Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

3 gundur forumdaki son yazilanlari okuyorum. Soylediklerinizden cok bisey anlamadim cunku malumunuz yeniyim...
24 yasindayim bekarim ama erkek arkadasim var 1,5 yildir devam eden iliskimiz var. 2016 haziran ayinda tanistim hpv yle. Erkek arkadasim sayesinde once o farketti sonra ben doktora gidince hayatimda hic duymadigim bisey olunca noluyoruz yaa oldum... 3 tane sigilim yakildi. İlk smearim temiz cikti. O donemler 3 kutu immuneks plus bitirdim ara vermeden.bazen de corek otu yagi kapsulu iciyodum.
Cok zor zamanlar gecirdim cunku panik bozukluk ve yaygin anksiyete bozuklugum var. Malumunuz en kucuk olaya bile evhamlanir ben ve benim gibi hastalar.(hpv Ogrendikten once de vardi) bunun icin antidepresan kullaniyorum ve psikiyatir doktorumun dedigine gore daha 6 ay kullanmak zorundayim.
Neyse bu ay 2. Kontrolumu yaptirdim yine smearim temiz cikti. yalniz 2 hafta sonra vajina girisime dogru 1 sigil oldugunu farkettim doktorun gozunden kacmis olmali. Cildiyeye gidip onu dondurmasini istedim ama doktor 1 degil 3 tane sigilin var dedi ve hepsini dondurdu. Bu arada asimin 3. Dozunu yarin olucam. Son dozu. Ama hala neden sigilim cikmaya devam ediyo? Erkek arkadasimda 2 tane sigil vardi kosarak doktora gitmedi atladi o da yarin gidicek dondurmaya.hep o yuzden tekrar birbirimize bulastirdik sanirim. Sisi cok guzel seyler yazmissin hepsini okudum. Ama ben tekrar ciksin istemiyorum bunlar. Ve tipini de bilmiyorum. Cunku korkumdan ogrenmek istemedim Zaten 6 ayda bi smear veriyorum gerekirse 3 ayda bir giderim ama tipi kotuyse ben cok paniklerim
Bende de panik atak var canım bak şimdi erkek arkadaşınla cinsel olarak birliktelige devam ediyo musun bilmiyorum ama cinsel temas dahi olsa yani sürtünme dahi olsa erkekte genelde latent kaldıgı için senin virüs yükünü arttırıcak ve sende siğil çıkmaya devam edicek bundan dolayı. 1,5 sene çok uzun bu süreç içerisinde tedavi olmadın ve muhtemelen bunu aylar sonra farkettin ondan dolayı şöyle düşün şuan varolanlar çıkıyor aslında yenileri değil büyük ihtimalle kuluckadakiler cıkıyor 2-3 siğil bişey değil tek tük çıkar sonda biter sürü halinde inatçı cıkıyorsa skıntılı.Erkek arkadasın tedavi olsun sende devam et smear aldırmaya erkek arkadasına test yaptır diğer testleri kan versin ( hsv 2 ıgg baktır mutlaka da sonradan cıkabiliyor kanda gösterir kendini, ıgmsine baktırmasın yanıltıcı cıkar yurtdısında eksperler Igg kullanıyor şüpheli ilişkiden 3 ay sonra mavi labaratuvarı öneririm tip spesifik bakıcak yani 1 ve 2ye aynı testle bakılmıcak tip2 hsvye bakıcak sadece hsv tip 2 Igg isticeksiniz, Anti Hbs, Hbs Ag, Anti Hcv, Anti Hiv Combo,Sfiliz için VDRL ve TPHA bakılıcak şüpheli ilişkinizden 3 ay sonra bütün testler yapılabilir şuan partnerine uygulatman kesin sonuc verir) Siğili boşver o iyi huylu yaktırdıkca biter gider Smearin temiz cıkıyor o önemli kendine iyi bak Multivitamin+Beta Glukan al (Ella Pharman NutriGlukan veya Imutor öneririm beta glukanınızı sabah portakal suyuyla veya kuşburnu tozu gibi C vitamini içeren bişeyle almanız etkisini arttırır bilginize ) benim gibi panik atak hastasıysan neler yaşadıgını biliyorum çok zor çok hem de ama geçicek sürekli takıntı yapıyosun herşey aklına geliyor ama bunu kendin yenmek zorundasın çünkü hpv yi herkes geçiriyor başka sorunlar olmasın inan hpv önemsiz o kadar çok akrabam geçirdi ki birçok kadın farkına bile varmadan atlagtıyo bizim çoğumuz saglıkcı oldugu için farkına vardık hemen hemen evli olan bütün akrabalarımda çıktı hatta bu konularda çok ünlü ve bilgili olan -mesleği gereği tanıdıgımda bile hem en riskli tip hem de siğil yapanı cıktı geçti şuan 55 yaşlarında onda bile cıktıktan sonra pes dedim ben zaten

