- 30 Ekim 2015
- 51
- 7
- 31
Merhaba. 20 haftalık hamileyim. Bir ay önce kadar ağrılarım oldu testler yapıldı ve idrar yolu enfeksiyonu denildi ilaçları kullandım ama sadece genitaldeki yanmaması geçmedi, yara varmış gibi hissediyordum. Ara ara bakmama rağmen birşey göremedim ama bu haftasonu et beni , sigil gibi bir parça gordum. Ayrintili us için profa gittim pazartesi gitmişken bu durumuda anlattım baktı ve şüpheli lezyonlar var dedi. Smear sordu, rahim ağzı tarama testi yapılmıştı ve temiz çıkmıştı dedim. Fitil verdi bir hafta boyunca kullanacam. Ama başka bilgilendirme yok.bu konuda tecrübesi olan varsa yazarsa çok sevinirim.
Çok sağolun. Kullandığım fitil bitsin hemen gidecem başka bir doktorada. İnternetten bilgi edinmek bazen riskli , kafa karıştırıyor.ama merak işte tecrübesi olan var mı diye yine de sormadan edemiyorum.bence bir doktora daha görün, smear temiz çıkabilir ancak siğil demek orada virüslerin olması demek ve siğiller zamanla yayılabilir. (benimde genital bölgemde birden fazla siğil vardı smear testi temiz çıktı ve ben koter işlemi olana kadar siğiller biraz daha yayıldı. ) yakma (koter) gibi tedavilerle siğillerin tedavisi yapılıyor . Hamilelere uygulanabiliyor mu bilmiyorum, siğillerin yoğunluğuna göre genel veya lokal anestezi ile yakıyorlar, dondurma gibi tedavi yöntemleride var sanıım ama tam bilemiyorum yanlış bilgi vermek istemem. Ayrıca siğil varsa HPV virüsünün vücutta olduğuna kesin gözüyle bakılır. Bence bir doktora daha ne görünün içiniz rahat eder en azından.
Merhaba. 20 haftalık hamileyim. Bir ay önce kadar ağrılarım oldu testler yapıldı ve idrar yolu enfeksiyonu denildi ilaçları kullandım ama sadece genitaldeki yanmaması geçmedi, yara varmış gibi hissediyordum. Ara ara bakmama rağmen birşey göremedim ama bu haftasonu et beni , sigil gibi bir parça gordum. Ayrintili us için profa gittim pazartesi gitmişken bu durumuda anlattım baktı ve şüpheli lezyonlar var dedi. Smear sordu, rahim ağzı tarama testi yapılmıştı ve temiz çıkmıştı dedim. Fitil verdi bir hafta boyunca kullanacam. Ama başka bilgilendirme yok.bu konuda tecrübesi olan varsa yazarsa çok sevinirim.
Arkadaşlar bu kendi kendine vücuttan atılabiliyrmu senelerce taşıyomuyuz? Tehlikeli türlere sahip olup atan var mı? İnternette her kaynak farklı bişey söylüyor
Niloya,ben genitalden negatıf oldum ama agızımdakı dusuk rısk tıp 6 pozıtıf korkuyorum kanser olurmu yada bunu nasıl negatıf yapabılırımHpv virüsü bağışıklık sisteminin gücüne göre ortalama 1-3 yıl içinde, bazı kaynaklara göre de dirençli tipler (16-18-31-51-52 gibi) 5 yıla kadar da atılabiliyor. Hpv vücuttan atılabilen bir virüstür. Bu konu ile ilgili youtube üzerinden Prof Dr. Süleyman Engin Akhan ve Prof. Dr. Ateş Karateke’ nin videolarını izleyip aklındaki her soruya net ve güvenilir cevaplar alabilirsin.
Bende hpv tip 16-52 ve 54 var, leep işlemim 1 ay önce oldu, kendi doktorum ortalama 1-2 yıl içinde tamamen atarsın korkmana hiç gerek yok dedi.
