- 25 Nisan 2018
- 47
- 14
- 40
İyi gunler tatlım naptın aldınmı o ilacı kullanırsan bizede bilgi verırsen sevınırım ben yenı test yaptırdım sonuclarım cıksın eger olumsuz bır sonuc alırsam tekrardan,bu ılacı denemeyı dusunuyrum ınsan umut edıyor ıste
Senın hpv sonucun cıktımı canm varmıymıs hpvAradim simdi 750 tl kisi basi icin diyor. Ama esle beraber kullaniliyor diyor. Bugun kullan git 15 gun sonra tahlil yaptir kesinlikle negatif cikicaktir diyor.
canim merhaba, evet cikti varmis hpv tip 16 ve diger yuksek ruskliler demis. Hepsini gostermemis. Adetimin bitmesini bekliyirum leep icinSenın hpv sonucun cıktımı canm varmıymıs hpv
Simdiden gecmis olsun, evet druma da sordum ilk defa duydugu belliydi para tuzagi onlar bosver sen dedi.Arkadaşlar gerek AHCC, gerek japon mantarı, gerek diğer kürler.. Bunlar öncelikli tedavinizi yaptırmadan kesin çözüm olarak görülmemesi gereken şeyler. Ben de çok ciddi umutlarla iki ay araştırdım, sonrasında Ateş Karateke’ye muayene ve kolposkopi için gittiğimde sordum. Bu safsataların hiç birine inanma, önce tedavini yapalım, sonraki süreçte sigara kullanıyorsan muhakkak bırakmalısın dedi. Diğer etkenlere yani alternatif tıbba ve ilaçlara gerek kalmadan da tedaviden sonra cerrahi sınırların temizse %96 temizleniyorsun zaten dedi. Kontrollerimizi aksatmaz isek, kondom kullanır, tek eşliliğe özen gösterirsek zaten tekrarlama riski inanılmaz düşük. Cumartesi günü lokal anestezi ile leep olacağım, öğrendiklerimi paylaşmaya devam ederim, sevgiler..
Ben doktoruma sordum prfesor kendisi. Asi yaptirsam olmaz mi tedavi surecinde minimum da olsa etkisi yok mu boyle seyler duyuyorum dedim,hayir artik asinin sana hic bi faydasi olmayacak bosuna yapmayalim dedi. Ama izmirde bi jinokoloji merkezini aradim onlar sigil yakmadan sonra asiyi tavsiye ediyoruz biz faydali diyor. Bilemiyorum kafam allak bullak
evet yardimci oldun cok tesekkur ederim. Burada olmak, yalniz olmadigimi bilmek ve paylasmak cok guzelBenim doktorum da prof ve aynı şekilde aşıyı önermedi, söylediği doğru. Fakat jinekoloji merkezinden aldığın bilgi de doğru :)
Şöyle açıklayayım :
HPV aşıları 4lü ve 8li olarak piyasada mevcut. 4lü olan aşı tip 6.11.16 ve 18'e karşı koruma sağlıyor. 8li olan aşı bu 4 tipin yanında orta derece riskli 4 tipten de koruma sağlıyor.
Tip 6 ve 11 siğil yapan türler, onkojenik bir riski olmayan türler. Dolayısıyla siğilin var olduğu dönemde 16 ya da 18 taşımıyorsan yapılan aşı seni 16 ya da 18 gibi onkojenik risklerden koruyabilir.
Tip 16 veya 18 taşıyan bizlerde ise durum farklı. Çünkü biz onkojenik riskli tiple temas ettiğimiz için, yapılan aşı bizi tekrar 16 veya 18'den korumayacak. Bu yüzden doktorlarımız biz yüksek risk grubuyla temas ettiğimiz için aşılanmamızı istemiyorlar.
Umarım yardımcı olabilmişimdir..
Smear ne çıkmıstı canım senın bugun ben smear sonucumu aldım sonucta skuamöz metaplazi yazıyor ne demek bu bı fıkrın var mıevet yardimci oldun cok tesekkur ederim. Burada olmak, yalniz olmadigimi bilmek ve paylasmak cok guzel
Benimkinde de aynisi benzer seyler yaziyordu canim. Tani yada sonuc kisminda low sil yani lsil yaziyordu. Sende en sonda lsil gibi bisey yaziyor muSmear ne çıkmıstı canım senın bugun ben smear sonucumu aldım sonucta skuamöz metaplazi yazıyor ne demek bu bı fıkrın var mı
Hayır canım klass 1,2 hafif infilasyon ve skuamöz metaplazi yazıyorBenimkinde de aynisi benzer seyler yaziyordu canim. Tani yada sonuc kisminda low sil yani lsil yaziyordu. Sende en sonda lsil gibi bisey yaziyor mu
15inde hov testimde cıkıcak bakalım negatif oldum mu eger olmasadıysam buyuk ıhtımal kolkoskopı yapılacak cok zor surecler psıkolojım bozuldu resmenHayır canım klass 1,2 hafif infilasyon ve skuamöz metaplazi yazıyor
evet yardimci oldun cok tesekkur ederim. Burada olmak, yalniz olmadigimi bilmek ve paylasmak cok guzel
15inde hov testimde cıkıcak bakalım negatif oldum mu eger olmasadıysam buyuk ıhtımal kolkoskopı yapılacak cok zor surecler psıkolojım bozuldu resmen
Saol canım benim cok guzel moral verıyorsın Allah senden razı olsun şifa versin inşallah hepimize bnde kendimi öyle avutuyorum en azından bende hpv oldugunu bılıyorum önlemimi alabılcem kansere donusmeden bılmeseydım belkıde kanser olunca ogrencektm bı coZümü olmayacaktıİlk
Korkmayın kolposkopi smear benzeri bir işlem, sadece hafif bir solüsyon sürüp renk değişimlerine bakıyorlar, renk değişimi gözlenen yerlerden de parça alıyorlar. Alınan parça da sinek ısırığı gibi hafif yakıyor. Arkadaşlar sakinlikle bekleyin kendinizi strese sokmayın, HPV çok yaygın olarak görülen bir virüs ve tedavi yöntemleri basit. Gözünüzde büyütürseniz daha çok stres olursunuz, tedavisi ve çözümü olan şeyler için tatlı canınızı sıkmayın..
Daha once hpv testin yada smear in varmiydi senin?Hayır canım klass 1,2 hafif infilasyon ve skuamöz metaplazi yazıyor
Hpv 59 testım var smearlarımda normaldı oncedenDaha once hpv testin yada smear in varmiydi senin?
insallah iyi bi sonucturHpv 59 testım var smearlarımda normaldı onceden
İnternetten bakıyorum normal yazıyor canım ama bilemediminsallah iyi bi sonuctur
vala ben nolur nolmaz diye iccamasirlarimi evdekilerle ayni makineye atmiyorum ama bu yaptigim bilimsel bisey deil sadece korkudan kaynaklaniyo galiba. Bir de tuvallette her yere peceteyle dokunuyorum aman bulasmasin diyeMerhaba herkese tekrardan. HPV'nin tensel temas dışında bulaşmadığı söyleniyor. Ancak ben bir türlü kendimi inandıramıyorum buna. Başkalarına bulaştırmaktan çok korkuyorum. Örneğin ortak alanlarda nelere dikkat etmeliyim? Çamaşırlarımı ayrı yıkasam da aynı makineyi kullanmak sorun teşkil eder mi? Siz neler yapıyorsunuz bu konuda?