Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

O zaten acıtmaz cünkü kendi derisi değil ölü doku sıkıcagın şey aslında .Sonra da pamuga sirke dök dezenfekte et o bölgeyi

saol canim iyi ki sizi buldum.ben gene de cocuk cildiyeye gideyim.cunku kizimin gozunun hemen altinda sakincali olmasin onlar yapsinlar

Umut78 Evet canım sisi95 in dediği gibi. Ben de geçenlerde ellerim kaşındı beyaz pütürcükler oluştu deri kabartıları korktum siğil mi diye ama değilmiş kendiliğinden kayboldular. Ben bakireyim canım tipleme veya smear yaptıramıyorum. Benim siğilim vajina girişime yakın bölgede ve iç dudakta çıktı. 1 yıl oldu ilk siğilimden bu yana. İlk siğilimi dondurttum. Sonra 9 ay boyunca nerdeyse çıkmadı. Ama son 3 aydır vajina girişime yakın bölgede yol boyunca beyaz tirtiklı his veren değince miniminnacık sarkık şeyler var elma sirkesi basıyorum eriyorlar sonra 1-2 haftaya geri dönüyorlar. Bu arada ELMA SİRKESİ sık siğile. Her wcden önce-sonra. Dayanabilirim diyorsan yatmadan önce bir makyaj pamuğuna sirke bocala siğil üstüne sabitle sabaha kadar dursun, 3-4 gece yapınca eriyorlar ben de- fakaaaaat tahriş yapıyor vajina dudak içinde. Evet sigilim eriyor ama canımda yanıyor. Ve çok sirke mantar yapar bunada dikkat! Ben bunlarla uğraşmam dersen tabii kesinlikle doktora gidip yaktır veya dondur canım. Yaktırmak tekrarlamasını önleyebilir dondurmaktan ziyade. Bu arada ben Multivitamin kullandım 30 tablet Solgar vm75 yeni bitti 2 hafta aradayım şimdi. Bunun dışında Gyno Ferro Sanol içiyorum. B12,folik asit, ferritinim düşük diye içiyorum. Bu arada siğil tatlıyı çok sever bayılır ondan beslenir ŞEKER ZEHİR zaten. Ayy ben tatlı pek yerim :KK43: Aklında bulunsun bu da canım. Sigara içiyorsan kesinlikle bırakmalısın. Alkol alıyorsan da bırakmalısın. Bunlar çok etkiler.

Son düzenleme:
canim alkol sigara yok sadece kafaya takmamam lazim benim sigilim yok ama sigil yapan cesit hpv de risksiz diye okudum sen korkma.ama benim gibi sigil olmayan hpv ler kanser yapabiliyomus

Benimde yok sigara-alkol hiç olmadı. Pasif içiciliğe de dikkat et canım dumanına maruz kalma. Evet siğil yapanlar 6-11. Siyah siğilse tip 31 de görülüyormuş siyah siğil. Sisi95 in dediğine göre tam ilişki olmadığı için ki kendiside benim gibi durumu; Rahmimiz de değildir umarım. 16 bile kapmış olsak vulvamızda fazla tutunamaz demişti. Sisi95 aşılanmış ben de aşılanıcam işte. Sen de doktora danış canım aşı için yaşın 38 bile olsa yaptır diyebilir.

Kizlar merabaa. Eski bir hpv li olarak bişey danismak istiyorum size. Benim vulva bölgemde vardi sigil son 3 aydir falan sigilim çıkmıyor öyle temizim. Fakat biraz önce klitorisimin yaninda sivilcemsi kasinan birsey geldi elime. Acaba sigil olabilir mi diye endiselendim. Hiç böyle vulva dan sonra klitorisinde cikan oldu mu ya ya da böyle küçük sivilcemsi şeyler cikiyor mu sizde de ara ara. Artuk her gördüğüm seyi sigil saniyorum.

Kizlar merabaa. Eski bir hpv li olarak bişey danismak istiyorum size. Benim vulva bölgemde vardi sigil son 3 aydir falan sigilim çıkmıyor öyle temizim. Fakat biraz önce klitorisimin yaninda sivilcemsi kasinan birsey geldi elime. Acaba sigil olabilir mi diye endiselendim. Hiç böyle vulva dan sonra klitorisinde cikan oldu mu ya ya da böyle küçük sivilcemsi şeyler cikiyor mu sizde de ara ara. Artuk her gördüğüm seyi sigil saniyorum.

