Vajinismusu Nasıl Yendik? Başarı öykülerimizle birbirimize destek olalım:)

bahar07 kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
acımıycak...bak ben tam bı bucuk yıl acıycak yapamam falan fılan ...egzersızleır kızlar anlatınca buz gıbı olurudm mumkun degılyapmama derdım...ama ınsanın oyle bı anı gelıyokı ...nereye kadar dıyosun etrafına bakıyosun bak herkez yapmıs..sıteye bı gırıyopsun burdkaı kızlar hergun bı yenısı basardım dıyo ...dahahda hırs yapıyosun cunku zor bı sey degıl ..zor olsa bız naısl yaptık ...emın ol benım dururmun yada otekının durmu sendne ıyı degıl...dahhaad kotu ama nereey kadar kacıcaksın ..ertelıyceksın...cesaret ısı bu ....orası dar degıl korkma ..hemen dene egzersızı basraıcaksın ınan

ayseligul kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
herkese iyi geceler..ben de 15 aylık evli ve ilişkiye giremeyen yazdıklarınızın sessiz takipçilerindenim..Ve bana o kadar çok yardımcı oldunuzki burada okuduğum egzersizleride ilişkide olduğu gibi erteledim uzun süre.yapamam yapamam dedim.baktım olmuyor, başka türlü ilerleme kaydedemiyorum.1 hafta önce başladım yapmaya.1 parmak 2 parmak ve bu akşam yendim kızlar ben bu olayı ve o kadar basit bir şeyki inanamazsınız.acı yok kırmızı yok.Rabbim herkese enn kısa zamanda aşmayı nasip etsin biraz cesaret lütfen..

pamuk58

VAJİNUSMUS dediğimiz bir hastalık değildir sadece psikolojik bir sorundur bu nedenle aşılmayacak bir olay değil herkes bunu aşabilir bizler ve ben burayı bulduğumda çok çaresizdim doktor araştırmaları yapıyordum sonra doktorum en son bana gelmiyorum diye kızmıştı evet aslında doktora hiç gerek yoktu
buradaki arkadaşların hepsi birer vajiydi ve bizler de bir vajili olarak kimseyle tam dertleşemezdik çünkü kimse yaşamadan bilemezdi çevrenizdekilerine anlattığınızda ne var canım 2 dak olay diyip geçerler ama burada bunu yaşamış olan arkadaşlarımız göremediğimiz tünelin sonundaki mum ışığı oldular ve yavaşça bizlere ışığa götürdüler herkes iyilik yapma peşinde birilerini daha kurtarmak doktorun hipokrat yemini gibi oldu hiçbişey çaresiz değildir bırakın doktoru sizi en iyi anlayan yaşayandır burdaki söylenenlere kulak vermek ve uygulamaya geçmek tedaviye başlamaktır hem bedenen hem ruhen burada yüzünü görmediğimiz arkadaşlarımız var onlar bir mücevher gibi vajli arkadaşlar kıymetini iyi bilin çünkü herzmaan morele ihtiyacımız var ben 1 ay önce kurtuldum şimdi darısı sizlere Allah kurtarsın

hfz-kübra

kızlar günaydın, öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutluyorum.. bayramda yoğunluktan neti açamadım. ayın 12 sinde bulmuştum sizleri ve ayın 13 ünde kurtuldum.. şu anda hiçbir sorunum yok bayram mükemmel geçti :) darısı yenemeyenlerin başına. işyerindeyim nete girmem biraz zor, haber vermek istedim. herşey tamamen psikolojikmiş, bu arada bayramda eşimin yeni evli 4 aylık hamile kuzeni ile konuştuk, oda aynı evreyi atlatmış ve hatta kızken hamile kalmış. şu anda hala yaşayanlar için söylüyorum, hiç ama hiç canım yanmadı. uzatırken ve ertelerken daha çok canım yanıyormuş meğer. sakın ertelemeyin ve korkmayın lütfennn. bu arada baharcım tebrikler, Allah tamamına erdirsin:)

nihaLite kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
arkadaslar bende 2 ay once evlendım ve 2 gun once vajıyı yendım parmak egzersızınde bile zorlanırken zamanla ıkı üç parmak sonra pen.. ben cok korkak biriydim ve basardım sızde basarabilirsiniz sakın pes etmeyin..

