Kardeşim üşenmedim foruma yazdığın bütün mesajları okudum. Bir yanlışım varsa lütfen düzelt, durumunu izah etmeye çalışacağım.
1- Erkeksin ve anüs çevrende siğil/siğiller çıktı ve bunları yaktırdın. Burada alınan patolojinde düşük riskli HPV'lere rastlandı. (Bu HPV'ler de %95 tip 6 ya da 11'dir.). Ki bu çok normal bir durum, aktif cinsel hayatı olan ama eşcinsel, ama heteroseksüel her birey HPV virüsü ile karşılaşabilir, siğil çıkarabilir. Uçukta bile düşük riskli HPV var kardeşim. Bu cinsel grip gibi bir şey. Dünyadaki insanların %80'inden fazlası bu virüsle bir şekilde tanışırken neden kendine ölümcül hasta gibi davranıyorsun?
2- Etrafındaki herkese bu virüsü bulaştırmaktan korktuğunu söylüyorsun. Doktorlar ve binlerce tıbbi yayın sana diyor ki HPV çok yüksek oranda cinsel yollarla bulaşan bir virüstür. Senin kaptığın düşük riskli HPV'ler sağlığına kendine dikkat ettiğin sürece maksimum 6 ay- 1 yıl içinde vücudunu terkeder. HPV kanla yayılan bir virüs de değil ayrıca. Sadece mevcut bölgende siğil yapıyor senin, biz kadınlarda rahim ağzı kanserine varabilen sonuçlar doğurabilirken senin düşük riskli HPVlerin sana siğilden başka hiç bir şey yapmıyor. Cinsel ilişkide bulunmadığın hiç kimseye bu virüsü bulaştırmazsın kardeşim.
3- HPV tek başına öldürücü etkiye sahip değildir. HPV tek başına seni kanser yapmıyor. Taşıdığın HPV türü düşük risk grubunda olduğu için sadece cinsel yolla partnerine siğil yapabilir. Onu da kondomla %80 koruyorsun kardeşim.
Siğil bölgen yakıldıktan sonra o bölgedeki HPV virüslerinden kurtulmuş olursun. Tekrar HPV virüsü ile infekte birisi ile cinsel ilişkide bulunmazsan, anüs bölgenin temizliğine dikkat edersen ve böyle stres yapmazsan o siğilin tekrarlama şansı da çok düşük kardeşim.
Herkesin derdi elbet kendine büyük ama ortada olmayan bir derdi kafanda bu kadar kurmuşken, gittiğin doktorlara, okuduğun makalelere inanmaz ve içini rahatlatamazken biz senin için buradan hiç bir şey yapamayız kardeşim. Sorduğun her soruya, anlattığın her konuya defalarca cevap verdim ama farkında olmadan ortada bir sorunun dahi yokken burayı okuyan insanları korkutacak, gereksiz yere panikletecek şeyler yazıyorsun, sorulan sorunun cevabına ikna olmuyorsan aynı sorunu defalarca yazmazsan bilgi kirliliği olmaz kardeşim. Tek ricam bu senden. Lütfen.