Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Canım benim çok geçmiş olsun Stress atmayı yolu bul yeni yılda

Kızlar vajina girişine dogru et parcaları var normal yapısında boyle olabılıyomu yoksa tekrar siğillerim mi cıktı ama kaşıntı yanma gibi rahatsız edici sorunlarım yok kontrol amaçlı bakarken gordum siğil gibi elime sertte gelmiyolar gercekten tekrar cıktıysa yıkılırım aylardır temizdim cok mutluydum

Cok gecmis olsun... en yakin zamanda sagliginiza kavusursunuz insallah.
Bu arada yasim 24 hpv tip bilmiyorum ama 2-3 sigil dondurdum. Asimin butun dozlari da bitti. Tekrar etmez mi artik sigillerim? Bi de simdi beni kotu tiplerden korur mu asim?

Panik yapmadan doktora gitsen iyi olur korkma aylardir bisey yoksa sana sigil gibi gelmis olabilir

Çok teşekkür babebcim umarım dediğin gibi olur sanada çok geçmişler olsun.

Yine çok teşekkür ederim Kahvekralicesi sanada çok geçmişler olsun.

Hepiniz-hepimiz kurtulalım tek dileğim SAĞLIK. İlla siğil değil beterin beteri vardır derler ya... Canımıza ve can dediklerimize dert vermesin. Kardeşimin ciddi bir rahatsızlığı var ve bu beni hem çok üzüyor hem çok geriyor ne zaman gözyaşım aksa ben de siğil pörtledi birde ben kendim böyle olunca sinirler yıpranıyor. Allah'ım şifa bekleyen herkese dermanını versin. AMİN. Sabır hanımlar sabır bir gün bugünleri unutucaz her birimiz tek tek kurtulucaz. O an durumumu duygularımı yazarken sinirlerim bozuktu çok. Allah başka dertler vermesin. AMİN.

slm hpv cikti tipi 35 ve 52 yasim 38 ne yapmaliyim kizlar cok kotkuyorum

Selam umut78, öncelikle geçmiş olsun. 35 ve 52 yüksek risk grubu olan tipler arasında sen de zaten biliyorsundur. Zaten tipini öğrendiğine göre doktor sürecin var. Doktor sana demiştir şu aralıklarla SMEAR testi yaptıracaksın diye? AŞI olmadı isen olmalısın bence GARDASİL 6-11 16-18 den korunmak için biliyorsun 16-18 yüksek risk grubunun başını çekiyorlar. Ben de olucam Ocak'ta. İstersen yine doktora danış. Bunun dışında BAĞIŞIKLIK önemli. Yüksek tut. Kan testi yaptır B12, folik asit, d vitamini, ferritin gibi değerlere baktır. Aslında ne gibi şeyler yapıyorsun? Yeni mi öğrendin? Bu bilgilerinide yazarsan daha rahat yardımcı oluruz.

. Arkadaslar hpv kisirlik yapar mi? Hpv olupta hamile kalan var mi? O kadar cok sey okudum ki bazi yerlerde yapar yapmaz yaziyor

