merhaba. hayatımın merkezinde ben varım. onu gerçekten çok seviyorum fakat o da dahil kimse olmazsa olmazım değil.Sözlünüz sizin icin vazgecilmez, ille de hayatimda olmali dediginiz biri degil gibi, beklentilerinizi karsilamiycaksa ayrilin
merhaba. ikimizinde ailesi yanımızda, yakınımızda olacak. arkadaş çevremde var sıkça görüştüğüm. evlilik başlı başına sorumluluk getiren bir şeyken benim rahat aile ortamından çıkıp çoğu zaman yalnız kalacağım ortama geçmem beni ürkütüyor sanırım.Ben ilk zamanlar çalışmıyordum ne zaman işe girdim çalıştım o zamanlar can sıkıntım gitti. Tabi sizin diğer durumlarınızı bilmiyorum aileniz yanınızda mı arkadaş çevreniz var mı bunlarda önemli. Çalışırken yaşadığım zorluk onun gece vardiyası oluyordu ben sabah işe gidiyordum o ben gittikten sonra eve geliyordu öğlen vardiyasında da ben uyuduktan sonra işten geliyor ben eve geldiğimde işe gitmiş oluyordu en zor vardiya öğlen 4 gece 12 hala daha sevmem bu iki vardiyayı ama bende çalıştığım için bi uğraşım oluyordu (benim burada ne ailem var ne arkadaş çevrem var onu da not düşmek isterim). Ev işleri konusunda normal çalışanlarla aynı aslında ben bulaşık makinesini çalıştırırdım işten gelince eşim yerleştirmiş olurdu makineyi, çamaşır asardım kuruduysa toplardı vs. Akşam yemeği sabah kahvaltısı düzeni olmuyor genelde vardiyaya ayak uydurup bazı günler tek kahvaltı bazı günler tek akşam yemeği oluyor ama onlarda özel oluyor gibi geliyor bana mesela akşam yemeğinde evde olmadığı haftadan sonra ilk akşam yemeği daha özeniyorum gibi. Şimdi çocuğumuz olacak nasıl bir düzen oluşur bilemiyorum ama çok korkum da yok alıştım bu düzene. Çok uzun oldu kusura bakmayın
merhaba. hayır ikimizde işçi değiliz. işi gerçekten güzel tek sıkıntı vardiya. sözlümde çok iyi birisi, birbirmizi mutlu edebiliyoruz fakat ileride çocuğumuza tek başımıza bakmak zorunda kalma düşüncesi beni çok ürkütüyor. annemin çektiği zorlukları çekmek istemiyorum.Nişanlın normal işçi kategorisinde mi?
Eğer güzel bir meslek önü çok açık bir sektörde ise ilerde daha rahat edebilir diye düşünüyorum.
Adam iyi biri ise sırf işinden dolayı bırakmakta pek normal gelmedi bana...
Ben eşimle ilk evlendiğimiz yıl kendi işini kurdu ve gece gündüz sürekli çalıştı bazen geceleri bir kaç saat uyumak için beni de götürdü ben onun yerine çalıştım o bir kaç saat uyudu. Sonraki dönemlerde yanına bir kaç eleman aldı ama hâlâ pazar günleri bile çalışır.
Yanındaki çalışanlarına her pazar sırayla izin verir ama kendine izin vermez...
Benide hiç ihmal etmez. Mesela kızım doğduğunda geceleri çoğu zaman hep eşim baktı ben sadece emzirme zamanları uyandım...
Mantığınız devreye girdiğine göre pek sevmiyorsunuz sevmediğiniz biriyle ömür geçirmeye çalışmayın.
yorumunuza saygı duyuyorum ve teşekkür ederim. fakat işin içine evlilik girince tamamen aşk anlamında bakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. çevremde sevglilik döneminde mantık açısından hiç uyuşmayan fakat "aşığız evleneceğiz" diyip evlendikten sonra çocuk yapıp boşanan ya da sırf nafaka ödememek, baba evine dönmemek için boşanamayan insanlar var. evlilik için aşk şart kesinlikle ama mantığıda bırakmamalıyız diye düşünüyorum.bence siz fiziksel bir "koca kavramı" için evleniyo gibisiniz pek de aşk için evlenir gibi durmuyosunuz. ayrılın bence de
Yalnızlıktan kastınız eşinizin işte olması sanırım tamamen yalnız değilsiniz aileniz var arkadaşlarınız var evlendikten sonrada onlar olmaya devam edecek. Bana kalırsa sizin korkunuz ev işleri yemek temizlik vs gibi şeyler önceden annenizin yaptığı ya da beraber yaptığınız şeyleri tek yapmakmerhaba. ikimizinde ailesi yanımızda, yakınımızda olacak. arkadaş çevremde var sıkça görüştüğüm. evlilik başlı başına sorumluluk getiren bir şeyken benim rahat aile ortamından çıkıp çoğu zaman yalnız kalacağım ortama geçmem beni ürkütüyor sanırım.
