Vardiyalı Çalışan Eş

Minek

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2021
19
16
Merhaba. Şu an evliliğe giden bir ilişkim var. Sözlüyüm. Evleneceğim kişi şu an 3 vardiyalı çalışıyor. İşini değiştiremez çünkü önü çok açık bir sektör ve işini çok seviyor. O çalışmaya aynı parayı alacağı başka iş yok resmen.
Bende çalışıyorum 8.30 - 18.00 şeklinde. Benim çevremde vardiyalı çalışan birisiyle evli kimse yok bu nedenle öngöremiyorum yaşabileceğim zorlukları.
Bende çalışacağım için birbirimizi çok az göreceğiz, çocuğumuz olsa bana yardım edemeyecek, evin tüm sorumluluğu bende olacak gibi hissediyorum.
Ben çalışmasam daha fazla görüşürüz belkide çok etkilemez ama benim kişisel hedeflerim var işimi bırakmam.
Evlenince benimle uyusun uyansın, haftasonları birlikte gezelim istiyorum ama vardiyası yüzünden bunlar hayal kalır.
Eşi vardiyalı çalışan hanımlar siz evliliğinizin ilk yıllarında ve şu anda ne zorluklar çekiyorsunuz? Alıştınız mı? Güzel yanları var mı?
sözlümü çok seviyorum ama bazen sırf bu yüzden nişan vs olmadan ayrılmayı düşünüyorum. Bu konu benim için çok önemli.
Lütfen cevaplarınızla destek olun.

8-5 çalışıyorum eşimin saatleri esnek öğlen gidip sabaha karşı geldiği çok oluyor. Haftasonu belki bir gün tatil belki hiç tatil yapmıyor. Ben alıştım akşam çocukları yatırır gider yatarım gece uyanırım eşim yanımda bazen uyanırım işten çağırmışlar gitmiş işe. Ben kendi rutinime göre yaşarım çokta önemsemem.

Ben ilk zamanlar çalışmıyordum ne zaman işe girdim çalıştım o zamanlar can sıkıntım gitti. Tabi sizin diğer durumlarınızı bilmiyorum aileniz yanınızda mı arkadaş çevreniz var mı bunlarda önemli. Çalışırken yaşadığım zorluk onun gece vardiyası oluyordu ben sabah işe gidiyordum o ben gittikten sonra eve geliyordu öğlen vardiyasında da ben uyuduktan sonra işten geliyor ben eve geldiğimde işe gitmiş oluyordu en zor vardiya öğlen 4 gece 12 hala daha sevmem bu iki vardiyayı ama bende çalıştığım için bi uğraşım oluyordu (benim burada ne ailem var ne arkadaş çevrem var onu da not düşmek isterim). Ev işleri konusunda normal çalışanlarla aynı aslında ben bulaşık makinesini çalıştırırdım işten gelince eşim yerleştirmiş olurdu makineyi, çamaşır asardım kuruduysa toplardı vs. Akşam yemeği sabah kahvaltısı düzeni olmuyor genelde vardiyaya ayak uydurup bazı günler tek kahvaltı bazı günler tek akşam yemeği oluyor ama onlarda özel oluyor gibi geliyor bana mesela akşam yemeğinde evde olmadığı haftadan sonra ilk akşam yemeği daha özeniyorum gibi. Şimdi çocuğumuz olacak nasıl bir düzen oluşur bilemiyorum ama çok korkum da yok alıştım bu düzene. Çok uzun oldu kusura bakmayın

Bence evde olursan daha çok adama sarar, sıkılır ilgi beklersin.

Yorucu bir işte çalışıyor ise eve gelip uyumak, dinlenmek isteyecektir.

Sürekli birlikte çok zor gibi.

Kendi arkadaş çevrenizi terketmeden hayatınıza devam edin bence.

Evlenip arkadaş ortamından kopup tek kişinin ilgi alakasını beklemek sizi yıpratır gibi geldi bana.

Umarım herşey gönlünüzce olur.

3 vardiya dediğiniz

8-4
4-12
12-8

Değil mi bir akrabamız o şekilde çalışıyor erkek.

Adam iki tane de çocuğu var yine iş dışında ek iş olarak sporla da ilgileniyor kendi sporuna ,maçına gidiyor, antrenmena gidiyor.

7/24 evinin beyi, çocukların babası konumunda değil haliyle.Ekmeginin peşinde.

Nişanlın normal işçi kategorisinde mi?

Eğer güzel bir meslek önü çok açık bir sektörde ise ilerde daha rahat edebilir diye düşünüyorum.

Adam iyi biri ise sırf işinden dolayı bırakmakta pek normal gelmedi bana...

Ben eşimle ilk evlendiğimiz yıl kendi işini kurdu ve gece gündüz sürekli çalıştı bazen geceleri bir kaç saat uyumak için beni de götürdü ben onun yerine çalıştım o bir kaç saat uyudu. Sonraki dönemlerde yanına bir kaç eleman aldı ama hâlâ pazar günleri bile çalışır.

