Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

evet ya benim de aynı şekilde dr lar alakasız ilaçlar verip 10 gün sonra gel diye atiyorlar hep ben de bu hafta başka bir dr a gdicem önce..benim bildiğim de çörek otunu balla kariştirip yeniliyo aynı şey sayılır..kullaniyodum ara verdim ben de devam ediyim bari snein de direncin düşmüştür belki havalar soğuk falan biraz kırgınlık varsa üzerinde fırsattan istifade çikmiştir uyuz siğiller..dr tedavisi olmadan geçse de smear testini yaptır canım 6 ay da bir aklında bulunsun

arkadaşlar merhaba bende de genital herpes(uçuk)hastalığı çıktı 3aydır çekiyorum ve çok korkuyorum bu hastalıktan yaşayan yada bilgisi olan varsa lütfen bana yardımcı olabilirmi

merhaba kızlarr :) bundan 4 sene önce vajina girişinde 30 a yakın ten renginde sivilce tarzı bişiler çıkmıştı.doktoruma telefon açmıştım ve de o gel demişti.ama ben gidene kadar kendi kendilerine geçmişlerdi.ağrı sızı yoktu. geçen nisan ayında ise hpv virüsü aşısı vurulaım bari dedim bunun için testler yaptırdım ve hpv li çıktım.kızlar 3 hafta ne uyuabildim ne de yüzüm güldü.tam evlenme arifesindeydim ve doktorum pervasızca açıp gel kanser oluosun biopsi yapıcaz filan die beni korkutunca başımdan aşağa kaynar sular döküldü.tabiki gitmedim.birden fazla duygusallaşıp sakinleştim sanki öleceğim die düşünmeye başladım.evlilik öncesi ne kadar sinirli olur insanlar bilirsiniz.ben zaten öleceğim deyip anneme bakıp bakıp ah sana evlat acısı çektiricem diordum.Bulaştırıcım o zaman ki nişanlım :) ve onun geçmiş süper karıışık hayatından bize bu kaldı.sinirlenmedim bile çünkü yapacak bişi yoktu.neyse 2 ay sonra ağrılarım oldu.ve biz evlenmiştik.başka bir doktora başladım ve rahim ağzı yaran var yakıcaz dedi.smear testim class 2 çıktı yani selim huylu hücre değişikliği.ve ben bu sonuçla beraber yaktırdım .1 buçuk ayda filan iyileştim.arada bir idrarda yanma,o dönemde de hafif idrardan sonra altımı silince kan geliordu ama antibiotik tedavisinle geçti.( 2 kere oldu.evlililik ve sevgili doktorumun panikle beni aramasından sonra 4 senelik hpv m nedense birden coştu stresle) neyse herşey geçtiiii derken ben bu ay bebek düşünmeye başladım.kasık ağrılarım olunca bebek gelio galiba dedim ama malesef şunu farkettim vajina girişim şişmiş kabarcıklar var.yani bu sefer de farklı bir olayım olacak galiba.yarın doktora gidiorum.kasıklarımda korkunç ağrı bacaklarıma vuruor ve bacaklarımda titreme karıncalanma karın bölgemde şişlik ve ağrı. hadi bakalım hayırlısı. uçuk ya da siğil çıktı galiba.anlayamadım.çünkü 4 senedir hiç bir şey olmuordu. stres gerçekten söylendiği gibi çok önemli.hpv olduğumu bilmediğim 4 yıl boyunca hiçbir sorunla karşılaşmamıştım.şimdi ilk siğillerim vajinamı sardı galiba. kızlar ben yapamıorum yapması zor ama sanki hiç böle bir mikrop yokmuş gibi davranın.ama 6 ayda bir düzenli kontrol olun.bu ömürlük bir olay.aranızda benim gibi vajina girişini saran var mı.yani gözle görülmüor ama parmakla ağrıyan yeri kontrol edince kabarcıklar ve baya büyük bi şişlik farkedilior. yarın haberler veririm hayal ama belki de hamileyim ama değilimdir ya.böle ağrı çekilmez hehee

arkadaşlar merhaba bende de genital herpes(uçuk)hastalığı çıktı 3aydır çekiyorum ve çok korkuyorum bu hastalıktan yaşayan yada bilgisi olan varsa lütfen bana yardımcı olabilirmi