VENUSTEN kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
canım merak etme o safhaya geldikten sonra başaramaman mümkün değil...vaji tedavisinde en önemli aşama vajiye bişey sokabilmektir bunu kabullenebilmektir hepimiz daha denemeden mümkün değil çok dar parmak girmez olmaz dedik ama oldu...göreceksin çok rahat olacak bazen ruh halimiz yersiz endişelerle bizi kandırıyor ve kasıyoruz o yüzden ilerleme kaydedemiyoruz...egzersiz esnasında baktınki huzursuzsun kendini rahat bırakamıyosun hemen 10-15 dk ara ver seni mutlu edecek bişeyler yap ben mesela kocaman bi çikolata yiyodum ağzım burnum çikolatalı bi şekilde sırıtarak gidiodum egzersize bi bakıyodum oluvermiş...kadınlar zekidir bizki şeytana bile pabucunu ters giydirmiş hatunlarız vaji bizden korksun yawww baktınızki bilinç altınız size oyunlar oynuyor sizde ona oyun oynayın kandırın zafer sizin olacak bilinaltını yönlendiren biziz her şekilde kandırırız eşli parmak egzersizinde sana tavsiyem o anda mümkünse eşinin yüzüne bakma gözlerini bi eşarpla kapat fantezi olmuş olur çünkü o anda etkileniyosun o sana normal bile baksa sanki endişeliymiş gibi geliyor zaten tırsmaya hazır olan bizler çaktırmadan bütün kapıları kapatıveriyoruz parmakta ilerlemiyor eşine söyle sana takıldığın yerde nefes egzersizini hatırlatsın o anda aklına gelmiyor çünkü insanın...

eslina 42

mrb kızlar bahar helples zerr ve daha bir çok arkadaşımız beni biliyorlar bende 1 yıl bu vajiyle uğraştım bir gün bu siteyi keşfettim ve cidden ogün hayatım değişti 1gün boyunca oturup tüm sayfaları okudum ve sağolsun arkadaşlarda destek olodular ben o gece yendim 28 temmuz unutmam ogünü sonra bebek istiyorduk oyüzden hiç korunmadım ve bu ay hamile kaldım 5+3 haftalık hamileyim demek istediğim şu yeterki isteyin oluyor şartlamak bu rahatsızlığın en önemli kozu demek kolay yapmak zor diye düşünmeyin inanın yapmakta kolay allah herkesin yardımcısı olsun amin.

Alıntı incicicegii kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Selamun aleykum arkadaslarım ... 3 bucuk aydır evliyim son 1 aydır sizleri sürekli takip ediyorum ve üye olup yaşadıklarımı yazmak ve sizlere çok teşekkür etmek istedim .. hepinizden Rabbim bin kere razı olsun ne muradınız varsa versin inşaallah ... evlendiğimde ilk zamanlar tabiki bende yapamadım ... tam olacagı zaman elimle eşimi itmelet bacaklarımın kapanması ve beynimde acıyacak hissi olması ! her gün aglar aglar sinirlenirim olmaz .. artık ümidi kestim ve burayıo buldum .. ilk basta eşim parmagıyla yapmıs farkına hiç varmadım .. daha sonra o söyleyince parmagıyla yaptıgını bidahaki yaptıgında acı hisstttim .. ve bu kesinlikle psikolojik bişey... ve kendime güvenerek parmak egsersizleri yapmaya basladım .. bir parmak 2 parmak felan hepsini rahatlıkla 2 günde basardım ve eşiimle denemeye gectik yarısına kadar girdi ve ben yanma hissettim acayip derecede sonra zar yırtıldı ve o kadar sevindimki yırtıldıgına :) bundan sonrası gelir dedim Allahın izniyle ...tabi bunları sürekli üst pozisyonda denedim evet rahattı ... doktora gittim evet zar yırtılmıs fakat vajina cok dar dedi.. vazelin kullan dedi vajiyim dimi dedim ? :) bizim basit olarak adlandırdımız vajinismussun dedi tam vaji değilsin dedi... tabi sevindim .. yine denedik üstte olmuyor biyere gelince devamı olmuyo ama bu aralarda tabiki ümidi mi yitirmedim ...dün gece üst pozisyondan alta gecmeye karar verdim içimden eger acısada sesimi çıkarmıcam dayancam dedim sanki kademe kademe ilerliyor.. yarısına kadar olmustu sonra daha cok cok oldu oldu tamamı oldu gel git bile yaptık allaha şükür ama yanmam oluyor fakat ben sadece vazelin kullandım baska hiç emla felan hiçbbişey kullanmadım ... ve sanki popoma doğru bi geriilme oluyor birde çişim gelmıs gibi oluyo nedense :) ay kadın oldum sanırım İnşaallah bundan sonrasıda olur . olur dimi arkadaslar o yanma hisleri felan kalkarmı ortadan veya vaji genişlermi .. burdaki arkadaslar hep sizler sayesinde kendimi motive ettim herşey beyinde bitiyor .. yapıcam deyin kendinize güvenin beyniniz rahat oldugunda inanın oluyor..ve Allaha dua etmekden sakınmayın ... hep besmele cekerek bsladım hep dua ettim rabbbime Allahım bu dertte olan herkesi kurtarsın inşaallah ... sizleri çok sevıyorum Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun Selam ve dua ile..

