Vardiyalı Çalışan Eş

İlk sayfada her zaman beraber zor olur, hep evde olursa mıç mıç iyi olmaz diyenler bekar galiba. Evde kafana göre takılmak, ailene arkadaşlrına gitmek güzeldir ama ne zaman ki çocukların olur o zaman anlarsın tek başına olmak nasıl bir şey… yok ben annemle arkadaş gibiyim, çocuğuma da bakar evimin işine de yardım eder falan dersen belki olabilir. Ya da zaman içinde eşin daha rahat bir pozisyona geçecekse olabilir. Ya da vardiya yorucu değilse olabilir (nasıl bir çalışma içinde bilmiyorum). Ama başka türlü zor yani

Eşiniz mavi yakalı mı yoksa üretim mühendisi gibi şimdilik vardiyalı çalıştığı ama daha sonraki dönemde normal mesai saatlerinde çalışabilecek bir mesleğe mi sahip? Eğer mavi yakalı değilse ileride değişebilir bu çalışma düzeni. Ki mavi yakalı olsa dahi, siz gerçekten sevseydiniz sizce bu konu yüzünden ayrılmayı düşünür müydünüz? Bu arada zorluklar konusunda söyledikleriniz mantıklı ancak en baştan da bu insanın işi vardiyalıysa ve siz bunu bilerek ilişkiyi ciddiye döndürdüyseniz şimdi yine bu yüzden onu bırakmak biraz haksızlık gibi. Yine de sizin için en doğrusunu siz bilirsiniz. Ama örnek istediğiniz için yazayım, benim kuzenimin eşi mühendis ve 3 4 senedir 3 vardiyalı bir şekilde çalışıyor bir fabrikada. Akşam 4 gece 12 vardiyasını sevmiyor sadece çünkü o hafta neredeyse hiç görüşemiyorlar. Ama diğer 2 vardiya konusunda düzenleri gayet güzel. Çocukları da var bu arada. Kuzenim ilk 1 sene izin aldı çocuğuna rahat bakmak için sonra işe geri döndü. Çocuk konusunda da aman aman büyük problemler yaşadığını sanmam şu an. Çocuk da kreşe gidip tüm enerjisini orda attığı için akşam kuzenime zorluk çıkarmıyor erkenden uyuyor zaten. Bu biraz da çocuğun yetişme tarzıyla alakalı. Eğer bir hastalığı yoksa belirli kurallar içeriisnde ve uyumlu bir çocuk yetiştirebilirsiniz sizi zorlamaz.
merhaba. beyaz yaka ve minimum 6 7 yıl sonra düzenli saate geçebilir. en başta vardiyalı değildi. part time çalışıyordu biz üniversitedeyken ama üni bitince çalıştığı yeri çok sevdi ve orada çalışmaya devam etti.
inanın çok sevmiyor olsam buraya bir şeyler yazmakla uğraşmaz ayrılırdım. ben sadece ileride beni çok zorlayacak duruma bile isteye gitmek istemiyorum. belkide benim korkttuğum kadar bir şey yoktur diye ümit edip yazılanları okuyorum.

kuzeninizi örnek vermeniz çok iyi olmuş, çok teşekkür ederim.

merhaba. hayır ikimizde işçi değiliz. işi gerçekten güzel tek sıkıntı vardiya. sözlümde çok iyi birisi, birbirmizi mutlu edebiliyoruz fakat ileride çocuğumuza tek başımıza bakmak zorunda kalma düşüncesi beni çok ürkütüyor. annemin çektiği zorlukları çekmek istemiyorum
İşçi değilseniz bu durum ilerde düzelir. Ama bunu bilerek bir yola çıkıyorsunuz sonuçta en başta iş ciddiye binmeden ayrıldaydınız keşke.

Gerçek anlamda seviyorsanız bu bir ayrılık nedeni olmamalı bence...

