van başkale depremi ve vana bulaşan virus

dun aksam habertrk te bu virus konu edilmisti. icime su serpildi biraz, ben en cok 2,5 yasindaki cocugum icin tedirgindim cunku virusten olen hic cocuk yokmus.koca insanlar bir sekilde temizligimize dikkat ederiz derdimizi anlatiriz da kucucuk cocuklar ne yapar diye kara kara dusunuyordum.

allahim nelere sevinir hale geldik
Ay gerçekten mi benim de kızım 2.5 yaşında ben de en çok kızım için endişeleniyordum. Sevindim bu habere. :dua:

Asagidaki yorum Cin'de bir universitede arastirmalarina devam eden bir hocamin sosyal medyadan paylastiklaridir:
Türkiye'de yapılan çeşitli yorumlara, yayılan dedikodulara bakınca gerçekten utanıyorum. Neyse ki, Türkçe bilen Çin'li çok azdır. Bir ulusun ve devletin niteliği kriz anında kendini gösterir. Çin Hükümeti ve parti organizasyonu son derece başarılı bir şekilde enfeksiyonunun yayılmasını durdurdular. Çin'in dört bir tarafından sivil ve askeri doktorlar, hemşireler, gönüllüler koşa koşa Wuhan'a gitti. Sadece evine kapatılmış 11 Milyon kişiye günlük yiyecek dağıtımı yapmanın nasıl bir lojistik başarı olduğunu düşünün. Dünya Sağlık Örgütü de bunu görüyor ve takdir ediyor. DaLian'dan sevgilerle.

Asagidaki yorum Cin'de bir universitede arastirmalarina devam eden bir hocamin sosyal medyadan paylastiklaridir:
Türkiye'de yapılan çeşitli yorumlara, yayılan dedikodulara bakınca gerçekten utanıyorum. Neyse ki, Türkçe bilen Çin'li çok azdır. Bir ulusun ve devletin niteliği kriz anında kendini gösterir. Çin Hükümeti ve parti organizasyonu son derece başarılı bir şekilde enfeksiyonunun yayılmasını durdurdular. Çin'in dört bir tarafından sivil ve askeri doktorlar, hemşireler, gönüllüler koşa koşa Wuhan'a gitti. Sadece evine kapatılmış 11 Milyon kişiye günlük yiyecek dağıtımı yapmanın nasıl bir lojistik başarı olduğunu düşünün. Dünya Sağlık Örgütü de bunu görüyor ve takdir ediyor. DaLian'dan sevgilerle.
Benim anlamadığım şey, neden sars vs bu tip hastalıklar hep asyada baş gösteriyor? İğneleme değil yanlış anlamayın benimkisi gerçek bir soru. Cidden merak ediyorum.

Ay gerçekten mi benim de kızım 2.5 yaşında ben de en çok kızım için endişeleniyordum. Sevindim bu habere. :dua:
bende oglum icin cok tedirgindim, bulasan cocuk vakalar var ancak hic ölüm yokmus cocuklarda,9 yasin altindakilerde yani. aksam duyunca ben de cok sevindim. cocuk bu cunku heryeri elliyor agzina yuzune goturuyor kapmamasi icin evden hic cikartmamak lazim ama en kotu anne baba ise gidip geliyor... nasil bir virusse yas ilerledikce tehlike artiyor

Kayseri de sağlık personel iyim. Niğde de 2 iranlının virüsü pozitif cıktı. Bugun enfeksiyon uzmanımız bilgi verdi. Kayseri de 2 şüpheli varmış sonuclar belli değil. Çok sıkıntılı bir durum ne yazık ki