Kızlar hpvden korkmayın beterin beteri var lütfen en son ilişkinizden 3 ay sonra kan tahlili yaptırın (hsv 2 Igg , Anti Hcv, HbAg,Anti Hbs,Vdrl ve Tpha,Anti Hiv Combo) baktırın hpv cidden önemli değil tedbir alıp tedavinizi oldugunuz müddetce bakın cin 1 cin2 cin3 olur üzerinden yıllar geçer ancak öyle en son rahim tamamen alınmak zorunda kalır bu da yüzbinde 4.Lütfeb aşıyı hala tartışmayalım öyle olsa koskoca İngiltere gibi ülkeler kücücük cocukları asılatırlar mıydı ? Hani rahim ağzı kanseri kadınlar en cok görülen 2.kanserdir diyolar ya bu hangi ülkenin bilgisi bilşyo musunuz ? 80-90lardaki ingiltere ülkesinin bilgileri suan nüfuslarının %86sı aşılı (gardasil) ücretsiz kız cocuklarına erkeklerde aşılatılıyor hatta son yıllarda ona baslanıcak artık .Kısırlık demiş bi arkadas arkadasım üzülüyorum buraya kac kez yazdık cin3 en son asamadır bir yol düşün yolun arabayla gidiyosun bası Ascus sonra cin1 cin2 cin3 düzenli smear aldırıyosan araba yolun basındayken yakalıyosun ki bu zpr bir yol bagısıklık sistemin bu yolu o arabanın bitirmesine kolay kolay izin vermiyor (100.000de 4 yolu bitirip kanserleşme oranı ama doktorlar riske atmadıkları için yolun sonlarına dogru cin2-3 gibi müdahale ediyorlar ) onda da rahmin alınmıyo rahminin ucu sanki tırnagının ucunu törpülermiş gibi törpüleniyo işi sansa bırakmamak için müdahale ediyorlar .Yani araba cin1 i geçmeden yolun sonuna gelemez düzenli smear aldırırsan da bunu yakalarsın hemen müdahale olup orası alınmak yerine ucundaki geldigi yer törpülendigi için sana bişey olmaz önemli olan cerrahi sınırları gecmemiş olmasıdır.Yani kısır olman için yıllarca menopoza kadar smear aldırmamıs olman ve bagısıklıgının cok kötü olmasıdır onun için de artık kücük bebelerin bile grip olmamak için kullandıgı Beta Glukan ve bütün mineral-vitaminleri içeren Multivitamin kullanman gerekiyor .glukan böbrekte karacigerde depolanmıyor onları yormuyor bilimsel olarak çünkü ayrıca kendine iyi bakman lazım bol bol yiceksin ki yiyerek atanlar mevcut en yakın örneklerini hem bu siteden tanıdım konustum hem de kendi yakınlarım da atlattı.Diğer arkadas içinse tip 35- ve 52 sana hiçbişey yapmıcak kendine iyi bakıp 6 ay sonra smear aldırdıgında da muhtemelen görmüceksin

Bu tahliller içinde Hsv 2yi birçok kişi taşıyor ama kolay kolay aktifleşmedigi için yıllar sonra da genitalde ucuk olarak cıkabiliyor 3 ay sonra yaptırıcagınız testi İstanbul ünv eğitim araştırma ,Mavi labaratuvar veya Düzen Labaratuvarda yaptırmanızı öneririm çünkü testleri hsv yani genital uçuğa karşı daha hassas oldugu için kanda varsa daha iyi gösterir.İstanbul üniversitesi herpes için biotech Mavi labaratuvar test için Siemens le calışıyor Düzense Herpes için Euroimmunla calısıyo ikisi de genital ucugu yakalamada başarılı testler Hsv için de doktorlar aynı hpv gibi çok bilinçsiz hpv ve hsv ikisi de deri sürtünmesiyle geçer hsv 2 antikorları yani dudakta çıkan uçuğun genital versiyonu kanda da belirlenir aktif lezyon cıkmıyorsa bile. Son ilişkinizden 3 ay sonra yaptırıcagınız tahlilde Hsv 2 IGG baktırıcaksınız sakın hsv 1 ve 2 yi aynı anda baktırmayın sadece Hsv 2 IGG tipe özel bakılmasını istiyorum diceksiniz Hsv 2 IGMye baktırmanıza gerek yok hatalı veriyor genelde dudaktaki uçukla genitaldeki uçuğu kanda çok iyi ayıramadıgı için.Ondan dolayı son ilişkinizden 3 ay sonra genital uçuk için tipe özel HSV 2 IGG baktırmak istiyorum diceksiniz ıgmye değil IGGye baktırıcaksınız özellikle yazın dedigim testleri kagıda .
Hepatit B içinde Anti Hbs aşılı olup olmadıgınızı gösterir aşınız yoksa hemen hepatit aşınızı olun