Kesinlikle abartıyorsunuz gerçekten, bunları şimdiden düşünüyorsanız evlenmeyin kesinlikle derim. Evlilik fedakarlık ister arkadaşım anne evi gibi olmaz. Gerekirse uykunuzdan fedakarlık edemeyecekseniz siz bu adamı sevmiyorsunuz boşuna o toplara girmeyiniz. Bende evlendiğim ilk zamanlar eşim vadiyalı çalışırken hiç sorun yaşamadım isteyince aşılır bence hatta sonrasında çocuğumuz oldu okula başladı vs hala o haftada 2 gün gececi dert etmiyorum yok çocuğa kim bakar yok tek başıma sorumluluk alıyorum demiyorum. İleride iş hayatınız nasıl yönlenecek bilinmez her şey olabilir olumsuz olarak da. O yüzden bence bahane gibi geldi kusura bakmayın.

Benim eşim yıllardır tüm vardiya sistemlerinde çalıştı.
Bazen sürekli normal gündüzlü gitti geldi.
Bazen bir hafta gece bir hafta tatil çalıştı.
Bazen sizin sistemde üçlü vardiyayı üçer gün çalıştı.
Bazen bir hafta sabahçı bir hafta akşamcı çalıştı.
Bu daha iyi oluyordu.
Akşam çocukları uyutup kafama göre takılıyordum.
Kendi zevkine hitap eden film felan izliyordum.
Çocuklar açısından da bana yararı oldu.
Gündüz işim varsa çocukları bırakıp gidebiliyordum.
Ya da okula o bırakıyordu sabah dönüşte ben alıyordum.
Çocuklar okuldayken başbaşa kalıyoruz bu en güzeli oluyordu. :KK70:

Açıkçası en zorlandığım vardiya üçlü olan üçer gün gitttiği.
Çünkü 3 gündüz 3 gece 3 tatil şeklindeydi.
Böyle olunca hafta sonumuz olmuyordu.
Ancak birer hafta böyle gittiğinde gayet iyiydi.

Tabi ben çalışmadığım için benim açımdan gayet iyi yönleri oldu ya da oluyor.
Tek sıkıntı bir düzen olmuyor.
Kafasına göre arkadaşlarım gelemiyor.
Ama bu da bana göre sıkıntı değil çok arkadaşlarla, komşularla sıkı fıkı ilişkim yok zaten.
Vardiyalı olduğunu bilince kimse sınırlarıma da müdahil olamıyor böylelikle.
Çalışsam zorlanır mıydım bilmem?
Bu sizin yapınızla da alakalı.

Evlendikten 6 ay sonra eşim vardiyalı çalışmaya başladı. Evliliğe evime biraz alıştığım için belki biraz daha kolay oldu tabi ama geceleri yalnız kalmak başta zor gelmişti. Ben çalışmıyordum ama sonra düzenli yaptığım meşguliyetlerim oldu gündüzleri o şekilde değerlendirdim, bir zaman sonra evde yalnız kaldığım zamanlar gece yatakta rahat rahat yayılmak, kendi kendine oyalanmak hoşuma gitti. Sonra çocuğumuz oldu ve işler biraz karıştı tabi :) ben anneliğe yeni düzene alışana kadar eşimin yokluğunda zorlandım ama 1 sene geçti o da düzene oturdu. Evlendiğinde çevreniz değişmeyecekse ailenize gidip gelme kolaylığınız olacaksa bence sıkıntı değil, insan herşeye alışıyor
büyük ihtimalle değişmeyecek çevrem. aynı semtte otururuz. çocuğunuz olunca eşiniz yokluğunu hangi açıdan hissettiniz?

Kesinlikle abartıyorsunuz gerçekten, bunları şimdiden düşünüyorsanız evlenmeyin kesinlikle derim. Evlilik fedakarlık ister arkadaşım anne evi gibi olmaz. Gerekirse uykunuzdan fedakarlık edemeyecekseniz siz bu adamı sevmiyorsunuz boşuna o toplara girmeyiniz. Bende evlendiğim ilk zamanlar eşim vadiyalı çalışırken hiç sorun yaşamadım isteyince aşılır bence hatta sonrasında çocuğumuz oldu okula başladı vs hala o haftada 2 gün gececi dert etmiyorum yok çocuğa kim bakar yok tek başıma sorumluluk alıyorum demiyorum. İleride iş hayatınız nasıl yönlenecek bilinmez her şey olabilir olumsuz olarak da. O yüzden bence bahane gibi geldi kusura bakmayın.
kusura bakmıyorum. düşüncenize saygı duyuyorum ama sizin empati yaptığınızı düşünmüyorum. 1 2 3 fedakarlık edilir her konuda edilmez. benim hangi konuda fedakarlıklar yaptığımı bilmeden konuşuyorsunuz :)

