Hakikaten İLGİNÇ siniz diyerek sizi biraz da kışkırtmış olacağım ama öylesiniz. Yazılanları önyargısız olarak mantık süzgecinden geçiriniz lütfen. Gittiğiniz doktorlar aynı rahatsızlığı yaşayan insanlar mı? Onlara sordunuz mu? Benim yazım sonrası bana bu şekilde yaklaşımda bulunmanız çok ilginç. Önyargıdan başka bir şey değil. Farklı fizyolojik ve anatomik yapıya sahip insanlar aynı pozisyondan aynı başarı ve hazzı alabilir mi?Soru açık ve net. Cevabı verebiliyorsanız önyargısız ve mantık çerçevesinde verin. Aklın yolu birdir arkadaşlar. Saygılarımla;
canım bu acıyı yaşayanlar bizlerizzz.anlamayanlara bişeylerin çabasını verme..
Ben bu alanda çalışıyorum, tüm akademik tezlerimi bu konu üzerine verdim desem, ama yaşamadım desem hala benim için bu kadar önyargılı olacakmısınız?
Bu rahatsızlığın temeli şu anda bana göstermiş olduğunuz tepkilerle aynı. Kendinizi tanımadan, cinselliğinizden korkarak, beyninizdeki senaryonun dışına çıkamadan, korktuğunuz ve kaçtığınız sıkıntınız ile beni beyninizde yerleştirdiğiniz yerin arasında ne fark var?
yaşamadın bilmiyorsun onun için böyle bılıp bılmeden konusuyorsun
herkesın durumu farklı ama korkuları aynı
burda farklı arkadasların egsersız esnasında yasadığı sorunlar ve onlara çare yöntemlerı
bunları açık seçık yazmasalardı o esnada panıklıcek belkıde vazgecıcektım
korkularımız düşüncelerimiz coğu davranıslarımız yasadıklarımız AYNI
ama senın gıbı aklı bı yerde olan bırısının anlamasını beklemem sacma
kıskırtmak olay cıkarmak ıstıyorsun ınan can dusmanım bıle bu derdı ceksın ıstemem
yoksa bı yasada gel derdım bakalım nasılda sayfa sayfa okuyup meded umar olurdun her yazılandan
neyse sen yaza dur amacına ulastın dıkkatı ustune cektın soyledıgını soyledın
hala devam etmek ıstıyorsan buyur topık senın yaz yazabıldıgın kadar onyargılı bılmeden konusan arkadasım..,
saygılar dıyemıcegım bıze yasadıklarımıza saygı duymayan bırıne saygı duyamam ..
kızlar lutfen kımse cevap vermesın polemık yuzunden topıgımızden olmuyalım..
senin ne olduğun beni hiç enterese etmez.muhattabın ben değilim.bana yazma lütfen.
canım bu acıyı yaşayanlar bizlerizzz.anlamayanlara bişeylerin çabasını verme..
Bunu sen yazmadın mı?
sen bişeyler yaratıp sohbet etmeye yer arıyosun.ya git başka yerde başka konularda dertleşiyomusun anlatıyomusun.yazma bize
çok teşekkür ederim inşallah yeneceğim bnde inanıyorum çünkü : ))
buradaki bazi anlatimlar gercekten abartilmis.
Vajinismus problemini dikkate aldığımı yazımda belirtmiştim, dikkatinizden kaçtı herhalde. Saçma sapan biri olmadığımı ve konunun uzmanı olacak nitelikte birikime sahip olduğumu belirtirsem bakış açınız ne olur onu merak ediyorum. Rahatsızsan girmeyin buraya gibi bir ifade kullanmışsınız, forum gerçekten bilimsel yaklaşımlarda bulunuyormu diye merak ettiğim için inceledim. Doktorların tavsiyeleri ve egzersiz paylaşımlarında mutlak fayda sağlayacağınız kesin. Buraya kadar sizinle hemfikir olduğumu belirtmek isterim. Kişisel paylaşımlar ve fayda sağlama psikolojisi açısından gayet normal. Benim yorumum bilimsel yaklaşım ve egzersizlerin aşılıp konunun kişilerin cinsel tecrübelerine geldiğinde takdir edersiniz ki bu vajinismus olayının dışında kalır. Bu kişilerin kendi fizyolojileri, psikolojileri ve partnerleri ile birebir yaklaşımları ile ilgilidir. Yani olay Vajinimus tedavi ve yöntemlerini aşıp, kişilerin vajinismusu hangi cinsel pozisyonlarla ve kaç kere cinsel ilişkide bulunmuş olduklarıyla ilşikilendirmeleri şeklindedir. Benim yazım tamamen bununla alakalıdır. Çünkü bu problemi yaşayan insanların cinsel hayatlarını paylaşım noktaları doktorları ve aile bireyleri ile sınırlı kalmaktadır. Sapıklık olayına gelince, bu insanların hangi ruh halinde bunu yazdıklarını bilmemekle birlikte; bu tür paylaşımların normal olmadığı, bireyin bu konu ile ilgili de destek alması gerektiği bilinmektedir.
