Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

bak canım, ben de ilk ogrendigimde dunyam yıkılmıstı, neler neler dusundum
ama sonra o kadar takılacak bisey olmadigini anladim ve daha onemli bisey olmayip bu oldugu icin sukrettim...bu hastalik bana kendime daha cok dikkat etmem, daha iyi beslenmem gerektigini ogretti...

ve doktorun bana dedigi su, mutlaka gecer, en fazla 9 ay icinde...vucut buna karsi bagisiklik kazaniyor ve atlatiyor...uzulecek bisey degil, allah beterinden saklasın

bendede cıkmıstı
ıthal bır ılacla gectı sonra tekrar cıktı ıkı tane var gecmıyor bır turlu esımd eyok ama. doktor tuvaletlerden denızdende bulasabılecegını soylemsıtı. ancak en cok kloset tıpı tuvaletlerden gecıyor

arkadaşlar ben geçen hafta yaktırdım bilmiyorum ama kurtuldum psikilojisi var :) birşey sormak istiyorum doktor banada biokadin verdi siğiller üzerinde nası bi etkisi var

arkadaşlar nekadar çok kişi varmış aslında .günbegün artıyor.umarım tedavisi için de bukadar çok insan olunca çalışmalar yaparlar sanırım.

biokadin sanırım mikrop öldürücü siğillerde etkisi yok sanırım canım.bende yaktırdım kurtuldum diye sevinmiştim. ama başka yerde çıkmaya başladı. moralini bozmak istememm ama sende de çıkmaya başlarsa üzülme yanii. inşallh olmaz sende canım tekrar.

Arkadaşlar telkin edici yazılarınız, iyi niyetleriniz için hepinize çok teşekkürler. Gerçekten çok rahatlıyorum yazılarınızı okudukça, mutlu oluyorum yeni şeyler öğrendikçe. Allah hepimize şifa versin. Ben hastalığımı ilk öğrendiğimde başka sitelerdeki bilgileri okuduğumda çok daha kötü olmuştum. Felaket tellalı gibiydiler hepsi. Ama burada benim gibi insanlar bulmak, ferahlatan yazılarını okumak, yalnız olmadığımı farketmek terapi gibi geldi bana.

arkadaşlar ben geçen hafta yaktırdım bilmiyorum ama kurtuldum psikilojisi var :) birşey sormak istiyorum doktor banada biokadin verdi siğiller üzerinde nası bi etkisi var

canım batikonun siğiller üzerinde değil yara üzerinde etkisi var,yaktırma bide dikiş yaraların varya onun içindir batikon

canım batikonun siğiller üzerinde değil yara üzerinde etkisi var,yaktırma bide dikiş yaraların varya onun içindir batikon

yaraların enfekte olmasın diye her yaraya batikon kullanabilirsiniz,temizleyici özelliği vardır :) bu arada ben tıbbi sekreterim yoksa bu kadar kesin konuşmazdım :)

Arkadaşlar henüz ben denemedim ama bağışıklık sistemini güçlendirmek için imuneks tavsiye ediliyor biliyorsunuz. ımuneks' in etken maddesi olan ekmek mayası bol miktarda kefirde bulunuyormuş. Hatta doktorların bulunduğu bir sitede hastalara imuneks reçete etmek yerine kefir tavsiye edilmeli diyenler bile var. ımuneks' in kullanmayın gibi bir söz sarfedemem ama destek olarak dileyenler veya imuneks alamayanlar kefir kullanabilirler diye düşünüyorum. Zararı olan bir ürün değil. Bol probiyotik içeriyor. Sizin de bilginiz olsun istedim.

Az önce bir yazı buldum arkadaşlar. Burada link vermem yasakmı bilmediğim için, kopyalayacağım yazının bizimle ilgili bölümünü.
HPV enfeksiyonu önemli bir risk faktörü olmasına rağmen tek risk faktörü değil. Ayrıca HPV aşısı ile oluşturulan bağışıklık servikal kansere neden olabilecek tüm HPV tiplerini kapsamıyor.
HPV insanda onkogenik süreci tetikliyor ve dünyada son derece yaygın, ancak virüs ile

enfekte olan kadında 1 yılda % 70, 2 yılda ise % 90 oranında immün sistem tarafından ortadan

kaldırılır.Virüsün vücuttan eradikasyonu ise tipi ile doğrudan ilişkilidir. Özellikle yüksek

riskli HPV tiplerinde (Tip 16 ve 18) eradikasyon uzun sürmektedir. Hastaların % 10

kadarında persistan enfeksiyon görülür ve bu olgularda invazif servikal kanser gelişmesi 15-

