- 13 Kasım 2016
- 232
- 108
Şaşırdım mı ?yoo!! Allah görsün ya valla su hayatta ne şahsa (koynunda yattigin eşin dahil) ne resmi kuruma hicbiseye inancim guvencim kalmadi..yaziklar olsun.. kimbilir para yuzunden kac kisi oylece bekliyor..Arkadaşlar size bir haberim var biz çok güzel kazıklandık çünkü.Koter devlet hastanesinde ücretsiz sosyal güvenceniz varsa ve yine aynı şekilde özel hastanede ise Sadece Muayene ücreti ödemeniz gerekiyor ! Yani tamamiyle bi sahtekarlık söz konusu özelde de yakım ücretsiz normalde size özel hastanede gelen imzalattırılmaya calısılan şeyleri imzalamayın sosyal güvenceniz varsa özel hastanede YAKMA ÜCRETSİZ tek kuruş alamazlar gidin direk şikayet edin !
Şu mesajı özellikle genç kadınların mutlaka okuması lazım. Yoksa hpv konusunda kadınlar inanılmaz zararlar görecek...Arkadaşlar ben hala sizi anlamıyorum buraya yüzbinlerce kez yazdık.Erkeklerde siğil çıkmıyor zaten %99unda riskli tip taşıyosa da erkekte bunu anlamanın bir yolu yok çünkü hpv cilt hastalığı mesela penisinin sağından sürüntü aldırdın diyelim ki hpv dna testine gönderdin eğer riskli tip kuluckadaysa onun bir milim sağındaysa yine hpv cıkmaz yani erkekte anlamının hiçbir yolu yok.Ya ben bu kadınların + kendimin nasıl bu kadar kör cahil olabilecegimizi gerçekten anlamıyorum.Size kocanızda bulaştı arkadaslar üzgünüm kocanızın ya sizden önceki ya da sizinle birlikteyken olan birlikteliği buna neden olmuş olabilir .Siğil cıkıyosa genelde bikaç ayda cıkar Veya kulucka süresi 20 aya kadar uzayabilir siğil yoksa kulucka süresi tipe göre farklılık gösterir yani sizde siğil cıktıysa eşinizi sorgulamanızda fayda var ! Bizzat kendi yakınımdan biliyorum ev hanımı kadıncagız adamda bişey yok utanmasa kadına sen yaptın dicek ! Erkeklerin uyanıklıgına bak sen ! Zaten sorun bu erkekte hiçbir belirtisi ve anlamanın hiçbir yolu yok ! hanımlar kusurabakmayın ama gözünüzü biraz açın bu öyle saunadan falan bulasmaso çoook zor cünkü virüs dışarıda yaşayamıyor aynı sizin nefesinizi tutunca yaşayamamanız gibi !
LSIL olan biri neden kanser olsun ne alakası var ?
LSIL en düşük aşama eğer LSİLi tip 16 ve 18 dışındaki diğer tipteki virüsler yapmışsa gerileme olasılıgı cok yüksek kendi kendine bagısıklık bastırıp geriletiyor ama burada bagısıklıgınız devreye giriyor.
Tip 39 u atarsın çok rahat o bişey yapamaz.
Ayrıca bu ömür boyu kalmıyor virüs yükünü ata ata yumurtalarını azalıyor veya senin bagısıkıgın güclüyse yumurta bile atamadan yani siğil yapmadan/hücresek değişiklige gitmeden vücut bunu temizliyor .Ama eğer ilerleme yapıyorsa sürekli olarak ve siğilin varsa virüsün yumurtasını bıraktıgın için silinme süresi uzuyor ve tehlikeli boyutlara o zamab ulasıyor ama hiç müdahale ettirmemişsen.
Bunda da Düzenli smear devreye giriyor düzenli smear aldıran birinin kanser olma ihtimali yok hiç smear aldırmayan birinin de kanser olma ihtimali 100.000de 4 (prof rasim küçükusta)
Hayır ben gerçekten üzülüyorum bu erkekliğin uyanıklıgı ve pişkinliği nedir ya ! Zaten erkekte belirtisi olmuyor onlara zarar vermiyor ayrıca eşin atsa sana nasıl bulasabilir ! Eşinin rahmi yok ki ona zararı olsun.