palyaco kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
2 hafta falan parmak egzersizleri yapmıştım..2 parmak eşli egzersizden sonra denedik ama olmamıştı..son 1 haftadır apartla egzersiz yaptım,3 boy aparat yaptım en sonuncusu p...s boyutunda onu almam 2 gün sürdü,ama aldım..:)bu gecede apartla egzersiz yaptım .sonra eşime deneyelim dedim veee oldu,hemde aparattan daha rahat aldım,,aparatlar bu işte çok yardımcı bence....

arkadaslar bende hıcbı sekılde wajınama dokunamıyordum bakamıyordum doktora gıttm orda parmak egzersızı denettı esımle oldu aksam tekrar denedım once kendı parmağımla sonra esımle bu bıle benım ıcın cok onemlı bı adımdı hergun egzersızlerımı yapıyorum esımlede yapıyoruz bıs sorun yok ıkı parmağada gectm kendım yapabılıyorum ama esımle olunca kasılıyorum p...s denemesıde yapıyorum bırazını ıcıne alabıldm bende su oldu tam zara geldıgınde onu hıssettıgımde korkuyorum duwar gıbı bısey cıkıyo karsıma onu nasıl asabılırım lutfen bana yardımmmmcı olunnnnnn lutfen

kızlar bende 1 yıllık evliyim malesef düğün öncesinde duyduğum hikayeler yüzünden vaji oldum. daha sonra balayında deniyoruz deniyoruz olmuyo resmen balayı burnumdan gelmişti. Allah razı olsun eşim anlayışla karşıladı ama ben huzursuz mutsuzdum herşeye alınır olmuştum netten araştırmalar yapıyordumki bu topiği buldum. topikteki arkadaşların sıcacık karşılamaları ve yardımcı olmaları bana çok cesaret verdi. aynaya bakmamı önerdiler öncelikle vajiyi ayna karşısında inceledim baktım orada delik yok sandım. sonra topikteki arkadaşlar oranın ıkınınca açıldığını söylediler ve aynanın karşısında ıkına ıkına bi baktım minicik bi delik var meğerse acayip esnekmiş:) ilk olarak kulak çöpünü streçedim ve jelleyerek o deliğe popo yönünde yerleştirip ittirmeye başladım neredeyse hiç hissetmedim bile inanırmısınız benimde bir deliğim var diye acayip sevinmiştim deliğim yok sanıyodum :) sonra yolu öğrendim dudak kalemiyle denedim sonra hadi parmak yapayım dedim önce serçe parmak denedim baktım giriyo ertesi gün yüzük parmağı ve sonra orta parmak yaptım.daha sonra bilirsiniz vajinismus erteleme hastalığıdır bi kaç ay hem sınavlardan, memlekete izinlerden dolayı ara verdim tekrar geldim egzersiz yapmaya başladım. en son 2 parmak yarısına kadar aldım bu aşamaya gelene kadar 11 ay geçti çok erteledim ve ileri gidemedim. artık eşiminde sabrı kalmadı kavgalar büyüdükçe büyüdü derken dr süleyman eserdağdan 4 ekime randevu aldum ve 6 ekim akşamına bu işi başardım. ilk gittiğimde inanmıyordum 3 günde çok zor olur derdim ama öyle değilmiş. 3 günde söz verdiği gibi bitti 3000 tl de gitti. inanın hiç gözümde yok. ama arkadaşların dediği gibi aparatlarla devam etsem olmayacak bişey değilmiş. dr da aparatlarla egzersiz yaptırdı ve ev ödevlerine harfiyen uymak çok önemli ama konuşurken muayene sırasında çok rahatlattı ve cesaret verdi. sanırım beni birinin itelemesi gerekiyordu bu şekilde oldu ama egzersiz yaptığınız sürece yapamamanız mümkün değil aparatı nasıl ittiriyorsanız peniside öyle ittiriyosunuz içine kayıp gidiyor. lütfen ertelemeyin arkadaşlar Allahın izniyle herkes yenecek mutlaka