Arkadaşlar LATEX içeren KONDOMLA korunun Durex Ekstra Koruma gibi mutlaka lütfen korunmayı ihmal etmeyin lütfen bayanlar kendinizi koruyun eşinizse direk eşinize önlem amaçlı kan tahlili de yaptırın lütfen eğer ulaşma sansınız veya muhattap olmak istemediginiz biriyse 3 ay sonra yukarıdaki tahlilleri yaptırın.Her zaman korunun güvenmeyin lütfen lütfen lütfen..Kondom dısında kalan alanlar içinse sirkeli suyla dezenfekte edin yanınızda yoksa glizigen sprey alın onunla dezenfekte edin o da yoksa ilk su akıtın gitsin hepsi kaynar suyla sonra genital yıkama jeli veya sabunla iyice 15 dk yıkayın ve ağız gargarası bulundurun yanınızda ilişkiden hemen sonra ağız gargarası yapın 3-4 kez suyla calkalayın en kötü yutun veya tükürün ama ağzınızda bişeyi tutmayın.Jilet yapmayın ağda yapmayın ilişki günlerinde mikroplar catlaklardan giriyor. Bunu unutmayın ilişkiye girmeseniz sadece sürtünme olsa yani o bölgeye genitaliniz temas etse dahi dış genitalden hpv kapabilirsiniz veya Hsv kapabilirsiniz genital ucuk veya sfiliz kapabilirsiniz hepatit b cinsel sıvıdan öpüşmeden bile bulaşabilir birçok insan küçüklükten aşılı zaten ama baktırın ona da aşısızsanız hemen hep b aşısı vurdurtun! Genital uçuk yani HSV 2 için ilişkiden 3 ay sonra Hsv 2 Igg ye baktırın bakın sakın 1 ve 2 ye aynı anda bakan hsv 1&2 ye baktırmayın sakın çünkü tip 1 olan dudaktaki uçuk zaten herkeste var öylece çıkmadan duruyor önemli olan sadece tip 2 Hsv IGGyr bakılması doktorlar bu konuda da bilinçsiz malesef 3 aydan sonra Igg yanıt verir gidip Igmye baktırmayın Igm herkeste yüksek sonuc verdigi için hatalıdır genelde tanı koyamaz .Kısacası her zaman korunun (Latex kondom yani Durex Ekstra Koruma ) kondomunuzu siz taşıyın güvenmediğinizi birinin kondomunu kullanmayın yırtık olabilir ve ilişkide kondomun yırtılıp yırtılmadıgını kontrol edin tarihi geçmiş olmasın yeni olacak.İlişki sonrası hemen duş ve ağız gargarası yapın karşıyıda uyarın o da yapması gerek normali bu çünkü ! En son ilişkinizden 3 ay sonrada Hsv 2 IGG (Igm değil tipe özgü ıgg !! Mavi labaratuvar veya gelişim lab öneririm), HbsAg,Anti Hbs (bağışıklığı gösterir aşılı olup olmadıgınızla ilgilidir genelde aşısızsanız lütfen hemen Hepatit B aşınızı olun !) ,Anti Hiv Combo,Anti HCV,Sfiliz içinse VDRL ve TPHA bakılacak kanda .ilişkiden 6 ay sonra da Smearden Hpv Dna Tiplendirilmesi.