merhaba canım ... korkma ilk önce.bu hastalığı yaşayan bayan ve erkek sayısı düşünebileceğinden daha fazla.kontrol ve tedavini ol. ağrılı sızılı bazen bazen hiç farketmezsin.söylendiği gibi genelde stres ve bağışıklık sisteminle alakalı.çöktüğün an hepsi üstüne üşüşür.bu yüzden gıdana dikkat et vitamin araştır ben yarın araştıracağım.bulursam sölerim. ilk çıkışı ağrılı olurmuş sonra bünyene o kadar ağrı vermez hatta bazen farketmezmişsin.partnerinin de seninle beraber ilaç kullanması gerekior.zaten onda da vardır. kesinlikle bulaşıcı. ya ondan sana ya senden na geçer.onda uçuk yoksa şu an onda bu hastalık yoktur söyleyemem diye düşünme sende çıktı diye onda çıkacak diye bir durum yok.belki farklı zamanlarda farklı yerlerinizde çıkar.bu yüzden çiftli tedavi. Sadece korkma şu an.ben çok çok korkmuştum ve kimseye söyleyememiştim partnerim hariç.hala daha söylemiyorum ama hijyene çok dikkat ediyorum.ellerin daima temiz olsun.virüslü yani uçuklu bölgeye değdikten sonra ellerini çok çok güzel yıka başka bölgene bulaştırma.benim ellerim çatlamıştı ilk öğrendiğimde yıkamaktan.tabi sen öyle yapma :) başa gelmiş ne çare yapacak bir şey yok.önce kabullenip sonra yeneceğine söz ver :) bak 4 sene farketmeden yaşarken bir sorunla karşılaşmadım öğreneli 5 ay oldu test sayesinde gene uçuk ya da siğil yoktu öğrendiğim andan berşi sorunum var . stresin yaptıklarını anla yani.ii geceler canım

Merhaba hanımlar. Ben eşimle bir süredir görüşmüyordum. En son yanılmıyorsam ocakta smear testi olmuştum ve HPV çıkmamıştı. geçen pazar birlikte olduk uzun bir aradan sonnra ama ben ondan şüpheleniyorum ya bu ayrı olduğumuz zamanlarda bir şeyler yaptıysa diye. Yarın doktora gitsem HPV aldıysam testte çıkar mı? çünkü daha 3 gün oldu ilişkiye gireli. hadi yarın gidersem 4.

slm arkadaşlar...
öncelikle herkese sağlık sıhhat diliyorum ALLAH butun hastalara acil sifalar versin dermansız dert vermesin inş.
bende yaklasık 1 aydır bu siğil sorunun yasıyorum ilk önce küçük bi sivilce gibi basladı pek önemsemedim daha sonra büyümeye ve artmaya baslayınca internette arastırdım önce ne olabilir acaba diye ve siğil olduğunu öğrendiğimde resmen dünyam yıkıldı ve hemen doktora gittim bana siğil olduğunu söyledei nededini sordum bana interneti aç bak dedi:) doktorun yaklasımı çok önemli ...
hemen baska bi doktora gittim ve bana güzelce ne olduğunu nasıl bulaştığını(sadece cinsel ilşkiyle değil tuvaletlerden falanda bulaşabiliyomuş) ve tedavi yöntemlerini anlattı canımı sıkmaman gerektiğini halledicemizi söledi suan bi merhem kullnıyorum 2 haftadır pek bi değişiklik yok sanırım yakılıcaklar...
moralimi yüksek tutim diyorum ama bazen çok üzülüyorum
ama sizin yazıklarınızı okuyunca biraz daha iyi hissttim kendimi yarın tekrar doktora gidicem bakalım ne dicek...biz yinede moralimizi bozmayay çalışalım herseye rağmen gulmeye calışalım ki bağışıklık sistemimiz zayıflamasın
hepinize sağlıklı günler ....

Bayanlar bana tarif edebilir misiniz biraz bu silllerin tipleirni? ya da nasıl başladıklaırnı? Benim sağ kasığıma doğru bir şey çıkmıştı. ama kıl dönmesi gibiydi sanki. daha doğrusu bir sivilce. içinde sert kitle vardı (pap smear testi olmuştum o çıkmadan bir kaç ay önce sorun yoktu) sıktıkça iltihap çıktı içinden ve biraz uzun sürse de geçti sonunda. sertlik falan kalmadı. ona yakın bir yerde bir sivlice daha çıkmıştı ufacıktı ben sıkınca büyüdü. yine aynı şeyler oldu ama bildiğiniz iltihap çıkıyor içinden. ve çıktıkça da küçülüyor. 1 sayfa önce yazmıştım halimi kısaca. dünden beri var mı HPV diye düşünüp ağlamaktan öyle çok stres oldum ki sol kasığım civarında çıkan küçük bir sivilce kocaman büyüdü. (ama öyle karnıbahar görüntüsü vs yok) onda da aynı özlellikler var ve sıkılca bildiğimiz iltihap çıkıyor. siğiller böyle de ben mi bilmiyorum? bana tarif eder misiniz siğilleirniz nasıl çıktı şekilleri nasıl?