canım ne güzel ilerliyosun bak. o duvar zannttiğimiz şey kaslarımız cnm. vajinismus nedir tecrübe ve deneyimlerimizle vajinismusu yenelim sayfasına gel oradan daha iyi yardımcı olabiliriz cnm burası sadece başarıların paylaşıldığı alan. inşallah yakın zamanda sende buraya başarını yazarsın.

kelebek00

kesinlikle 3.5 yıllık evliyim ve kk sayesinde bugun basardım daha üye olalı 4 gün olmustu saolsun ark. hepinize sonsuz teşekkürler. sizi çok seviyorummmm iyiki varsınız. bende nohut kadar emla sürdüm 15 dk sonra muma pamuk sardım p.... boyutunda gleit gel kayganlastırıcı sürdüm ve tamamını aldım. sonrada p.... dogru acısını ayarlayarak ben sırtüstü yatarken egz. yapmıstım p.... öle aldım. dern nefes aldım verirken girdi. kasmadım hiç acı yok. sonra wc gittim baktım kırmızı gelmiş bitti gitti kurtuldum çok şükür. 2 gün sonra 2.deneme inş. darısı basına canım inan cok kolaymıs bu kadar yıl bunun içinmi bekledim dedim.

Alıntı hndckr kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Kızlar bu saate kadar zor dayandım, gece 2de giricektim kocam sabah yazarsın dedi:BİTTİ BU İŞ :)))
Herkes "hiç sandığım gibi zor değilmiş" dedikçe ben de hepsi de aynı şeyi söylüyor o zaman neden biz yapamıyoruz diyordum ama herşey kendini serbest bırakmakla ilgiliymiş gerçekten. Hem de üstüste 2 kere yaptık desem. Çok süper bir hismiş, hadi beni de mavi listeye alın:)) EN ÇOKKKK ZERR olmak üzere, venüsten, helpless, derin ve adını hatırlayamadığım herkes, beni doktor yüzü görmeden bu illetten kurtardığınız için çokkk teşekkür ederim. Allah sizin de karşınıza sizin gibi yardımsever insanlar çıkarsın inşallah.

venüsten

canım bak şimdi sana aşama aşama anlatayım

ben başka bi dr un tavsiyesi üzerine ceyda hanıma gittim...

1. seans : eşinle beraber odaya giriyorsun ne kadarlık evli olduğunu neler yaptığını anlatıyosun sonra tek tek seansa alıyor sorular soruyor onları not ediyor korkuların ne olduğundan ne olacak sence gibi? altından girip üstünden çıkıp her bişeyi anlatıyosun sonra eşinle konuşuyor o ana kadarki cinsel deneyimlerini falan sonra ödev veriyor ama senin derecene göre p...s ten korkan dokunamayan var kendinden korkan dokunamayan var kendini beğenmeyen var ama bende bunların hiç biri yoktu ama hiç incelememiştim vajiyi bide kendimi kadın gibi hissetmiyordum o zamanlar tüyolar falan verdi işte...

2. seans : resimlerle vajinayı tanıtıyor neyin ne olduğunu nereden gireceğini kızlık yapısını istediğin kadar soru sorabiliyorsun mantığına uygun cevaplar alıyorsun hımmm demek öyleymiş diyosun :) bana 2. seansta parmak egzersizi verdı anlattı...o hafta ödevim 1 parmağı vajinama sokmaktı....