Sisi oncelikle sorularima cevap verdigin icin tesekkur ederim. Saglikcilarla ilgili seyler soylemissiniz de siz de mi saglikcisiniz Hala erkek arkadasimla birlikteyiz ve cinsel birlikteligimiz de devam ediyor. Bu konu bizim cok canimizi sikiyo her defasinda karsimiza cikiyo hatta inanirmisin o kadar uyumlu ve kavgasiz suren bi iliskimiz var ki sanirim tek derdimiz kavgamiz bu hpv ve sigilleri... ve iliskim bu yuzden bitsin istemiyorum.
Hsv dediginiz sey de genital ucuk bildigim kadariyla ama onun kanserle bi iliskisi yok diye biliyorum bi kiz arkadasima partnerinden gecmisti doktor ilac vermisti ciktikca bunu sur gecer ucugun demis. erkek arkadasim kan aldirmisti ilk ogrendigimizde hepatit b si yoktu.bi kac biseye daha bakmislardi da hatirlamiyorum. (Ankara ataturk hastanesinde) diger testlerin tBiki acilimini bilmiyorum onlara baktirmamiz ne isimize yarayacak anlatirmisin acaba
Bu arada bugun son asimi da oldum.. Dedigin vitaminleri de alip kullanicam. Sanirim hayatim boyunca kullanmam gerekecek...
sen hpvden kurtulanlardan misin? Ben de kurtulurmuyum:KK43:
Bir de epilasyon yaptir demissin ama bizden oraya gelen diger musterilere de gecer yada orda baska hastalik tasiyan varsa onlardan bana gecer paronayak oldum herseyden korkuyorum avmde wc ye bile gitmek istemiyorum.
Erkek arkadasimda latent kalcagini soylemissin o yaktirsa da dondursa da gecmicek mi sigilleri? Ondan surekli bana mi gecicek.? Ne zamana kadar korunmak zorundayiz biz? Bunlara da cevap verirsen cok sevinirim tekrar tesekkur ederim

Sisi oncelikle sorularima cevap verdigin icin tesekkur ederim. Saglikcilarla ilgili seyler soylemissiniz de siz de mi saglikcisiniz Hala erkek arkadasimla birlikteyiz ve cinsel birlikteligimiz de devam ediyor. Bu konu bizim cok canimizi sikiyo her defasinda karsimiza cikiyo hatta inanirmisin o kadar uyumlu ve kavgasiz suren bi iliskimiz var ki sanirim tek derdimiz kavgamiz bu hpv ve sigilleri... ve iliskim bu yuzden bitsin istemiyorum.
Hsv dediginiz sey de genital ucuk bildigim kadariyla ama onun kanserle bi iliskisi yok diye biliyorum bi kiz arkadasima partnerinden gecmisti doktor ilac vermisti ciktikca bunu sur gecer ucugun demis. erkek arkadasim kan aldirmisti ilk ogrendigimizde hepatit b si yoktu.bi kac biseye daha bakmislardi da hatirlamiyorum. (Ankara ataturk hastanesinde) diger testlerin tBiki acilimini bilmiyorum onlara baktirmamiz ne isimize yarayacak anlatirmisin acaba
Bu arada bugun son asimi da oldum.. Dedigin vitaminleri de alip kullanicam. Sanirim hayatim boyunca kullanmam gerekecek...
sen hpvden kurtulanlardan misin? Ben de kurtulurmuyum:KK43:
Bir de epilasyon yaptir demissin ama bizden oraya gelen diger musterilere de gecer yada orda baska hastalik tasiyan varsa onlardan bana gecer paronayak oldum herseyden korkuyorum avmde wc ye bile gitmek istemiyorum.
Erkek arkadasimda latent kalcagini soylemissin o yaktirsa da dondursa da gecmicek mi sigilleri? Ondan surekli bana mi gecicek.? Ne zamana kadar korunmak zorundayiz biz? Bunlara da cevap verirsen cok sevinirim tekrar tesekkur ederim
Şimdi şöyle söyliyim bu dediklerim cinsel yolla bulasan başlıca hastalıkların tahlili rutin olarak yapılır Hsv 2 Igg de baktır bence gidip tekrar kan versin nolucak ki aynı gün alıyo sonuçta özelde versin toplam 200 tl tutuyo sağlıktan ya da varsa sana bişey bulastırmasından iyidir.Hsv 2 Iggyi kendisi diyince eklerler.Bak önlem almamak canını sıksın bu konu değil.1.Siğil varken ilişkiye girersen o siğil bitmez. 2.Erkeklerde daha uzun kalıyo bizden atılıyo ama çook uzun sürüyor çünkü erkeklere bi zararı olmadıgı hatta siğil bile cıkarmadıkları için bagısıklık onu bizden daha yavaş siliyor bu arada siğil varsa erkek arkadaşın Gardasil olabilir adam akıllı bilgili bi doktora gitsin dicem ama çok zor yurtdısında siğil tedavisi için erkeklere de yapabiliyolar bence olsun.3. Bak sende atılıcak tedavi oldugun müddetce buna emin ol daha bugün buradaki bir bayan mesaj atmış sonuclarıyla bir kişi daha aramızdan ayrıldı hpvyi atlatmıs yakınlarımda da cıktı atlattı.Ama şu önemli tatlım bunun bir virüs yükü sen karaındakinde de hpv oldugu için sürekli müddet vermedigin için virüs yükünü arttırıyosun yani vücudunun silmesini yavaşlatıyosun.Siğil bittikten sonra ilişkine başla açık ve net söyleyim Oral sexden uzak durucaksın erkek arkadasında sana yapmıcak bu çok net.Virüs yükünün artmaması için Kondom al yanında bulunsun Durex Ekstra Koruma olucak bunda virüs öldürücü var.Böylelikle prezervatif önlücek dış yüzeyi de ilişkiden hemen sonra glizigen sprey sık veya sprey sirke yap sık ondan sonra da direk duş ve ağız gargarası al hemen gargara yapıyosun sende o da duş almanız çok önemli .Orali bırak ama o çok net sakın diyorum.
Sonra hsv kanser yapmıyor ama vücuttan atılmıyor uçuk evet bir zararı yok ama kanda cıkıyor Allah korusun tamam seviyosun ilişkim iyi diyosun ama kusura bakma yarın nolacagını bilemezsin .Arkadasım uyarıyorum seni sonra cok pişman olursun lütfen hsvye de baktır kanda bütün testleri yaptır bunların şakası olmaz ve korun sen taşı gerekirse prezervatifi ve bu latex içericek kondom yoksa virüs geçiyor ve tekrar yazıyorum oral sakın diyim sana !

