Çok sevindim senin adına canım darısı bizim başımıza artık umutlarim tükenmek üzere olsa da sabır inş bir gün bizlere yendik diye buraya yazmayı nasıl eder Allah
Allah senden razı olsun daha öncede konuşmuştukbseninle o günden beri deniyorum inan okudum hep okuyorum ama o noktaya gelince birşey itiyor beni küçücük bir yer aciyacak aciyacak doktor a bile gidemiyorum ya alttan bakarsa saçma ama bir kurtulsam ilk den onu yensemYok canım zararlı değil. Alerjin yoksa ilacın içindeki herhangi bir maddeye bir şey olmaz. Doktorum önermişti zaten emla kremi. Korkuna gelince, denemeden aşamasın ki korkunu. İşaret parmağınla dene. Parmak senin değilmi? kontrol senin. Emla gerek yok bu aşamada. Sadece kayganlaştırıcı sür. Hanyanın yazısını okudun mu egzersizle ilgili olan hemen ilk sayfa.. çok kolay. Hepimiz senin gibiyiz biz yaptık. Senin gibi korkarak erteleyerek başladık, ama çok kolay oldu. Lütfen erteleme.
İnşallah yaparım canım. Bende sonjna kadar alıyorum ama gitgel yaparken çıkıyor . Afedersin boyuda kısa degil acaba aparat yapmak için ölçmüştüm 16 cm. Acaba neden cıkıyor vallahi cözemedimm. Rabbim bu beladan herkesi kurtarsın herkese dua ediyorum. İnsallah yenerler. Bende basta ömür boyu yapamam diyodum ama cok sükür yendim sayılır.
Aynı aynı valla bende oyleyim depresyonda oldugumu bile düşünüyorum bu hastalıkla bozdum kafayı bunu atlatsam herşey düzeltecek yoluna girecek diye düşünüyorum ne uyku tutuyor ne birşey yapasim geliyorBeni
Benim sizden hiç bir farkım yok benimde umutlarım tükenmiştı hiç birşeyden zevk almıyordum gezmekten insanlarla bir araya gelmek istemiyordum eve kapanmıştım varsa yoksa bunu okuyup araştırıyorum. Ama emin ol geçiyor başaramayan kalmayacak yeter ki denilen egzersizleri yap.
Aynı aynı valla bende oyleyim depresyonda oldugumu bile düşünüyorum bu hastalıkla bozdum kafayı bunu atlatsam herşey düzeltecek yoluna girecek diye düşünüyorum ne uyku tutuyor ne birşey yapasim geliyor
Benimde öyle daha dün eşim bende bu evde bir çocuk istiyorum dedi hep susup içime atmaktan ağlamaktan da yoruldum psikolojik bir rahatsızlık rahatla rahat bırak kendini diyorum kendime ama elimde olmadan kasiyorum ki kendi elimi bile sokamiyorum çocukluğumdan beri hep korkuturlardi beni ki annem de dahil buna aman ha sahil çık aman ha küçücük çocuğum ben ne bilirim onları aklıma geliyor hep bunlar çok kızıyorum anneme şimdi bu durumda olmamın tek nedeni bu korkular Allah eşime de sabır versin ilk başlarda anlam veremiyor du ama yavaş yavaş destek olmaya başladı ama bir gün bikacak korkusu oda mahvediyor beniBende oleydim biyere gezmeye giderdik aklım bunda gittiğimden bisi anlamazdım eşimin arkadaşları var bazısı yeni evli hamile falan kendimi bi türlü rahat hissedemezdim sanki anlayacaklar onlardan farklı hissederdim kendimi.Şimdi bakıyorum 0 acı ben beynim de yaratmışim o acıyı bağırırdim denediğimiz zaman aciyo aciyorrr diye.Ee şimdi niye acımıyor çünkü kendimi serbest bırakabiliyorum ve kasmıyorum ve sorun kasmakmis.Bir de aparatlar biraz genişletti diye düşünüyorum.