Merhaba Popuca, benim ilk siğilim klitoris tepesinde çıkmıştı 1 adetti toplu iğne başının 2 katı büyüklükte onu dondurdu doktor. Aylaaaaaaar sonrada -9 ay- vajina girişime yakın kısımda çıktı ve iç dudakta böyle bir tane bebek siğil derler ya böyle çıkıpta karnabahar olmamış deri kabartısı olarak kalmış var son 3 aydır...

Geçmiş olsun Coffeeeee... Ben hiç koter yaptırmadım koter deriyi mi inceltiyor? Ben de oraya hep sirke basıyorum açıkcası hep değilde arada çıktıkca yani... Sabahına ciğer gibi oluyor tabii acıyor yanıyor vs. acaba koter gibi etki eder mi deriye?
Koter bende yaptırmadım laserle yaktırıyorum deri incelmiş şimdi baktım beyaz beyaz bişeyler olmuş siğil ondan eminim

Şurda makatımda siğil var sürekli nüx ediyor diyen bir hpv li görmedim bi bendemi var:KK43: habire cıkıyor yahu baş gelemiyorum artık

Benim kız kardeşimin vajina girişinde yara var.
Bir senedir ne yaptıysa iyileşemedi
Kadın doğumcular biz böyle bişey görmedik diyip kan testi alıidılar sonuç bişey yok
acaba nedir bu

Kızlar öncelikle herkese şifa dilerim.Lütfen kan tahlillerinizi yaptırmayı unutmayın en son ilişkiden 3 ay sonra (Hsv 2 IGG(istanbul üniversitesi hastanesi,düzen labaratuvar ,mavi labaratuvar,biruni labaratuvar bunlardan birinde baktırın Hsv yani uçuğu çünkü kan testlerinde bazen kaçabiliyor bu labaratuvarların testi hassas arayıp neyle calıstıklarını sordum ; İstanbul ünv hastanesi (trinity -biotech),düzen labaratuvar (euroimmun), mavi labaratuvar (siemens),biruni lab (euroimmun)) bu larbaratuvarların testi uçuğun kan tahlillerinde aranmasına daha hassas.Kan tahlilinde baktırıcaklarınız;
En son ilişkinizden 3 ay sonra (3 ay dolunca) ;
Hsv 2 IGG, HbsAg,Anti Hbs,Anti HCV,Anti HİV Combo,VDRL ve TPHA .Lütfen kan testi yaptırın ve bunlara baktırın.
En son ilişkinizde 6 ay sonra rahmin içinden Hpv Dna Tiplendirilmesi yaptırın .
Bağışıklığınıza önem verin ;Yurtdışınca Coriolus Mrl ve Ahcc çıktı hpv için onu getirtin.Coriolus mrl 6.ay sonunda neredeyse bütün tipleri temizliyor.
Multivitamin ve Imutor ,Immuzinc gibi yüksek Beta glukan içerikli takviye kullanabilirsiniz (ımunex çok düşük)
Kansızlıgınız varsa mutlaka doktorunuza danışarak kansızlık ilacı veya b12 aşısı yapılabilir doktorunuz karar verir buna dahiliye doktorunuza danışın.(B12 aşısı yaptıran bu sitedeki iki kişinin geçmişte siğilleri aşıdan sonra düşmüş,geçmiş sayfalarda yazıyor)