Bi de sakın jilet yapmayın erkek arkadasına söyle siğil jilet yaptıkca dagılır .Multivitamin+Beta Glukan kullanabilrisnz

Bir kac doktora sordugumda erkek arkadasina asiya gerek yok demislerdi o da bunu kadin hastaligi oldugunu dusundugu icin yaptirmaya da pek yanasmadi acikcasi. biz de kimin sozune inanacagimizi sasirip yaptirmamistik ona. Orala ben de karsiyim izin de vermiyorum bi sure durumlara bakmamiz lazim diye. Bu arada bi sorum daha olacak ben sigara kullaniyorum ve acikcasi haftada 1 yada 2 haftada 1 alkol de iciyorum. Bunlar da sigilleri cikartiyomus sanirim...
sigiller bittikten sonra iliskine basla demissiniz ya biz anlayamiyoruz ki 2-3 ay olmuyo sonra bi bakiyoruz tekrar cikmis. Nasil anlicaz sigillerimizin bittigini? Kulucka suresi oluyomus bunlarin belki 1 ay sonra belki 7 ay sonra cikadabiliyomus ne zor ve sabir isteyen bi durum:KK43: korunmadan zaten bundan sonra iliskiye girmeyi dusunmuyorum. Baslarda cok guzel korunup dikkat ediyoduk baktik sigil cikmiyo korunmayi biraktik sonra tekrarladi iste:KK43:
Simdi erkek arkadasimda sigil var onceki dondurduklari yerde tekrar cikti minicik.bu haftaici halledicek insallah.
İnsallah ben de guzel haberlerle ilerde size yazarim bayan sisi:)
Buradaki cogu kadinin sesi olmussunuz yardim ediyosunuz vakit ayiriyosunuz cok sagolun

