Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

vala ben nolur nolmaz diye iccamasirlarimi evdekilerle ayni makineye atmiyorum ama bu yaptigim bilimsel bisey deil sadece korkudan kaynaklaniyo galiba. Bir de tuvallette her yere peceteyle dokunuyorum aman bulasmasin diye
Arkadaşlar cinsel temas olmadan bulaşması çok zormus bugun okudum inşallah oyledır çünkü illaki elimizi kullanıyoruz kendı agızımoda falanda bulastırmak cok olmazmı böle düşünürsek

Vallahi ben artık 2 yıl önce yaptığım şeyi hatırlıyorum. Yazları genelde köyde oluyorum, köyde de köy işlerini yapmak için giyilen kıyafetler oluyor. Genelde kimse birbirinin iş kıyafetini yıkanmadan giymez. Ama ben ya benim eşofmanımı yıkanmadan giydilerse diye düşünmekten kendimi alamıyorum ve çok korkuyorum.

Bukadar stress yapma birşey olmaz ozaman herkez hpvli olurdu bukadar kolay bulaşabiliyorsa ki bazen cinsel yolla bile hemen bulaşmıyor bağısıklıgınla alakalı kıyafetlere falan tutunabıldıklerını sanmıyorum oyleyse yıkanınca gıtmez sureklı cogalırlar böyle stress yaparsan bagısıklıgım bu virüsü yenemez düşünmemeye çalıs

Dün sabah lokal anestezi ile leep oldum. İlk önce kolposkopi muayenesi yapıyorlar ki bu 5dk falan sürüyor. Doktor o sırada leepin sınırlarını görmüş oluyor. Sonrasında metal bir aletle rahim ağzını sabitleyip lokal anestezi uyguluyorlar. Lokal anestezi için rahim ağzının birkaç farklı bölgesine iğne yapıyorlar hissetmiyorsunuz. Sonra birkaç dakika bekletiyorlar uyuşmanız için. Birkaç dakika sonra uyuşmanız tamamlanmış oluyor ve altınıza topraklama aynası koyup leep aleti ile cerrahi sınırlarınız çiziliyor. Sınırlarınız çizildikten sonra leep ucunu takıp işlemi başlatıyor. İşlemin kendisi maksimum 5 dakika sürüyor. İşlem bittikten sonra haliyle kanamanız oluyor. Önce gazlı bezle kanayan bölgenizi temizliyor. Kanamanızı durdurmak için koter ucuyla gümüş nitrat sayesinde işlem yapılan bölgeleriniz nokta nokta yakılıyor. Leep ve koter işleminiz bittikten sonra tekrar bir bezle içinizi dezenfekte ettikten sonra işleminiz bitiyor ve sapasağlam ayağa kalkıyorsunuz. Lokal anestezi ile bütün bu işlemlerin tamamı maksimum 20 dakika sürdü ve ben tedirgin gittiğim klinikten güle oynaya çıktım. Arkadaşlar canı tatlı ve panik bir insan olarak söylüyorum ki korkulacak büyütülecek hiç bir şey yok. Kolposkopide parça alınırken canım daha çok yanmıştı :) gönül rahatlığıyla lokal anestezi ile leepi tavsiye ederim. İstanbul’da bu işlemi yaptıracak arkadaşlara da doktor ve fiyat ile ilgili her türlü bilgiyi memnuniyetle özelden paylaşırım. Bu konuda doktor yaklaşımı ve yönlendirmesi çok önemli ki ben bu teşhis sürecinde 4 doktor (ikisi prof) gezdim, en iyi yaklaşım ve sonucu leep yaptırdığım doktorumdan aldım. Sürecin en başında bu doktorumla karşılaşmış olsa idim inanın kalan 3 doktora gitmeme gerek kalmazdı.

Hepimize acil şifalar dilerim.
Sevgiyle kalın.