sessizyel siğiller bende küçücük bi sivilce gibi basladı bend esivilce sandım ama zamanla arttılar ama iltıhaplı yada ağrılı değil karnıbahar görüntüsünde
senin anlattığın sey siğil değil sanırım ama seni yanıltmak istemem en doğrusu biran önce doktora basvur ...ama içini rahat tut büyük ihtimalle siğil değildir seninkiler

Bir iki yere daha sordum bendekileirn siğil olmadığı kanısına vardı herkes ama yine de gideceğim doktora. zaten benimkiler yeterince boşaldıklaırnda içleirnde hç sertlik kalmayınca tekrarlamıyorlar ve toplamda 3 tane çıktı şimdiye kadar 3 ü de küçük sivilceydi ben sıkınca büyüdüler. dışa doğru şişmiyorlar içte kütle oluyor iltihabı çıkardıkça kütle de sivilce de kayboluyor. Molluskum Kontagiosumu diye bir hastalık var böyle sivilce sivilce giib ama onun şekilleri farklı ve içinden peynirimsi katılıkta bir şey çıkıyormuş. benimki bildiğin sıvı.
tek dileğim HPV kapmamış olmak. dua edin bana ne olur. yarın doktora gitmek istiyorum ama sonuçta bayram giriyor araya test yapamayacaklar. bilemedim gitsem mi bayramdan sonraki ilk pazartesiye mi bıraksam.
Aslında şunu da ekliyeyim siğile sebep olan virüsler daha iyli huylu olanlar. asıl kansere sebep olabilecek kötü huylular genellikle hiç belirti vermeden yıllarca sessiz kalabiliyormuş. şaşırdım neyin testini olamk lazım. pap smear bir yandan HPV testleri bir yandan.
Allah'a dua ediyorum günlerdir HPV olmasın diye. ancak galiba şüpheleirmin aydınlanması bayramdan sonraya kaldı.
bu arada kızlar aklınızda bulunsun okuduğuma göre virüs aldıktan sonra tekrar tekrar alınmazsa ilk 1 yıl içinde %70 ilk iki yıliçinde %90 vücut yeniyormuş. ama bunun için bağışıklık sistemizini güçlü tutmanız spor yapmanız sigara stres ve alkolden uzak durmanız gerekiyormuş. bu virüsün ilaçla tedavisi yok ancak doktorun tedavilerini harfiyen uygular ve doğru alternatif yollara başvurursanız bağışıklık sisteminiz galip gelebilir ondan ne olur umutsuzluğa kapılmayın. (hoş böyle diyorum da bende de virüs çıkarsa ne hale gelirim meçhul) dualarınızı eksik etmeyin.
herkese acil şifalar!

sen yinede ihmal etme eğer henuz gitmediysen bayram sonrası git doktoruna
ben bugun kontrole gittim hiç bi değişiklik yokmoralimi bozmim diyorum ama gelde bozma
keşke anlar anlamaz gitseydim belkide bu kadar uğrastırmazdı.herkese allahtan acil şifalar

slm kızlar ben 2 aydır falan rahattım çıkmadılar yoklar diye.çörekotunuda tadı kötu dıye bıraktım.polenede ara verdım kısacası çok fazla sağlıgımada dıkkat etmedım.halbukı bılıyorum bağışıklık sistemıyle dogrudan alakalı olduğunu.dun bi baktım tam vajına yanında bı tane kucuk yedım kafayı gene ama yapıcak bişeyımde yok.tekrar doktora gıdıcem.benım gıttıgım hastanede bayram tatılıne gırıyo sadece acıl bölümü açık.bayramdan sonrada iş yerınden izin alsan bisürü tantana kriz di bilmemneydı zaten mazeretlerı var adam çıkartmaya.offf offf kızlar dolmusum valla ben daha ne kadar cekıcem bu siillerı olr olmaz zamanda en olmadık yerımde çıkıp duruyolar yaaa.gene yaktırmak zorunda kalırsamda can bu anacım baska bısey deil valla.2 durup yaktırırsam ne hale gelırım allah korusun. ALLAHım sana yalvarıyorum benım ve butun hastaların sıfasını ver yarabbim.(AMİİN):a015:

beex inş. bu sefer yaktırmak zorunda kalmassın ...
sanırım bende bayramdan sonra yaktırıcam aldara bitti nerdeyse illet seyler bi turlu geçmedi(
yaktırma yöntemini anladığım kadarıyla sen daha önce yaptırdın ...
çokmu zor bende yakılırsa napıcam şimdiden içimi korku sardı ......
ne biçim seymiş bu ya sinirlerim altüst oldu gelde moralini yuksek tut...Allahım sen yardım et herkese

