Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

İnşallah sagolun.Acaba bagırsagıma ileeledi mi bundan korkuyorum ben Haftaya pazartesi kardesımın doktora gıdıcem kardesımle.Ondada vardı.Benden bulasti galiba dondurttu o
onu dondurt canım sen doktora soyle kriyo yapın dıye ınsallah guzel sonuclar alırsım bızıde bılgılendırırsen sevınırım

Cok gecmis olsun ilk once.ben 2.bucuk ay oldu konizasyon olali.bende de hpv 16 pozitifti.3 smear sonucum da temizdi ta ki kolposkopiye kadar.kolposkopi sonucum cin 2, konizasyon sonucu alinan parca da cogu yerde cin 3 cikti.ancak cok sukur ki cerrahi sinirlar temiz oldugu icin doktorum bir sonraki kontrolu 3 ay sonraya verdi.bu ayin sonuna kalmadan ilk kontrolume gidecegim insaAllah.

Baska yardimci olabilecegim bir sey olursa ozelden de yazabilirsiniz.bazen burayi takip edemeyebiliyoruz.bu arada bugun kolposkopiniz varmis.umarim her sey yolunda gecmistir.

Cok tesekkur ederim cevap icin.ara kanama var ama yogun degil sukurler olsun.insaAllah hepimiz icin isler yolunda gider

Baska yardimci olabilecegim bir sey olursa ozelden de yazabilirsiniz.bazen burayi takip edemeyebiliyoruz.bu arada bugun kolposkopiniz varmis.umarim her sey yolunda gecmistir.

Desteğiniz ve açıklamanız için çok teşekkür ederim. Gerçekten aynı sıkıntıyı yaşayan insanlarla durumunu paylaşmak ve fikir alış verişinde bulunmak insanı rahatlatıyor, umarım sizin de kontrolleriniz temiz çıkar.

Kolposkopi işlemini 2-3 saat önce oldum, biyopsi yapmak için üç parça aldılar sonuçlarını bu hafta içinde alacağız bir aksilik olmazsa. Doktorum lezyonlar için cin2 gibi duruyor ama biyopsi sonucunuz gelmeden yorum yapmak sağlıklı olmaz sadece şunu bilin kesinlikle kanser değilsiniz şu an var olan durumunuzun çok basit bir tedavisi var dedi. Baya telkinde bulundu, iki aydır ilk defa düzgün uyku uyuyacağım desem yeridir. Muhtemelen leep olacağım ama sizlerden de öğrendiğim kadarıyla korkulacak bir işlem değil, umarım hepimiz en kısa sürede şifamıza kavuşuruz.. Desteğiniz için tekrar tekrar sağolun, sevgiler...

InsaAllah hepimiz sifa buluruz.konizasyon ameliyatindan hemen sonra saracoglunun tavsiye ettigi rahim kanseri onleyici kürü kullanmaya basladim.sabah propolis ve cekirdekli ve kabuklu kara üzüm özü,bitki cayi.bu kür yaklasik olarak 3 ay suruyo.baska bir sey yapamiyorum çünkü saracoglu kendi kürü yapilirken baska bir kürü tavsiye etmiyor.etkilesimden ötürü.ahcc getirtmeye calistim fakat bi turlu olmadi. Umarim gerek.kalmaz.siz bi seyler yapiyormusunuz bu yönde?

Ben dün kolposkopi işlemi sırasında ahcc’yi sordum ateş hocama. Bana bu tarz şeylerin palavra olduğunu ve hiç bir işe yaramadığını söyledi, sen önce bize emanetsin biz gerekli işlemleri yapacağız sonrasında sana fayda sağlayacak şeyleri konuşacağız dedi. Sigara içiyorsan kesinlikle bırakmalısın dedi ki ben hayatımda sigara içmedim, bunun çok ciddi faydasını göreceğimi söyledi. Kolposkopiden sonra ek bir tedavi yöntemi muhakkak deneyeceğim, diyetisyen arkadaşlarım var özellijle bağışıklık sistemini güçlendirici bir liste hazırlatmayı planlıyorum. Onun dışında ahcc getirtme şansım var onu da birkaç onkoloğa danışacağım. Eşim ilaç firmasında çalışıyor bu da benim için ciddi bir artı, çalıştığı firma kanser ilaçları üretiyor ve onkologlarla çalışıyorlar haliyle sorma ya da artı eksi bir şeyler öğrenme fırsatım anlık olarak var. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa memnuniyetle destek olmaya çalışırım. Unutmadan doktorum üstüne basa basa kesinlikle kanser değilsiniz ve bu lezyonlar son dönemlerde çok yaygın şekilde görülüyor kendinizi yalnız hissetmeyin erken teşhis edildiğiniz için sevinmelisiniz bile tarzında konuştu. Sizde leep işleminden sonra ağrı kanama vb. Etkiler oldu mu? Bir de lokal mi genel anestezi mi önerirsiniz ben bu konularda biraz kararsız kaldım açıkçası.