3. seans : 1 ay ara vermişimdir bu seansa gitmek için çünkü çok zor kabul ettim ve yapabildim parmak egzersizini çünkü demişti bana bunu yaptığın anda olay kendiliğinden çözülecek en büyük aşamayı kaydetmiş olcaksın ben bir parmağı yaptıktan sonra burayı keşfettim ve 3. seansa gittiğimde artık o ürkek 13 yaşındaki aptal kız gitmişti yerine bi kadın gelmişti hemen farketti bende değişikliği çünkü çok belli oluyordu çünkü aylar süren o ezik halimin yerini güven almıştı...sonra 2 parmak egzersizi verdi ödev olarak...

4. seans : 2 parmakta o kadar zorlanmadım çünkü buradaydım ve çok yardımcı olan arkadaşlarım vardı hatta o dönem hep beraber ilerliyorduk arkadaşlarla hepimiz hırs yapmıştık çünkü...gidince dedi çok güzel ilerliyorsun morelin yerinde ve başaracağına inanıyorsun tabiki dedim bunun aksini zaten hiç düşünmedim ki (ukalalıkta diz boyu dizlerimin titrediği günleri çok çabuk unutmuştum) eş parmağı egzersizi verdi ve regl olacağım için tamponu denememi yabancı bi cisim içime alabilcekmiyim onu test etmemi istedi....

5- seans : artık bu sondur dedik p...s için sabırsızlanıyorduk tamponu yapamadığımı söyledim nedenini sordu prospektüsünün beni rahatsız ettiğini hemen kaldırdığımı söyledim haklısın dedi 2 eş parmağı ve p...s başı egzersizi verdi ve haftaya bunu yapıp gelin son seans olacak p.... s denemesi yapacaksınız dedi...

biz o gün eve geldik eşim dedi hadi deneyelim yok dedim eş parmağı yapalım falan filan derken kendimizi yatakta bulduk o gün olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi tamamen hazırlıksız yakalandım bilinç altım beni korkutmaya vakit bulamadan olduda bitti bi dahada gitmemize gerek kalmadı bebişim tabi sonrasında çooook uzun aralar verdim tekrar vajiyi yenmek zorunda kaldım

elisaist kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
canım benim inşallah hepiniz kurtulursunuz şükrediyorum rabbime önce onun sonra sizlerin sayesinde.. burası olmasa sizler olmasaydınız ben hala cahil cahil dolanıyordum döktüğüm göz yaşlarını bi ben bi Allah bilir..eşime kaç kere dedim gel boşanalım diye yarın tam 4 ayımız doluyor...
yemin ediyorum yataktan kalkarken sevinçle allahım ne kadar basitmiş ne kadar basitmiş diye tekrarlıyorum ama kendimde değilim....
ben hiç bir egzersiz yapmadım direkt eşimle denemeler yaptık, ilk ay operasyon geçirdim bizim esas sorunum zarmın çok kalın olmasıydı... ama sonraki 3 ay boşa beklemişim her deneme sonrası gözleirm şişene kadar ağlıyordum, ağlamaktan başım çatlıyordu evli arkadaşları özellikle hamileleri görünce nasıl kıskanırdım imrenirdim şükür rabbime..
kızlar yemin ediyorum acı yok, sadece baskı ve yanma oluyor o baskı dediğimde p..s ilerledikçe açılıyor esniyor vaji ondan.. denemeler arttıkça o baskı da azalıyor ve en önemlisi nefes egzersizleri...
ben sürekli nefes al nefes ver yaptım..ben nefes verdikçe eşim ilerledi ve asla içimden çıkmadı..hatta bi ara dedim kendi kendime afedersiniz şimdi çişimi yapcam son ana geldi dedim ama normalmiş sanırım o..