Benim eşim yıllardır tüm vardiya sistemlerinde çalıştı.
Bazen sürekli normal gündüzlü gitti geldi.
Bazen bir hafta gece bir hafta tatil çalıştı.
Bazen sizin sistemde üçlü vardiyayı üçer gün çalıştı.
Bazen bir hafta sabahçı bir hafta akşamcı çalıştı.
Bu daha iyi oluyordu.
Akşam çocukları uyutup kafama göre takılıyordum.
Kendi zevkine hitap eden film felan izliyordum.
Çocuklar açısından da bana yararı oldu.
Gündüz işim varsa çocukları bırakıp gidebiliyordum.
Ya da okula o bırakıyordu sabah dönüşte ben alıyordum.
Çocuklar okuldayken başbaşa kalıyoruz bu en güzeli oluyordu. :KK70:

Açıkçası en zorlandığım vardiya üçlü olan üçer gün gitttiği.
Çünkü 3 gündüz 3 gece 3 tatil şeklindeydi.
Böyle olunca hafta sonumuz olmuyordu.
Ancak birer hafta böyle gittiğinde gayet iyiydi.

Tabi ben çalışmadığım için benim açımdan gayet iyi yönleri oldu ya da oluyor.
Tek sıkıntı bir düzen olmuyor.
Kafasına göre arkadaşlarım gelemiyor.
Ama bu da bana göre sıkıntı değil çok arkadaşlarla, komşularla sıkı fıkı ilişkim yok zaten.
Vardiyalı olduğunu bilince kimse sınırlarıma da müdahil olamıyor böylelikle.
Çalışsam zorlanır mıydım bilmem?
Bu sizin yapınızla da alakalı.
çoook teşekkür ederim. çok açıklayıcı olmuş yazınız.

kusura bakmıyorum. düşüncenize saygı duyuyorum ama sizin empati yaptığınızı düşünmüyorum. 1 2 3 fedakarlık edilir her konuda edilmez. benim hangi konuda fedakarlıklar yaptığımı bilmeden konuşuyorsunuz :)
tabi ki neler yaptığınızı bilemem sadece anlattığınız kadar bilirim :) Her konu da edilmez diye zaten siz kararınızı belirlemişsiniz. Sizce de soruşturmaya gerek var mı daha da :) Gene de siz bilirsiniz tabi hakkınızda hayırlısı olsun

evet. ben biraz şımarık büyüdüm maalesef. her şeyi annemle yaptım ya da annem yaptı. hele ki işe başlayınca iyice annem üstlendi sorumlulukları.
örneğin evlendik ve onun öğle vardiyasında olduğunu düşünelim, ben sabah işe gidip akşam geliyorum ev işi yemekle vs uğraşıyorum eşim hala işte. gece 12de geliyor. benim 12de uyuyor olmam gerekir çünkü sabah 8:30 iş başı.
gece vardıyasında çocuk olmadığı sürece sıkıntı olmaz bence. ama çocuk olursa sıkıntı gece hem çocukla ilgilenip hem sabah işe gitmek beni çok fazla yorar.
en güzeli sabah vardiyası sanırım :)

evlilikteki sorumlulukları 2 kişi üstlenmeli diye düşünüyorum. ama bu durumda ben tek başıma üstlenirmişim gibi geliyor
Tamam ama bu söylediklerinizin vardiyalı olmakla alakası yok aslında eşiniz normal vardiya çalışsa ama ev işi yapmasa da aynı sıkıntıyı yaşayacaksınız. Şöyle diyim benim eşim evlenmeden önce iş yapmazdı hatta ilk tatilden geldik o geçti oturdu ben evin içinde bi yemeğe koş bi çamaşırları ayarla vs derken sinirim çıktı tepeme dedim bende annemin evinde iş yapmıyordum kalk beraber yapıcaz diye öyle öyle alıştı iş yapmaya bi ütü yapmıyo onun dışında yardım edilecek şeylere yardım eder. Ayrıca ben hiç beklemem aman o anlasın o yardım etsin bana diye yardım edilecek bişey varsa derim şunu sen yapar mısın diye o da yapar

merhaba. beyaz yaka ve minimum 6 7 yıl sonra düzenli saate geçebilir. en başta vardiyalı değildi. part time çalışıyordu biz üniversitedeyken ama üni bitince çalıştığı yeri çok sevdi ve orada çalışmaya devam etti.
inanın çok sevmiyor olsam buraya bir şeyler yazmakla uğraşmaz ayrılırdım. ben sadece ileride beni çok zorlayacak duruma bile isteye gitmek istemiyorum. belkide benim korkttuğum kadar bir şey yoktur diye ümit edip yazılanları okuyorum.

kuzeninizi örnek vermeniz çok iyi olmuş, çok teşekkür ederim.

