Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Her siğil bulundugu yere özeldir .Genital siğillerin tipi farklıdır bunlar normal deriye tutunamazlar sadece mukozada yaşayabilirler mukoza vücudunuzda bulunan kırmızımsı nemli deridir genitalde bağırsakta vs. Yani yanlıs söylemiş.Eğer tip 16 varsa o bazen tırnak aralarında barınabiliyor ama çok nadir o da zaten siğil yapmıyor riskli tip oldugu için.

Evet canım vajina dudak ve iç tarafı, ağız içi, anüs gibi yerler Göz içinede tutunur mu acaba Paronayak oldum

Merhaba Sisi.rusyadan gelecek bir arkadasimin benim istegim uzerine allokin alfa yi getirebilecegini ogrendim.ama ilac hakkinda bu sitede yazan bilgiler disinda bilgim yok. bu ilacin riskleri nelerdir ve bu ilac hakkinda neler biliyorsun.ben gardasil ve coriolus dusunuyordum.ama allokin ve coriolus acaba nasil etki eder.

Aha bende oyleyim gecende kendi kendime konusuyorum.tırnak makasimida acaba eldivene mi koymaliyim e tirnak icinde varsa tirnagimida kestiyseem e oda orda kaldiysa ammmaaaannn
Yok daha neler kızlar o kadar da değil allokin alfanın etkilerini bilmiyorum pek ondan dolayı yorum yapamıyorum

Aha bende oyleyim gecende kendi kendime konusuyorum.tırnak makasimida acaba eldivene mi koymaliyim e tirnak icinde varsa tirnagimida kestiyseem e oda orda kaldiysa ammmaaaannn

Annem kızıyor bana, orana dikkat et gerisini salla bu takıntıyla olmaz kızım at kafandan bak kendin için herşeye dikkat ediyorsun zaten bırak artık her yerini kontrol etmeyi sonrasını düşünme artık diye kadıncağız....

Ya hanımlar sinirim bozuldu Her şeyi yapıyorum kendim için her şeyi... Ama demin bi anda bir kaşıntı hissettim sabah hiçbir şey yoktu nasıl ürüyorlar anlamıyorum ki tırtık tırtık vajina giriş yolumu derler ne derlerse orası işte minicik ipliksi beyaz renkte bazılarıda et renginde tırtıklar dudaklarda yok ama.. ne ara çıktın ya :/ Niye ya niye Sirke bastım demin yanıyorum yine

Siğil değildir belki ya yaktır o zaman sen orayı çümkü senin suan zayıflamısken yakılsa dogru düzgün bi daha ugrasmazsn

Siğil değildir belki ya yaktır o zaman sen orayı çümkü senin suan zayıflamısken yakılsa dogru düzgün bi daha ugrasmazsn

Sirke basıncada eriyip kuruyup kayboluyorlar sisi95 siğil olmama ihtimali var mı ki? ipliksi incelikte derime dokununca tırtıklı his veren bir şey

Olmayadabilir çok sirkelediysen tahriş olmuştur veya aldara sürdüysen bazen o da yapabiliyo

Yok canım ben Aldara hiç kullanmadım. Sirke de 1 haftadır hiç sürmedim açıkcası. Bir anda oluşup çoğaldı... Garip bir siğil türü olsa gerek çesit çeşit şekillerde çıkabiliyormuş ya...

Ben yarin tekrar doktora gidiyorum kafamda o kadar cok soru varki. Ne sormam gerek onemli olan sadece tipinimi ogrenicem simdi gardasil asisi olmak istesem hemen yaparlarmi acaba. Rahim agzindaysa hemen yakarlarmi orayi. Turkiyede olsam keske burda anlamiyorumda Dediklerini. Buralarda hic tanidigi olan yokmu

Canım şimdi şöyle sen SMEAR dersen zaten bütün dünya ülkelerinde adı aynı anlaşılır sen gitmeden önce söylemek istediğin şeyi bir kağıda yaz diceksin ki SMEAR + HPV DNA TYPE (High Risks) bunun gibi bişey yazıcaksın yani rahim ağzından smear alınırken smearin ucundaki örnekte hpv dna tiplendirilmesi yapılmasını isticeksin.
Sonra doktor ne derse desin orada prosedür nasol bilmiyorum I want a GARDASİL Vaccine gibi bişey söyle yani aşı olmak istediğini de yaz kağıda özellikle bu kadar başka yaptırıcak bişey yok.
Smear+Hpv Dna arattırıcaksın yüksek riskli var mı diye bakılmasını isticeksin
Ve Gardasil yazdırıcaksın.
Bi yandan da Ahcc veya Coriolus Mrl al ki yurtdışında bin tane şey çıkmıştır beta glukan takviyeleriyle ilgili işin o konuda daha rahat.Bu kadar başka bişey yok.