Canim bizede eşlerimizde yazık ya gerçekten başarırsın hele ben çocuk istemeye başlayınca daha da sarildim egzersizlere yaparsın sende burda hepimiz yardımcı oluruz birbirimize ya çocuk olmasida kolay değil herşey normal bazen olmuyor en azından bunu halletsek onun çözümüne bakarız.Benimde öyle daha dün eşim bende bu evde bir çocuk istiyorum dedi hep susup içime atmaktan ağlamaktan da yoruldum psikolojik bir rahatsızlık rahatla rahat bırak kendini diyorum kendime ama elimde olmadan kasiyorum ki kendi elimi bile sokamiyorum çocukluğumdan beri hep korkuturlardi beni ki annem de dahil buna aman ha sahil çık aman ha küçücük çocuğum ben ne bilirim onları aklıma geliyor hep bunlar çok kızıyorum anneme şimdi bu durumda olmamın tek nedeni bu korkular Allah eşime de sabır versin ilk başlarda anlam veremiyor du ama yavaş yavaş destek olmaya başladı ama bir gün bikacak korkusu oda mahvediyor beni
Ben kendimi eşimin karısı olarak bile görmüyordum. Her evli çifte bakıp sapık gbi acaba nasıl yaptılar diye düsünüyordum. Nasıl yapılabilir ki imkansız filan geliyodu. Ömür boyu yapamma ben ya diyordum ta ki egzersiz yapıp duvarın olmadıgını farkedene kadar
Haklisin çocuk ikinci planda benim için zaten öncelik bu ama yenicem cabalicsm ertelemek istemiyorum zaten aylar geçti yıllar olmasın artıkCanim bizede eşlerimizde yazık ya gerçekten başarırsın hele ben çocuk istemeye başlayınca daha da sarildim egzersizlere yaparsın sende burda hepimiz yardımcı oluruz birbirimize ya çocuk olmasida kolay değil herşey normal bazen olmuyor en azından bunu halletsek onun çözümüne bakarız.
Olsun yapamıyorsanda, sık sık yapacakmış gibi dene, bir gün korkun azalacaktır. Sadece boş boş bekleme. Bir şekilde oluverecek!teşekkür ederim canım daha önce de demiştim ben hala vajinanın içine parmagimi sokamiyorum bir türlü cesaretimi toplayamiyorum canım aciyacak yada birşey olacak gibi geliyor her gün geciyorum aynanın karşısına ama yok yani bazıları da vajinanın içine değil dudaklarına surun yazmış içinde zararlı diyorlar bilemedim aldım ama hoş içine surmem için içine birşey alabilmm lazım ama ne yazık ki yapmıyorum cesaret cesaret deyip duruyorum ama o an korkular yine bastırıyor çok korkuyorum ya kurtulamicam bu hastalikdan diye şimdiden aileler bebek sormaya başladı ben daha o işi yapamadim diyemiyorum
Gıcık etmiş seni! Hala kötüsünüz demek. Hakkındabhayırlısı neyse o olsun. Kişiliksiz bir adammış demekki. Üç dört ayda hevesini aldıysa. Kadına ne gözle bakıyor acaba?!Öncelikle teşekkürler kizlar yorumlariniz için benim kararim eşimin yaklaşımı belirleyecek bugün, sadece bir olaya bakip boşanma karari alcak kadar evliligimi basit görmüyorum ama eşimden soğudum sanırım artk , bu geceki yaşanan olay için değil sadece ,bazi seyleri defalarca anlattm ona sevmedigim şeyleri ama hicbir degisme goremedim, vajinusmus cok yipratti bizi inanilmaz sekilde,yendikten sonra Yoluna girmisti herşey huzurluyduk gayet ismimden dolayi Nur'um diye diye gezerdi evin içerisinde ama hevesi de gecti artk 4 ayda alisti hemen iliskiye, ahh bu erkekler ! Dedigim gibi sanki cift karekterli deli ediyor bazi halleri cok uzuyir beni düşüncesiz tavirlari cok inanin sevdigimden emin degilim herseu birikti ve sanki tiksindm artk, burda yazılmakla anlasilmiyor herşey, basit nden gibi gelebilir belki yazdiklarm
ama yasaninca cok yipratan seyler, hem suçlu hem güçlü tavirlarini sormayin zaten, ya şaka gibi insanlarim için yerim dibine sokan o beni, gene alttan aldim şakaya vurdum yataga geçince konuşurm dedim suçunu bildigi icim yataga geçtik döndü sirtini yatti küs gibi tavirlar falam, zıvanadan cikartiyo insani, hep boyle iste sonrada hakli insan rolünü oynar bana
Hanya, çok doğru. Gözden kaçan ne çok şey var. Kitabı araştıracağım. Bu da gösteriyor ki herşeyin mantıklı bir izahı var. Paylaşımın, emeğin için yürek dolusu teşekkürler!Herkese Günaydın...