merhaba ben bır sey sormak istiyorum 10 gün önce leep işlemi yaptırdım. Allaha sukur ılk gunler öyle cok agrım kanamam falan olmadı ama sonrasında bel ve sırt agrısı basladı aynı zamanda regl ım de 4 gun gecıktı acaba bu konuda tecrubesı olan var mı? normalde leep sonrası adetlerde asırı kanama ya da agrı gorulurken bende adet gecıkmesı oldu

Cok tesekkur ederim cevap icin.ara kanama var ama yogun degil sukurler olsun.insaAllah hepimiz icin isler yolunda gider
Agız yoluyla alınan sebze meyve ızı ıhmal etmeyın
Gunde bır portakal suyu ıcerek dırencı yuksek tuttun
Smaer tesıtın6 ayda bır aksatmayın

Adet gecıkmesı hormonel olup strese baglı vucudun kendını sıkmanla gecıkebılır
Sokturucu ada papatya cıvan percemı rahatlama amacı gunde bır bardak ıcılebılır
Agrı olayına gelınce ıkıncı sebep rahım duvarının dökülmesı yani kanama yakın olma olasılıgıdır

Tekrarlayan siğillerin nedenini öğrenmeden nasıl önlem alabilir insan ?

smear 6 ayda veya doktorun dediğine göre senede bir çektirmek lazım . Bunları hiçbir kadının ihmal etmemesi lazım
Oncelıklı olarak 6 ayda bır smaer verınız
Sonrasında rahım agzı kanserıne karsı ası olmanız asının amacı bulundugunuz durumun bır ust svıyeye cıkmamasıdır
Eger sıgıller tekrar tekrar cıkııosa sebebı dırenc dusuklugu olup sıgara alkol vs

Benim genel anestezi ile oldu konizasyon ameliyatim.iyiki de oyle olmus.amelyathaneye goturulurken kalbimin agzimda attigini hissettim.tam ameliyat masasina aldilar kafami yatirdilar o sirada anesteziyi vermisler.hangi ara verdiniz hocam dedigimi hatirliyorum en son.1 saat sonra uyandim.benim tek sıkıntım şu; azar azar ara kanamalarim var.insaAllah boyle boyle düzene girecek.ayrica edindiginiz bilgilerle bizleri de aydinlatirsaniz cok sevinirim.internette ozellikle cok acayip bilgi kirliligi var.burada sizin varliginiz hem esiniz hem de doktorunuz acisindan bizim icin bir sans gibi gozukuyor.

Merhaba.cok gecmis olsun.ben de cok siddetli bel agrisi yasadim ama konizasyon sonrasi ilk adetim 9 gun surdu ve kanama yogundu acikcasi.benim de martta ara kanamalarim basladi.sizin doktorunuza durumunuzu sorma imkaniniz oldu mu acaba?

Ben de daha önce hiç narkoz almadım o yüzden biraz çekiniyorum bu arada kolposkopi sonucum gelince güncel durumu ve aldığım bilgileri ayrıca paylaşırım, sormak istediğiniz bir şey olursa özelden de konuşabiliriz. Sağlık ve sevgiyle kalın, hepimize geçmiş olsun :)

Narkoz alcaksanız tek gıtmeyınız sersem kalkabılır mıde bulantısı yapabılır

Bugün test sonuçlarım geldi. Ağzımdan, üretramdan ve anüs çevremden örnek vermiştim. Ağzımda ve üretramda bu virüs bulunmadı. Ancak anüs çevremde düşük riskli HPV virüsü çıktı, bu beklediğim bir şeydi zaten.

Ve allokin alfa aşısını kullanmaya başladım. Buraya tazmayacaktım... Sonra oaylaşmayı uygun gördüm sizlerle... dualarınızı bekliyorum; hepimiz için... Ahcc de kullanacağım aşıdan sonra... ve daha dikkatli olmaya çalışacağım bundan sonraki hayatımda... gerçi karşımdakinin dürüstlüğüne vicdanına ve bilgili ( bu konuda) olmasına bağlı...Allah bizleri iyilerle karşılaştırsın...

allokin alfa aşısı ne canım bıraz bılgı verırmısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…