Bir kac doktora sordugumda erkek arkadasina asiya gerek yok demislerdi o da bunu kadin hastaligi oldugunu dusundugu icin yaptirmaya da pek yanasmadi acikcasi. biz de kimin sozune inanacagimizi sasirip yaptirmamistik ona. Orala ben de karsiyim izin de vermiyorum bi sure durumlara bakmamiz lazim diye. Bu arada bi sorum daha olacak ben sigara kullaniyorum ve acikcasi haftada 1 yada 2 haftada 1 alkol de iciyorum. Bunlar da sigilleri cikartiyomus sanirim...
sigiller bittikten sonra iliskine basla demissiniz ya biz anlayamiyoruz ki 2-3 ay olmuyo sonra bi bakiyoruz tekrar cikmis. Nasil anlicaz sigillerimizin bittigini? Kulucka suresi oluyomus bunlarin belki 1 ay sonra belki 7 ay sonra cikadabiliyomus ne zor ve sabir isteyen bi durum:KK43: korunmadan zaten bundan sonra iliskiye girmeyi dusunmuyorum. Baslarda cok guzel korunup dikkat ediyoduk baktik sigil cikmiyo korunmayi biraktik sonra tekrarladi iste:KK43:
Simdi erkek arkadasimda sigil var onceki dondurduklari yerde tekrar cikti minicik.bu haftaici halledicek insallah.
İnsallah ben de guzel haberlerle ilerde size yazarim bayan sisi:)
Buradaki cogu kadinin sesi olmussunuz yardim ediyosunuz vakit ayiriyosunuz cok sagolun
Bende aynı stresi yaşıyorum cünkü :) Şöyle söyliyim canım kimsin nesin seni tanımıyorum bilmiyorum sadece içimden test yaptırtmanı söylüyorum erkek arkadaşına ve mutlaka korun lütfen lütfen..Sigara konusuna gelecek olursak isteyince gayette rahat bırakıyosun eskiden günde 1-2 paket içen biri olarak söylüyorum bunu.Alkol içinse alkol direk mukozayı irrite ediyor bilgin olsun yani senin mukozanın koruma kalkanını kaldırıyo alkol.Sigarayı bırakmanı öneririm.Ve erkek arkadaşın dondurdugu müddetçe tekrarlar ya lazer ya da Koterle derin yaktırması lazm jilet sakın yapmasın makasla kısaltıp gitsin erkeklerde koter o kadar acıtmıyo gitsin hemen uyusturup derin yaksınlar yoksa çok ugrasır dondurtmakla.Sonra da lazere git siğil yokken lazerde ayrı başlık taktırtabiliyosun kendine özel bilginize :) Uzaktan atışlı olana gidiceksin zaten lazerde yani tene temas etmiyo baslıgı da kendine özel yaptırtabiliyosun .Aşı yaptırmaya yanaşmıyo anlıyorum ama onun sorumsuzlugu senin sağlığını etkiledi aşı olması o kadar da zor bi durum değil ondan kaynaklandı sonuçta sorununuz.Neyse en azından sen olmussun lütfen korun korundurt erkekler çok bilinçsiz muhtemelen orale de zorlayabilir dikkat et diyorum sadece sana .Sirkeli suyunu koy sprey şişene hep yanında bulunsun

Onunkini dondurdular. Simdi tekrar devlet hastanesine gitse yine dondurcaklar. Cunku devlet hastaneleri yakma islemiyle ugrasmiyo kolayina geliyo sanirim.
Mesela benim de ilk gittigim kadin dogumcu cikan ilk sigillerimi elektrikli bi akim gibi biseyle yakmisti. Sonra baska bolgede cikan sigiller icin devlet hastanesine gitmek zorunda kaldim (malum maddi acidan kadin dogumcular tuzak ve ben bi dogru duzgununu bulamadim) sprey gibi biseyle dondurdular 2 hafta sonra kontrole gel dedi doktor. Erkek arkadasim icin de o testleri yaptirmasini isticem.
Bu arada ankda yasiyorum ben. Onerebileceginiz yada sitede baska okuyanlarin onerebilecegi jinekolog varsa denemek isterim.

Bu arada ilk gittigim jinekolog ozel muayneydi ve muayme ucreti 400liraydi ayrica sadece sigil basina 150 lira aliyodu. Tedavi muayne ucreti ve testler falan dusununce bi daha oraya gitmememin nedenini anlarsiniz...

Bu arada ilk gittigim jinekolog ozel muayneydi ve muayne ucreti 400liraydi ayrica sadece sigil basina 150 lira aliyodu. Tedavi muayne ucreti ve testler falan dusununce bi daha oraya gitmememin nedenini anlarsiniz...

