur gibi evladımız yakınımızda ailelerimiz var.
Bunların hiçbirine sahip olmayan birsürü evli ve mutlu çift varken, bize yetmeyen ne?

Sevgisizlik.

Eşimin ona olan ilgi ve sevgimden memnun olmaması inkansızdı. Kim hayatındaki her büyük küçük detayı düşünen ve hayatını kolaylaştıran birini istemez ki? Benle bu yüzden evlendiğini düşünüyorum. Ilk zamanlarda aşkla be sevgiyle başım dönmüşken farketmek mümkün değildi. Aynı evde sevdiğimle idim, daha ne isterdim? Herşeyi önüne serdim. Herşeye ben koşturdum ben planladım. Tatil ev alımı araba alımı resmi daire işleri arkadaş buluşmaları aile ziyaretleri onun terfi Kutlamaları onun doğumgünü Kutlamaları Yıldönümü kutlamalarımız.. Ben de birçok kutlanılası şey yaşadım ama hiçbiri kutlanmadı. Sonuncusu da yıldönümümüz oldu, yine hatırlamadığı ve ben kutlayınca hatırladığı. sevgisizlik ve ilgisizlikten artık yoruldum, soldum, neşemi hüzünle takas ettim, kendimi Oğluma adamış bir haldeyim...

Özetle ondan Vazgeçtim.

Peki oğlum, annesi sevgisizlikten karada kalmış balıklar gibi çırpınıyor diye anne babasından ayrı yaşamayı mı hakediyordu?

Ya da genel olarak kendi ailesi de dahil kimseye ilgi sevgi gösteremeyen babasına benzeyeceğine yüzlerin nadiren güldüğü bu evden çıkması mıydı onun için iyi olan?

Bilmiyorum. Onun "iyi ki yapmışsın anne" diyeceği seçeneği sadece onun için bulmaya çalışıyorum...

Belki çoğunuz okuyunca "bu mu yani bu kadının derdi millet neler yaşıyor" diyecek. Ama inanın sevgisizlik en acıtan dertlerden biri bence.

Isterdim ki evimiz arabamız olmasın ya da ben kariyer sahibi değil de evimin hanımı olayım ama kapımızı kapatınca içinde neşe olsun birbirinin gözünün içine bakan 2 insan olsun.

En çok da oğlum için isterdim bunu...
Ilerde kendi eşini babasının annesini sevdiği gibi sevsin diye...

Böyle işte... Ne yapacağını bilmeyen hüzünlü bir Yıldız...
çocuğunuza karşı nasıl davranıyo peki?

çocuğunuza karşı nasıl davranıyo peki?
Oğlumla çok ilgili
Emzirmek dışında her konuda ilgilenmiştir
Elinde olsa onu da yapardı
Ama genel hali negatif olduğu için Oğlumla Konuşurken de negatiftir
Babacım onu alma, bunu koyma, hep böyle atıyorsun
Çocuğu yetiştirenin biz olduğumuzun farkında değil

devam etse eminim daha çok üzüleceksiniz.Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bu aksam bir Düğüne gittik
Herkes dans ediyordu
Ben ve eşim masada
Sonra bizim düğünümüzdeki dans şarkımız çıktı
Ne kadar çok hayalim ve umudum vardı
O an keşke daha pozitif ve daha ilgili biri olabilse, ders almış olsa diye iç geçirdim
Ama biliyorum olmayacak
Bekle bekle aynı

Bugün sinir krizi geçirdim neredeyse
Ne zamana kdr böyle sus pus oturacaksın insan ya ayrılır ya barışır bu ne Saçma bir hayat diye estim gürledim
Aylardır böyleyiz sen nasıl bir insansın ya bi karşına al Konuş kafandan geçen hiç mi birsey yok ot musun aen diye delirdim
Oğlundan ayrı kalmaya dayanamadığı için böyle yaşamaya razıymış

Bu aksam bir Düğüne gittik
Herkes dans ediyordu
Ben ve eşim masada
Sonra bizim düğünümüzdeki dans şarkımız çıktı
Ne kadar çok hayalim ve umudum vardı
O an keşke daha pozitif ve daha ilgili biri olabilse, ders almış olsa diye iç geçirdim
Ama biliyorum olmayacak
Bekle bekle aynı