Benim esim 2 vardiyalı.Merhaba. Şu an evliliğe giden bir ilişkim var. Sözlüyüm. Evleneceğim kişi şu an 3 vardiyalı çalışıyor. İşini değiştiremez çünkü önü çok açık bir sektör ve işini çok seviyor. O çalışmaya aynı parayı alacağı başka iş yok resmen.
Bende çalışıyorum 8.30 - 18.00 şeklinde. Benim çevremde vardiyalı çalışan birisiyle evli kimse yok bu nedenle öngöremiyorum yaşabileceğim zorlukları.
Bende çalışacağım için birbirimizi çok az göreceğiz, çocuğumuz olsa bana yardım edemeyecek, evin tüm sorumluluğu bende olacak gibi hissediyorum.
Ben çalışmasam daha fazla görüşürüz belkide çok etkilemez ama benim kişisel hedeflerim var işimi bırakmam.
Evlenince benimle uyusun uyansın, haftasonları birlikte gezelim istiyorum ama vardiyası yüzünden bunlar hayal kalır.
Eşi vardiyalı çalışan hanımlar siz evliliğinizin ilk yıllarında ve şu anda ne zorluklar çekiyorsunuz? Alıştınız mı? Güzel yanları var mı?
sözlümü çok seviyorum ama bazen sırf bu yüzden nişan vs olmadan ayrılmayı düşünüyorum. Bu konu benim için çok önemli.
Lütfen cevaplarınızla destek olun.
evet. ben biraz şımarık büyüdüm maalesef. her şeyi annemle yaptım ya da annem yaptı. hele ki işe başlayınca iyice annem üstlendi sorumlulukları.Yalnızlıktan kastınız eşinizin işte olması sanırım tamamen yalnız değilsiniz aileniz var arkadaşlarınız var evlendikten sonrada onlar olmaya devam edecek. Bana kalırsa sizin korkunuz ev işleri yemek temizlik vs gibi şeyler önceden annenizin yaptığı ya da beraber yaptığınız şeyleri tek yapmak
ahahahahhabenim eşim de vardiyalı çalışıyor 1 hafta gündüz bi hafta akşam benim işimde nöbetli birbirimizi görmeden 2 gün geçiyoruz. akşam vardiyaları iyi oluyor azıcık kendimi dinliyorum. iyi de oluyor akşam vardiyası haftası beni özlüyor resmen
gece 12 de geliyorsa siz uyuyun ya da akşam erken yatın eşiniz gelince kalkın onunla oturun. ev sorumluluğunda siz tek başınıza almazsanız üstünüze kalmaz. ben yapmıyorum alışveriş hafta sonunu bekliyorum eşimle yapmak için ama temizlik yapıyorum hafta sonu beraber rahat vakit geçirelim diyeevet. ben biraz şımarık büyüdüm maalesef. her şeyi annemle yaptım ya da annem yaptı. hele ki işe başlayınca iyice annem üstlendi sorumlulukları.
örneğin evlendik ve onun öğle vardiyasında olduğunu düşünelim, ben sabah işe gidip akşam geliyorum ev işi yemekle vs uğraşıyorum eşim hala işte. gece 12de geliyor. benim 12de uyuyor olmam gerekir çünkü sabah 8:30 iş başı.
gece vardıyasında çocuk olmadığı sürece sıkıntı olmaz bence. ama çocuk olursa sıkıntı gece hem çocukla ilgilenip hem sabah işe gitmek beni çok fazla yorar.
en güzeli sabah vardiyası sanırım :)
evlilikteki sorumlulukları 2 kişi üstlenmeli diye düşünüyorum. ama bu durumda ben tek başıma üstlenirmişim gibi geliyor
ben sabah işe gidiyorum ben giderken o uyuyor oluyo gün içinde telefonla konuşuyoruz ben ertesi akşam eve geliyorum o işte oluyor. ama gündüz vardiyası haftasından daha farklı davranıyor özlediğini hissediyorum. korkulacak bişey yok bence evliyken de bazen yalnız kalmak istiyor insan o vardiyalar çok iyi geliyorahahahahhakorktuğum gibi bir şey yok mu yani sizce :) o 2 günü nasıl geçiriyorsunuz
ama benimde işim var. uyku düzenimi bozarsam gün içinde işte verimsiz olurum.gece 12 de geliyorsa siz uyuyun ya da akşam erken yatın eşiniz gelince kalkın onunla oturun. ev sorumluluğunda siz tek başınıza almazsanız üstünüze kalmaz. ben yapmıyorum alışveriş hafta sonunu bekliyorum eşimle yapmak için ama temizlik yapıyorum hafta sonu beraber rahat vakit geçirelim diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?