Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Evet canım kesinlikle kilo vermem lazım aldığım 20 kilonun 10 unu verdim. 10 kaldı. 67 idim ama 69 olmuşum. Normal bmi aralığındayım ama yine de 65 üstü bozuyor adet düzenimi. Bir An evvel silkelenip kendime gelmem lazım yeniden :)
Canım sen de bahsetmiştindir mutlaka ama unuttum ne kadar süredir istiyodun düşük yapmışsın o kaç haftalıktı? Pıhtılaşma falan çıktı mı eşin ameliyat olmadan önce miydi?

Ameliyat yerlerinde bazen siyah nokta gibi içi dolu keseler olabiliyor . Bende safra ameliyat ı olmuştum iki yıl önce benzer durumu yaşıyorum o kadar büyük olmasa da. Ha dikisi lazerli değilse içindeki ipi bazı vucutlar eritmiyor. Ama kesinlikle hastalık nuksetse ordan olmaz.
Kolaylıklar

Kızlar Merhaba,
Ameliyatta dördüncü ayimizi doldurduk bir defa kontrole gittik sayı ve morfoloji duzelmis hareket hala kocaman bir sıfır. Dayım da doçent urolog o da ameliyattan sonraki en iyi sonucu 9. Ve 12. Ay verir ondan sonra yolunuzu cizersiniz dedi. Ha bir de sperm dondurmayı tavsiye etti hatta muhakkak yaptırın dedi hastalığın nankorlugunden dolayı. Paylaşmak istedim biz ekim de yaptırmayı düşünüyoruz.

merhaba ben daha yeni üye oldum benim eşiminde sperminde sorun çıkıtı biz hangi hastaneye gittikyse herkz farklı bişey söyledi eşim değerlerini yazacam şimdi lüfen ne yapmamaız gerektiğini söylermisniz
spermiyoram sonuçları
volüm:3,95
renk:sarımtırak
PH:8,5
VİZKOZİTE+)
LİKEFAKSYON:25
FURUKTOZ:.
SPERMATOZOA SAYISI:8.6/mL
TOTAL SPERMATOZOA SAYISI:34ML
İLERİ HAREKETLİLİK:%39
YERİNDE HAREKETLİLİK::%7
HAREKETSİZ:%54
TOPLAM İLERİ HAREKETLİ SPERM SAYISI :13.260.000
YUVARLAK HÜCRE SAYISI:0,6/ML
LÖKOSİT:./ML
VİTALİTE:.
PELLET:.RETROGRAD EJAKÜLASYON:.
MORFOLOJİ(KRUGER):NORMAL%1 ANORMAL%99
AÇIKLAMA
BAŞ 90 % STOPLAZMİK DAMLACIK . %
BOYUN 39 % KUYRUK 35 %
SEMEN ANALİZİNDEKİ HERŞYİ YAZDIM.
BİDE EŞİMDE VARİKOSEL ÇIKTI ONUN SONUÇLRINIDA YAZIYORUM
HER İKİ TESTİS BOYUT VE EKOJENİTELERİ TABİDİR.
HER İKİ EPİDİDİM BOYUT VE EKOJENİTELERİ TABİDİR.
RENKLİ DOPPLER İNCELEMEDE,SAĞ PANPİNİFORM PLEKSUS VASKÜLER YAPILARI NORMAL KALİBRASYONLARINDA OLUP(İSTİRAHATTE 1,7MM,VALSALVADA 2MM) VALSALVA MANEVRASI İLE REFLÜ AKIM SAPTANMAMIŞTIR.SOLDA MİNİMAL GENİŞLEME MEVCUTTUR.(VALSALVA MANEVRASI ÖNCESİ 1,8MM SONRASI 2,7MM).VALSALVA MANEVRAS İLE REFLÜ İZLENDİ
SONUÇ:
SOL MİNİMAL VARİKOSEL.
eşimde 1. derece varikosel çıktı kızlar lütfen yorum yapın sizce eşim amelyat olmalımı amelyat olsa değerleri yükselirmi çok doktoa gttim bazıları olsun dedi bzıları olmasn dedi hatta bazıları direk tüp bebek yapın dedi ne yapacağımı bilmiyorum kafayı yicem lütfen yardımcı olun

Mer
Merhaba gecmis olsun.Ameliyat olsunmu olmasinmi gibi bir sorunun cevabi inanin cok zor.Evlilik yiliniz bu testi hangi sartlarda nereye yaptirdiginiz yasiniz ne kadar suredir korunmadiginiz hepsi etmen.Bu testten baska yerde test yaptirdinizmi?yaptirdiysaniz ne kadar aralikla yaptirdiniz?testler cihazlami bakildi yoksa manuel mi?bunlar suan aklima gelenler ameliyati kesin cozum gormeyin cok iyi dusunulup karar verilmeli hakkinizda hayirlisi olsun inşaallah