elisaist kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Kızlar 2. kez yaptık ve bu daha da kolay oldu ne yalan söyleyim korkuyordum zorlanır mıyım diye ama yokk dünden daha iyi hem de çok daha iyi...Şimdi rahatladım işte şükürler olsun...Dün yanma baskı falan yazmıştım ya bugün onlardan eser yoktu yahu cidden çok kolayyyy...Sakın korkmayın kızlar..
Ezel e yetişelim diye bi duş aldım acelece hemen 1-2 deneriz olmadı diziden sonra yaparız dedik ama ilk kez hemen kıvama geldik ve sorunsuz oldu...Derin bi ohhhhh çektim şükür artk tamamen kurtuldum....
Ayrıca bi ara elim anestole emlaya gittik duştan sonra sürsem mi dedim, sonra vazgeçtim dün kullanmadım bugünde kullanmayım diye... Gleitgelen sürdüm sadece o kadar ve yine ACI YOK...
Darısı size inşallah..Ama ne olur korkmayın en sevdiğimin üzerine yemin ederim ki çok kolayyy bu sefer ki daha da kolay oldu...

yyasemin kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
yazım biraz uzun olacak ama inanın zor günlerdi.2 yıllık evliyim.birçok yöntemi denedim parmak egzersizi emla krem aldım.kendi parmağımı değdiremeğim için eşim ile çalışma yaptım.ama onda da başarısız oldum.çünkü korkuyordum emla kremi sürüp uyuşmasına rağmen değdiği anda bağarıp kendimi kasıp başarısız oluyordum.herkesinde bildiği gibi erteleme hastalığı işteyken bu sefer tamam eve gidince çalışıcam diyordum ama eve gidince bi bahane çıkartıyor yine yapmıyordum.tabi bu arada eşim ne kadarda sabırlı olsa yeri geliyor o da katlanamıyordu benim bu kadar korkmama.konuşmadan yattığımız çok gün olmuştur inanın.neyse birgün dedim ben kendi başıma yapamıycam.nazillide bulunan bi doktara mail attım ve 4,500 istedi benden ve artı otel yol işten izin zor olacaktı.eşim caddebostanda bi doktorun adresini almış ve oaraya randevu aldık ve gittik.ilk eşimle gittim malum doktor erkekti.biraz sorun oldu çünkü doktor mecburen muayene etmek zorunda.neyse bu muayeneden sornra eşim benden uzaklaştı elimi bile tutmaz oldu.vajinusmusla ilgilenirken birde bu sorun çıktı tam 2 hafta sürdü sonra biraz düzeldi.neyse ben eşimin haberi olmadan annemle geldim doktora 3 defa geldim ve her gittiğimde farklı boy fanuslar verdi küçük ve ince fanus daha sonra giderek büyük fanus veriyor inanın arkadaşlar ben bile şaşırdım göz yaşlarımı tutamadım.Tedavide yaptığı sadece bepanten krem ve bebe yağını karıştırıp fanusa sürüp denemek oldu.öncelikle doktor nasıl olduğunu gösteriyor sonra herşey sizin elinizde.inanın doktorun muayeneden çıkmak istemedim ya eve gidince ben yapmazsam diyordum ama eve geldim ve bende yaptım inanın sizde çok şaşıracaksınız.yarın size fansun resmini atacağım dediğim gibi p... benziyor.şimdi çıkmam gerekiyor.arkadaşlar çekinmeden istediğinizi sorabilirsiniz.yardımcı olmayı çok isterim .

serenceylan kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
kızlar ben geldım sıze guzel haberlerım var 2. denememız olagan ustu oldu yav bu ne ya 1 kere yaptım tutabılene ask olsun bu sabah ızınlıydı esım ve tam 4 kere ust uste oldu ve ınanamayacaksınız kızlar hııııııııııııııııııııııııııııııııııc mı hııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııccccccc cccccccccccccccccccccccc acı macı yok ama hııııııııııııııııııııııııııc yok bır kere kafanız rahat olsun acımayacagını beynınıze bı hukmedın bakın nasıl oluyo ben bı kere gordum ya acımıyo dıye 1. de zorlanmıstım neden korkuyodum2. de endıselıydım acaba yıne vajı oldum mu dıye3. de tık yok 4. de o dur du ben yaptım ya cok ayıp konustum ama sıze acımadıgını ancak boyle ınandıra bılırım nefes alıp verın ıkının olay bıttı sonra sızı kımse durduramaz ucusa gecersınız acele edın canlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…