Arkadaşlar cinsel temas olmadan bulaşması çok zormus bugun okudum inşallah oyledır çünkü illaki elimizi kullanıyoruz kendı agızımoda falanda bulastırmak cok olmazmı böle düşünürsekvala ben nolur nolmaz diye iccamasirlarimi evdekilerle ayni makineye atmiyorum ama bu yaptigim bilimsel bisey deil sadece korkudan kaynaklaniyo galiba. Bir de tuvallette her yere peceteyle dokunuyorum aman bulasmasin diye
Bukadar stress yapma birşey olmaz ozaman herkez hpvli olurdu bukadar kolay bulaşabiliyorsa ki bazen cinsel yolla bile hemen bulaşmıyor bağısıklıgınla alakalı kıyafetlere falan tutunabıldıklerını sanmıyorum oyleyse yıkanınca gıtmez sureklı cogalırlar böyle stress yaparsan bagısıklıgım bu virüsü yenemez düşünmemeye çalısVallahi ben artık 2 yıl önce yaptığım şeyi hatırlıyorum. Yazları genelde köyde oluyorum, köyde de köy işlerini yapmak için giyilen kıyafetler oluyor. Genelde kimse birbirinin iş kıyafetini yıkanmadan giymez. Ama ben ya benim eşofmanımı yıkanmadan giydilerse diye düşünmekten kendimi alamıyorum ve çok korkuyorum.
GEçmiş olsun bizi bilgilendirdiğin içinçok teşekekkür ederim cnm şimdi hpvden kurtulmus mu oluyorsunDün sabah lokal anestezi ile leep oldum. İlk önce kolposkopi muayenesi yapıyorlar ki bu 5dk falan sürüyor. Doktor o sırada leepin sınırlarını görmüş oluyor. Sonrasında metal bir aletle rahim ağzını sabitleyip lokal anestezi uyguluyorlar. Lokal anestezi için rahim ağzının birkaç farklı bölgesine iğne yapıyorlar hissetmiyorsunuz. Sonra birkaç dakika bekletiyorlar uyuşmanız için. Birkaç dakika sonra uyuşmanız tamamlanmış oluyor ve altınıza topraklama aynası koyup leep aleti ile cerrahi sınırlarınız çiziliyor. Sınırlarınız çizildikten sonra leep ucunu takıp işlemi başlatıyor. İşlemin kendisi maksimum 5 dakika sürüyor. İşlem bittikten sonra haliyle kanamanız oluyor. Önce gazlı bezle kanayan bölgenizi temizliyor. Kanamanızı durdurmak için koter ucuyla gümüş nitrat sayesinde işlem yapılan bölgeleriniz nokta nokta yakılıyor. Leep ve koter işleminiz bittikten sonra tekrar bir bezle içinizi dezenfekte ettikten sonra işleminiz bitiyor ve sapasağlam ayağa kalkıyorsunuz. Lokal anestezi ile bütün bu işlemlerin tamamı maksimum 20 dakika sürdü ve ben tedirgin gittiğim klinikten güle oynaya çıktım. Arkadaşlar canı tatlı ve panik bir insan olarak söylüyorum ki korkulacak büyütülecek hiç bir şey yok. Kolposkopide parça alınırken canım daha çok yanmıştı :) gönül rahatlığıyla lokal anestezi ile leepi tavsiye ederim. İstanbul’da bu işlemi yaptıracak arkadaşlara da doktor ve fiyat ile ilgili her türlü bilgiyi memnuniyetle özelden paylaşırım. Bu konuda doktor yaklaşımı ve yönlendirmesi çok önemli ki ben bu teşhis sürecinde 4 doktor (ikisi prof) gezdim, en iyi yaklaşım ve sonucu leep yaptırdığım doktorumdan aldım. Sürecin en başında bu doktorumla karşılaşmış olsa idim inanın kalan 3 doktora gitmeme gerek kalmazdı.
Hepimize acil şifalar dilerim.
Sevgiyle kalın.