Aynı şekilde beslenmenize dikkat edin; her gün yumurta yiyin,taze sıkılmış portakal suyu için,arı sütü+polen+propolis+bal karışımı yapın içine zencefil tozu da katabilirsiniz her gün 1-2 kaşık yiyin(tahta kaşıkla ve ışık görmücek yerde saklayın serin ortamda),her gün ev yapımı yoğurt veya kefir için,çörek otu aynı şekilde ,her gün sebze meyve yiyin bol bol .Kendinize iyi bakın bagısıkıgınızı güçlendirin.
Düzenli SMEAR aldırın en önemlisi !
İlişki günü veya 2 gün öncesine kadar sakın jilet ,ağda orada mikroskopik catlak gözle görülmeyen yara açan tahriş eden bişey yapmayın bakın az miktarda kıl hem sizi hem de karşınızdakini hastalıktan korur jileti sakın ha bırakın ,bütün virüsler mikroplar o sizin ağdayla jiletle açtıgınız yaradan giriyor,oradaki kılın çıkmasının bir amacı var ! Az miktarda kılınız hem sürtünmeyi önlüyor hem de mikrobu tutar sakın ilişki günü vs jiletle yara acmayın jileti tamamen bırakın.
Siğil yokken (nd yag lazer) lazere gidin lazer epilasyon dış bölgenizdeki siğile de iyi geliyor çünkü oranın iyileşmesini uyardıgı için bağısıklıgı oraya cekiyor.
Sakın kondomsuz ilişkiye girmeyin gerekirse siz kendi yanınıza taşıyın !!
Kondomun tarihi geçmiş güneşte kalmış yırtık olmucak .
Prezervatif(kondom) hastalık virüs geçmesini önlemek için mutlaka LATEX maddesini içericek.Mesela DUREX EKSTRA KORUMA PREZERVATİF gibi .İlişki de kondomu çıkartıp çıkartmadıgını kontrol edin.Oral yapmayın -yaptırmayın .İlla olucaksa da YENİ Prezervatifle yapın bakın yeni diyorum çok önemli bu !!!
Ve ilişki sonrası direk 3 kez ağız gargarası içind biraz da sirke katabilirsiniz .Ağızı kanatmadan çok iyi calkalayın beş-altı kez suyla üstüne gargara yapın temizleyin su için öyle yatın tamamiyle ağızda derin öpüşme dahi olsa risk var direk gargara yapın ya da hiçbişey yoksa 2-3 su bardağı suyu ağzı calkalayarak için .
İlişkide kondom kullandınız,dışta kalan kısımlar için hemen hemen SUyla yavaşca akıtın pisliğini sonra; sıcak su sabun veya genital yıkama jeli veya sprey sirke yaptıysanız onunla yıkayın 15 dk sıcak suyla bu çok önemli.
Şu bir gerçek Hpv ,Hsv,Hepatit B,Frengi gibi hastalıklar için cinsel ilişki şart değil sürtünme dedigimiZ sadece o bölgeye temas etmeniz bile size hastalık geçmesi demek .Bunlar derideki catlaklardan gecen hastalıklardır prezervatif bile dıs bölgede varsa yetersiz kalabilir.
Yukarıda yazdıgım kan testinde Anti Hbs hepatit b aşısı olup olmadıgını gösterir aşınız yoksa aşılanın.
Ve GARDASİL aşınızı mutlaka olun virüsün siğil atmasını yavaşlatıyor ve 2 yıl sonra tedavi edici etkisi devreye giriyor özellikle oral hpv için.
Kendinizi her zaman KORUYUN - KONDOM kullanın beş dakikalık zevk için bir ömür hasta olmaya değmez !!!
Herkese acil şifalar dilerim!

