- 23 Aralık 2012
- 38
- 5
Merhaba vajinismus mağdurlarından biri de benim maalesef.8 aydır evliyim ve hala ilişkiye giremedik. Her gece ağlıyorum .. eşimin benden soğuduğunu hissediyorum.. sanki ilk zamanlardaki gibi bakmıyor bana elimde değil ki bu bir rahatsızlık ben de istemez miyim her kadın gibi normal bir ilişkim normal bir evliliğim olsun.. olmuyor işte.. kadın doğuma gittim hersey normal dedi.. hersey kafada bitiyor biliyorum ama olmuyor :'( burdaki başarı öykülerini de okudum biraz güvenim geldi. yavaş yavaş parmak egzersizlerine başladım. ALLAH rızası için vajinismus problemini çözen biri varsa bana yardımcı olsun şimdiden teşekkürler
Bencede kesinlikle psikolojik destek şart ben dahil herkes ya hallederim olur yaparım diye düşünüyoruz tabi psikolojik destek almadan yapanlarda var ama en güzeli öyle bir destekle ilerlemek sıra sıra kademe kademe o zaman herseyi gayet iyi kavriyoruz zaten 1 hafta adet aram dahil 4 haftada bitti kabus ya ödevler egzersizler o kadar önemli ki ben 1 ay misafir kabul etmedim çalışan bir bayanım akşam eve gel yemekle uğraş sonra hep yatak odama çekilirdım ama bir kere bile yaa bu aksam yapmiyim demedim 23.00 24.00 lerde yaptığımı biliyorum sabah 06.00 da uyancam ama dedim bırakmak yok bir kerede o yatak odasindan egzersizimi yapamamis olarak çıkmadım ne olur ertelemeyin arkadaşlarım benim için doktora girmekte devrimdi ama gittim oldu sizde basaricaksiniz yürekten inanıyorumPsikoloğa gitmenizi tavsiye ederim, ve gerçekten herşey kafada bitiyor, gerçekten bunu başarabileceğinizi kendinize inandırın.
canım bugün yarın derken zaman çok hızlı geçiyor henüz basindasin hemen bindoktor a git saygın micozkadioglunu oneririrm kesinliklemerhaba anestolu denedik bende hiçbir faydası olmadı.. doktor da bazıları alkolle çözüyormuş onunla da deneyebilirsin dedi. zorla içtiğim için kustum o da bir işe yaramadı :/ parmak egzersizleri yaptım bir iki defa güvenim geldi kendime... yazdıkça çaresizliğimi gördükçe ağlıyorum... Allah kimseyi bu duruma düşürmesin çok kötü bir durum çıkmazdayım :'(
Aslı Dalan öneririm canım ve emin ol psikolojik olarak aşmak çok çok önemliMerhaba tekrardan..
Buraya yazmıştım vajinismusu yendim diye. Eşimle birkaç defa deneme yaptık ve bir sorun yaşamadım. Ama bu defa başka bir sorun baş gösterdi. Eşim ilişki sırasında çok heyacan ve stres yapiyor ve ilişkiye adapte olamıyor. İnternetten araştırdım, vajinismuslu kadınların eşlerinde genelde yaşanan bir sorunmuş. Bizim için artık bir terapiste gitmek şart oldu. İstanbul'da bildiginiz iyi bir terapist varsa bana yazabilir misiniz : /
Aslı Dalan öneririm canım ve emin ol psikolojik olarak aşmak çok çok önemli
Tamamen aştın mıTeşekkür ederim canım sanırım gerek kalmadı
pes etmemek ve cok çalışmak tebrik ederim bu aradaDün bu sefer olacak yapabilirim deyip denedim pamuk çubuğundan bile korkan ben dilatörlerin en küçüğünü tamamen alabildim şoktayım gerçekten oluyormuş bu kadar mıydı bundan mı korkmuşum dedim bugün de bir büyük boyunu almayı başardım :) kalkıp dans ettim resmenuzun zamandır bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum.Umarım devamı gelir.Kendinize gaz verin yapabilirim deyin olmuyorsa derin nefes alın bekleyin tekrar deneyin.İş tamamen pes etmemekte bence ve düzenli yapmakta bu hafta her gün deneyeceğim.
Bende maalesef bu dertten muzdaribim yarısından çoğunu aldım fakat kan yoktu. Şöyle bir sorun yaşadım 16 yaşındayken ağırlık kaldırdım ve biraz kanamam oldu kızlık zarım o gün bozulmuş OLABLİR mi? Bekliyorum yorumlarınızııı
Çok teşekkür ederim :)pes etmemek ve cok çalışmak tebrik ederim bu arada
Bende de kan yoktu sadece çarşafta kahverengi lekeler vardı ben bunu hep aşırı kanamalı acılı bir şey diye düşünmüştüm kendimi korkutmuşum boş yere her şey cidden beyinde bitiyor.Bende kisa bir sure once yenenlerdenim. Ve benim de kan gelmedi.
Bende de kan yoktu sadece çarşafta kahverengi lekeler vardı ben bunu hep aşırı kanamalı acılı bir şey diye düşünmüştüm kendimi korkutmuşum boş yere her şey cidden beyinde bitiyor.
Tabiki de normal. Hatta Cem Kece ye göre normal olani bu. biz kendimizi kastigimiz , rahat birakmadigimiz icin kanama oluyormus.Hic kan gelmemeside normal mi