20 yıllık bir süreci kapsamaktadır. Bu nedenle preinvazif lezyonların PAP-smear tarama

programları ile erken dönemde yakalanması son derece önemlidir
Buradaki eradikasyon kelimesinin tıbbi anlamı:Geliştirilen tedavi yöntemleri sonucunda tamamen yenilen ve ortadan kalkan hastalıklar için bu terim kullanılır.
Bu yazı aile hekimliği sitesinden buraya taşındı. Velhasıl kulaktan dolma bilgiler değil. Hepimiz bir ohh çekelim ve kurtulacağımız günü bekleyelim. Artık üzülmek yok kızlar :)

arkadaşlar ben bugün dr a gittim..atlatalı 10 ay olmuştu,bebeğim olmadığı için(pko yüzünden) tedaviye başlamıştım. onunla alakalı kontrolum vardı..dr bi de ne görsün,YENİ BİR TANE SİĞİL o an çok yıkıldım,çok korktum ama dr hemen dondurdu ve eskiden tedavisi olmadığını ve hiç geçmeyeceğini düşünürdük ama ama vücut 2 ila 5 sene içinde mutlaka bağışıklık sağlıyor dedi..ben 8 kasım 2007de bu merete yakalandım bakın 10 aydır yoktu var şimdi ama bu azala azala geçeceği anlamına geliyor demek..ayrıca düzenli immuneks içmek dışında hiç birşey yapmıyorum,son derece strasli ve düzensiz bir hayatım var,fazlaca sigara sigara içiyorum ve buna rağmen şu geçen sürede azaldılar bakın bitmeye yüz tuttular..sizler çoğunuz kendinize dikkat ediyorsunuz göreceksiniz çok daha erken geçecek sizinkiler..benim eşimde de var ve onunkiler çok büyük ama dr ikinizde de var artık bu virüs birbirinize defalarca bulaştırmazsınız korkmayın dedi.ve çok önemli bir bilgi: ERKEKLER DE GARDASİL ADLI HPV AŞISINI OLABİLİYORMUŞ.bugün eşime yaptırdık..tedavi etmese de yeni türlere karşı onu da korusun..sizlerin de bilgisi olsun istedim..

Merhaba Arkadaşlar, Merakla yazılanları okuyor ve bişeyler anlamaya çalışıyorum. Ben bu hafta Ege Ün. dermotoji bölümüne gittim ve siğillerle ilgili,siğil görünümlü olmadığını, daha önce siğil çıkan dışarıa yaptırdığım patoloji raporuna pek güvenmediğini söylüyor biraz rahatladım gibi, ancak yine huzursuzum, önümüzdki hafta kadın doğum plklne gideceğim, henüz bir tahlil yaptırmadım, bkalım ne diyecek. Moral çok önemli sidelyanın yazısı çok güzel, umarım herkes kısa zamanda şifaya kavuşuruz. Yakın çevremizle rahat paylaşamadığımız bu durumu en rahat ve içtenlikte burada paylaşıyoruz. Sağlıcakla kalın!

arkadaşlar çevremdeki insanlar bu siğillerim için bir kezde deri ve zührevi hastalıkları hastanesindeki dr. görünmemi söylüyorlar.ordaki dr deri üzerinde uzman olduklarını iletiyorlar. izmirde nerde bu hastane bilen var mı?hiç aranızda böyle bir hastaneye giden var mı acaba?bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim...

internetten sen yazınca araştırdım :
Deri ve Zührevi Hastalıklar Dispanseri S.S.K Hastanesi, İzmir tel: 0232 425 58 15..
bende önümüzdeki hafta izmir civarındayım tatil yapmak için.. :1rolleyes:
ordaki bi doktorada görünücem tedavi için.. bu hastaneye gidebilirim yerimseniben

arkadaşlar çevremdeki insanlar bu siğillerim için bir kezde deri ve zührevi hastalıkları hastanesindeki dr. görünmemi söylüyorlar.ordaki dr deri üzerinde uzman olduklarını iletiyorlar. izmirde nerde bu hastane bilen var mı?hiç aranızda böyle bir hastaneye giden var mı acaba?bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim...

