- 25 Nisan 2018
- 47
- 14
- 40
aynen katiluyorum.Arkadaşlar tek bir doktorla kalmayın bana dogum yaptıgım doktor o bolgeyı almalıyız demıstı,ıkıncı gittigım doktor hayır boyle bırseye gerek yok belkıde negatıf olmussundur bı test yapalım dedı dedıgı cıktı negatıfım eger ılk doktora kalsaydım bende leep olmıs olacaktım bostan yere
Benim yuksek olan 16 var ve dusuklerden de bi kac tanesi var. Smear imda cin 1 bulundu. Smearimda cin1 geldigi icin de kolposkopi ve leep birlikte oldum. Tek bi dr takip ediyor beni. Arastirmalarimda hpv pozitifse ve smearda da cin 1 2 filan varsa kolposkopi leep sart diye ogrendim. Ama hpv pozitifken smear temiz cikarsa o zaman yine de doktor emin olmak icin kolposkopiyle daha detayli gormek emin olmak isteyebilir veya tam tersi bi dahaki smeara kadar bekletmek isteyebilir bu durumda senin 2 doktorun da kendi farkli tedavi yontemiyle yaklasmis olabilir. Niloya88 foruma geldiginde bir de ona soralim bu konuda bilgiliMerhabalar. Hpv gecen yil 45 ve 18 cikmisti. 6 ay once tip 18 negatif cikti ama hala hpv var. iki hastaneye birden gidiyorum ben. Birinde smearla takip yapip bir yil sonra test tekrari dendi
Gecen yil gittigim hastanede ise kolposkopi olmustum. bosuna parca aliyolar temiz geldi alinan parcalar. Aslinda anlasiliyormus cin olup olmadigi. Simdi yine kolposkopi yapalim dediler o hastanede. Digeri ise dedigim gibi 3 ayda bir smear 1 yil sonra test tekrari demisti. Ne yapsam bilemedim. Yuksek riskli olanlar nasil takip ediliyorsunuz siz ?
Kafam cok karisik smearlar temizdi en son. Smear istemeden direk kolposkopi dedi. Ama biyopside aliyolar illa. biyopsiden beri adetlerim degisti biyopsi olmayi da hic istemiyorm. Ozelde iyi doktorlara gidenler bilgilendirirse sevinirim. Benim burda imkanim yok bu doktorlar da cok tecrubeli degil.Benim yuksek olan 16 var ve dusuklerden de bi kac tanesi var. Smear imda cin 1 bulundu. Smearimda cin1 geldigi icin de kolposkopi ve leep birlikte oldum. Tek bi dr takip ediyor beni. Arastirmalarimda hpv pozitifse ve smearda da cin 1 2 filan varsa kolposkopi leep sart diye ogrendim. Ama hpv pozitifken smear temiz cikarsa o zaman yine de doktor emin olmak icin kolposkopiyle daha detayli gormek emin olmak isteyebilir veya tam tersi bi dahaki smeara kadar bekletmek isteyebilir bu durumda senin 2 doktorun da kendi farkli tedavi yontemiyle yaklasmis olabilir. Niloya88 foruma geldiginde bir de ona soralim bu konuda bilgili
Doktorun kimdi canim ?Benim yuksek olan 16 var ve dusuklerden de bi kac tanesi var. Smear imda cin 1 bulundu. Smearimda cin1 geldigi icin de kolposkopi ve leep birlikte oldum. Tek bi dr takip ediyor beni. Arastirmalarimda hpv pozitifse ve smearda da cin 1 2 filan varsa kolposkopi leep sart diye ogrendim. Ama hpv pozitifken smear temiz cikarsa o zaman yine de doktor emin olmak icin kolposkopiyle daha detayli gormek emin olmak isteyebilir veya tam tersi bi dahaki smeara kadar bekletmek isteyebilir bu durumda senin 2 doktorun da kendi farkli tedavi yontemiyle yaklasmis olabilir. Niloya88 foruma geldiginde bir de ona soralim bu konuda bilgili
İstanbuldamısın cnmKafam cok karisik smearlar temizdi en son. Smear istemeden direk kolposkopi dedi. Ama biyopside aliyolar illa. biyopsiden beri adetlerim degisti biyopsi olmayi da hic istemiyorm. Ozelde iyi doktorlara gidenler bilgilendirirse sevinirim. Benim burda imkanim yok bu doktorlar da cok tecrubeli degil.