Şimdi bu yakma olayı hemen olmaz smear alınır tipledirilme belli olur 2 haftayı bulabilir orada işler daha hızlıdır bence.
Bunlardan sonra eğer ilerleme var cin2 dahi olsa beklenir (ascus-cin1-cin2-cin3 diye ilerler) cin2de dahi beklenir .
Diyelim ki Smearde ilerleyen cin1 veya cin2 çıktı
Sana şunu demesi lazım Kolkoskopi yapıp değişiklikleri daha net görmemiz için biyopsi alıp bakmamız gerek dicek.Yani smearden çok daha kapsamlı ve ayrıntılı bakılan bir işlem.(Smearde fırçayı rahim ağzına kadar girdirip oradan çevirerek sürüntü toplanıp değişiklik var mı diye bkaılır)
Sonra kolkoskopi için orası bi asit sıkılıp yüz kat büyütülüp mikroskopla bakılıcak daha iyi ne var ne yok görmüş olucak .
Eğer çok riskli bir tip yoksa seni 6 ayda bir cagırıcak örneğin dicek ki bu o kadar riskli ve inatçı bir tip değil biraz daha bekleyip gidişata bakalım çünkü bağışıklık bunu tek başına geriletip silebilir dicek.
Ama riskli bir tipse dicek ki atıyorum 3 ay sonra gel bu riskli daha sıkı takip edelim gerileme olasılıgı daha düşük olabilir dicek direk yakıcak veya daha erken kontrole cagırıp tekrar bakıcak.
Yani smear + hpv dna tipi belli olduktan sonra +değişiklik varsa kolkoskopik biyopsiyle o bölge daha ayrıntılı incelenicek + ona göre karar verip lazer gibi son teknoloji yöntemlerle orası törpülenicek+ düzenli smear aldırırsanız bu işlemin size bir zararı yok çünkü önemli olab rahimde riskli sınırlara ilerlemiş olması onun dısındakiler pek farketmiyo onu da siz zaten bilincinde oldugunuz için en baştan yakalayıp önleminizi alıcaksınız+bagısıklıgı güclü tutun+coriolus veya ahcc kullanın gerileme olasılıgı cok yüksek

Kızlar Can'ınızı sıkmak istemem ama siğillerim sürekli çıkıyor yaktırıyorum çıkıyor yaktırıyorum çıkıyor makat içi siğillerimle zaten basım dertte..7 kere vajinamı yaktırdım yine cıkıyor yine cıkıyor makatıda bi o kadar yaktırdım yeniliyor kendini rezilliğin rezilliği artık korku basıyorki beni kanser olucam maddi yönden öyle çökerttiki evliliği bile hayal olarak görüyorum artıkkimseye bu zararı veremem diye o kadar pahalıki tedavi ücretleri biz neyin içine düştük ya bi bilsem aids kadar tehlikeli bi hastalık bu bence hızlı bi şekilde yayılıyor kurtuluş varmı bu hastalıktan ya nerdeyse bir sene olcak uğraşıyorum doktorlar bile şaşırıyor verecek cevapları yok cıkıyorki korkuyorum doktora koşuyorum yaktırmak için doktor bile halime acıdı indirim yapmaya başladı vajinamın içinde allahtan yok ama makatımın içi koca koca bisürü doktor hepsinide görüp yakamıyor sonuçta küçük bir delik ne kadar görebilir yakabilir artık lanet ettim içine asit döküp komple Yakıcam o olcak bunu bulaştıranlsrında öyle ilişkiye girenlerin de allah cezasını versin

Son s
Son yazdigin cumleye cani gonulden amin diyorum

Son s
Son yazdigin cumleye cani gonulden amin diyorum

Ben de caaaaaaaanı gönülden AMİN diyorum. Benim son aylarda vajina dudak iç tarafında giriş yolunda siğiller sürekli kendini tekrarlıyor kurutuyorum eritiyorum 1 hafta sonra tekrarlıyor ve bağışıklıgım ićin gıdadan tutun vitamin takviyelerine temiz bakım vs. her şeyi yapmama rağmen. Gece sirkeyi sinirden fazla bastım sabahına facia etim kavrulmuş sünnetli cocuk gibi yürüyorum aģlancak halime gülüyorum sinir bozukluğundan!

3 gundur forumdaki son yazilanlari okuyorum. Soylediklerinizden cok bisey anlamadim cunku malumunuz yeniyim...
24 yasindayim bekarim ama erkek arkadasim var 1,5 yildir devam eden iliskimiz var. 2016 haziran ayinda tanistim hpv yle. Erkek arkadasim sayesinde once o farketti sonra ben doktora gidince hayatimda hic duymadigim bisey olunca noluyoruz yaa oldum... 3 tane sigilim yakildi. İlk smearim temiz cikti. O donemler 3 kutu immuneks plus bitirdim ara vermeden.bazen de corek otu yagi kapsulu iciyodum.
Cok zor zamanlar gecirdim cunku panik bozukluk ve yaygin anksiyete bozuklugum var. Malumunuz en kucuk olaya bile evhamlanir ben ve benim gibi hastalar.(hpv Ogrendikten once de vardi) bunun icin antidepresan kullaniyorum ve psikiyatir doktorumun dedigine gore daha 6 ay kullanmak zorundayim.
Neyse bu ay 2. Kontrolumu yaptirdim yine smearim temiz cikti. yalniz 2 hafta sonra vajina girisime dogru 1 sigil oldugunu farkettim doktorun gozunden kacmis olmali. Cildiyeye gidip onu dondurmasini istedim ama doktor 1 degil 3 tane sigilin var dedi ve hepsini dondurdu. Bu arada asimin 3. Dozunu yarin olucam. Son dozu. Ama hala neden sigilim cikmaya devam ediyo? Erkek arkadasimda 2 tane sigil vardi kosarak doktora gitmedi atladi o da yarin gidicek dondurmaya.hep o yuzden tekrar birbirimize bulastirdik sanirim. Sisi cok guzel seyler yazmissin hepsini okudum. Ama ben tekrar ciksin istemiyorum bunlar. Ve tipini de bilmiyorum. Cunku korkumdan ogrenmek istemedim Zaten 6 ayda bi smear veriyorum gerekirse 3 ayda bir giderim ama tipi kotuyse ben cok paniklerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…