Yeni bir ayın ilk pazartesi gününden herkese mutlu haftalar diliyorum.
Inşallah agustos ayı hepimiz için hayırlı bir ay olur da bütün sıkıntılarımız bu ayda biter çeker gider üzerinizden..
Kızlar size 5 SEVGİ DİLİ (garry chapman) 'a ait bi kitaptan bahsetmek istiyorum. Bu kitap çok eski bi kitap ama bilgileri hâlâ taptaze. Şöyle bir internette dolaşırsanız bu kitaptan alıntılar gorebilirsiniz. Konusuna gelince insan iliskilerindeki bağı anlatıyor fakat farklı bi teknikle.
Mesela insanların anlasabildigi 5 sevgi dili var. Bunlar;
Onay sozleri
Nitelikli beraberlik
Hizmet etme
Hediye alma
Fiziksel dokunma
Yani birinin sana sevgisini nasıl anlarsın sana nasıl davranırsa hoşuna gider?
Sana "çok güzel olmuş harikasın" mı derse (onay)
Sana "hediye alırsa" mı (hediye)
Seninle "başbaşa vakit geçirse" mi (nitelikli beraberlik)
Sana "sarılarak, saçını oksayarak, sürekli öperek" mi (fiziksel temas)
Sana "masaj yapsa, islerine yardim etse, senin için yemek yapsa" mı (hizmet)
Iste bu 5 farklı sevgi dili ile önce kendi dilimizi öğrenebilir sonrada karsimizdaki kisinin sevgi dilinin ne oldugunu anlarsak iliskilerimiz biraz daha esnek olabilir.
Ben evliliğimde şunu farkettim. Esimle benim sevgi dilim aynı değil. Ben birlikte vakit gecirmeyi seviyorum. O basbasa kaldığımızda aklına direk yatak odası geliyor. Benim 1.sevgi dilim nitelikli beraberlik onunki fiziksel temas. Ben onu mutlu etmek için hep çok cok yakışıklı çok başarılı oldugunu kahramanım oldugunu soylerim. O beni mutlu etmek için gider cicek alır parfüm alır kitap alir gelir bana. Kitap dışında hic bir hediyeyi hediye olarak görmem aslında. Benim 2. Sevgi dilim onay sozleri onun hediye alma. Ikimizinde ortak iki noktası var birbirimize hizmet etmekten hoslanmıyoruz. Kendisi bana hizmet etmediği için bendende cok bişey beklemiyor.