GEçmiş olsun bizi bilgilendirdiğin içinçok teşekekkür ederim cnm şimdi hpvden kurtulmus mu oluyorsun

Cok gecmis olsun darisi bizim basimiza. Insallah tamamen kurtuldugun gundur bu. Ben de 1 kac gun sonra olucam. Heyecanli ve panigim. Ben de sizlerle paylasicam

GEçmiş olsun bizi bilgilendirdiğin içinçok teşekekkür ederim cnm şimdi hpvden kurtulmus mu oluyorsun

Çok teşekkür ederim :) Şimdi biz hpvnin yapmış olduğu doku hasarından kurtuldum. Hpv’nin lezyonlarından kurtuldum. Hpv’nin tamamen temizlendiğinden ancak hpv tip tarama testi ile emin olabiliriz, onu da en erken 1 yıl sonra yapabiliyoruz. Hpv lezyon yaptıktan sonra o lezyonlar tedavi edilmez ise kanser yapabilen bir virüs. Lezyon yoksa kanser de yok ama virüsün tamamen vücuttan atılması insanın bağışıklığına göre değişiklik gösteriyor. Yapılan araştırmalara göre 1-3 yıl arası vücuttan atılıyor leep işleminden sonra.

Cok gecmis olsun darisi bizim basimiza. Insallah tamamen kurtuldugun gundur bu. Ben de 1 kac gun sonra olucam. Heyecanli ve panigim. Ben de sizlerle paylasicam

Heyecanlı ve panik olmanı anlıyorum, 2 gün önce ben de senin hissettiğin karmaşık duyguların aynısını hissediyordum. Şimdi sadece kurtulmanın verdiği rahatlık içindeyim, sen de gönlünü ferah tut gerçekten korktuğum şey bu muymuş diyeceksin :) detayları anlatırsan sevinirim. Özelde yaptıracaksan lokal anestezi tavsiye ederim gerçekten çok rahat. Hemen günlük hayatına dönüyorsun.

Cok sevindim sen anlatinca ben de bi an once defetmek istedim. Demistin ya doktor larin 5 dakikada temizledigi bi enfeksiyon bu sadece :)

Arkadaşlar merhaba Istanbulda özellik Anadolu yakası ama Avrupada olur çok uzak olmadığı müddetçe Kadın Jinekolog önerisi olan var mı? Genital siğilden şüpheleniyorum bunun için gideceğim. Evli değilim bu yüzden maalesef bazı doktorlar anlayışlı olamıyor, güvendiğiniz önerebileceğiz bir kadın doktor var ise bekliyorum.

arkadaşlar nevra topalismailoglu ndan memnun olan var mı? genital siğilim var doktora gideceğim ancak kadın doktora görünmek istiyorum ayrıca evli değilim ve bazı doktorların tutumları beni rahatsız ediyor. Doktor önerisinde bulunabilecek olacak var mı Istanbul için.

İyi akşamlar herkese.
Doktorlar havlu, tuvalet gibi yerlerden HPV geçmeyeceğini söylüyorlar. İngilizce kaynaklardan da bu yönde okudum. Ancak buna bir türlü inanamıyorum. 19 Mayıs'ta Türkiye'ye dönüyorum. 2 tane kız kardeşim var 17 yaşındalar. Onları nasıl koruyabilirim kendimden.
Doktorlar sadece cinsel temas ya da genital bölgelerin birbirine değmesi ile geçebildiğini ifade ediyorlar. Benim sorunum artık psikolojik. Bana HPV hakkında bilgisi olan bir psikolog/psikiyatr önerebilir misiniz acaba? Ankara ya da İstanbul fark etmez gerçekten.

Senin durumun HPV'den kaynaklı yaşadığın travmadan doğan yaygın anksiyete bozukluğu olabilir diye tahmin ediyorum. Kaygı bozukluğu olarak da bilinir yaygın olarak.
Önce bir psikiyatra görünüp durumunu anlatmalısın. Sonrasında onlar seni gerek görürlerse psikoloğa yönlendirirler zaten.
Psikiyatrlar tıp fakültesinde okudukları için hastalıklar konusunda psikologlara nazaran daha fazla fizyolojik bilgiye sahipler, verdikleri ilaçlarla takıntılı düşüncelerinden uzaklaşmana yardıncı olurlar.
Psikolog da seni dinleyip doğru soruları kendine sorup cevaplarını içselleştirmeni sağlayarak yaşadığın travmayı kabullenip geride bırakmana yardımcı olurlar.
Doktor önerim maalesef yok

Her gün böyle yaşamaktan yoruldum. Virüsün bende olması hiç sorun değil. Ya yanlışlıkla ailemden birine bulaştırdıysam diye çok korkuyorum. Aklımı kaçırmak üzereyim. Hemen psikiyatriye randevu alıp gideyim o zaman Türkiye'ye dönünce. Ama içim nasıl rahat edebilir ki bu sorun çözülmedikçe. Kardeşlerim büyük olsalardı keşke smear testi yaptırırdım en azından içim rahatlardı. Vicdan azabım hiç geçmeyecek gibi.