benimde sivilce şeklindeydi karnıbahar görüntüsü yoktu. molluscom teşhisi konuldu. bunları sivilce gibi sıktığınızda içinden iltihabi bir sıvı gelirmiş. bunu evde kendin bile yapabilirsin demişti dr. ama gebelik olduğu için zorlanırsın sıkmakta dedi ve onları dondurdu. simsiyah olup öylece kaldılar bakalım sonra onlarda geçecekmi bilmiorum en azından artmadı bulaşıcı olduğu için çok kolay dağılırmış. tabi normal doğum olmicak sezeyana karar verdik bayramın 4. günü inşallah bebeğime kavuşucam.molluscom teşhisi konan arkadaşlar içiniz rahat olsun diğer siğiller gibi tehlikeli değilmiş. sadece bulaşıcı bir vürüs. yinede ihmale gelmemeli.

kızlar, herkese selamlar :)
5 gündür şehir dışındaydım, sizleri özledim...
aramıza yeni arkadaşlar katılmış, hoşgeldiniz derken, bir yandan da üzülüyorum, bu HPV ne gıcık birşey diye, insanı alt üst ediyor tek kelimeyle...

dolunay canım, sen söylenmesi gereken herşeyi söylemişsin zaten, bana pek eklicek birşey kalmamış :)) canını sıkma sakın, ben her bunaldığımda buraya yazıyordum, bi nebze rahatıyordum, bende 8 aydır yeni siğil yok, virüsü yenmek üzereyim =) herkes te bu şekilde savaşı kazanana kadar her gün burada olacağız :)

beex'cim çok üzüldüm inan, ama inşallah tek bir taneyle kalır, çoğalmaz! amin!

çok çok sevgiler arkadaşlarım!

kızlar benim okuduğum yanlış değil değil mi? yani ilacı olmasa da uygun tedavi ve güçlü bağışıklık sistemi ile yenilebiliyor bu HPV? ben de var mı ya da bende bir şey varsa bu ne henüz bilmiyorum. haftaya cuma doktor yerinde olursa haftaya cuma ya da taa öbür hafta pazartesi gidebileceğim doktora tatil sebebi ile ve ağlamakta bir hal oldum. çok korkuyorum virüsü kapmış olmaktan. yanız şöyle bir durum var bende. o sivilce dediğim şeyden toplam 3 kere çıktı onlar da normal epilasyondan sonra çıkabilecek küçük sivilcelerdendi ben o 3 ünü de sıktım ve büyüdüler. yan sanıyorum bir hastalık ile ilgilileri yok. ve onlar en son yaptırdığım pap smear testinden sonra çıktılar. yani herhalde bir rahatsızlıktan olsa o pap smear da belirti verirdi diye düşünüyorum. benim korkum uzun ayrılıktan sonra eşimle girdiğim ilk ilişki ile alakalı. yani aslında kaptıysam bile bu siğiller 1 aydan önce çıkmadığından dokor ancak test ile anlayabilecek sanırım.
bir de asıl sorum şu pap smear teşhis için yeterli mi yoksa HPV için ayrıca bir test daha yaptırmam gerekiyor mu?

bu arada o bahsettiğim sivilceleirn ikisi de tümü ile geçtiler hem de biri neredeyse sadece 1 gün içinde.

canım, anladığım kadarıyla sendekiler sivilce.
zaten smear testinde, sen özel bir araştırma talebinde bulunmazsan HPV taraması yapılmaz. eğer sen istersen, smear'de ona da bakarlar. yani senin testinde HPV taraması yapılmamaış. virüsü taşıyıp taşımadığını anlamanın bir başka yolu da, siğillerin yakılarak alınıp biopsiye yollanmasıdır.

ama sen sivilceler geçti diyorsun...yine de doktora görün, veya yeniden çıkarsa doktora gidersin canım.
üzülmene gerek yok! =))

yok canım, balla karıştırıp ekmeğe sürüp yiyoruz sabahları :) bağışıklık sistemini güçlendirmek için =)

Tekrar merhabalar....benim sigillerim yakildikdan sonra gecmisti ama simdi 3 kucuk minicik ciktilar gene bitmedi gitti bu dert....Tekrar tekrar cikicak mi bu? birde bulasicilik ne kadar olucak... yani artik ben cinsellik yasiyamayacagim mi demek oluo bu is? Birde bu corek otu dedigimizin kendisini mi yagini mi yemem lazim....Ben kendisini denedim de yiyemedim....

Polip aldiran arkadaslar biraz anlatirlarmi nasil alindi , acisi kanamasi vs?
Aldirdikdan sonra birdaha cikan oldumu?
Ayrica dr. lariniz ne dedi, aldirmak gerekmi falan, bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…