Bende de panik atak var canım bak şimdi erkek arkadaşınla cinsel olarak birliktelige devam ediyo musun bilmiyorum ama cinsel temas dahi olsa yani sürtünme dahi olsa erkekte genelde latent kaldıgı için senin virüs yükünü arttırıcak ve sende siğil çıkmaya devam edicek bundan dolayı. 1,5 sene çok uzun bu süreç içerisinde tedavi olmadın ve muhtemelen bunu aylar sonra farkettin ondan dolayı şöyle düşün şuan varolanlar çıkıyor aslında yenileri değil büyük ihtimalle kuluckadakiler cıkıyor 2-3 siğil bişey değil tek tük çıkar sonda biter sürü halinde inatçı cıkıyorsa skıntılı.Erkek arkadasın tedavi olsun sende devam et smear aldırmaya erkek arkadasına test yaptır diğer testleri kan versin ( hsv 2 ıgg baktır mutlaka da sonradan cıkabiliyor kanda gösterir kendini, ıgmsine baktırmasın yanıltıcı cıkar yurtdısında eksperler Igg kullanıyor şüpheli ilişkiden 3 ay sonra mavi labaratuvarı öneririm tip spesifik bakıcak yani 1 ve 2ye aynı testle bakılmıcak tip2 hsvye bakıcak sadece hsv tip 2 Igg isticeksiniz, Anti Hbs, Hbs Ag, Anti Hcv, Anti Hiv Combo,Sfiliz için VDRL ve TPHA bakılıcak şüpheli ilişkinizden 3 ay sonra bütün testler yapılabilir şuan partnerine uygulatman kesin sonuc verir) Siğili boşver o iyi huylu yaktırdıkca biter gider Smearin temiz cıkıyor o önemli kendine iyi bak Multivitamin+Beta Glukan al (Ella Pharman NutriGlukan veya Imutor öneririm beta glukanınızı sabah portakal suyuyla veya kuşburnu tozu gibi C vitamini içeren bişeyle almanız etkisini arttırır bilginize ) benim gibi panik atak hastasıysan neler yaşadıgını biliyorum çok zor çok hem de ama geçicek sürekli takıntı yapıyosun herşey aklına geliyor ama bunu kendin yenmek zorundasın çünkü hpv yi herkes geçiriyor başka sorunlar olmasın inan hpv önemsiz o kadar çok akrabam geçirdi ki birçok kadın farkına bile varmadan atlagtıyo bizim çoğumuz saglıkcı oldugu için farkına vardık hemen hemen evli olan bütün akrabalarımda çıktı hatta bu konularda çok ünlü ve bilgili olan -mesleği gereği tanıdıgımda bile hem en riskli tip hem de siğil yapanı cıktı geçti şuan 55 yaşlarında onda bile cıktıktan sonra pes dedim ben zaten3 gundur forumdaki son yazilanlari okuyorum. Soylediklerinizden cok bisey anlamadim cunku malumunuz yeniyim...
24 yasindayim bekarim ama erkek arkadasim var 1,5 yildir devam eden iliskimiz var. 2016 haziran ayinda tanistim hpv yle. Erkek arkadasim sayesinde once o farketti sonra ben doktora gidince hayatimda hic duymadigim bisey olunca noluyoruz yaa oldum... 3 tane sigilim yakildi. İlk smearim temiz cikti. O donemler 3 kutu immuneks plus bitirdim ara vermeden.bazen de corek otu yagi kapsulu iciyodum.
Cok zor zamanlar gecirdim cunku panik bozukluk ve yaygin anksiyete bozuklugum var. Malumunuz en kucuk olaya bile evhamlanir ben ve benim gibi hastalar.(hpv Ogrendikten once de vardi) bunun icin antidepresan kullaniyorum ve psikiyatir doktorumun dedigine gore daha 6 ay kullanmak zorundayim.
Neyse bu ay 2. Kontrolumu yaptirdim yine smearim temiz cikti. yalniz 2 hafta sonra vajina girisime dogru 1 sigil oldugunu farkettim doktorun gozunden kacmis olmali. Cildiyeye gidip onu dondurmasini istedim ama doktor 1 degil 3 tane sigilin var dedi ve hepsini dondurdu. Bu arada asimin 3. Dozunu yarin olucam. Son dozu. Ama hala neden sigilim cikmaya devam ediyo? Erkek arkadasimda 2 tane sigil vardi kosarak doktora gitmedi atladi o da yarin gidicek dondurmaya.hep o yuzden tekrar birbirimize bulastirdik sanirim. Sisi cok guzel seyler yazmissin hepsini okudum. Ama ben tekrar ciksin istemiyorum bunlar. Ve tipini de bilmiyorum. Cunku korkumdan ogrenmek istemedim Zaten 6 ayda bi smear veriyorum gerekirse 3 ayda bir giderim ama tipi kotuyse ben cok paniklerim