umarim oyleir canim kotu birsey degildir yoruldum cunku cok

biz 8 aydır evlyiz hiç korunmadık eşim durduk yere gidip test yapalım dedi bnm için bende sen bilrsn dedim ama içimzde hiç öyle bir şüphe yoktu sonlrı almaya gdrkn ile gülrk gttk ama snra öğrenince çok kötü olduk yıkldık resmn bem yaşım daha 19 çocuk sahbi olmk için biliyrm dha erken ama bnm için önmli olan eşimn bu hastalktan kurtulması çnkü eşimn piskolojisi çok kötü durumda mahf oldu resmn duynca bnde onu öyle grdükte bnde yıkılıyrm tabi bir çok doktora gttm elle muayenden oldu testlre cihzlaada oldu bazı doktorlar amelyat olmaasn dedi minimal varikosel çnkü dediler bazılarıda olmalı yoksa değerleri daha çok düşer dedi bazıları hç olmasn direk tüp bebek yapın dedi kafm ahlak bullak ne yapacağmzı bilmyrz bnde tek çareyi sizlrde buldm ve hmn kayıt açtım hı bide eşim bazı bitkisel ilaçlar alıyor keçi boynuzu kürü,incir kürü,havuç kürü,bal pole arı sütü karışımı,özle hazırlanmış macun ,varikosel için kırkkilit otu doğal e vtmini sizce bnlar işe yaramı biz 9 eylulde bir dha test yptcz sizce bnlr etkilmş olurmu çok korkuym snçlar kötü çıkack dye

Canım önce sakin olun evliliğin tadını cikarin daha bu kadar genç ve yeni evliyken yazık yani en güzel günleriniz rabbim büyüktür herşeyin vakti saati var.O kadar çok şeyi birarada kullanmak zararli olmasin biz bsyagi zamandir bu konu icindeyiz hepsimi toplasan yarisi etmez kullandiklarimiz esinin hormonlarina bakildimi?hormon duzeyleride etkili sanirim varikoseli bu duzey sperm dusuklugu yapacak buyuklukte degil bence ki özellikle diyorum bence akisin birakin bir sure unutun bu konuyu eger olmazsa tedavi yada ameliyat dusunun ve testi bir ayni yerde birde baska yerde yaptitin merkezdende farkedebilir ama dedigim gibi ameliyati kesin cozum gormeyin evet ameliyat olup kisa surede gebelik olusan cok ama olmayan aylarca takviye kullanip tup bebege gecende cok son karar sizin elbet iyi dusunun rabbim tez zamanda sifa versin inşaallah.

canım eşinde morfoloji bozukluğu var. Bana sorarsan hemen ameliyat düşünmeyin bir tane bebeğiniz olsun tedaviyle ondan sonra ameliyat olsun. Benim eşimin sayısı 5 milyon oda dün ameliyat için gitti doktor ayarladı herşeyi ama vazgeçtik bir tane çocuk olsun ondan sonra işinin uzmanına gideceğiz.

çok saol cnm bizde öyle yapcz ilgilendğin için tekrardan çok teşekkür edrm allh razı olsun rabbim hepimze şifa versn sağlıklı salh bebişler versn inşllh

canım ameliyattan vaz mı geçtiniz? tüp bebek mi düşünüyorsunuz şimdi?

canım ameliyattan vaz mı geçtiniz? tüp bebek mi düşünüyorsunuz şimdi?
yok canım kaan aydos la emaille görüştük semen testiniz biraz düşük ama olmaz değil dedi. çocuk olmasına yönelik tedavi uygulayacak ilk olarak eğer sonuç elde edemezse ameliyat olacak. En azından kaan aydos ameliyatı yapar

tedavi olarak ne yapacak canım biz gidemiyoruz kaan aydos a malum. burda anlatırsan çok sevinirim

kızlar biz bugün başka hastanyeye gittik bizden hormaon testi bide fsh değerlerini çekin dedi bu fsh çokmu önemli bide bu değerin kaç olması lazımbilen varsa lütfen yazın

kızlar ben geldiiiiim guzel haberlerle döndüm Rabbime şükürler olsun
toplam 7 milyon olan sayımız 72 milyona yükselmiş. mlde 2 mlken 40 milyon olmuş, %2 morfoloji %75 olmuş
ileri hız %20 yavaş hareketli %15 yerinde hrketli %10(bunlar aynı)
kısaca sayı ve morfolojide düzelme var cok sukur.pazartesi sonucları dra göstereceğiz.ileri hız için tedavi gerekiyor sanırım.

hikayemi bilmeyenler için tekrar yazıyorum eşim çift taraflı varikosel ameliyatı oldu.3 ve 2 grade.
test için dra sorduk.77.günde yaptırdık spermiyogramı.bu arada eşim dr un tavsiyesi uzerine hiçbir ilaç kullanmadı.kendi kendine toparlasın 3 ay sonra duzelme olmazsa ilaç yazıcam dedi.
bu arada drmuz gercekten cok çok iyi özelde doçente yaptırdık ameliyatı.isim isteyenlere özelden yazabilirim.
eşimin arkadaşınında 4 yıldır cocugu olmuyormus bu dr tek bir ilaç yazmış ve eşi o ay hamile kalmış.yani tavsiye uzerine gitmiştik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…