Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Selam arkadaşlar ben yeni katıldım buraya devamlı okuyordum yazdıklarınızı ve inan çok şey öğrendim burdan.Ben 31 yaşında evli 1 kız çocuğu annesiyim 5 yıllık evliyim benimde malesef aynı sorunum var.1 ay önce vardım farkına bu hastalıgın yani sigillerin virüs oldugunu.1 tane vardı 2 ay içinde çogaldı şu anda 5 ,tane var popoma doğru çoğalınca dikkatimi çekti ve araştırdım neyse fazla uzatmıyım velhasıl 2 gün önce dr.gittim Dr .Sibel hn .ümraniye medicana hast.çok ilgili çok kötüydüm beni ruhende çok rahatlattı vürüsün hangi aşamada oldugunu test yaptırarak öğrenmek istedigimi söyledim ama bana seni kafanı karıştırıp üzmekten başka bir işe yaramaz dedi sonuçta semar testimi yaptırdım.sigillerim küçük ve az oldugu için sadece damla verdi dediki çok basit ve ucuz bir ilaç çoğu ezc pek bulunmaz dedi bulmaya çalış dedi.neyse dün akşam kullanmaya başladım çok yaktı dikkatli kullanmak gerekiyor biliyrsunuz sağolsun eşim yardım etti.zaten yardım almak şart yoksa başka yerleride tahriş ederiz. bir hafta sonunda bakıcak dr. tekrar karar vericek yakıp yakmamaya ama eşininde bir ürologa gitmesi şart dedi tek başına tedavi bir işe yaramaz dedi.Eşimde bu sigiller senelerden beri vardı bir kaç tane normal sanıyorduk bende daha yeni çıktı yani bu virüs bildiginiz gibi uyuyup seneler sonra çıkabiliyrmuş en zayıf anınızda arkadaşlar herkese çok geçmiş olsun dilerim en kısa zamanda kurtuluruz bu sigillerden .

verdiği damlanın adını yazar mısınız.ilk defa duydum damlayı merak ettim.

bir de arkadaşlar ben genital bölgeye lazer epilasyonu yaptırarak tüylerimden kurtulmak istiyorum ama siğiller olduğu için yaptırmuyorum doktorumada sorcam bu konuyu.yaptıran var mı ya da zararını duyan varsa cevap yazarsa sevinirim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar siğillerimi yaktırdım bugün.. uyuttular bi kalktım bitmiş :) ama doktorum baya fazlaydı inş hepsini yakabilmişizdir bidaha yapıcaz kalmışsa dedi.. şimdi her tuvaletten sonra baticon sürüyorum.. başka bi ilaç vermedi. ama baya bisızlıyo yanan yerler. yaktıran arkadaşlar nasıl geçicek kabuk olupmu düşücek kaç günde iyileşir merak ediyorum?

Aşı 3 doz olarak yapılıyor, her dozun fiyatı 268 TL. Ama 3 dozu toplam altı ay içinde oluyorsun. Herhangi bir sağlık kurumunda bu aşıyı olabilirsin. yani aşı koldan yapıldığı için uygulaması çok standart.

bende de genitla siğil(kondüloma) çıktı yaklaşık 1 ay önce falan partnerimden bulaşmış ama onda herhangi bi siğil belirtisi bile yok birazda bünye meselesi kremle tedavi gördüm daha sonra doktor gectiğini söyledi ama ben inanmayıp 3 doktora daha gittim onlarda gecmiş dedi ve aldara krem verdiler onu kullanıyorum suan korku içindeyim hep.büyümüyolar ama küçüldüler esasen..yalnız genede elime geliyolar bi an önce gitmesini istyorum ilişkiye girmiyoruz smer testlerim yapılmadı daha 1 aylık bi durum oldugu için tedavi aşamasından sonra testlerimi yaptrcam korkulcak bşe yok önemli olan siğilleri kabullnmek ve onlarla mutlu olabilmek bu virüs bikere yerleşti vücuda yapacak bişe yok eşler arası destek ve moral cok önemli .

slm arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum öncelikle hepinize cok geçmiş olsun allah acil şifalar versin ben öle gezerken sizlere rastladım bir şey sormak istiyorum bu hpv testi kültürde cıkıyomu yoksa kandamı cıkıyor bilgilendirirseniz sevinirim

Tatlım geçmiş olsun ama bak doktorun geçmiş demiş demekki çok büyük değildi seninkiler. ben gecen hafta yaktırdım baya fazlaydı.. moralimi hiç bozmuyorum yememe içmeme dikkat ediyorum bünyemi güçlendircek vitaminler alıyorum yapıcak bişey yok sadece bu hastalık için değil her hastalık için moral ve kendine bakmak çok önemli.
o yüzden strese girmiyip tedaviyi olup en kısa zamanda atlatırız umarım..

