Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Evet HPV başka türlü geçmiyor maalesef. Bunun ben de farkındayım. Hoş kendimi yaftalamıyorum. Anneannemin bir sözü vardır, "Namus iki bacağın arasında değildir." der. Ben de buna katılıyorum kendi adıma. Önemli olan bu hastalığı yenmek, kendine dikkat etmek, korunmak, korunmayı öğrenmek ve öğretmen. Prezervatifin bile yararsız olduğu bir çok durum var bunu biliyoruz ama en azından bir tık daha indirir riski.
Ara sıra tekrar içimi bir panik kaplıyor ama sonra kendimi toparlamaya çalışıyorum. Eninde sonunda HPV'yi yeneceğiz ben inanıyorum.

Ayrıca bunalr benim düşüncelerim değil TIP DÜNYASInın bilimsel gerçekleridir . ! Sen olaya sonradan katıldıgın için herşeyi komplemyanlıs anlamışsın herşeyi tek tek acıkladım.Bu siteyi genclerde okuyor herkesin bilinclenmesi gerekiyor lütfen yanlıs anlayıp yazdgınız şeyler yüzünden insanlar sorumsuzca davranabilir

Şuan HIVde dünya birincisi olduk bu yıl .HİV,hepatit,Herpes özellikle HIV de tek koruma yolu LATEX İÇEREN KONDOM kullanımıdır .Hıv de dünya birincisiyiz.Prezervatif dışında kalan alanlar belli onun içinde giriceksin 15 dk aç kaynar su sabun duş alıcaksınız

Gençler sizin yazdıklarinizi da okuyor acaba doktormuydunuz?? Yok yani çapa tıp fakültesi profunun ve başka bir profun dediklerini hep yalanladiinizda bence sizde bu kadar önyargılı olmayın size cinsel temasla geçti diye herkese böyle geçti tamam :) her neyse bu konu uzar gider ve doktorumu geçte olsa dinleyeceğim herkes kendini doktor sanıyor kızım araştırma demişti hakikaten öyleymiş

Vitamin takviyesi kullanan var mı aranızda bağışıklık için? Önerebilir misiniz?
arkadasım sordugun sorunun cevabı bu forumda binlerce kez yazıldı ,az zahmet edip gecmis sayfaları okursan veya daha pratik yol,sadece sisi nin gonderdigi mesajlara tıklarsan , hangı vitaminden ne kadar kullanman gerektigini ve hatta vitamin iceriklerine kadar hatta hatta hangi icerik bu hastalıga ne kadar iyi geliyor okur ogrenirsin...

Ben profesörün dediklerine katılıyorum bekar kızlarda da görülebiliyor demiş bende bakire ve hpvliyim diyorum bende de var diyorum profesörün sana dedigi örnek benim senin anlamadıgın şey bekarlık farklı bakirelik farklı her ikisinde de hpv görülebilir cinsel ilişki veya sürtünme yoluyla cinsel temas yaşadılarsa ama bakireyse rahim ağzı kanseri olamaz cünkü kızlık zarından dolayı dışarı siğil olarak kalıyor veya dışarıda kalııyo riskli tip ama bekarsa ve bakire değilse cinsel ilişki yasadıgı için geçmişte kapmış ve yıllarca smear aldırmadıgı için ilerlemiştir diyorum yani senin profesörünle aynı şeyi söylüyorum ve profesörünün sana antmaya calıstıgı ama senin yanlıs anladıgın şeyi acıklıyorum yani profesörünün dedigi şeyi acıklıyorum sana . ama senin algılamanda problem var kusura bakma bu konularda çok cahil kalmıssın umarım başka hastalık kapmazsın umarım daha da yaşın kücük başının duvarlara vurursun bi gün bu sözümü hatırla :) Keşke gencler okusa da PREZERVATİF kullanda Keşke gençler okusa da PREZERVATİFİN LATEX MADDESİ içermesi gerektigini içermezse virüslerin diğer dandik kondomlardan geçebilecegini bilse Keşke gençler okusa da bıraya binlerce kez yazdıgımız İLİŞKİ SONRASI DUŞ almanın önemini kavrasa Keşke gençler okusa da HIV de Dünya 1 .si oldugumuzu ve ondan korunmanın tek yolunun kondom oldugunu bilse ve hepsinin normal ve saglıklı göründügünü bilse Keşke gençler okusa da ORALDEN BİLE hastalık kapabilecegini bilse Keşke gençler okusa da HEPATİTin vücut sıvılarından bile geçebilecegini bu ülkede her 70 kişiden 1inin hepatit oldugunu ve tek korunma yolunun AŞI oldugunu bilse Keşke gençler okusa da İlişkiden önce karşı taraftan TEST istemeyi akıl edebilse Keşke kadınların hepsi okusa da salaga yutan erkekleri yemese de Korunmayı Akıl Edebilse Keşke Gençler okusa da Erkekte Hiçbir Beliryi vermeden kadına bulaşabilecegini bilse Keşke Gençler okusa da asıl hastalıkların bulaşma riskinin ilişkiden çok SÜRTÜNMEYle de bulaşabilecegini çünkü bu virüslerin ciltteki sürtünme ve jiletle acılan mikroskopik catlaklardan geçebildigini Keşke gençler okusa da GARDASİL aşı yaptırsalar Keşke gençler okusa da SMEAR aldırmanın önemini anlayabilse Keşke SEN de okusan da forumu baştan sonra yarım yamalak anladıgın şeylerin ne kadar yanlıs oldugunu SANA anlatabilsekte anlayabilsen

