Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Ankarada losante hastanesın cok temiz
Koter yani yakma işlemi yapıyor ya da dondurma
Tam olarak kac gun buluncan bularda onemlı
Ssk karsılıcak mı ozel saglık sıg mı var elden mi oducen

Arkadaslar herkese iyi geceler diliyorum.daha onceden konizasyon ameliyati olup da adet donemi disinda kanamalari olan var mi?bu normalmi degilmi acaba?
Konizasyon sonrası nelere dikkat etmek gereklidir?
Konizasyon sonrası kişilerin periyodik smear testlerini ve jinekologlarının uygun gördüğü şekilde kolposkopik değerlendirmelerini yapmaları önemlidir.
Konizasyon sonrası dikkat etmeniz durumlar
Konizasyon ameliyatı sonrası jinekologunuzun size reçete ettiği ağrı kesici ilaçları ve antibiyotikleri kullanmayı ihmal etmeyiniz.
Konizasyon işlem sonrası en az bir buçuk ay süreyle cinsel ilişkiden, havuz ve denize girmekten uzak durunuz
Vajinal akıntınızın belli bir süre devam etmesi durumunda hijyenik ped kullanınız, ancak enfeksiyon riskini arttıracağından ötürü vajinal tampon kullanmayınız
4-5 gün süreyle ağır egzersizden kaçınınız
Kanamanızın devam ettiği sürece banyonuzu ayaktan duş şeklinde yapınız
Soğuk konizasyon sonrası patoloji sonucunuzu takip ediniz
Jinekoloğunuz ile işlem sonrası izlemleriniz ve smear testleriniz için temasınızı devam ettiriniz.

Ara kanama sızıntı olabılır cok yogun kanamalarda doktorla baglantını kesme

Siğil varken negatıf gelmez bence ama dusuk rısklı dır inşallah bırde ıdrar testınde hpv tespıt edılebılıyormu
İdrar değilmiş, yanlış anlamışım. Üretraya çubuk sokuyorlarmış. 11 Nisan'a kadar nasıl bekleyeceğim, 1 gün 1 yıl gibi geliyor.

Merhaba kızlar,
Genital siğil konusunu görünce yazmak istedim. Evlendikten 1 ay sonra genital siğil oluştu bende . Beylikdüzü Tıp Merkezi Özel hastaneye doktora gittim ve bana krem verdi. 2 tane siğil varken siğil 20 den fazla oldu Düşünsenize bana yaşattığı şeyi doktorun. Daha sonra başka bir doktora gittim ağlıyorum tabi hergün fazla detaya girmeyeceğim psikolojik olarak yaşadıklarımı sadece size yardımcı olmak istiyorum . Gittiğim başka doktor da görünce yakmamız lazım bu siğiller dedi diğer adı HPV virüsü. Hepsini biranda yapamayız dayanamazsın dedi. Neyse çıktım hastane kapısından yine ağlamaya başladım eşimi aradım o da napsın beni teselli etmeye çalışıyor. Sonra uzun araştırmalarım sonucunda iyi bir doktor diye söylenilen bir doktor buldum kendi polikliniği var isteyen herkese ismini veririm yerini de söylerim. Ona gittim çok pahalı muayenesi. Doktor siğillere bakmak istedi ve “kızım ne olmuş sana? Ahhh kıyamam “ dedi ve ben ağlamaya başladım çünkü çok vardı virüsler .” Sen hiç merak etme kızım kurtaracağım seni hiç ağlama üzülme “dedi. İşime bi su serpti ve bana ALDARA isminde krem verdi. O krem sayesinden 20 den fazla siğilden kurtuldum. Doktor hanım Allah senden razı olsun . Bilmem ki daha kaç kez sana dua ettim . Bir kadın olarak gurur duyuyorum seninle .

Siğillerinizden kurtulmanıza sevindim. Bende de aynısı oldu, doktorum iyiydi bana göre. Beni hiç korkutmadı. Ama keşke tipini öğrenmem için beni bilgilendirseydi. 2 sene önce ve geçen yaz olmak üzere 2 defa yaktırdım siğillerimi. 2.sinde daha azdı. Şimdi çok küçükler kaldı onları da Türkiye'ye dönünce yaktıracağım. Doktorum ilk gittiğimde bana yakmaya başlarken "Ooo, burası tarla gibi olmuş" demişti. 2. gittiğimde ALDARA kullan hepsi geçecek demişti. Ama bulaştırıcılık konusunda bir şey dememişti. Şimdi tek duam analizimde pozitif çıkacaksa bile düşük riskli tip çıkması.