Degilim. Yazmistim tecrubeli doktor yok bulundugum yerde. Dogudayimİstanbuldamısın cnm
Merhabalar. Hpv gecen yil 45 ve 18 cikmisti. 6 ay once tip 18 negatif cikti ama hala hpv var. iki hastaneye birden gidiyorum ben. Birinde smearla takip yapip bir yil sonra test tekrari dendi
Gecen yil gittigim hastanede ise kolposkopi olmustum. bosuna parca aliyolar temiz geldi alinan parcalar. Aslinda anlasiliyormus cin olup olmadigi. Simdi yine kolposkopi yapalim dediler o hastanede. Digeri ise dedigim gibi 3 ayda bir smear 1 yil sonra test tekrari demisti. Ne yapsam bilemedim. Yuksek riskli olanlar nasil takip ediliyorsunuz siz ?
Tesekkurler canim. Tekrar smear aldircam. Ona gore hareket edicem artikBenim doktor direk kolposkopla bakıyoruz baktığımızda lezyon varsa parça alıyoruz ama birçok yer para kazanmak içim biyopsiye gönderiyor demişti. Bu arada bende de 16-51-52 var yeni leep oldum, doktorum ilk yıl 3 ayda 1 smear, sonrasında kolposkopla bakacağız demişti. Gerek görürse biyopsi alıyoruz ama gerek kalacağını sanmıyorum temizlendin dedi.
Smear sonuçlarınız temiz çıktı ise ve hpv 18 negatif ise naçizane fikrim kolposkopiyi 1 yıl sonra yaptırın, zaten smear ve hpv sonuçlarınız temiz gelmiş, 18 negatifse agresif ilerleme yok demektir, şimdiden geçmiş olsun, sevgiler..
Negatıf oldugumuz zaman hala vucudumuzda bu virüs var baskılanmıs demek mıBenim doktor direk kolposkopla bakıyoruz baktığımızda lezyon varsa parça alıyoruz ama birçok yer para kazanmak içim biyopsiye gönderiyor demişti. Bu arada bende de 16-51-52 var yeni leep oldum, doktorum ilk yıl 3 ayda 1 smear, sonrasında kolposkopla bakacağız demişti. Gerek görürse biyopsi alıyoruz ama gerek kalacağını sanmıyorum temizlendin dedi.
Smear sonuçlarınız temiz çıktı ise ve hpv 18 negatif ise naçizane fikrim kolposkopiyi 1 yıl sonra yaptırın, zaten smear ve hpv sonuçlarınız temiz gelmiş, 18 negatifse agresif ilerleme yok demektir, şimdiden geçmiş olsun, sevgiler..
Smear falan yaptırmadın mı bende duasını kendım okumustumbenım 3 sene önce birsürü siğil vardı doktora gıttım ıste tedavı yok vs yakılcak cocuguna gecer normal dogumdada dedı ama ben baska bı doktora gıttım normal eczanelerdekı siğil ilacını surdum can yakıyor bıraz ve duası varmıs tanıdık hocaya okuttum ve bıdaha hıc cıkmadı
Bence yaptırmalısın Allah korusun sıgıl olmadanda kansere donusebılıyoryaptırmadım bişey de olmadı allaha şukur daha ama bazen kasınıyor mesela vajına üst kısımları huylandım ya bıkere acaba mı dıye oluyorum ama bısey olmuyor cok sukur smear testi yaptırmayada çekiniyorum zaten
hadi iyi haberlerini bekliyoruz :)Asıyı ve ahccyı onerdı emzırdıgım ıcın ahcc kullanamıyorum ama asıyı yaptırcam onunda 9lu gelecekmıs onu beklemelımıyım bılmıyorum doktor 4luyu yaptır onuda yaptırırsın dedı ama maddı yonden cok fazla oluyor cunku esımınde yaptırması gerekıyormus asıyı
Ben tehlıke tıpten negatıf oldum ama dedıgın gıbı tamamen mı attım vucudumdan yoksa tekrarlarmı bılemıyorumArkadaşlar bu kendi kendine vücuttan atılabiliyrmu senelerce taşıyomuyuz? Tehlikeli türlere sahip olup atan var mı? İnternette her kaynak farklı bişey söylüyor