Tekrar merhaba, ben bu hafta jinekologa gittim sanırım burda alışkın oldukları in hiç umursamaz şekilde konustu. "Hücrelerde değişiklik yok biyopsiye gerek duymuyorum. Aşı için 26 yaşından somra yapsanızda faydası yok" dedi. Tipini öğrenebileceğim testte bu hastanede yok. Şimdi 22 sinde baska bır hastaneye gıdıcem. Bu arada hergun sirkeli su içiyorum ve maximum bitamin alıyorum.

Tekrar merhaba, ben bu hafta jinekologa gittim sanırım burda alışkın oldukları in hiç umursamaz şekilde konustu. "Hücrelerde değişiklik yok biyopsiye gerek duymuyorum. Aşı için 26 yaşından somra yapsanızda faydası yok" dedi. Tipini öğrenebileceğim testte bu hastanede yok. Şimdi 22 sinde baska bır hastaneye gıdıcem. Bu arada hergun sirkeli su içiyorum ve maximum bitamin alıyorum.
Niye başka hastaneye gidiyodun panik yapma .Smear temizse güzel tipini öğren içeride hangisi olduguna baktır multivitamin beta glukan kullan

Bu arada ilk gittigim jinekolog ozel muayneydi ve muayne ucreti 400liraydi ayrica sadece sigil basina 150 lira aliyodu. Tedavi muayne ucreti ve testler falan dusununce bi daha oraya gitmememin nedenini anlarsiniz...
Senin suan özel muayeneye gitmelik bir durumun yok ki .Muayeneye değil tedaviye para verceğin yerleri tercih et.Bi kere testler cok önemli hayati bir risk senin karsındaki insanda ne oldugunu bilmen lazım hsv tip 2 IGG ye mutlaka baktır lütfen .Hsv varsa dahi onda Günlük Valtrex+Latex içeren Durex Ekstra Korumayla sana geçmesini önlemiş olacaksın.Testlerini yaptırt erkek arkadasının git bugün yaptır niye bekliyosunuz .Onun dısında özel muayenete para verme gidip tipini öğrenebilirsin sadece onun dısında ankara da hera klinik var 1000 tl iki üç yakım dahil dondurmayla sürekli ugrasıcagınıza bikaç kez yaktırmayla bitirebilirsinİz

Senin suan özel muayeneye gitmelik bir durumun yok ki .Muayeneye değil tedaviye para verceğin yerleri tercih et.Bi kere testler cok önemli hayati bir risk senin karsındaki insanda ne oldugunu bilmen lazım hsv tip 2 IGG ye mutlaka baktır lütfen .Hsv varsa dahi onda Günlük Valtrex+Latex içeren Durex Ekstra Korumayla sana geçmesini önlemiş olacaksın.Testlerini yaptırt erkek arkadasının git bugün yaptır niye bekliyosunuz .Onun dısında özel muayenete para verme gidip tipini öğrenebilirsin sadece onun dısında ankara da hera klinik var 1000 tl iki üç yakım dahil dondurmayla sürekli ugrasıcagınıza bikaç kez yaktırmayla bitirebilirsinİz

Ama muayne ucreti de aliyolar sadece sigilim vardi yaktirmaya geldim diyemiyorum malesef..
bu arada hera klinik dediginiz yer daha cok vajinismus hakkinda uzmanlasmislar. Benim isime pek yarar mi bilmiyorum. Bunlar gecmezse zaten yaktirma islemi yapan bi yere gidecegim kesin :/

İyi akşamlar, geçmiş olsun HPVdaşlarım.

Hanımlar son kez size bir konuda danışmak istiyorum. Birçok kez yazıldığını biliyorum.

