- 30 Ekim 2015
- 51
- 7
- 31
Merhaba. 20 haftalık hamileyim. Bir ay önce kadar ağrılarım oldu testler yapıldı ve idrar yolu enfeksiyonu denildi ilaçları kullandım ama sadece genitaldeki yanmaması geçmedi, yara varmış gibi hissediyordum. Ara ara bakmama rağmen birşey göremedim ama bu haftasonu et beni , sigil gibi bir parça gordum. Ayrintili us için profa gittim pazartesi gitmişken bu durumuda anlattım baktı ve şüpheli lezyonlar var dedi. Smear sordu, rahim ağzı tarama testi yapılmıştı ve temiz çıkmıştı dedim. Fitil verdi bir hafta boyunca kullanacam. Ama başka bilgilendirme yok.bu konuda tecrübesi olan varsa yazarsa çok sevinirim.
bence bir doktora daha görün, smear temiz çıkabilir ancak siğil demek orada virüslerin olması demek ve siğiller zamanla yayılabilir. (benimde genital bölgemde birden fazla siğil vardı smear testi temiz çıktı ve ben koter işlemi olana kadar siğiller biraz daha yayıldı. ) yakma (koter) gibi tedavilerle siğillerin tedavisi yapılıyor . Hamilelere uygulanabiliyor mu bilmiyorum, siğillerin yoğunluğuna göre genel veya lokal anestezi ile yakıyorlar, dondurma gibi tedavi yöntemleride var sanıım ama tam bilemiyorum yanlış bilgi vermek istemem. Ayrıca siğil varsa HPV virüsünün vücutta olduğuna kesin gözüyle bakılır. Bence bir doktora daha ne görünün içiniz rahat eder en azından.