Arkadaşlar Merhaba;
3 yıllık evliyim, eşimle artık bebek istediğimiz için doktora gitmeye karar verdik. Doktorum yumurtlama takibini yaparken bir de smear testi yapıp bakalım dedi. Smear sonucum LSIL çıktı. 30 yaşındayım, doktor hemen HPV tip tarama testi yapalım HPV tipine göre tedavine karar vereceğiz dedi. Bu süreçte cinsel ilişkide bulunmamamızın faydalı olacağını söyledi. Geçen hafta HPV tip sonucum çıktı. HPV virüslerinden 16,51 ve 54'ü taşıdığımı öğrendim, 16 ve 51 yüksek onkojenik riski olan gruptalarmış ve 16 daha yaygın görülüyor. Bugün akşam 18:30 için bir proftan randevu aldım ve kolposkopi olacağım, kolposkopiden çıkan sonuca göre tedavim devam edecek. Bu süreçleri yaşayan, aynı dertlerden muzdarip arkadaşların öneri ve bilgilerini almak isterim.(Nelere dikkat etmeliyim?, LEEP yaptıran var mı?, ilaçla tedavi olmam mümkün olur mu?, gebelikle ilgili sıkıntılar yaşar mıyım?, doktorunuzdan memnun musunuz vb.) Ben de tedavim devam ettiği müddetçe düzenli olarak sizleri bilgilendirerek yardımcı olmaya çalışacağım. Çok korkulu bir dönem geçirdim ve pozitif bir insan olmama rağmen sakinliğimi koruyamadığım zamanlar yaşıyorum.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..