Peki hanımefendi, bakarım geçmiş sayfalara. Keşke bu derece asabi davranmasanız. Korku içinde deneyimi olan insanlara ulaşmak için bir soru sorarak dahil oldum foruma. Destek beklemiştim sadece. Eski sayfalara bakacağım. Geçmiş olsun hepinize. Teşekkürler. babeb

ama KEŞKE şu anneler kadınlarımı Cinsel Hastalıklar Konusunda Eğitilse de bunları burada açıklamak zorunda kalmasak ! Malesef hala cinsel hastalıkta bu kadar cok artmasına ragmen cinselligin nirvanasındayız.Bi de ileride senin doktorundan alamadıgın veya milyarca lira dökerek aldıgın bütün bilgilerin burada paylasıldıgını görüp tekrar burayı açacagına bahse girerim

Profun bana dediğine nasıl katılıyorsub adam tek yolu cinsel ilişki değil diyor illa eşinden kapacan diye birşey yok diyor .. sen tutturdu cinsel yol diye .neyse adım altında yazmazsan sevinirim bi de bu cümleleri kafama takmak istemiyorum malum gebeyim bebeğimi de üzmek istemiyorum yazmamisim gibi davranır ve bildiğimizi okuyun onyargilarinizla iyi günler size

Hanımlar merhaba sizlere bir sorum olacaktı.
Genital bölgede görülen siğil elimizde de görülür mü? Bulaşır mı? Ellerim kaşınıyor (dış yüzeyi parmaklarımın üstü) hafif kızarıklık ve bir batma hissediyorum. Önceden hiç böyle bir şey olmamıştı. Bir tane miniminnacık beyaz deri kabartısı oldu. Siğil mi ki diye düşünüyorum yoksa soğuktan, sıcaktan, kremden vs. oluşan bir oluşum mu? (Elime vazelinden başka bir şey sürmem ve deterjana sabun haricinde değmez.)

Sisi95 Canım nasılsın? Sana bir sorum olacaktı. Gardasil aşıyı tamamladık diyelim, hani sen ben bakireyiz ya yani içeride rahimde yok hpv. Peki eşimizle ilişki yaşayınca "kondomsuz", onda hpv varsa penisinde, bizim rahmimize bulaşmıcak mı demektir aşılandıktan sonra? Eğer virüsü vücuttan atamazsak "bakire ve aşılı olarak" sadece vulva mızda mı olacak? İçeriye bulaşmıcak mı? Sorum anlaşılır olmuştur inşaAllah...

Sorunu çok iyi anladım .Vulvadaki vya makattaki yani dış bölgedeki riskli tip olan tip 16 nın 1 yılda atıldıgını rahim ağzındaki hpvyle dış bölgedeki riskli tip hpvnib davranısı farklı dışarıda çok fazla duramıyorlar 1 yılda siliniyo demiş prof dır süleyman engin akhan.Ben aşılandıktan sonra rahmin içinden de kapacagına inanmıyorum cünkü aşılandıktan sonra bagısıklık onu yakalar öyle bir durum olmaz rahim ağzında