Kondom olarakta Durex Ekstra Koruma gibi latex içeren yani virüs geçirmeyen latex maddesi içeren prezervatif kullanın ve kadın doğum hapı kullanmayın rahim agzı kanseri riskini arttırıyor.İlişkiden 3-4 gün öncesine kadar ağda jilet vs gibi işlemler yaptırmayın jileti kesinlikle bırakın erkek partnerinize de söyleyin sakın jilet yapmasın jilet hem hpvyi dagıtıyor hem de jilet,ağda ilişkiye yakın yapılırsa oradan açılan çatlaklardan virüs ve bakteriler kana sızıyor.Sürtünme olmasın çok prezervatif dısındaki alanlarda ve prezervatifin cıkıp cıkmadıgını arada kontrol edin bakın suan Hiv dünta 1.si olduk artış konusunda dikkat edin bayanlar şakası yok güvenmediginiz kişilerle sakın birlikte olmayın prezervatifi ilişki sırasında cıkarmadıgından veya patlamadıgından emin olun bu hastalıkların neredeyse hiçbbiri dısarıdan anlasılmaz aksine hiç şüphelenmezsiniz uyarıyorum sizi güvenmediginiz tanımadıgınız kimseyle birlikte olmayın sürtünmeden cilt temasından bile hastalık geçiyor örnekleri aramızda.Masum sandıgınız sürtünmeden ilişkiye girmeden hem hpv hem hsv hem de hepatit b kaparak ayrılabilirsiniz.İlişkiden önce mutlaka karsınızdalinden cinsellik yaşamadan ilişkinizin 3.ayında kan tahlili isteyin en az 3 ay arkadasşık kurdugunuz kişinin kan tahlilinden sonra belki ilişkiyi yaşayın her zaman korunun .(sizinle 3 ay geçirmesini söylememin sebebi sizden önce hemen baska biriyle ilişki yaşamıssa 3 ay kulucka dönemi var bu dönemde hastalık kaptıysa cıkmayabilir ondan dolayı sizinle 3 ay geçirsin cinsellik olmadan 3.ayınızda isteyin kan tahlilini cinsellik yaşayacaksanız ki her zaman prezervatif kullanmak zorundasınız çünkü hpv tip 16 gibi riskli tipleri erkekte anlamanın hiçbir yolu yok prezervatifsiz bir ilişki direk sizin hpv tip 16 kapmanıza sebep olabilri !

sevgili sisi ve tipitip.bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.ben o kadar cahil olduğumu öğrendim ki şoklar içindeyim.bu konularda hiç bilgim yoktu.üstelik güya eğitimli biriyim.

iki yıl önce boşandım.sonrasında talihsiz olaylar yaşadım.bu bela ordan geldi başıma.38 yaşındayım.aşı bana karşı oluyor mu sanmıyorum çünkü dr öyle bir şey demedi.adetim bitince kolposkopi yapacak ve çok korkuyorum.kımsem yok çocuklarıma kendim bakıyorum.

Aşı 26 yaşına kadar etkili sonrasında yine etkili ama biraz düştüğü söyleniyor etkisinin. Ama 45 yaşına kadar olabilirsinizde deniliyor. Mutlaja doktoruna danış. Ben 25 yaşımdayım gelecek ay başlıcam nasipse. Ve sen de 16-18 yok şükür. Benim birçok okuduğum forumda 16-18 başı çekmek üzere birde 31-45 vakalarıda görülmüş kanserleşme yolunda AMAAAA sakın bu gözünü korkutmasın kanser olanlar hiç kontrole gitmeyenler yıllarca... Belli aralıklarla SMEAR testini yaptırmalısın durumunu güncel güncel öğrenirsin. Kötü şeyler öyle hop diye bulmaz bünyeyi 15-20 yıl ister o süreç ve sen bu süreçte BİLİNCİNDE olduğun için ASLA o illet şeyi olmayacaksın. Senin taşıdığın tipler yüksek grup içerisinde ama hiç okumadım vakalarını... Bana doktor demişti ki: Kötü haber HPV; ama iyi haber Rahim kanserinden ölmüceksin! SMEAR, SMEAR, SMEAR. Bu çok önemli. Korkma canım sadece doktor kontrollerini aksatma ve bağışıklığına iyi bak yükselt onu stres üzüntüyü salla ağlama hiç ben aģlarsam çıkıyor bir tek gariptir. Ben bakire olduğum için bir şey yaptıramıyorum. Bir evleneyim hiç ihmal etmicem. Temizlensem de ömrüm boyunca SMEAR bilincindeyim. İlla hpv den kaynaklanmaz hastalıklar rahimde... KORKMA. Ben bağışıklığım için (Sisi95 in çok yardımı olmuştur sağ olsun) Multivitamin içiyorum, b12-folik asit-demir ilacı içiyorum, her sabah taze sıkılmış portakal suyu içiyorum, AMA mutlaka KAN DEĞERLERİNE BAKTIR. Çünkü benim düşüktü ona göre içiyorum ilaçları. Her sabah 1 tatlı kaşığı Çörek otuna başlıcam bunun dışında... Ha bide okuduysan çok karşılaşmışındır siģillerin varsa ASLA jilet vurma sağlam derinede sıçrar. Ağda da keza aynı. Açılan çatlaklardan sızıyor meret. Zaten siğilin varsa hiç bekletme yaktır veya dondur ama yaktırmak daha iyimiş!
Temiz tut orayı bu temizlik kıldan tüyden kastım değil canım yani duş, sürekli kuru tutmak nemli bırakmamak, pamuklu iç çamaşırı ütü basıp giy duştan sonra... Böyle işte :) ben de bildiklerimi sana aktardım. Forumun en bilgili kişisi sisi95 bilgin olsun. Bizler onun çırağıyız hahha