bende oglum icin cok tedirgindim, bulasan cocuk vakalar var ancak hic ölüm yokmus cocuklarda,9 yasin altindakilerde yani. aksam duyunca ben de cok sevindim. cocuk bu cunku heryeri elliyor agzina yuzune goturuyor kapmamasi icin evden hic cikartmamak lazim ama en kotu anne baba ise gidip geliyor... nasil bir virusse yas ilerledikce tehlike artiyor
Önceki yorumlarda da dediğim ki bağışıklığımızı güçlendirecek her türlü şeyi yapmalıyız. C vitaminin çok önemli olduğunu okudum. Ek olarak ekinezyayı öneriyorum araştırın derim.
Çocuk ölümü hiç olmaması iyi bir haber ama bu hiç ölüm olmayacağını garanti etmez.
Hemen rahatlamayalım yani.
Çocuklara multivitamin, omega 3 ve c vitamini, yetişkinlere de aynı şekil ek olarak ekinezya takviyesi öneriyorum. Ergenliğimden beri takviye alıyorum zaman zaman. Bana çok iyi geldi senelerdir grip için doktora gitmedim kendi çabalarımla atlattım. Sadece bir dönem alerjik astımım oldu onu da ekinezya kürüyle atlattım senelerdir sıkıntı çekmiyorum. Üstelik çocukluğum çok kritik geçti 7 yaşına kadar hastanelerde yattım. Zatürre bronşit idim hep. Yüksek ihtimalle astım da olacaktım ciğerlerim hassastı ama şu an çok iyiyim. Bu yıl hafif burun akıntısı dışında kızıma da bana da hiçbir şey olmadı. Hamileliğimde de, emzirme döneminde de takviye aldım.
Kızıma da takviye veriyorum. İyiyiz gerçekten beslenme desteğin faydasını gördüğüm için şiddetle öneriyorum. Özellikle böyle bir salgın varken şiddetle öneriyorum. Dilerim ki kimse yaşamasın hele çocuklara hiç kıyamam. :KK43: Allah yardımcımız olsun.

Van da yaşıyorum aspragas haber.virüs e ait bir tanı yok.şüpheli olarak gözlem altına alınanlarda böyle bir tehlikeye rastlanmadı.

tek sıkıntı nevruz döneminde iran lı vatandaşlar van a 18 günlük tatile geliyorlar sınır kapıları da kapatılmadığı için gelicekler bu sebeble yayılacağını düşünüyorum.

Bir de zaten ölümcül bir virüs kapıya dayanmış, multivitaminlerin içindekilerin zararları virüsün zararlarının yanında çok masum kalıyor bence.
Şimdi bir aşı çıksa mesela aşının bizde ne gibi etkiler bırakacağını da bilemeyiz ama aşı olmak zorundayız değil mi?
Bu arada aşısı çıksa aşı karşıtları ne yapacak acaba ben kara kara onu düşünüyorum. o_O
uff ne bileyim ya dr a sormak lazim onuda kafama gore alamam cocugu hastaneye goturmek istemiyorum valla ya

Benim anlamadığım şey, neden sars vs bu tip hastalıklar hep asyada baş gösteriyor? İğneleme değil yanlış anlamayın benimkisi gerçek bir soru. Cidden merak ediyorum.
Inan bilmiyorum. Ancak gunumuzde artik savaslarin biyolojik oldugu ile ilgili soylentiler yok degil. Biyolojik savas da olabilir diyorlar. Dogru mu bilemiyorum.

uff ne bileyim ya dr a sormak lazim onuda kafama gore alamam cocugu hastaneye goturmek istemiyorum valla ya
Doktorunuza danışın elbette. Bu arada hatay'da koronavirüs şüphesiyle Bangladeş li biri karantinaya alınmış. Çok korkuyorum şu an vallahi. :KK43:

Cnm bnm o olenler koronali besin tukettikleri icin olduler biliyorsun bunlar yarasa fare ne bulurlarsa lop lop yiyolar bir gida sirketinin mallarinda tespit edildi bu durum ve oradan yayildi korona virusununde suslari varmis fipe cevirdigi zaman olduruyomus zaten buna bisey dedigim yok
Ayrica icme sularimizdada belli bir miktar e.coli var mutlaka bununda suslari var ve bazilari direk oldurucu
Ayrica dondurulmus besinlerdede oldurucu maddeler olabiliyor
E o zaman herseyden korkalim suda icmeyelim yemekte yemeyelim yani
Sizin bu evhamli davranislariniz garip
Bu olaylarin gundemi degistirmek icin yapilabilecegini dahi algilayamiyosunuz
Ayrica kedilerdeki korona insanlara diski yoluyla bulasirmis
ölenlerde gündemi değistirmek icin ölüyor heralde
bizim ulkeye bir gelsin cinden fazla ölen olur
neden biliyomusunuz aman ya ne coronasiymis yemisim coronasini diyip kisisel hic bir onlem almayacak insanimiz var.
tuvalete kücük cisini yapinca su faturasi cok gelmesin diyen sifona basmayan toplumumuz var.
toplu tuvaletleri normal zamanda bile insan gibi kullanamayan toplumumuz var
yere burnunu sumkuren balgamini atan toplumumuz var.
1 ay once 20 liraya aldigim maskeye 200 lira isteyen milletimiz var
sinir kapilarinin yol geçen hani olduğu bir ülkemiz var
corona virusu gorulse bile yok oyle bisey bize gelmedi diyecek ölümüne inkar edecek insanlar var
kedidenmis kopektenmis domuzdanmis kimden bulastiginin bir onemi yok
tedbirsiziz biz ve bu pislik anlayisi tesbirsizlik anlayisi aman yaa ne varki anlayisi hepimizi bitirecek gibi gorunuyo.