Kardeşim üşenmedim foruma yazdığın bütün mesajları okudum. Bir yanlışım varsa lütfen düzelt, durumunu izah etmeye çalışacağım.

1- Erkeksin ve anüs çevrende siğil/siğiller çıktı ve bunları yaktırdın. Burada alınan patolojinde düşük riskli HPV'lere rastlandı. (Bu HPV'ler de %95 tip 6 ya da 11'dir.). Ki bu çok normal bir durum, aktif cinsel hayatı olan ama eşcinsel, ama heteroseksüel her birey HPV virüsü ile karşılaşabilir, siğil çıkarabilir. Uçukta bile düşük riskli HPV var kardeşim. Bu cinsel grip gibi bir şey. Dünyadaki insanların %80'inden fazlası bu virüsle bir şekilde tanışırken neden kendine ölümcül hasta gibi davranıyorsun?

2- Etrafındaki herkese bu virüsü bulaştırmaktan korktuğunu söylüyorsun. Doktorlar ve binlerce tıbbi yayın sana diyor ki HPV çok yüksek oranda cinsel yollarla bulaşan bir virüstür. Senin kaptığın düşük riskli HPV'ler sağlığına kendine dikkat ettiğin sürece maksimum 6 ay- 1 yıl içinde vücudunu terkeder. HPV kanla yayılan bir virüs de değil ayrıca. Sadece mevcut bölgende siğil yapıyor senin, biz kadınlarda rahim ağzı kanserine varabilen sonuçlar doğurabilirken senin düşük riskli HPVlerin sana siğilden başka hiç bir şey yapmıyor. Cinsel ilişkide bulunmadığın hiç kimseye bu virüsü bulaştırmazsın kardeşim.

3- HPV tek başına öldürücü etkiye sahip değildir. HPV tek başına seni kanser yapmıyor. Taşıdığın HPV türü düşük risk grubunda olduğu için sadece cinsel yolla partnerine siğil yapabilir. Onu da kondomla %80 koruyorsun kardeşim.
Siğil bölgen yakıldıktan sonra o bölgedeki HPV virüslerinden kurtulmuş olursun. Tekrar HPV virüsü ile infekte birisi ile cinsel ilişkide bulunmazsan, anüs bölgenin temizliğine dikkat edersen ve böyle stres yapmazsan o siğilin tekrarlama şansı da çok düşük kardeşim.

Herkesin derdi elbet kendine büyük ama ortada olmayan bir derdi kafanda bu kadar kurmuşken, gittiğin doktorlara, okuduğun makalelere inanmaz ve içini rahatlatamazken biz senin için buradan hiç bir şey yapamayız kardeşim. Sorduğun her soruya, anlattığın her konuya defalarca cevap verdim ama farkında olmadan ortada bir sorunun dahi yokken burayı okuyan insanları korkutacak, gereksiz yere panikletecek şeyler yazıyorsun, sorulan sorunun cevabına ikna olmuyorsan aynı sorunu defalarca yazmazsan bilgi kirliliği olmaz kardeşim. Tek ricam bu senden. Lütfen.

Merhaba arkadaslar; size moral olmaya geldım yüksek riskli tip 59 a sahıptım 1yılın sonunda negatıf kagıdını aldım elıme cok mutluyum bu sure zarfında sadece propolıs ve ımuneks kullandım,ama bir sorunum var ağızımdan test yaptırdım dun bugun sonuc geldı agızımdada hpv varmıs tıp 6 pozıtıf dıyor şimdi be olacak bilemiyorum

Cok gecmis olsun sevindim senin adina. Agzinda sigil mi vardi peki? tip 6 benim bildigim kanser riski olmayan ama sigil yapan tip yanlis olmasin da tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…