benim iç bölgelerde siğiller çoğalıyor.aldara kullanıorum ama hala geçmedi.uzun bir süredir aldara kullanıyorum.doktora gitcem ama tüylerimin uzamasını bekliyorum.moralim bozuluyor artık.napcam ben bunlarla aşı olmak istiyorum öncelikle.büyük hastanelerdede titrasyona bakılıyormuş ben kız olduğum için smear testi yapılmuyor bana.kan alıp bakılacakmış.yaptıran var mı?ya da duyan var mı bunu?iç kısımda olduğu için korkuyorum acaba yaktırma işlemi iç tarafta oluyor mu?

merhabalar,bende de 4 yil önce birkac tane genital sigil cikmisti,banada esimden bulasmis olabilecegini söylemislerdi.yaklasik 3 kutu aldara kullanmistim ayri ayri doktorlarin tavsiyesiyle hicbir faydasini görmedim.daha sonra yurdisina yerlestik ,burda doktora gittigimde önce bir test yapildi pap smear testi sonuc pap 3 cikti,sonra kadin doktorum tek tek yakti sigilleri bir süre daha krem kullandim ve krem bitince tekrar test yapildi sonuc yine ayni cikti.ve ben o arada hamile kalmistim.doktorum normal dogum yaparsam cocuga virüs bulasacagindan beni hastaneye sevketti ve 3 aylik hamileyken spinal anestesi uygulayarak icerdeki ve disardaki bütün sigiller ameliyatla makasla kesilerek alindi.tekrar test yapildi ve sonuclar normale dönmüstü. 2 yil boyunca her üc ayda bir pap smear testi uygulandi ve sonuc pap 1 cikiyor artik. doktorum normalde en fazla pap 2 cikmasi gerektigini söylemisti.cok korkmustum o dönem rahim agzi kanseri olacagimdan her test yapildiginda sonuc cikincaya kadar strese giriyordum.simdi sükürler olsun rahatladim.
bu rahatsizligi yasayan herkese acil sifalar dilerim .bence sizlerde bu konuyu birde doktorunuzla görüsüp fikir alabilirsiniz.

selem arkadaşlar bana yardımcı olabilirmisiniz bu virüs kültür testindemi cıkıyor yoksa baska test te sartmı herkese allahtan acil şifalar diliyorum

kızlar 30 haftalık hamileyim yaklaşık birkaç haftadır genital bölgemde siyah noktalar belirdi 4-5 tane ,sivilce gibi değil yani çıkıntılı durmuyo deri altında gibi siyah renk.. sizce bu ne olabilir ?ağda dan falan kaynaklanmış olabilirmi çünkü araştırmama göre sihiller bu tarz olmuyo..bende kaşıntı falan hiç yok ..eşimden geçmiş te olamaz çünkü hamilelik dolayısıyla bir süredir görüşmüyoruz :) acaba genital varis falanmı? daha hiç alttan muayene olmadım dr uma söylemeye de çekiniyorum çünkü (erkek) bakmak isticek..en iyisi kadın dr a gitmek...utanıyorum ya

Herkese merhaba..Benimde kasik kısmımda cıkan ufak kirmizi kabarcıkların gun geçtikçe çoğalması kaşıntı vb belirtileri sebebiyle rahatsız olup Kadın dogum dokt.gittim.doktor sigil benzeri yapılar oldugunu ama sigil olmadıgını cunku anüs, vajina ya da dudaklarda olmadıgını sadece kasıkta olmasininn entr.oldugunu birde dermotologa gorunmem gerektıgını ve aldora isimli bir ilacın surulmesiyle gecebilecegini söledi....aaradan biraz zamn gecti kızarıklıklarım beyaz uc veren sivilce benz yapılara donustu..cildiyee ye gittimm..doktorum bunların pox virüsünn sebep oldugu molloscum adımda iyi huylu bir virüs hast olduugnu tedavisinin uclarda ki o beyaz olusan sıvıyı hiç bir yere bulastırmadan cımbızla alıp baticon ve türevleriylee hergun pansuman yapmam gerektiğini söledi..bunları neden paylasıyorum simdi ona geliyim...doktora gıtmeden once hiçbir arkadaşımla ve annemle bu konuyu konusup soramadım..cok huzursuz ve kotu gunler geçirdim..cünkü henuz evli değilim ve erkek arkadaşımla da birlikte oldugum için böle bi virüs bulaşmıştı..cok korktumm..gunlerce hep gizli gizli agladım..kimseyle konusup dertlesemedimm..sizlerin bu forumda ki paylaşımları bana destek oldu ve bu sitelerin ne kadar yararli oldugunu gördümm..ve hemen üye olup hepinize tesekkuru bir borç bildimmm..bu forum da benimle bu rahatsızlıgı yasamıs tum arkadaslara da geçmiş olsun diliyorumm...Allah hepimizeee saglık sıhhat versinn...Herkese tekrar cok teşekkurlerr :)