Ben Aralık ayında Gardasil 1.dozumu olacaktım fakat yan etki korkumdan (Bircok sitede feci şeyler okumamdan dolayı) olmadım.
Fakat "bakire" olduğum için "rahmin de virüs yok olmalısın ki içeriyi korusun" cümlesini çok okudum.
Hanımlar korkunun ecele faydası yok olucam sanırım zaten şuan tam 25 yaşıma girdim acil karar vermem lazım yaşımdan dolayı özellikle.
Hanımlar şimdi ben bu aşıyı olunca; 16-18 6-11 tipleri içeriye bulaşmıcak mı ilişki yaşayınca? Zaten hangi tipin ben de olduğunuda bilmiyorum.
Siğilim sadece vajina girişimin önünde çıkıyor.
Tam 1 yıl oldu ilk siğilimin üzerinden geçen süre.
Sisi çok dedi mesela 3. dozdan sonra siğilleriniz tekrarlamayacak.
Zaten aşı dışında vitaminler, (kansızlıktan dolayı) demir hapı, her sabah portakal suyu vs. içiyorum.
Tek eksiğim AŞI.
Simdi ben bu aşıyı olunca RAHMİME BULAŞMICAK MI? 16-18 6-11 tipleri?
Birçok kez konustuk hanımlar biliyorum. Hakkınızı helal edin sadece KORKUYORUM.
Bana yardımcı olan herkesten ALLAH RAZI OLSUN.
Hepiniz kurtulursunuz İNŞAALLAH.

İyi akşamlar, geçmiş olsun HPVdaşlarım.

Hanımlar son kez size bir konuda danışmak istiyorum. Birçok kez yazıldığını biliyorum.

Ben Aralık ayında Gardasil 1.dozumu olacaktım fakat yan etki korkumdan (Bircok sitede feci şeyler okumamdan dolayı) olmadım.
Fakat "bakire" olduğum için "rahmin de virüs yok olmalısın ki içeriyi korusun" cümlesini çok okudum.
Hanımlar korkunun ecele faydası yok olucam sanırım zaten şuan tam 25 yaşıma girdim acil karar vermem lazım yaşımdan dolayı özellikle.
Hanımlar şimdi ben bu aşıyı olunca; 16-18 6-11 tipleri içeriye bulaşmıcak mı ilişki yaşayınca? Zaten hangi tipin ben de olduğunuda bilmiyorum.
Siğilim sadece vajina girişimin önünde çıkıyor.
Tam 1 yıl oldu ilk siğilimin üzerinden geçen süre.
Sisi çok dedi mesela 3. dozdan sonra siğilleriniz tekrarlamayacak.
Zaten aşı dışında vitaminler, (kansızlıktan dolayı) demir hapı, her sabah portakal suyu vs. içiyorum.
Tek eksiğim AŞI.
Simdi ben bu aşıyı olunca RAHMİME BULAŞMICAK MI? 16-18 6-11 tipleri?
Birçok kez konustuk hanımlar biliyorum. Hakkınızı helal edin sadece KORKUYORUM.
Bana yardımcı olan herkesten ALLAH RAZI OLSUN.
Hepiniz kurtulursunuz İNŞAALLAH.
Aşını ol ve rahatla aşı rahminde bagısıklık yaratıcak elinden geleni yaptın bırak artık nolursa olsun

Kondomla ilişkiye girdim kızlar 7 ay cinselliği bırakmıştım tedavi oluyorum diye siğil tedavisi görüyordum zaten vajen girişimi defalarca cıkan Siğili yaktırmaktan dolayı sanırım giriş. Bölgenin derisi incelmiş Oray'ı siğil terketti girişi 2 ay çıkmadığı için ilişkiye girdim ve sonuç sanki lazerle yaktırmışım gibi deri parçalanmış kanamış tahriş olmus tamda yakılan giriş bölge tahminlerim başıma geldi tabi çıplak gözle görmüyorum flaş telefonla nolcak böyle Oray'a hpv rahat girer kurtulsakta yine risk altındayız vajinamın iç incendudakalrın alt kısımlarında nüx olmaya başladı ve dış dudak iç kısımlarında siyah kabartıccıkıyor yaktırıyorum vitamin kullanmıyorum çünkü artık böbreklerim agrıyor ama doktorum ısrarla ımunex ağrıtmaz böbreklerini iç dedi ben ısrarla içmiyorum vücuduma yararı oldugunuda düşünmüyorum halsizleştiriyor yataktan cıkamıyorum içmeyince daha rahatım sanki ama beslenmeme dikkat ediyorum diyebilirim