Siz de bu yolla Eşinizin hangi dilden anladığını ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem kitabın özetini dahi olsa interetten okuyabilirsiniz
Tekrar mutlu pazarlar
Çok güzelmiş. Aslında erkekler ve kadınların kafa yapıları farklı olduğu için sevgi dilleri de farklıdır. Şu anda sen anlatınca fark ettim resmen aynı ben yalnız kalınca sarılayım öpeyim diyorum o hemen yatak odası düşünüyo. Bu da gösteriyo ki bi şekilde orta yolu bulup sevgi dilini anlayıp o da o şekilde gösteriyo demek lazım. Hoş bizim kafa yorduğumuz kadar onlar yormuyo da. Yine işin çoğu bize düşüyo.Herkese Günaydın...
Yeni bir ayın ilk pazartesi gününden herkese mutlu haftalar diliyorum.
Inşallah agustos ayı hepimiz için hayırlı bir ay olur da bütün sıkıntılarımız bu ayda biter çeker gider üzerinizden..
Kızlar size 5 SEVGİ DİLİ (garry chapman) 'a ait bi kitaptan bahsetmek istiyorum. Bu kitap çok eski bi kitap ama bilgileri hâlâ taptaze. Şöyle bir internette dolaşırsanız bu kitaptan alıntılar gorebilirsiniz. Konusuna gelince insan iliskilerindeki bağı anlatıyor fakat farklı bi teknikle.
Mesela insanların anlasabildigi 5 sevgi dili var. Bunlar;
Onay sozleri
Nitelikli beraberlik
Hizmet etme
Hediye alma
Fiziksel dokunma
Yani birinin sana sevgisini nasıl anlarsın sana nasıl davranırsa hoşuna gider?
Sana "çok güzel olmuş harikasın" mı derse (onay)
Sana "hediye alırsa" mı (hediye)
Seninle "başbaşa vakit geçirse" mi (nitelikli beraberlik)
Sana "sarılarak, saçını oksayarak, sürekli öperek" mi (fiziksel temas)
Sana "masaj yapsa, islerine yardim etse, senin için yemek yapsa" mı (hizmet)
Iste bu 5 farklı sevgi dili ile önce kendi dilimizi öğrenebilir sonrada karsimizdaki kisinin sevgi dilinin ne oldugunu anlarsak iliskilerimiz biraz daha esnek olabilir.
Ben evliliğimde şunu farkettim. Esimle benim sevgi dilim aynı değil. Ben birlikte vakit gecirmeyi seviyorum. O basbasa kaldığımızda aklına direk yatak odası geliyor. Benim 1.sevgi dilim nitelikli beraberlik onunki fiziksel temas. Ben onu mutlu etmek için hep çok cok yakışıklı çok başarılı oldugunu kahramanım oldugunu soylerim. O beni mutlu etmek için gider cicek alır parfüm alır kitap alir gelir bana. Kitap dışında hic bir hediyeyi hediye olarak görmem aslında. Benim 2. Sevgi dilim onay sozleri onun hediye alma. Ikimizinde ortak iki noktası var birbirimize hizmet etmekten hoslanmıyoruz. Kendisi bana hizmet etmediği için bendende cok bişey beklemiyor.
Siz de bu yolla Eşinizin hangi dilden anladığını ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem kitabın özetini dahi olsa interetten okuyabilirsiniz
Tekrar mutlu pazarlar
Zaten yaşımla, görünüş olarak da hal ve tavır olarakda pek alakam yok. Hiç birzaman yetişkin gibi davranamadım. Çok çocuksu kaldım. Komik bir örnek vereyim. Toplanmıştık ailecek. Tabi çocuk da çok. Gürültü yaptılar. Ben onları hayranlıkla izliyordum. Eltim geldi onları bir azarladı. Bende çocuklarla kaçacak delik aradım. Kendimi onlarla aynı safda hissetdimMona ben sana bayılıyorum ya ne kadar tatlı bir kadınsın. Tespitlerin konuşmaların yemin ederim mükemmelsin. Bak kendini öyle şartlama tamam 50 yaşındasın ama inanki benim o kadar çok tanıdığım var ki 45 inde evlenen. 50 de boşanıp 52 lerde yeni kocasıyla aşk yaşayan