Arkadaslar gerilmeyelim birbirimizide uzmeyelim bakin hepimiz zaten hastaligin getirdigi psikolojiyle cokta iyi sayilmayiz.whiteandblack34 sende bebegini sagsalim alirsin insallah kucagina bak benim bi arkadasim vardi hamilelikte cikan sigilleri hamilelikten sonra kendiliginden dokuldu gitti.tabularasa55 arkadasim sende takviye sormussun ben kendi adima yazayim propolis damla corekotu yagi solgar 75 dvit damla bide ferritinim dusuk diye gyro ferro sanol.kan degerlerine bi baktir eksikleri takviye edersin.ben simdi b vit d vit. Cinko birde coriolus mrl kullanacagim icin bobrek ve karaciger testlerini yaptiricam..bu dedigim coriolusta ilac degil suplament ama hpv uzerine etkisi olan iyi bi suplament. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun.. blackandwhite34 sisi iyidir alinmayin kirilmayin hic.. bu hastaligi benim gibi hatasizken yasayan her insana sevgim sonsuz hepinizi seviyorum

Çok güzel yazmışsınız SLD91... Sisi95 iyi biri gerçekten araştırmaları sonucu moral buldum. Ben hpv yi araştırırken bu konuya rastlayıp tee 1. sayfadan başlamıştım. Sayfa atlamadan teker teker okudum. Evet oldukça uzun zaman alıyor ama mesajlar birbirinin aynısı hep. Ama illa baştan başlamakta gerekmiyor 2015-2016 iletileride gayet yeterli. Zaten hpv çok sıkıntı veren bir şey gergin olmak olağan. Hemen bir çözüm derman arayış içindeyiz panikle! Ama sakin olup, zaman ayırıp, bıkmadan-sıkılmadan "kendimiz için" okumamız gerekiyor. Sisi95 bir çok kez, bir çok bilgiyi bize bıkmadan usanmadan üstüne basa basa yazdı. Sadece biraz uğraş arkadaşlar. Hiç gerginliğe birbirimizi kırmaya gerek yok. Hepimiz mağduruz umarım birgün kurtulup birbirimizi kutlarız... :)