Merhaba arkadaşlar. Bende de bu siğil denilen şeyler var galiba. Bendeki şikayetler kaşıntı ile başladı. Kaşınan yerler iç dudaklarda vajina girişine yakın bölümde idi. Sonra orada arkadaşların söylediği gibi karnıbahar görünümünde değil ama, düz et gibi oluşumlar çıktı. Beni çok rahatsız etmiyor. Ama ebatları biraz büyüdü. Daha sonra farkettim makatta da girişde ufak siğiller bir de girişe yakın yerde bir tane siğil farkettim. Yalnız bu siğiller tek tek grup galinde değil. Sonra internetten araştırdım. Genital siğil diye bilgiler çıktı karşıma. Resimlere baktım ve oldukça ürktüm. Sonra gezinirken burası çıktı karşıma. Şikayetler genelde vulva denilen bölgede ve karnıbahar görünümündeki siğiller. Benimki gibi düz siğilleri olan da vardı okuduğum kadarıyla. Arkadaşlar şekil olarak yani (düz veya karnıbahar görüntüsü) olması bakımından tipinin tehlikeli veya tehlikesiz olduğu anlaşılabilir mi? Ben hala doktora gitmekten çekiniyorum ama bir taraftan da rahim ağzını da sarabiliyormuş ve kansere bile çeviriyormuş. Hatta ilişki sırasında beyaz, yani süt gibi(şeffaf olmayan)bir akıntı geliyor. Bendeki vajina girişine yakın olduğundan içeride olmasından korkuyorum ve hatta makatın içinde olmasından bile korkuyorum. Böyle içeride siğil çıkan varsa şikayetleri nelerdir söylerse çok memnun kalırım.Yazıların bir kısmını okudum hepsini okumaya çalışıcam vakit buldukça. Lütfen cevap.

geçmiş olsun canım ama doktordan çekincek bi durum yok mutlaka bi jinekologa görün neyse sorun çözümü var böyle zaman geçirmekle olmaz dahada çoğalır pskolojn bozulur. bana kalırsa git doktora onun dediklerine göre hareket et moralinide bozma...

Teşekkür ederim canım sağolasın. Ben de durumun farkındayım aslında. Görmezden gelerek durumu inkar yoluna gidiyorum sanki. Bir de kötü bir tip çıkarsa mucadele edemeyeceğimden durumu kaldıramayacağımdan korkuyorum. Deve kuşu gibiyim şuan kafamı gömmüşüm kuma( Yeni evliyim bir de( Bir de burda jinekolog yok kadın doğum bölümü var. Bir farkı varmı acaba?

SEWGILI ARKADASIM BENCE ZAMAN KAYBETMEDEN DR GITKI BI AN ONCE KUCUKKEN YAKSINLARRR BEN ZAMAN KAYBETTIM ICIN BIR HAFTADA BIRDEN BIRE DAGILDI EN AZINDAN COK AZ SURE ICINDE 5 DK BILE DOLMADAN HALLEDIOLAR HEM ACIMIODA YANE ACIDINI HISSETTIM TEK SEY LOKAL ANESTEZILE UYUSTURDUKLARI ZAMAN OLMUSTU HIC BEKLEME ILERLEMEDEN KURTUL ARKADASIM :enbuyukkk:

aynı şey sanırım tatlım kadın doğumla jinekoloji. lütfen zaman kaybetme korkulcak utanılcak bişi değil bu herkesn başına gelebilir bak ben bekarım benim başımada geldi siğiller. yaktırdım gecen hafta şimdi iyileşme devresindeyim inş geçicekler..

kormana gerek yok allah beterinden saklasın tedavisi olan şeyler moralini bozma ne zman istersen yaz burda herkes birbirine destek oluyo.. öpüyorum..

merhaba sevgi yazdıklarını okudumda bende aynı sen gibiyim bakire oldgum için smear yapamıyorlar iç dudaklarda ve zara yakın yerde minik siğiller var vehangi doktora gideceğimi nasıl güveneceğimi bilmiyorum bi doçent doktora gittim ben yakarken zarı :1no2:bozmamaya garanti veremem dedi vazgectim nasıl yaktırıcam ben bunları yaa kime nasıl güvenicem(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…