Bugün sinir krizi geçirdim neredeyse
Ne zamana kdr böyle sus pus oturacaksın insan ya ayrılır ya barışır bu ne Saçma bir hayat diye estim gürledim
Aylardır böyleyiz sen nasıl bir insansın ya bi karşına al Konuş kafandan geçen hiç mi birsey yok ot musun aen diye delirdim
Oğlundan ayrı kalmaya dayanamadığı için böyle yaşamaya razıymış
yok artıkkkk !!!! tabi ki böyle bi evliliği sürdürmemelisin belki çocuğunuz ufaksa şimdi probleminizi anlamıyordur ama belli bi yaşa gelince o da sizinle birlikte mutsuz olucak.eğer herşey çocuğunuz içinse kendinizi artık çocuğunuza adamışsanız o adamın yanında olmanızın bi mantığı yok. o evde durupta o adamın hizmetçiliğini yapma.adam seni bu şekilde kullanıyo sadece başka bişey değil. gün gelir aldatırda...daha çok acır için..boşa giden günlerine yanarsın.kendininde bi insan olduğunu unutma. evladını ve kendini düşün.

Oğlumla çok ilgili
Emzirmek dışında her konuda ilgilenmiştir
Elinde olsa onu da yapardı
Ama genel hali negatif olduğu için Oğlumla Konuşurken de negatiftir
Babacım onu alma, bunu koyma, hep böyle atıyorsun
Çocuğu yetiştirenin biz olduğumuzun farkında değil
Neyseki çocuğuyla ilgiliymiş.bizimki sıkıya gelemez ama sever işte her baba gibi.herşeyiyle ben ilgileniyorum ev işi yemek çocuk ayrıca çalışıyorum.yaşadıklarımı aileden kimseye Anlatmadım henüz.dedimya sevgi kör ediyor insanın gözünü ama o ilk kavgada annesini aramıştı.herşeyi anlatsam şaşarsınız.işte çekiyorum böyle birini.gücüm yetmemeye başladı artık onun yanında kötü hissediyorum kendimi onsuzken daha güvenli huzurlu ve mutluyum:KK43:.toplum tarafından sevilen konuşkan dışa dönük kariyer sahibi biriyim.ama ben ondan ilgi bekliyorum bunlar beni onun kadar mutlu etmiyor.iyi biri ama değerimi bilmiyor belki de sevmiyor.umrumda da değil artık onsuz bir hayat hayal edebiliyorsam gerçekten umrumda değil.kendimi savunma adına yaptığım blöflere benzemiyor bu seferki.birgün biteceğini biliyordum ama belki de anlar beni günden güne değişir diyordum hep başa sarıyor.sonrasında aldığı çiçekler pişmanlık tavırları onlarda umrumda değil.konuşamadıktan sonra bir özür dileyemedikten sonra.ani sinirlenir şüphecidir aşırı derecede kendini savunur karşı tarafı suçlu çıkarır.peşin hükümlü.konuşalım desen konuşulmazda yani.

Son düzenleme:
Merhaba
Konunuzu baştan sona okudum. O kadar benziyor ki eşler. Çocuk bakımı hariç. Onunla da doğru dürüst ilgilenmez di. Di diyorum çünkü 7 aydır ayrı yaşıyoruz. Sevmek ve sevilmek ikisi de bitti gitti. Zaten hic sevilmedim bence. Saygı da yoktu. Sürekli artırdı dozunu. Bir yerde kopuyor ipler.
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

Anladım
İçten pazarlıklı biraz net ifade etmiyor kendini ve biraz da gamsız
Yoksa bir can meydana gelecekse bu kadar kayıtsız kalmamalı net olmalıydı
Evladına düşkün deyince ben böyle düşünmemiştim
O arkadaşın eşi de çocuk istemiyor arkadaşım çok istese de mutsuz olduğu için düşünmüyor şu an ama sizin ki yine kayıtsız kalamamış, en azından ilgileniyor
Siz uyumlu birçift olamasanız bile çocuk için baba faktörü önemli, en azından iyi bi baba olabilir.