Atılma konusunda da binlerce şey yazdım iblimsel olarak makale bile paylaştım koskoca Oxford binlerce hpvliyi toplamış virüs yükünü üşenmemiş özel yöntemlerle ölçmüş yıllarca virüs yüküne bakmış.
Bu binlerce kişinin %75i virüsü ilk 1-2 yılda silmiş.virüs tipine bakılmaksızın .
Geriye kalan %25i virüsü daha yavaş temizlemiş ama onlarda da ilk 1 yılda virüs yükünün %70i işk 2 yılda %90ı virüs yükünün atmış yani virüs zayıflamış.Tip 16 ve 18 taşıyıcılarında diğer tiplerde ilk 1 yılda atılıyosa yük onlarda 2-3 yılda virüsün büyük bir yükü atılmış yani atılması diğerlerinden daha uzun sürmüş.
5 yılın sonunda ise bu binlerce kişinin yalnızca %5inde hala virüs bulunduğunu göstermişler tablolarla tek tek acıklamışlar makaleyi burada paylaştım.O kalan %5 kişinin ise virüs yüklerine bakmışlar yok denecek kadar azmış.Yani o kadar zayıflamış ki virüs ölüm döşeğinde kalmış.Eskisi kadar güçlü değilmiş.
Ama bu kişilerin hepsi her yıl düzenli olarak gelip smear verip kontrol edilmiş ilerleme olunca müdahale edilmiş.
Bi de yayılmasının asıl sebebi erkekte belirtisinin olmaması ve biizm türk erkeklerinin sürekli salağa yatması .Erkekler bile siğil cıkan tipi kaptıysa dahi siğil cıkarmayaniliyor ki 140dan fazla türü var 2 tanesi sadece siğil cıkarıyor yani geriye kalan 138 tipi kaptıysa erkeğinde haberi olmuyor tut ki tesr yaptırmak istese erkekte bunun testi de yok erkeklerin neredeyse hiçbiri siğil yapan tipi kapsa dahi siğil cıkarmıyor.Yani kısacası erkekte ne belirtisi,ne testi hiçbişeyi yok gerekte yok erkege zarar vermiyor cünkü.Erkeğe Zarar vermediği içinde bağışıklık sistemleri onları silmeye kolay kolay çalışmıyor arkadaşlar bundan dolayı erkekler bizden cok daha uzuun yıllarca tasıyıcı olabiliyor.Ama kadınlar için daha riskli oldugu için bagısıklık sistemi kadında bu risk olarak görüyor ve silmek için devreye giriyor.Ama bu süreç içinde virüs yükünü arttırmaman gerekiyor.Yani eşin vya partnerin varsa kondom kullandırtman gerekiyor ki erkeklerde virüs yükü daha geç silindigi için senin yükünü arttırmasın.Veya aşı olman gerekiypr Gardasil aşı varolan virüsü ilk etapta tedavi etmiyor ama siğil varsa virüsün siğil atmasını yumurtlamasını önlüyor.Önlüyor yani siğilin veya virüsün dağılmadıgı yerlerde bagısıklık olusturuyor böylelikle hem virüs yükünün atılmasını kolaylaştırıyor hem de yıllar sonra siğil cıkmasını engelliyor virüs yükün düştüyse de bir miktar tedavi edici etkisi devreye giriyornve partnerinin virüs yükünü arttırmasını önlüyor !Çünkü sana bagısıklık kazandırıyor.Ve aşının genitali tedaavi edici bir miktar özelliginini yanı sıra oral hpvyi tedavi etmedeki rolü daha büyük son dozdan sonra.Eğer erkek arkadasınızda siğil varsa mutlaka aşılatın gardasili erkeklerde yüzde olabiliyor siğili bir daha cıkmaz.