Merhaba Ege, Bende İzmir"liyim, Bornova"da oturuyorum ve söylediğin hastaneyi biliyorum, varyantın bitiminde, YKM mağazasının biraz üst tarafında kalıyor, yanında Diş hastanesi var, ben gittim mi diye sorarsan gitmedim, ama önümüzdeki günlerde özel bi hocaya gitmek istiyorum.

arkadaslar merhaba, daha once bende sıgıl yaktırmıstım, uzun suredır hıcbır belırtı yoktu, hatta gecen ay jınekolojk muayne oldugumda doktor hıcbı sıgıl olmadıgını zaten korkmamam gerektıgını sıgıllerın cok ıcerıde mecvut olmayacgını , dıgerlerınıde kendımın zaten farkedebılcegnı solemıstı,
3 gundur anormal kasıntım vardı bu sabah kalktıgımda vajen dudaklarımn biraz sıstgnı gordum, bu sıgılle alakalı bı durummudur acaba? kasıntıdan olablrmı, oleyse nıye kasınıyoo delırıcemmmm

bırde vırusu kapmıs kısılerde ası olabılıyormuı? sımdıden cok tskr ederım bırı yardımcı olabılırse((

arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler.n kısa zamanda deri ve zührevi hastalıklar polikinliğine konağa gidicem inşallh.bakalım ordaki uzmanlar ne dicekler bu durumum hakkında.

addicted arkadaşım benim dr aşı konusunda senin olman şart değil çünkü bu virüsü kapmışsın artık.ama yok ben olucam dersende olabilirsin ama fazla etkisi olmaz sanırım bizlerde ben öyle anladım.evde kızın varsa ona yaptırmanı tavsiye ederim o daha önemli çünkü daha etkili olur demişti.

mrb arkadslar ben bu gruba yenı katıldım benım de genıtal sıll denılen bı rahatıszm ortaya cıktı ılk duydumda o kadr kotu oldumkı dunyam bole basıma yıkıldı elım ayam bırbırıne dolastı yolda bayıldım bı suru sey olmustu o gun once kasıntı dıe dr gıtmıstım ama megersem genıtal sıll olmusum ben guya ozel hastaneye gıttım adam bna 1 mılyarlık bı hesap cıkardı we demedı sey kalmamıstı parasından gecmıstım dr luk karıyerı bes para etmes bı ınsandı sanırım belkıde bu benı korkuttu resmen bana bı mıkroplu gbı hayat boyu artık sen bu enfskıyonla yasıcaksın demesı benden tıksınmesı bole nası derler benı daha cok korkuttu ama tıp fakultesıne gıttı ınannın 5 tane ank dan antepe o derece cok kormustum en sonunda ank aradan bı haftada karar werrdım we ben ıyı olmalıyım aklımı topladım dewlet hastanesıne gıttım sagolsn dr lar ılgılendıler guselce annatı. bunun caresı olmayan bısı olmadını ama ılk yapcamız sey once turkıyede cervılax we gardexsıl ıkı ılac warmıs cervılaxxın ıkı wuruse karsı korudunu gardexsılın 4 wıruse karsı korudunu ılk basta bunu yaptırmam grektını soledı sıll ılerleyen zamanda cıkabılır su an amacımız rahım agız kanserıne karsı senı korumak dedı. daha sona sıllerı temızlenmesı asıtle ya da aldara kremle olcak dedı once asıtle basladım ama asıt cok yanımı yaktı we sankı dagıldı ıkı 3 tane daha cıktı ıce korkmaya basladım sımdı ank alanında cok ıyı bı dr buldum ısmı faruk kose bu arada bu tur selerı ıhmal etmeyın burda okuma ufleme gbı selere lutwen kımse aldırmasın buı cok cıddı bısı cunku dr ılerleyen donemde hamılelıkta sezeryanla alınır bebek her sene smar testı yaptır dedı ama ben su an yaktırcam we cok koruorum bu opersyon hakkında bılıgıs oln warmı ben cıdden korkuorum can yakan bısımı ( bu arada tum anneler lutwen kızlarınıza bu asıyı yaptırın meger cok onemlıymıs )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…