Bunlar hiçbiri ilaç değil gıda takviyesidir gıda takviyesi dahi olsa bilinçsizce doktor kontorlü dışında kullanmanın size zarar verebileceği böbreklerinizi yorabileceği açıktır ,
1.Coriolus Mrl (Coriolus Mrl veya Ahcc yi (500 mglık ikisininde tabletleri) çalışma gruplarında günde 6 tabletle (3 mg ediyor) 6 ay vermişler.
Risksiz tip olan siğil yapan tip kesinlikle ölmüş ve 2 yıllık izlemde hiç tekrar etmemiş.Riskli tiplerin hepsi ölmüş risksiz siğil yapan tipler 3 aydan sonra ölmeye başlamış.Riskli tipler 6.ayın sonunda ölmüş.Bi tek tip 16nın ilerlemiş cin2 vs olmuşsa o inatcı cıkmıs ama ilerlemiş cin2leei 3leri de hep 1-2 kademe geriletmiş yani virüsün gücünü ve yükünü büyük ölçüde düşürmüş tip 16da tip16 tasıyıcılarında özellikle ilacın 10 mg folik asitle etkisinin arttıgını görmüşler birlikte vermişler inatcı olanlarda .Başarı oranı bütün tiplerde %95 coriolus mrlde. Ahcc içinde calısma yapıldı Ahcc yi Çinko ve Folik Asitle kullanıldıgında başarılı sonclad elde etmişler.Ama burada da çalışma linkini paylaştım Ahcc içini şuan Texas Üniversitesi geçen sene büyük bir çalışma başlattı çok büyük 2018 aralık ayında sonuclar acıklanıcak son aşamaya gecilmek üzere linkten calısmanın asamalarını tek tek izleyebilirsiniz.Çıkıcak olan ilacı ise Coriolus Mrlnin labaratuvarı yürütüyor Mycology Research ilacın 4 yılk bitti 1 yılı kaldı calısmanın ilac olarak bişeyin cıkması için 5 yol geçmesi gerekiyor ilacının maddesi belli hazır bir yıla gelir 2 yıla da sürerler demişti doktr.
2.AHCC
3.Kesinlikle günde 1 Multivitamin(Solgar vm75 gibi)veya en ucuzu Elevit pronatal gibi
4.Folik Asit (Folibiol vs.)
5.Devit-3 damla veya tüp
6.Kansızlık için Gyno Ferro Sanol veya B12 aşısı
7.Çinko (Solgar Zinc Picolinate)
8.Ekinezya çayı veya Yeşilçay , Sarımsak
9.St.Johns Wort ve E vitamibi kapsil
10.Ve en önemlilerinden bir tanesi normalde coriolus ahcc gibi mantar özütlerinin ilacında da İçerigindeki yüksek olan Beta Glukandan dolayı ilac yarar saglıyor.Beta glukan bir anda etkisi göstermiyor beta glukan bizim T hücrelermizin besin kaynagı depoları en az 3 ay sonra yükseliyor ve virüs kendi kendine vücuttan daha hızlı temizlenmeye başlıyor.Immuneksi almayın beta glukan oranı düşük. Onun yerine Imutor alın veya Ella Pharmadan Nutriglucan alın ikisininde beta glukan oranı cok yüksek günde 2 tane
Gibi doktorunuza gidin kan tahlili yaptırın hangisi eksikse ona göre kullanın yoksa kafanıza göre kullanmaya kalkarsanız böbrekleriniz yorulur karaciğeriniz yorulur.Doktorunuza danışarak kullanmanız gerekiyor.
Bol bol sebze meyve yiyin Kefir için probiyotik tozu alın, Ev yapımı yoğurt yiyin üzerine soguk sıkım çörek otu yağı kullanın,Pekmez,Her gün 1 tane taze sıkılmış portakal suyu,Aktardan zencefil zerdeçal tozu yoğurdun yemeklerin üstüne,her gün salata,bazen balık ,şeker yok kötü hücreleri besliyor,saglıklı yaglar kullanın kenidize iyi balın,egzersiz yapın ve stresten uzak kalın.
Smear aldırmayı ihmal etmeyin.Siğil görmek istemiyosanız hangi tipi kapmış olursanız olun Gardasili mutlaka yaptırın belirli bir süre sonra tedavi edici etkisinin ortaya cıkabilicegini gösteriyor bazı calısmalar ama şunu kesin söyliyim Gardasil virüsten çok virüsğn yayılmasını ve siğil atmasını engelliyor kesinlikle son dozdan sonra siğil ya tamamiyle bitiyor ya da tek tük cıkıp kayboluyor ve kolay kolay tekrarlamıyor aşılı oldugunuz için bastırıyor aşı onu silinmesine yardımcı.(Gardasil nasıl alırım? Herhangi bir tıp merkezine gidin muayene ücreti tıp merkezlerinde ssk veya sigorta varsa 12 tl ; kadın dogum veya dermatologdan randevu alın içeri doktora tek demeniz şey ben gardasil vurulucam hemen yazıp veriypr bakın birçok doktor kendimden biliyorum 15-16 doktora gittim hepsi doçentti aralarından 1-2 tanesi sadece teşrif edip hpvyle ilgili gelişmeleri yarım yamalak takip edebilmişti cünkü sordugum hiçbişr soruya dogru düzgün cevap alamadım bilmedikleri ortadaydı hatta düşünün siğillse yani hpvyle hsvyi ayırt edemeyen doktor var yani anlatsam heralde şaka dersiniz hatta sirke sıktıgım yeri siğil zanneden 50 yıllık doktor var bildigin sirkeyi abadttıgım dönemde kabuk tutmus bariz kabuk ama siğil dedi bi de üstüne kadın dogum kitabı var kadın doguma kitabına açıp önümde bakarak teşhis koydu sonra o kabuklar soyuldu gitti benden de para istedi hemen gel 1500 getir yakalım diye pardonda bu ameliyat mı ? Kalp ameliyatı mı beyin ameliyatı mı oluyoruz da bu doktorlar 5-10 dakikalık bikac siğil için bizden milyarlar istiyolar ! Buna da bir dur demek lazım lütfen panik olmayın bakın bastonla yürüyen doktor bile para çarpma derdinde.Bi doktora gittim diyo ki bakrieysen nasıl kaptın beni sorguluyo ya ben anlattım oturup bu deri hastalıgı bak sürtünme yetiyo diye.Neyse bunu niye anlatıyorum biliyo musunuz çünkü para kaynakları yakma oldugu için gerisiyle genelde pek ilgilenmiyolad hepsi için konusmuyorum ama benimkilerin bircogu öyleydi size de muhtemelen niye vurulucan kapmıssın işte hastasın tarzında yaklasırlarsa ben size bilimsel acıklamasını yaptım bunlar aklınıza gelsin !!! Ayrıca aşıyı hem erkek hem de kadın gardasili 40 yaşına kadar vuruluyo ama siğil cıktıysa yaşı yok cünkü artık bazı yerlerde yurtdısında siğiller için vuruyolar siğiller tedavi ettigi için.
Neyse gardasili yazdrdınız elinizde reçete var gidiyosunuz eczaneye her dozu 300 tl ilk dozu alırken 300 tl ödüyosunuz gardasili depodan yarım saate getiriyo her eczane hemen gardasili eczaneden alıp elinizdeki reçeteyle herhangi bi tup merkezi hastane vs farketmez oradaki hemşireye reçetenizi göstermeniz yeterli 5 tl verip aşıyı kas içine vuruluyosunuz.
2. Ve 6. Ay tekrar aynı işlemleri tekrarlıyosunuz reçetenizi saklayın bi daha gerek olmuyo reçete yazdırmaya.3. Dozdan sonra genelde siğil bitior.
Mutlaka ilişkide Latex İçeren Kondo kullandırtıyosunuz latexden hiçbir virüs geçemiyor virüs yükünüz artmamış olur kondom dısında kalan alanıdirek ilişki sonrası kaynar su sabun veya glizigen veya sebamedle yıkıyosunız ve ağız gargarası yapın hemen karsınızdakine bişey bulasmaması veya size bulasmamaı için jilet yapmayın sakın veya ağda dagıtıyor direk kurtulamazsınız ve özellikle jiletten acılan catlaklardan giriyor bütün virüsler .Siğil yokkeb lazer yaptırın işe yarıyor siğil için de.
Her wc sonrası da veya gece özellikle kaşınırsa sirke sürün üstüne batikon kurutun fön makinasıyla kaşıntı kesiliyo ama temizliginizi mutlaka pamuga sirke döküp poponuzu silin wcden sonra