Allah yardımcınız olsun. bu mesajı da genç kadınlar okumalı....bekar arkadaslara bir tavsiye daha karsinizdaki adamin rutbesibe mevkisine bakmadan once insanligina bakin. Ben evlenirken subay oldugunu duyan herkes aa rahat edersin dedi nah ettim inanin 5bin maastan 600 700 kaldi bize hep..onun borclari o kadar cokmus ki.yemis icmis gezmis.. sozun kisasii evlenmeden hastanede testte yaptirin bankalardan borc taramasida.benimki beni gezdirdide mefersem borcunun olmadigi bankalari gezmisiz.benim gozum cok gec acildi cok gecc.. evli 2 cocuklu kadina bile sarkintilik yapmis..gerci kadinda evliyip deyip bizim arabaya binmemezlik etmemis ya oda var..Allah var ne kimsenin arabasina biner gezerim nede kocasina goz koyarim ama kaderime boyle karaktersiz ama rutbeli biri cikti...topunun cani cehenneme. Ben cok dertliyim
Allah yardımcınız olsun. bu mesajı da genç kadınlar okumalı....
Rütbeli kişiler arasında bu durum çok yaygın. Herkes birbirini gaza getiriyor bu konularda. Günübirlik ilişkiler yasamayanlari aptal ya da escinsel ilan etmeleri de cabası.....
Yok bu karakterle alakali. Ortam istedigi kadar kotu olsun insanin icinde yoksa bu adilik yoktur..cirkin miyim bence degilim cevreme gorede oyle sanirim ki dile getirirler arada..bende universite hayati yasadim yurtta degil evde kaldim ailemden uzakta para cebimde diledigimi yapabilirdim.sonrasinda staj donemlerimde sarkintilik eden olmadi mi evli oldugumu bile bile.Ama dedigim gibi ahlak kavramim vardi..kizlar ayrilmadik ama hic eskisi gibi olmuyo hicbisey..sindiremiyorum ne evliligi nede onun baskasiyla olan bedenini..tek istedigim şifa..Kesinlikle doğru. Benim nişanlımda emniyet mensubu ve iş arkadaşları nişanlım çapkınlık yapmadığı için garip karşılıyorlarmış. Allah doğru yolda olanı saptırmaya çalışandan korusun.
Nisanlinda yoldan cikmaz insallah o akil verenlere uyup.. belli olmuyo cunku bunlara..
bakın ben geçmişte devlet hastanesinde koter yaptıklarını söyledim yalnız ben gittim genel cerraha ama makat için vajinamda o kadsr sıkıntı yok neyse lavman verdi anaskop muayenesi yaptı önemsemeden sende birşey yok dedi hemoroidimede skintag yani deri çıkıntısı dedi verdi elime kağıdı doktora yolladı doktora ben var dedim onlar yok dedi onlarada gösterdim sende birşey yok olsa yakarız koterle dedi yani var olan şeye yok dediler ben ücretli yaktırıyorum molloscuma baktım bendekiler beyaz çıkıyor ve Zaman'la büyüyor ve etrafa sıçrıyor diyim anüsten dışarı doğru yayılma eğilimi var bilmiyorum yaktırmasam çoğalırŞaşırdım mı ?yoo!! Allah görsün ya valla su hayatta ne şahsa (koynunda yattigin eşin dahil) ne resmi kuruma hicbiseye inancim guvencim kalmadi..yaziklar olsun.. kimbilir para yuzunden kac kisi oylece bekliyor..
Ben her zaman söylüyorum kadın jinekologların bçr çoğu hasta bi kadın görünce direk aşağılama moduna geçiyorlar.Kendilerinde bişey yok gibi böyle bi hor görmeler falan kadın kadına bunu yapıyor.Erkek jinekologları tercih etmeni öneririm daha anlayıslı ve daha sakin oluyolarİzmir de bir devlet hastanesinde sisicim. Tedaviyi cildiye yapıyor benim yapacak bir şeyim yok demişti. O zaman ben kadın doğumcuya gideyim? Koter istiyorum açıkcası eziyetli bile olsa yakılsın istiyorum bakalım ne uygun görecek. Koter moter desem yok senin koterlik durumun falan derse diye düşünüyorum... Kadınlar niye aksiErkek jinekolağamı gitsem kiiiiii