Hepimize gelmiş geçmiş olsun, sevgiler..
Merhaba bende hamılelıgımde aynı anlattıgın durumları yasadım gecmeyen vır yanmam vardı sonra sıgıller olustu krıo ıle dondurduk hov testı yapıldı ve yuksek rısk hpv oldugunu ogrendım cok uzuldum bu ınternettekı bılgıler yuzunden psıkolojım bozuldu yanı baya sorunlu bır gebelık gecırdım.bu yuzden normal dogum yapamadm doktorumda onermedı zaten bebegımı rıske atamazdım suanda bebegımde bende hamd olsun ıyıyız gebelıkte olabılıyormus sonra atarsın demıstı doktorum dedıgı oldu suan attım bu vırusu genıtal bolgemden darısı basınaMerhaba. 20 haftalık hamileyim. Bir ay önce kadar ağrılarım oldu testler yapıldı ve idrar yolu enfeksiyonu denildi ilaçları kullandım ama sadece genitaldeki yanmaması geçmedi, yara varmış gibi hissediyordum. Ara ara bakmama rağmen birşey göremedim ama bu haftasonu et beni , sigil gibi bir parça gordum. Ayrintili us için profa gittim pazartesi gitmişken bu durumuda anlattım baktı ve şüpheli lezyonlar var dedi. Smear sordu, rahim ağzı tarama testi yapılmıştı ve temiz çıkmıştı dedim. Fitil verdi bir hafta boyunca kullanacam. Ama başka bilgilendirme yok.bu konuda tecrübesi olan varsa yazarsa çok sevinirim.
Niloya,ben genitalden negatıf oldum ama agızımdakı dusuk rısk tıp 6 pozıtıf korkuyorum kanser olurmu yada bunu nasıl negatıf yapabılırım
Herkese merhaba, Bu yazımı herkese moral olsun diye yazıyorum. 26 yaşındayım. 2016 yazında siğilleri group çok büyük telaşla doktora koştum. sadece 3 taneydiler bir tane de makatta vardı. hayatın sonu zannettim. Acil tipleme ve smear yaptırdım. Yüksek tip olmadığı ve smear temiz olduğunu öğrendim. Sonrasında kriyoterapi başladı. Bir sure hızlı bir artış oldu. ısrarla gittim kriyoya. 4 kerenin sonunda tamamen bitmişti hepsi. o andan sonar beslenmeme çok dikkat ettim. Çok meyve yedim salata yedim. yaklaşık 5 kilo aldım. tamamen kayboldular 2 seneye yakın olacak. O günleri unutacağım hiç aklıma gelmezdi. yemeden içmeden kesilmiştim. ölümcül sanıyordum. Şu an görüyorum ki bu HPV olayı çok abartılıyor. Ben kar amaçlı bir eylem olarak görüyorum bu durumu. Nasıl yüzümüzde vs sivilce çıkabiliyorsa bu da öyle bence. Sadece ihmal etmemek ve üstüne gitmek lazım. O dönemlerde burayı çok okuyordum. Kendime söz verdim atlatırsam ben de yazacağım diye. Hepsi geçecek merak etmeyin!!
Tipi bellimi sizinkilerin acaba düşük risker sıgıl yaptıgı ıcın artıs cok oluyorMerhaba yazalı cok olmus ama ben de ilk kriyo sonrası artış oldu siğillerimde ve cok umutsuzluga kapıldım, üç gün sonra ikimci kriyo seansına gidecegim, siz me kadar sürelerde seanslara gittiniz acaba? Ve kriyo sonrası artış normal mi?
Canım benm cok saol ıcımı cok rahatlattın,doktorada gıttım agızımda sıgıl falan yokmus ama vırus var demekkı test te cıktıgına gore dedı,pekı bunu nasıl negatıf yaparım bır bılgın var mıCanım, öncelikle şimdiden geçmiş olsun, dilerim bunu da en kısa sürede atlatırsın.