Merhaba
Konunuzu baştan sona okudum. O kadar benziyor ki eşler. Çocuk bakımı hariç. Onunla da doğru dürüst ilgilenmez di. Di diyorum çünkü 7 aydır ayrı yaşıyoruz. Sevmek ve sevilmek ikisi de bitti gitti. Zaten hic sevilmedim bence. Saygı da yoktu. Sürekli artırdı dozunu. Bir yerde kopuyor ipler.
O zaman niye evleniyorlar anlamadım
Hemde böylelerine çok ta düzgün kadınlar denk geliyor ona ayar oluyorum

Merhaba
Boşandınız mı yani?? Ben de hıc sevilmediğimi düşünüyorum. Bazen abartma düşündükçe dibe batıyorsun diyorum hadi bugün yeni birgün diyorum ama hemen kendini belli ediyor sağolsun...

Anladım
İçten pazarlıklı biraz net ifade etmiyor kendini ve biraz da gamsız
Yoksa bir can meydana gelecekse bu kadar kayıtsız kalmamalı net olmalıydı
Evladına düşkün deyince ben böyle düşünmemiştim
O arkadaşın eşi de çocuk istemiyor arkadaşım çok istese de mutsuz olduğu için düşünmüyor şu an ama sizin ki yine kayıtsız kalamamış, en azından ilgileniyor
Siz uyumlu birçift olamasanız bile çocuk için baba faktörü önemli, en azından iyi bi baba olabilir.
Zaten çocukla da ilgisiz olsa 1 dk katlanılmaz ama gerçekten ilgili bir baba
Ben mesela şı an sabahki tartışmanın üzerine odama kapandım kitap okuyorum
O oğlumla oynuyor

Neyseki çocuğuyla ilgiliymiş.bizimki sıkıya gelemez ama sever işte her baba gibi.herşeyiyle ben ilgileniyorum ev işi yemek çocuk ayrıca çalışıyorum.yaşadıklarımı aileden kimseye Anlatmadım henüz.dedimya sevgi kör ediyor insanın gözünü ama o ilk kavgada annesini aramıştı.herşeyi anlatsam şaşarsınız.işte çekiyorum böyle birini.gücüm yetmemeye başladı artık onun yanında kötü hissediyorum kendimi onsuzken daha güvenli huzurlu ve mutluyum:KK43:.toplum tarafından sevilen konuşkan dışa dönük kariyer sahibi biriyim.ama ben ondan ilgi bekliyorum bunlar beni onun kadar mutlu etmiyor.iyi biri ama değerimi bilmiyor belki de sevmiyor.umrumda da değil artık onsuz bir hayat hayal edebiliyorsam gerçekten umrumda değil.kendimi savunma adına yaptığım blöflere benzemiyor bu seferki.birgün biteceğini biliyordum ama belki de anlar beni günden güne değişir diyordum hep başa sarıyor.sonrasında aldığı çiçekler pişmanlık tavırları onlarda umrumda değil.konuşamadıktan sonra bir özür dileyemedikten sonra.ani sinirlenir şüphecidir aşırı derecede kendini savunur karşı tarafı suçlu çıkarır.peşin hükümlü.konuşalım desen konuşulmazda yani.
Of nelfn of, senin durumun da benimkinden farksız. Çocukla ilgili yardım etmiyor diyorsun üstelik. Bence biz sevildiğimize inansak onların her türlü odunluğunu çekeriz ama ben şahsen inanmıyorum.
Hayatımızda şükür herşey varken yine de onlardan ilgi bekliyoruz. Aslında bir erkek için ne kadar gurur verici Olmalı...

Dünkü düğünde kuzenimizin Göğüs kanseri olduğunu öğrendik
Saçları döküldüğü için dipten kestirmiş
Eşi Etrafında dört Dönüyor
Içimden geçirdim, ben kanser bile olsam kıymetim olmazdı diye

çocuk şu an küçük evdeki gerginliği farketmeyecek belki ama büyüdüğünde babası onunla oynarken siz odaya kapanıp kitap okduğunuzda keşke ayrılsalardı der eminim. soğuk savaş sıcak kavgadan daha çok geriyor çocukları.

X