Çok şükür 3 sene oldu kurtulalı. Bulaşıcı oluyor HPV virüs . ALDARA kremi önermesine sevindim. İnşaallah tamamen kurtulursunuz

Çok şükür 3 sene oldu kurtulalı. Bulaşıcı oluyor HPV virüs . ALDARA kremi önermesine sevindim. İnşaallah tamamen kurtulursunuz
Yani hiçbir zaman anüsüme herhangi birinin değmemesi gerekecek demek oluyor bu. Sonuçlarım iyi gelsin, bir daha bir şey yaşamamaya razıyım. Psikolojim bozuldu resmen. Sürekli aynı şeyleri yazıyorum burada. Okuyanlar kusuruma bakmasınlar, lütfen. Şu an ALDARA'ya ara verdim, çünkü 11 Nisan'da HPV testi yaptıracağım. Depresyondayım resmen.

Psikolojik zararını anlayabiliyorum . Kendini yıpratmamın hiçbir faydası Yok canım. Tedavisi olan hastalığın var çok şükür. Çok kısa sürede kurtulacaksın dikkat et ve doktorunu dinle yeter . Bana şunu demişti Dr. : gece kremi sür ve uyu. 6 saat sonra kalk ve yıka.

Cevabıma ek olarak : senin neden tekrarlamış ve neden bulaşmış ? Öğrenebildin mi ?

Tekrarlayan siğillerin nedenini öğrenmeden nasıl önlem alabilir insan ?
Canım sen smear testı falan yaptırmadın mı sıgıl olmasada vırus olabılıyor ve bayanlarda rahım agzı kanserı yapabılıyor bı smear ver ıstersen
smear 6 ayda veya doktorun dediğine göre senede bir çektirmek lazım . Bunları hiçbir kadının ihmal etmemesi lazım

Arkadaşlar Merhaba;

3 yıllık evliyim, eşimle artık bebek istediğimiz için doktora gitmeye karar verdik. Doktorum yumurtlama takibini yaparken bir de smear testi yapıp bakalım dedi. Smear sonucum LSIL çıktı. 30 yaşındayım, doktor hemen HPV tip tarama testi yapalım HPV tipine göre tedavine karar vereceğiz dedi. Bu süreçte cinsel ilişkide bulunmamamızın faydalı olacağını söyledi. Geçen hafta HPV tip sonucum çıktı. HPV virüslerinden 16,51 ve 54'ü taşıdığımı öğrendim, 16 ve 51 yüksek onkojenik riski olan gruptalarmış ve 16 daha yaygın görülüyor. Bugün akşam 18:30 için bir proftan randevu aldım ve kolposkopi olacağım, kolposkopiden çıkan sonuca göre tedavim devam edecek. Bu süreçleri yaşayan, aynı dertlerden muzdarip arkadaşların öneri ve bilgilerini almak isterim.(Nelere dikkat etmeliyim?, LEEP yaptıran var mı?, ilaçla tedavi olmam mümkün olur mu?, gebelikle ilgili sıkıntılar yaşar mıyım?, doktorunuzdan memnun musunuz vb.) Ben de tedavim devam ettiği müddetçe düzenli olarak sizleri bilgilendirerek yardımcı olmaya çalışacağım. Çok korkulu bir dönem geçirdim ve pozitif bir insan olmama rağmen sakinliğimi koruyamadığım zamanlar yaşıyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

Benim deanüste 1 tane siğil kaldı.Tam deligin orda.Acana dondururlar mı orayı.Bir de hangi bölüme gideyim sizce?Kadın dogum büyük wc yaparken sıkıntı oşır diye yakmadı bıraktı onu.Negatif neden gelmez dediniz ki

Canm yanlıs bılgılendırmıyım ama doktorum bana sıgıl cıkmadıysa uzun sure negatıf olmus olabılırsın demıstı sıgıl varsa hala vırus var demektır bende bayadır cıkmamıstım ama bugun kucuk bısı farkettım umarım kıl koku falandır cok moralım bozuk cok stresslıydım bu ara hemen sıgıl cıktı galıba moral cok onemlı

Çok dikkat edıcem bende.Pekı bu arkadakı sıgılden nasıl kurturum ki ben :'( Yarın doktoruma gıdıcem patolojı sonucumda cıkacaktı.Çıktıkca dondurucam onları.Arkadakı bagırsaga ılerler dıye korkuyorum ben sadece

Çok dikkat edıcem bende.Pekı bu arkadakı sıgılden nasıl kurturum ki ben :'( Yarın doktoruma gıdıcem patolojı sonucumda cıkacaktı.Çıktıkca dondurucam onları.Arkadakı bagırsaga ılerler dıye korkuyorum ben sadece

onu dondurt canım sen doktora soyle kriyo yapın dıye ınsallah guzel sonuclar alırsım bızıde bılgılendırırsen sevınırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…