6 7 sene nedir ki, ömür boyu değil. Bence severken bu yüzden bırakmayın. Güvenecek birilerini bulmak çok zor şu dönemlerde. Eğer yaşınız gençse çocuk konusunda acele etmeyin belki düzenli çalışma saatlerine geçince çocuk daha rahat olabilir sizin için. Çok mutlu olursunuz umarım.

Tamam ama bu söylediklerinizin vardiyalı olmakla alakası yok aslında eşiniz normal vardiya çalışsa ama ev işi yapmasa da aynı sıkıntıyı yaşayacaksınız. Şöyle diyim benim eşim evlenmeden önce iş yapmazdı hatta ilk tatilden geldik o geçti oturdu ben evin içinde bi yemeğe koş bi çamaşırları ayarla vs derken sinirim çıktı tepeme dedim bende annemin evinde iş yapmıyordum kalk beraber yapıcaz diye öyle öyle alıştı iş yapmaya bi ütü yapmıyo onun dışında yardım edilecek şeylere yardım eder. Ayrıca ben hiç beklemem aman o anlasın o yardım etsin bana diye yardım edilecek bişey varsa derim şunu sen yapar mısın diye o da yapar
normalde yardımcı oluyor ama :) bir de birlikte vakit geçirmek istediğimden de bahsetmiştim.
birlikte uyuyup uyumaktan, haftaasonunda birlikte gezmekten vs.

6 7 sene nedir ki, ömür boyu değil. Bence severken bu yüzden bırakmayın. Güvenecek birilerini bulmak çok zor şu dönemlerde. Eğer yaşınız gençse çocuk konusunda acele etmeyin belki düzenli çalışma saatlerine geçince çocuk daha rahat olabilir sizin için. Çok mutlu olursunuz umarım.
çok teşekkür ederim. umarım hepimiz çok mutlu, huzurlu hayatlar yaşarız

Eşim iki gece yok bir gece evde bende 9-18 çalışıyorum ben eve geliyorum o işe gitmiş oluyor haftada 2 gün görüşüyoruz evde 😀 ama ben çok memnunum birbirimizi özlüyoruz o beni görmek için fırsatlar yaratıyor falan. Sürekli mıç mıç olsanız inan ki değerinizi anlayamazsınız. Ben ilk başlarda korkuyordum evde tek başıma ama artık alıştım.

Ben de esim de vardiyali çalışıyoruz. O kadar ise yariyorki birimiz evde yokken digerimiz evde oluyor cocukla ilgileniyor. Benim vardiyam daha kotu 24 saat olmuyorum esim bi sekilde idare ediyor. Bir ara esim normal calisma sistemine gecmisti her aksam evde oluyordu acikcasi cok isime gelmemisti 🤣 her aksam yemek hazirla cay fasli falan 🤪cocugu yatirip es de isteyken sakin sakin kafa dinlemeyi ozluyor insan. Vardiya bence sıkıntı degil tam tersi rahatliktir 😁

Eşim iki gece yok bir gece evde bende 9-18 çalışıyorum ben eve geliyorum o işe gitmiş oluyor haftada 2 gün görüşüyoruz evde 😀 ama ben çok memnunum birbirimizi özlüyoruz o beni görmek için fırsatlar yaratıyor falan. Sürekli mıç mıç olsanız inan ki değerinizi anlayamazsınız. Ben ilk başlarda korkuyordum evde tek başıma ama artık alıştım.
Ben de esim de vardiyali çalışıyoruz. O kadar ise yariyorki birimiz evde yokken digerimiz evde oluyor cocukla ilgileniyor. Benim vardiyam daha kotu 24 saat olmuyorum esim bi sekilde idare ediyor. Bir ara esim normal calisma sistemine gecmisti her aksam evde oluyordu acikcasi cok isime gelmemisti 🤣 her aksam yemek hazirla cay fasli falan 🤪cocugu yatirip es de isteyken sakin sakin kafa dinlemeyi ozluyor insan. Vardiya bence sıkıntı degil tam tersi rahatliktir 😁
böyle yorumlar alınca çok mutlu oluyorum ya :) gerçekten çok teşekkür ederim.
farklı gözle görebiliyorum yorumlar sayesinde. kendi kişisel gelişimime katkısı çok olur gibi gelmeye başladı :)