Yanındaki çalışanlarına her pazar sırayla izin verir ama kendine izin vermez...

Benide hiç ihmal etmez. Mesela kızım doğduğunda geceleri çoğu zaman hep eşim baktı ben sadece emzirme zamanları uyandım...

Sözlünüz sizin icin vazgecilmez, ille de hayatimda olmali dediginiz biri degil gibi, beklentilerinizi karsilamiycaksa ayrilin
merhaba. hayatımın merkezinde ben varım. onu gerçekten çok seviyorum fakat o da dahil kimse olmazsa olmazım değil.
merhaba. ikimizinde ailesi yanımızda, yakınımızda olacak. arkadaş çevremde var sıkça görüştüğüm. evlilik başlı başına sorumluluk getiren bir şeyken benim rahat aile ortamından çıkıp çoğu zaman yalnız kalacağım ortama geçmem beni ürkütüyor sanırım.
merhaba. hayır ikimizde işçi değiliz. işi gerçekten güzel tek sıkıntı vardiya. sözlümde çok iyi birisi, birbirmizi mutlu edebiliyoruz fakat ileride çocuğumuza tek başımıza bakmak zorunda kalma düşüncesi beni çok ürkütüyor. annemin çektiği zorlukları çekmek istemiyorum.
Mantığınız devreye girdiğine göre pek sevmiyorsunuz sevmediğiniz biriyle ömür geçirmeye çalışmayın.
bence siz fiziksel bir "koca kavramı" için evleniyo gibisiniz pek de aşk için evlenir gibi durmuyosunuz. ayrılın bence de
yorumunuza saygı duyuyorum ve teşekkür ederim. fakat işin içine evlilik girince tamamen aşk anlamında bakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. çevremde sevglilik döneminde mantık açısından hiç uyuşmayan fakat "aşığız evleneceğiz" diyip evlendikten sonra çocuk yapıp boşanan ya da sırf nafaka ödememek, baba evine dönmemek için boşanamayan insanlar var. evlilik için aşk şart kesinlikle ama mantığıda bırakmamalıyız diye düşünüyorum.
ilk başta dediğim gibi çevremde vardiyalı çalışan biriyle evlenen yok bu nedenle zorlukları bilmiyorum. eğer bu zorluklar benim boyumu aşıyorsa bunu kabullenip ayrılmayı düşünmemin sevgimin azlığıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum.
örneğin birisi der ki ben gece tek uyumaktan çok korkuyorum bu yüzden çok kötü. ama ben tek uyumaktan korkmadığım için bu bana sorun olmaz. başka biri der ki ... özrllikleri kötü ama en azından çocuğumla tek başıma vakit geçiriyorum, kimse oyunumunuza karışmıyor vvsvs. çocuğuyla tek oynamak birinin hoşuna giderken benim için bütük sorundur.
demek istediğim bu forumu vardiyalı çalışan eşleri olan ya da ona benzer çalışan eşleri olan kişilerin yaşadığı zorlukları ve kolaylıkları öğrenmek için açtım.
yazı biraz uzun oldu. çok teşekkür ederim yorumlarınız için ve okuduğunuz için :)

Yalnızlıktan kastınız eşinizin işte olması sanırım tamamen yalnız değilsiniz aileniz var arkadaşlarınız var evlendikten sonrada onlar olmaya devam edecek. Bana kalırsa sizin korkunuz ev işleri yemek temizlik vs gibi şeyler önceden annenizin yaptığı ya da beraber yaptığınız şeyleri tek yapmak

Benim esim 2 vardiyalı.
Onun sayesinde 10 aylıkken ise basladım cünkü öglen vardıyasında ben gelene kadar kızımıza(yarım gün calısıyorm )o baktı.8-4 vardiysında annem baktı.
4-12 vardiyssında kendine vakit ayırabilirsin,aksamları dizini izlersin,isini gücünü yaparsın.
Bence vardiyalı calısmak eslere nefes:)

evet. ben biraz şımarık büyüdüm maalesef. her şeyi annemle yaptım ya da annem yaptı. hele ki işe başlayınca iyice annem üstlendi sorumlulukları.
örneğin evlendik ve onun öğle vardiyasında olduğunu düşünelim, ben sabah işe gidip akşam geliyorum ev işi yemekle vs uğraşıyorum eşim hala işte. gece 12de geliyor. benim 12de uyuyor olmam gerekir çünkü sabah 8:30 iş başı.
gece vardıyasında çocuk olmadığı sürece sıkıntı olmaz bence. ama çocuk olursa sıkıntı gece hem çocukla ilgilenip hem sabah işe gitmek beni çok fazla yorar.
en güzeli sabah vardiyası sanırım :)