Kondomla ilişkiye girdim kızlar 7 ay cinselliği bırakmıştım tedavi oluyorum diye siğil tedavisi görüyordum zaten vajen girişimi defalarca cıkan Siğili yaktırmaktan dolayı sanırım giriş. Bölgenin derisi incelmiş Oray'ı siğil terketti girişi 2 ay çıkmadığı için ilişkiye girdim ve sonuç sanki lazerle yaktırmışım gibi deri parçalanmış kanamış tahriş olmus tamda yakılan giriş bölge tahminlerim başıma geldi tabi çıplak gözle görmüyorum flaş telefonla nolcak böyle Oray'a hpv rahat girer kurtulsakta yine risk altındayız vajinamın iç incendudakalrın alt kısımlarında nüx olmaya başladı ve dış dudak iç kısımlarında siyah kabartıccıkıyor yaktırıyorum vitamin kullanmıyorum çünkü artık böbreklerim agrıyor ama doktorum ısrarla ımunex ağrıtmaz böbreklerini iç dedi ben ısrarla içmiyorum vücuduma yararı oldugunuda düşünmüyorum halsizleştiriyor yataktan cıkamıyorum içmeyince daha rahatım sanki ama beslenmeme dikkat ediyorum diyebilirim

Geçmiş olsun Coffeeeee... Ben hiç koter yaptırmadım koter deriyi mi inceltiyor? Ben de oraya hep sirke basıyorum açıkcası hep değilde arada çıktıkca yani... Sabahına ciğer gibi oluyor tabii acıyor yanıyor vs. acaba koter gibi etki eder mi deriye?

Ayy hanımlar içimi dökmeye geldim. Nabersiniz, nasılsınız? Artık konuda ses gelmez oldu. Ben çok kötüyüm. Bugün dedim bi' dışarı çıkayım bunaldım havam değişsin dedim. Hay değişmeyeydi! İlk bi' yerde (güvendiğim) yemek yedim üzerinize afiyet. Sonrası... Yaklaşık 2 saat önce baygın sersem hastanedeydim 'gıda zehirlenmesi' yüzünden. Bi' yandan kusma, ateş, baş dönmesi, titreme, ishal... diğer yandan Regl... öteki yandan vajina dudak icimin deli dehşet siğil kaşıntısı... YETERRRRRR diye ağladım. :KK43: Bi' mutlu olayım dedim ya dışarı adım atmaz olaydım. :KK43: Yeni yıl güzel olsun diyordum ama 2 Ocak'ta kadın doğumcuya gidip göstericem vajina dudağını dicem koter uygular mısınız? (devlet-araştırma hast. gidicem.) Bilmiyorum artık nasıl denir? Azar mazar yemeyimde zaten yüzü düşcek genital siğilim var deyince biliyorum yani ve aşı olucam.
2017 gelmeeeeeeeeeeeee.. :KK43:

kızlar merhaba,

sigilden korkmayın bence ,evet ben de cok vardı ben hamileyken hpv 11 yapıyordu ,cok sıkıntı cektim sizleri anlıyorum,cok zor ama bakın ben simdi ne diyorum biliyor musunuz...keske hpv 11 olsa keske bende sigiller cıksa...yani beterin beteri var halinize sukredin..
biliyorsunuz bende hpv 11 gitti su an sigil de yok ama onun yerine hpv 16 geldi,sigil yok ama bu beteri ve tehlikelisi var.

tipitip sen ası olacaksın sen bakiresin ,neden bu kadar dertleniyorsun ahhh be canım senin dert sandigin inanki dert degil ,ol asını mis gibi kurtul...bak biz de ası bile yok cok gec artık yapılmıyor...ben yurtdısındayım..avrupadan yazıyorum,ası burada 16 yas mecburi ama 11 e mi indirelim 9 a mı mecburi yapalım deniyor..yani korkma hemen asını yaptır ve soruna cevap olsun,ası olunca artık sana hpv mpv GELMEYECEK.

kızlar bakın bana, hpv 11 le basladım su an 16 ya terfi oldum yanında bonusum cin1 var... niye soyluyorum ,lutfen panik olmayın,ası olun, iyi beslenin ve OPUSMEDEN ONCE BİLE HİJYEN DİYE tutturun, biranlık zevk ugruna omur boyu surecek dertlere kalmayın.

hepinize sevgiler.

X