Cok gecmis olsun darisi bizim basimiza. Insallah tamamen kurtuldugun gundur bu. Ben de 1 kac gun sonra olucam. Heyecanli ve panigim. Ben de sizlerle paylasicamDün sabah lokal anestezi ile leep oldum. İlk önce kolposkopi muayenesi yapıyorlar ki bu 5dk falan sürüyor. Doktor o sırada leepin sınırlarını görmüş oluyor. Sonrasında metal bir aletle rahim ağzını sabitleyip lokal anestezi uyguluyorlar. Lokal anestezi için rahim ağzının birkaç farklı bölgesine iğne yapıyorlar hissetmiyorsunuz. Sonra birkaç dakika bekletiyorlar uyuşmanız için. Birkaç dakika sonra uyuşmanız tamamlanmış oluyor ve altınıza topraklama aynası koyup leep aleti ile cerrahi sınırlarınız çiziliyor. Sınırlarınız çizildikten sonra leep ucunu takıp işlemi başlatıyor. İşlemin kendisi maksimum 5 dakika sürüyor. İşlem bittikten sonra haliyle kanamanız oluyor. Önce gazlı bezle kanayan bölgenizi temizliyor. Kanamanızı durdurmak için koter ucuyla gümüş nitrat sayesinde işlem yapılan bölgeleriniz nokta nokta yakılıyor. Leep ve koter işleminiz bittikten sonra tekrar bir bezle içinizi dezenfekte ettikten sonra işleminiz bitiyor ve sapasağlam ayağa kalkıyorsunuz. Lokal anestezi ile bütün bu işlemlerin tamamı maksimum 20 dakika sürdü ve ben tedirgin gittiğim klinikten güle oynaya çıktım. Arkadaşlar canı tatlı ve panik bir insan olarak söylüyorum ki korkulacak büyütülecek hiç bir şey yok. Kolposkopide parça alınırken canım daha çok yanmıştı :) gönül rahatlığıyla lokal anestezi ile leepi tavsiye ederim. İstanbul’da bu işlemi yaptıracak arkadaşlara da doktor ve fiyat ile ilgili her türlü bilgiyi memnuniyetle özelden paylaşırım. Bu konuda doktor yaklaşımı ve yönlendirmesi çok önemli ki ben bu teşhis sürecinde 4 doktor (ikisi prof) gezdim, en iyi yaklaşım ve sonucu leep yaptırdığım doktorumdan aldım. Sürecin en başında bu doktorumla karşılaşmış olsa idim inanın kalan 3 doktora gitmeme gerek kalmazdı.
Hepimize acil şifalar dilerim.
Sevgiyle kalın.
GEçmiş olsun bizi bilgilendirdiğin içinçok teşekekkür ederim cnm şimdi hpvden kurtulmus mu oluyorsun
Cok gecmis olsun darisi bizim basimiza. Insallah tamamen kurtuldugun gundur bu. Ben de 1 kac gun sonra olucam. Heyecanli ve panigim. Ben de sizlerle paylasicam
Cok sevindim sen anlatinca ben de bi an once defetmek istedim. Demistin ya doktor larin 5 dakikada temizledigi bi enfeksiyon bu sadece :)Heyecanlı ve panik olmanı anlıyorum, 2 gün önce ben de senin hissettiğin karmaşık duyguların aynısını hissediyordum. Şimdi sadece kurtulmanın verdiği rahatlık içindeyim, sen de gönlünü ferah tut gerçekten korktuğum şey bu muymuş diyeceksin :) detayları anlatırsan sevinirim. Özelde yaptıracaksan lokal anestezi tavsiye ederim gerçekten çok rahat. Hemen günlük hayatına dönüyorsun.
Sadece rahim kanseri yapmıyorkı vajen kanserı falanda yapıyor eger kansere donusmedn rahim alındıysa yapmaz sanmıyorumArkadaslar rahim ve rahim agzi olmayan biri hpv yuzunden kanser olur mu?
Arkadaslar rahim ve rahim agzi olmayan biri hpv yuzunden kanser olur mu?
Cok gecmis olsun sevindim senin adina. Agzinda sigil mi vardi peki? tip 6 benim bildigim kanser riski olmayan ama sigil yapan tip yanlis olmasin da tabiMerhaba arkadaslar; size moral olmaya geldım yüksek riskli tip 59 a sahıptım 1yılın sonunda negatıf kagıdını aldım elıme cok mutluyum bu sure zarfında sadece propolıs ve ımuneks kullandım,ama bir sorunum var ağızımdan test yaptırdım dun bugun sonuc geldı agızımdada hpv varmıs tıp 6 pozıtıf dıyor şimdi be olacak bilemiyorum