cansınız ya....ne gariptir yıllarca tüpbebek kısırlık forumlarındaydım burda....şimdi ise.....verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim.bundan böyle buradayım sizinle.çünkü çok bilgisizim bu konularda.ben de kansızlık sınırda ama demir düşük vitamin gecen ay başlamıştım.içeriklerine bakarım mutlaka dediklerinizi yaptırcam bakalım nasıl ilerleyecek

bağışıklığım hiç olmadığı kadar düştü . bır ıkı aydır.o yüzden enfeksiyonu atamıyorum.ama sağlıklı beslenmeye başladım toparlayacağım inşallah .sizlere müteşekkirim.

siğil nasıl oluyor bilmiyorum.ancak dr görseydi derdi dimi siğilin var diye.sadece 1-2 aydır boynumda sivilce gibi şeyler çıktı sıktım et ben gibi oldu.cildiyeye gittim boşalttı içini bunun hpv ile ilişkisi olabilirmi.

O molloscum olabilir hpvyle aynı gruptan ama çook daha zararsız küçük cocuklarda da görülen hpvye benzer ama iltihap dolu sivilceye benzer genelde her yerde cıkar zararsızdır molloscum hpv ailesinin en masumudur siğil farklıdır siğili hpv tip 6 veya 11 yapar ,bazen rengi siyah olanı tip 31de yapabiliyor ama %99 tip 6 veya tip 11 ynai siğil farklıdır molloscum her yerinde cıkar ama hpv mukoza deriye yani genitalindeki deriyle aynı cins olan deriye yapısabilir sadece.Doktorun siğil olsa söylerdi.Ki bu yaş grubu daha önce farkında olmadan çok sayıda hpv atlattıgı için siğil cıksa bile gençlerdeki gibi saldırgan olmuyor.Yani siğil sadece mukozada cıkar elinde cıkamaz boynunda cıkamaz bacagında cıkamaz cünkü oralar mukoza değil bu mukozada nefes alabiliyor yoksa ölüyor.Sendeki tipler 6aya veya 1 yıla büyük ihtimal negatif alırsın önemli olan tip 16 veya 18 olmaması bunlarda atılıyor ama diğerlerine göre daha inatçı

canim benim cok tesekkur ederim.benim boynumda cikan icin onkolojide cildiyeciye gittim icini bosaltalim ki bulasmasin dedi.bir tane 10 tane olurmus.bosaltti peynirimsi bir sey varmis icinde.havuza gittiysen felan dedi...hayir dedim.isin ilginci ikiz uc yasa yaklasan kizlarimin birinin yuzunde cikti bi de kuyruksokumunda dr sen bosaltabilirsin dedi ama yapamamki ben onu dr gotursem o durmaz.acaba cocuk cildiyeye mi gotursem

Cildiyeciye götürürsen yapıcagı şey şu kriyo var sprey gibi bişey sıkıcak o düşücek ama molloscum cok zararsız onu söyliyim her yerde cıkar sivilce gibi bişey molloscum o kadar zararsız.Cildiyeci dondurucak sonra sana verrutol veya ondan daha hafif sürülen bi asit var adını hatırlayamadım nette yazar onu vericek sen asit sürüp eldivenle içini boşaltıcaksın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…