SMEAR ALDIRMAYA GİDERKEN;
1 hafta öncesine kadar cinsel ilişkiye girmeyin ve oraya ağda jilet yapmayın jilet zaten hastalıgın kendisi onu komple bırakın siğilden jilet oldugu sürece kurtulamazsınız özellikle erkek partnerinizde varsa söylesin jilet oldugu sürdce hpv bitmez yayılır
2-3 gün öncesine kadar banyo yapmayın,dış yüzeye sirke ,sabun sürmeyin
Alkol almayın,bitki çayı içmeyin bişey kullanmayın smearden 2-3 gün öncesine kadar vajinal duş su bile değdirmeyin sakın smearden önce.
Eğer kaptıgınız tarihi biliyosanız 6 ay veya 1 yıl sonrasında tipleme yaptırın .
Not:Sakın ilişki günü veya önceki gün jilet agda yapmayın açtıgınız catlaklardan giriyor virüs ve mikroplar
Not:Şüpheli ilişkinizden 3 ay sonra Anti HIV Combo, HbsAg,Anti HBS, Anti HCV,Sfiliz için(VDRL ve TPHA testleri), Hsv 2 ıgg .
Smear aldırın 6 ay sonra eğer siğil varsa kesinlikle siğilden parçal alıp tiplendirilmeye göndermeyin.Siğili zaten düşük riskli tip 6 veya 11 yapıyor .Önemli olan rahim ağzınıza bunun dısında farklı olan riskli tip bulasıp bulasmadıgı yani smear alınırken biliyosunuz smear fırcasının ucu rahim ağzınızdan gelen döküntüleri topluyo diceksiniz ki doktora ben rahim ağzından gelen smearle toplanan bu döküntülerden HPV DNA TİPLENDİRİLME YAPTIRIP RAHİM AĞZIMDAKİ HPV TİPİNİ öğrenmek istiyorum diceksiniz.Eğer doktorunuz yapmıyorsa örneği alıp özel labaratuvara göndericeksniz veya doktorunuz kendi labaratuvarına göndericek direk özelde bu işlem 400-500 TL gibi bir rakam tutuyor.Üniversite hastanelerinde ücretsiz tipe bakılıyor veya KETEMlerde 30 yaş üstüne 1 kereye mahsus olarak ücretsiz hpv dna tiplendirilmesi yapıyorlar.
Virüs yükünüzün artmasını istemiyorsanız direk gidin Gardasil aşınızı olun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…