Tip 6 ve 11, sadece temas bölgelerinde siğile sebebiyet veren hpv virüsleridir. Ağzında bulunduğunu belirttiğin tip 6, onkojenik açıdan riskli grupta olmadığı için rahatlayabilirsin. Ağız çevremizde çıkan uçuklar bile aslında hpv dnası taşıyor ve tipi 54, o da onkojenik açıdan riskli bir grup değil, demek istediğim o ki uçuktan kanser olma şansın ne kadarsa ağzındaki tip6dan da kanser olma riskin o kadar :)
Eğer ağız içi hpv testinde 16 veya 18 tespit edilse idi, tipi belirleyen kişi seni muhakkak bir cerraha yönlendirdi alınması için. Merak etme, gönlünü ferah tut, iyisin ve sağlıklısın..
Hpv virüsünün ortalama insan vücuduna kalış süresi 1-3 yıl arası diyorlar, bazen vücut direncine göre 5 yıla kadar uzadığı durumlar da olurmış ama sendeki düşük risk olduğu için seni rahatsız etmediği sürece düşünmemeye çalış derim..
Tipi bellimi sizinkilerin acaba düşük risker sıgıl yaptıgı ıcın artıs cok oluyor
Benim doktorum bu konuda çok mu rahat anlamadım. Test nasıl yapılıyor? İlaç kullanmismiydiniz,Merhaba bende hamılelıgımde aynı anlattıgın durumları yasadım gecmeyen vır yanmam vardı sonra sıgıller olustu krıo ıle dondurduk hov testı yapıldı ve yuksek rısk hpv oldugunu ogrendım cok uzuldum bu ınternettekı bılgıler yuzunden psıkolojım bozuldu yanı baya sorunlu bır gebelık gecırdım.bu yuzden normal dogum yapamadm doktorumda onermedı zaten bebegımı rıske atamazdım suanda bebegımde bende hamd olsun ıyıyız gebelıkte olabılıyormus sonra atarsın demıstı doktorum dedıgı oldu suan attım bu vırusu genıtal bolgemden darısı basına
doktorun rahat benımkı hemen dondurdu smear aldı hpv testı yaptı cıkan sonuca gore yol ızledık falan ıhmal etme basıt bır konu degıl cabuk bulasıyor bıde sıgıl varkenBenim doktorum bu konuda çok mu rahat anlamadım. Test nasıl yapılıyor? İlaç kullanmismiydiniz,
Smear aldır onun sonucuna gore hpv dna yaptırırsınHpv 16 olup da negatife dönen var mı acaba içimizde arkafadlar. 9 ay oldu benim ogreneli ve 6 ay ahcc kullandım. Aşı oldum.. hpv DNA testi yaptirsam mi yeniden acaba. Yine pozitif çıkarsa diye korkuyorum. Ne yapmalıyım beklemelimizim
Merhaba suanda nasılsın hıkayenı merakla beklıyorumMerhabalar, konuyu uzun süredir takip ediyordum, başıma gelenleri anlatmaya pek gücüm yok şu anda açıkçası, kimseyi karamsarlığa sürüklememek için içim rahatlayana kadar yazmadım. Bir ara hikayemi tam olarak yazarım, ama şu anda özet geçersek hpv 16 tanım + lsilim var. Bu sürece kadar çok doktor değiştirdim ben de sizin gibi. İzmir'de yaşıyorum, artık tamamen korkulacak bir şey olmadığını anladım. (Ki cidden varsın olsun, öleyim daha iyi modundaydım, şu an tamamen farklı düşünüyorum) en kısa zamanda hikayemi yazacağım ben de :) moralinizi bozmayın diyorum sadece :)
Bu soruya cevap aldınız mı?HPV sebebiyle ağız içi, boğaz kanserleri olan, oral yolda lezyon, sigil çıkaran arkadaşımız var mı? Hangi HPV tipi ağız içini etkiliyor, bunlarla nasıl mücadele edilir? Bilgisi deneyimi olan var mı? Teşekkürler