Inan bilmiyorum. Ancak gunumuzde artik savaslarin biyolojik oldugu ile ilgili soylentiler yok degil. Biyolojik savas da olabilir diyorlar. Dogru mu bilemiyorum.
Olabilir zaten benim de şüphelerim bu yönde. Ama bu savaşı başlatanlar kendileri kazdıkları kuyuya düşmeyeceklerinin garantisini nasıl veriyorlar? Mantık dışı bence. İnsanlığı anlayamıyorum artık. Neyin kavgası bu? Ne manası var? :KK43:

Olabilir zaten benim de şüphelerim bu yönde. Ama bu savaşı başlatanlar kendileri kazdıkları kuyuya düşmeyeceklerinin garantisini nasıl veriyorlar? Mantık dışı bence. İnsanlığı anlayamıyorum artık. Neyin kavgası bu? Ne manası var? :KK43:
Bunu ben de anlamiyorum ama calistigim kurumda bile insanlarin birbirlerine ettiklerini gorunce insanligin neden boyle yaptigina sasirmiyorum. Ego meselesi ya da aupsr guc olma meselesi sanirim. Neyimizi paylasamiyorsak?

bir ara bir yerde dünya nüfusunun azalmasi gerektigini kaynaklarin artik yetersizlestigini ve bunun bir sekilde yapilmasi gerektigini ve bazi ulkelerin bunun icin anlasmaya oturdugunu okumustum aylar aylar once.

Kayseri de sağlık personel iyim. Niğde de 2 iranlının virüsü pozitif cıktı. Bugun enfeksiyon uzmanımız bilgi verdi. Kayseri de 2 şüpheli varmış sonuclar belli değil. Çok sıkıntılı bir durum ne yazık ki

Bu kesin mi? Haberlerde hic denk gelmedim. Acaba saklayacaklar mi gercekten? Kabul edilebilir birsey degil..

Aynen öyle. Öf valla bitsin artık ama ya ne olacaksa olsun bitsin. :KK43:
tek bir şey diliyorum eger bulasacaksa ve oleceksem yanimda kizimida goturmeyi bu pis dunyada onu oksuz tek basina birakmamayi istiyorum aksi takdirde gözüm arkada kalir.
insan cocuk yaptigina pisman olurmu ben oluyorum b.k vardi da bide bir ton tedavi gorup su rezil dunyaya cocugu getirdim diyorum artik gercekten biktim ya
ne savasi bitiyo ne hastaligi bitiyo ne krizi bitiyo ne tecavuzu bitiyo ne toplumlarin ayrimciligi bitiyo delirmedigimize sukur etmek lazim

Mikrobiyoloji anabilim dalindan iki hoca bugun internetten kendilerine eldiven ve maske siparisi veriyordu. Dedim dersi eldivenlerle mi anlatacaksiniz? Evet artik oyle dediler. Onlar eninde sonunda bu virusun ulkemize de geleceginden eminler. Abarti mi bilmiyorum ama iclerinden bir tanesi bugun bana yikamadan elleri dezanfekte eden jel seklinde temizleme urunu sentezleyebilir misiniz dedi. Masasina koyup aklina geldikce ellerini dezanfekte edecekmis. Ben de virusten korunuyum derken radikallerle ugrasacaksin bu sefer dedim. Bu da fazla abarti geldi bana.

X