evlilikteki sorumlulukları 2 kişi üstlenmeli diye düşünüyorum. ama bu durumda ben tek başıma üstlenirmişim gibi geliyor

benim eşim de vardiyalı çalışıyor 1 hafta gündüz bi hafta akşam benim işimde nöbetli birbirimizi görmeden 2 gün geçiyoruz. akşam vardiyaları iyi oluyor azıcık kendimi dinliyorum. iyi de oluyor akşam vardiyası haftası beni özlüyor resmen

ahahahahha korktuğum gibi bir şey yok mu yani sizce :) o 2 günü nasıl geçiriyorsunuz

gece 12 de geliyorsa siz uyuyun ya da akşam erken yatın eşiniz gelince kalkın onunla oturun. ev sorumluluğunda siz tek başınıza almazsanız üstünüze kalmaz. ben yapmıyorum alışveriş hafta sonunu bekliyorum eşimle yapmak için ama temizlik yapıyorum hafta sonu beraber rahat vakit geçirelim diye

ahahahahha korktuğum gibi bir şey yok mu yani sizce :) o 2 günü nasıl geçiriyorsunuz
ben sabah işe gidiyorum ben giderken o uyuyor oluyo gün içinde telefonla konuşuyoruz ben ertesi akşam eve geliyorum o işte oluyor. ama gündüz vardiyası haftasından daha farklı davranıyor özlediğini hissediyorum. korkulacak bişey yok bence evliyken de bazen yalnız kalmak istiyor insan o vardiyalar çok iyi geliyor

Eşiniz mavi yakalı mı yoksa üretim mühendisi gibi şimdilik vardiyalı çalıştığı ama daha sonraki dönemde normal mesai saatlerinde çalışabilecek bir mesleğe mi sahip? Eğer mavi yakalı değilse ileride değişebilir bu çalışma düzeni. Ki mavi yakalı olsa dahi, siz gerçekten sevseydiniz sizce bu konu yüzünden ayrılmayı düşünür müydünüz? Bu arada zorluklar konusunda söyledikleriniz mantıklı ancak en baştan da bu insanın işi vardiyalıysa ve siz bunu bilerek ilişkiyi ciddiye döndürdüyseniz şimdi yine bu yüzden onu bırakmak biraz haksızlık gibi. Yine de sizin için en doğrusunu siz bilirsiniz. Ama örnek istediğiniz için yazayım, benim kuzenimin eşi mühendis ve 3 4 senedir 3 vardiyalı bir şekilde çalışıyor bir fabrikada. Akşam 4 gece 12 vardiyasını sevmiyor sadece çünkü o hafta neredeyse hiç görüşemiyorlar. Ama diğer 2 vardiya konusunda düzenleri gayet güzel. Çocukları da var bu arada. Kuzenim ilk 1 sene izin aldı çocuğuna rahat bakmak için sonra işe geri döndü. Çocuk konusunda da aman aman büyük problemler yaşadığını sanmam şu an. Çocuk da kreşe gidip tüm enerjisini orda attığı için akşam kuzenime zorluk çıkarmıyor erkenden uyuyor zaten. Bu biraz da çocuğun yetişme tarzıyla alakalı. Eğer bir hastalığı yoksa belirli kurallar içeriisnde ve uyumlu bir çocuk yetiştirebilirsiniz sizi zorlamaz.

Evlendikten 6 ay sonra eşim vardiyalı çalışmaya başladı. Evliliğe evime biraz alıştığım için belki biraz daha kolay oldu tabi ama geceleri yalnız kalmak başta zor gelmişti. Ben çalışmıyordum ama sonra düzenli yaptığım meşguliyetlerim oldu gündüzleri o şekilde değerlendirdim, bir zaman sonra evde yalnız kaldığım zamanlar gece yatakta rahat rahat yayılmak, kendi kendine oyalanmak hoşuma gitti. Sonra çocuğumuz oldu ve işler biraz karıştı tabi :) ben anneliğe yeni düzene alışana kadar eşimin yokluğunda zorlandım ama 1 sene geçti o da düzene oturdu. Evlendiğinde çevreniz değişmeyecekse ailenize gidip gelme kolaylığınız olacaksa bence sıkıntı değil, insan herşeye alışıyor

ama benimde işim var. uyku düzenimi bozarsam gün içinde işte verimsiz olurum.
temizlik konusunda çok düşünmüyorum açıkcası. zaten artık her evde robot süpürge var. bana sadece toz alma kalır. ayda 1, 2 kerede büyük temizlikte yardım alırım. yemekte çok sıkıntı olmaz. yemek yapmak istemediğimde dışardan yiyebiliriz ya da birimizin ailesine gideriz.

mesela bugün benim tatil günüm 10da uyandım, planımı yaptım ama sözlüm gececiydi ve ben uyandığımda o uyudu büyük ihtimalle 16:00'dan önce uyanmaz. bunu takıyorum biraz kafama. sizce çok mu büyütüyorum? abartıyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…