Benim kız kardeşimin vajina girişinde yara var.
Bir senedir ne yaptıysa iyileşemedi
Kadın doğumcular biz böyle bişey görmedik diyip kan testi alıidılar sonuç bişey yok
acaba nedir bu
Herpes zoster olabilir .veya Hsv 2 bunun için lezyon cıkar cıkmaz ilk 48 saat içinde kültür alınması lazım veya kan tahlilinde Herpes Zoster(Hsv 6 ydı galiba bi bakın) ve Hsv 2 IGG Aratıcak.Düzen,Biruni,Mavi veya İstanbul ünv hastanesindeki testler daha hassas uçuk için onlarda bi baktırsın

Sfiliz için de bi baktırsın TPHA ve VDRL testi yukarıda yazdıgım bütün testler kısacası hepimiz ben dahil korunmasız ilişki/sürtünme dahil hepsinden 3 ay sonra kan tahlili yaptırmamız gerekiyor.Latex içermesi lazım kondomun yoksa virüs geçiyor.Durex Ekstra Koruma kondom hem latex içeriyor hem de ucunda virüs öldürücü var ilişkilerinizde öneririm .Bana bişey olmaz demeyin hanımlar tek seferde yaşadıgınız ilk şeyden cinsel ilişki olmamasına rağmen sadece yüzeysel temastan çok rahat hastalık bile kaparsınız örnekler burada .Daha üzücüsü buradakiler bilinçli ama dışarıdakiler yıllar sonra bunları akıl edip baktırdıgında çok daha kötü sonuclar olabilir bakın şuan Hiv konusunda dünya birincisi olduk 45 kat arttı.Ülke de her 70 kişiden 1i hepatit, 1000 kişiden 2si hiv taşıyor (aids) lütfen bilinçli olalım partnerlerinizi uyarın.Cinsel ilişki yaşamayın evlilik öncesi lütfen ! Bakın olan bize oluyor.Kendinizi koruyun cinsellik olacaksa dahi yanınızda mutlaka latex içeren kondomunuz bulunsun siz taşıyın ya siz hastalık kapmaktan iyidir kondomunuz sizin yanınıza olacagı için patlak vs ya da en önemlisi latex içermeme olasılıgı yok hem karsınızdaki kişi icinde emin olun titizlige önem vermeniz hem onu hem kendinizi düşünmeniz size bir artı olacaktır.Yanınızda latex içeren durex ekstra koruma gibi bir kondom taşıyın,oral yapmayon yaptırmayın olacaksa dahi yeni prezervatif + direk ağız gargarası yapın kanatmadan en kötü 2-3 bardak suyla agzınızı gargara yapıp su için yeterli agzınızda drmasın ya yutun ya tükürün ya sonrada hemen gargara yapın.İlişkiden hemen sonra prezervatif dısındaki alanlar için hemen su dökün pisligi aksın.Sonra da sıcak su sabun veya fısfıs şişeye sirke koyun onunla dezenfekte edin bakın bunlar önemli bikaç önemli detay sizi hayatınız. Byounca koruyacak.Cinsellik olacaksa dahi 3 ay arkadaslık edin cünkü sizden hemen önce bi ilişkisinde hastalık kaptıysa kanda gözükmesi 3 ayı bulur kulucka dönemi sonra kan tahlili yaptırın karşılıklı cinsel hastalıklr için yukarıda yazdıgım testlere baktırın (hsv 2 ıgG yani cinsel ucuk dahil!) cinsel organında erkekleri siğil. Vs belirtisi olmadıgı için anlayamazsınız ele sert bişey geliyosa da siğildir veya kırmız kırmızı su dolu noktalar sivilce varsa uçuk olabilir ama bunlar belirti vermez erkekte hiçbişey olmasa da o virüsler deride bulunabildigi için bulasabilir prezervatif kullandıgınızda rahminizi koruyacagı için iç bölgeye zarar vermemiş olacak dış taraf içinde direl duş aldıgınız için sabun onu öldürücek .bakın dısarıdan hastalıkların hiçbiri hemen hemen anlasılmaz anlasılamaz birçok kişi bilmiyor ne tasıdıgını naptıgını lütfen dikkat her zaman kondom her zaman temizlik !!!

Makatımın içine yani anüse aldara kullanmayı düşünüyorum siğil nüxü çok çünki acaba bi yan etkisi olurmu

Makatımın içine yani anüse aldara kullanmayı düşünüyorum siğil nüxü çok çünki acaba bi yan etkisi olurmu
Dr unuza danistiniz mi. Anuste sigil yasayan cok yok sanirim.. hepimiz iyilesicez insallah ama kimimiz daha zor kimimiz daha kolay..birde sigil olduguna emin misiniz bizede sigil gibi dediler sonra molloscum cikti

Arkadaşlar size bir haberim var biz çok güzel kazıklandık çünkü.Koter devlet hastanesinde ücretsiz sosyal güvenceniz varsa ve yine aynı şekilde özel hastanede ise Sadece Muayene ücreti ödemeniz gerekiyor ! Yani tamamiyle bi sahtekarlık söz konusu özelde de yakım ücretsiz normalde size özel hastanede gelen imzalattırılmaya calısılan şeyleri imzalamayın sosyal güvenceniz varsa özel hastanede YAKMA ÜCRETSİZ tek kuruş alamazlar gidin direk şikayet edin !

Arkadaşlar size bir haberim var biz çok güzel kazıklandık çünkü.Koter devlet hastanesinde ücretsiz sosyal güvenceniz varsa ve yine aynı şekilde özel hastanede ise Sadece Muayene ücreti ödemeniz gerekiyor ! Yani tamamiyle bi sahtekarlık söz konusu özelde de yakım ücretsiz normalde size özel hastanede gelen imzalattırılmaya calısılan şeyleri imzalamayın sosyal güvenceniz varsa özel hastanede YAKMA ÜCRETSİZ tek kuruş alamazlar gidin direk şikayet edin !

Sırf maddi durumdan ben nasıl koter olcam diye düşünüyordum sisi :KK43: Çünkü 1000lerden 2000lerden bahsediyordunuz. Gerçekten böyle ise o kadar mutluyum ki şuan. Devlette kriyo var onu biliyordum normal devlet hastanesinde ama koteri yapmıyorlar sanıyordum ne araştırma ne üni.hastanesi gerçekten böyle ise çok iyi. Artık burun kırın yapsalarda yakarlar :) Tabii işini titiz yaparlar mı bilemem özeldeki gibi?.. Bunun dışında sence koter için araştırma hast. mi gideyim üni.hastanesine mi?

X