Ben ne kadar saçma sapan biriysem, bu forumda yazılan cinsel deneyimler de o kadar yardımcı oluyordur. Sizlerin yardımcı olduğunu iddia ettiğiniz yazılar farkında olmadan birilerinin hüsranı da olabilir. Bu da başka bir bakış açısı.
Saygılarımla,
merhaba siteye yeni katıldım ve şu an bu cümleleri yazacak olmam beni çok heycanlandırıyo hatta her an gözlerimden yaşlar süzebilir.elbette mutluluk gözyaşları.25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim eşimi tahmin edilemeyecek kadar çok seviyorum o benim tek varlığım dünyam herşeyim.son 1 haftaya kadar vajinismusla savaşıyorduk.hala %100 sonuçlanmış değil ama %100 olacağına canı gönülden inanıyorum.zamanında sitede de yer alan boşa geçti zamanım.daha bir çok yöntemi kendi imkanlarımla denedim ama başaramadım çünkü köpekten iğneden karanlıktan arı sokmasından bile korkan ben parmak egzersizlerini nasıl yapabilirdim.ki düşünün kegel egzersizlerini bile yaparken için bi tuhaf oluyodu.çünkü egzersiz vajinayla ilgili ve bi tedavi yöntemi olması fikri içimi bi hoş yapıyodu.sonuç olarak 1 yıl boyunca sonra internetten yaptığım araştırma sonucu hera sağlık merkeziyle tanıştım ve süleyman eserdağ ve ekibi sayesinde şu an sorunum sonuçlanmak üzere.sadece ilk seansımda problemimin %80 ini çözdüm.dr bey ve ekibi beni vajina ve cinsellik konusunda oldukça bilgilendirdi..meğer ne çok yanlış şeyler biliyomuşum.artık parmak egzersizi bile yapabiliyorum artık.düşünün vajınama aynayla bile bakamıyordum.tek aşama kapı bölümünü aşabilmek.bu yüzden eşimle başarımıyoduk.vajınanın kapı kısmına dokunduğunda itiyodum hemen.kapalı girmez kemik var orda galiba gibi saçma düşünceler.fakat olaya şu yönden bakın dudaklarınız kapalı ama hiç sıkmıyorsunuz kapalı sadece ağzınıza bi lolipop şeker sokmayı deneyin ama hiç dudağınızı sıkmadan.ne hissedersiniz?ben söylim sadece dudağıma değen bi şeker ve sonrasında kocaman bir boşluk..inanın ilişkiye girmekte bu kadar kolaymış..ben şu an egzersizlerime devam ediyorum eşimle denedim bi kaç kere ama sadece yarısı oldu şu anlık oda kendimi fazla yormamdan dolayı hiç ara vermeden çalıştım heycandan çünkü.. burdan bütün hera sağlık merkezi çalışanlarına ve dr süleyman beye bana bir yıl boyunca destek olan beni hiç kırmayan sesini bile yükseltmeyen canım eşime çok çok teşekküür ediyorum....
sağol canım ama sonuçta sen de nasıl yendiğini tam olarak anlatmamışsın hem bir şeyi fark ettim nedense doktor beyle yenenler daha sonrasında tam kurtulamıyor,
topikde gezinip duruyorlar, yanlış anlaşılmasın karşı değilim ama herkesin doktora gidecek maddi manevi gücü yok niye sen de anlatmıyorsun belki bizde yanlış biliyoruz niye doktorun anlattıklarıyla bizi bilgilendirmiyorsun, herkesin bakış açısı farklı herkesin korkuları farklı herkesin vajisi farklı deme sende sonuçta bu gittiğiniz doktor sizin bilinçaltınınıza girecek kadar psikiyatr falan değil vajinanın yapısını bilen bir jinekolog iyi de bir jinekolog galiba ama sonuçta korkularınız gitmiyor daha sonrasında ilişkiniz yine sorunlu oluyor, tamamen psikolojik çoğumuzun sorunu fizyolojik olanlarınkini tedavi edebilir ama bizim gibi psikolojik olanları ne yapacak ki?
Profesörüm desem, alanım sizin sıkıntınız desem...Ben bu alanda çalışıyorum, tüm akademik tezlerimi bu konu üzerine verdim desem...
Profilinizi tekrar düzenleyin deriz.Lisans seviyesi için oldukça iddialı....