normalde yardımcı oluyor ama :) bir de birlikte vakit geçirmek istediğimden de bahsetmiştim.
birlikte uyuyup uyumaktan, haftaasonunda birlikte gezmekten vs.
Beraber bişeyler elbette yapılıyor vardiyasında haftasonu da çalışma denk geliyor mu? Biz en çok sabah vardiyasında çıkıyoruz dışarı ve hafta tatillerinde her gün her gün dışarı çıkmak maddi olarak zor olur zaten

böyle yorumlar alınca çok mutlu oluyorum ya :) gerçekten çok teşekkür ederim.
farklı gözle görebiliyorum yorumlar sayesinde. kendi kişisel gelişimime katkısı çok olur gibi gelmeye başladı :)
Mesela eşimin iş arkadaşının eşi hemşire kız doğum yaptı 6 ay doğum izniydi ücretsiz izindi kullandı sonra işe başladığında adam işe gidene kadar çocuğuna bakıyor kadın gelince adam işine gidiyor falan öyle bakıyorlar başkasına muhtaç olmadan çok dert etme herşeyin kolayı var ☺️

Bence fazla dert ediyorsunuz.
Tam ayni durum olmaya bilir. Biz evliligimizin 2.senesi cok az goruyorduk birbirimizi. Birde cocugunuza olmustu.
Dogum izni bitince 7-15 calisiyordum. 16-23 esim calisiyordu. 1saat gorurduk haftaici birbirimizi 🙄 4sene sonra degisti durum. Cocuk ile tek olmak zordu benim icin ilk yil. Yardimci olacak kimse yoktu.

Merhaba. Şu an evliliğe giden bir ilişkim var. Sözlüyüm. Evleneceğim kişi şu an 3 vardiyalı çalışıyor. İşini değiştiremez çünkü önü çok açık bir sektör ve işini çok seviyor. O çalışmaya aynı parayı alacağı başka iş yok resmen.
Bende çalışıyorum 8.30 - 18.00 şeklinde. Benim çevremde vardiyalı çalışan birisiyle evli kimse yok bu nedenle öngöremiyorum yaşabileceğim zorlukları.
Bende çalışacağım için birbirimizi çok az göreceğiz, çocuğumuz olsa bana yardım edemeyecek, evin tüm sorumluluğu bende olacak gibi hissediyorum.
Ben çalışmasam daha fazla görüşürüz belkide çok etkilemez ama benim kişisel hedeflerim var işimi bırakmam.
Evlenince benimle uyusun uyansın, haftasonları birlikte gezelim istiyorum ama vardiyası yüzünden bunlar hayal kalır.
Eşi vardiyalı çalışan hanımlar siz evliliğinizin ilk yıllarında ve şu anda ne zorluklar çekiyorsunuz? Alıştınız mı? Güzel yanları var mı?
sözlümü çok seviyorum ama bazen sırf bu yüzden nişan vs olmadan ayrılmayı düşünüyorum. Bu konu benim için çok önemli.
Lütfen cevaplarınızla destek olun.
ilk başta adamı sadece işinden dolayı terk etmeyi düşünüyorsanız şimdiden terk edin sonradan daha büyük sorunlarda hepten bırakırsınız. Ne güzel bir işi var şükredeceğiniz yerde vardıyasına takmışsınız. Benim eşimde vardiyalı çalışıyor bazen ne gecesi ne gündüzü belli olmuyor. En büyük zorluğu onun öyle gecesi gündüzü belli olmayan işe sahip olması ve bazen yorulması. Maalesef ki herkes sabah 9 akşam 5 işte çalışamıyor. Biraz anlayışlı olmalısınız.

X