Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar, bu hastalık evet bulaşıcı bir hastalık, ama nolur çok çok büyütmeyin. Bilincinde olun bunun nolur. Moralinizi bozarsanız paniklerseniz bu meret çoğalıyor. Lütfen ama lütfen, bu mereti çoğaltmak için değil geçirmek için uğraşın. Hpv ile yaşamaya alışalım ama tabiki bir müddet. Bu kısa süreden sonra bu illet geçecek buna emin olun. Elinizden geleni yapıyorsunuz tedavinizi oluyorsunuz daha ne. Ama buna ek olarak bagışıklığınızı güçlü tutmaya çalışın. Bu sadece hpv için değil tüm hastalıklar için geçerli unutmayın. Kısacası sağlıklı yaşayın. Çok kereler söylüyoruz bunları burada. Doktora mı gidiyorsunuz, evet bazı doktorlar cidden umursamıyor, aklınızda soru işaretimi var, doktora soru soruyorsunuz geçiştiriyormu cevapmı vermiyor, DEĞİŞTİRİN DOKTORUNUZU. Sürekli kafada kurarak bu illet geçmez. Acaba şumu olacak bumu olacak diye düşünerek bu illet geçmez. Doktorunuzdan memnunmusunuz, tedaviye sadık kalın. Onun dışında kendi yapacağınız şeylerse, sağlıklı yaşamak. Başka yolu yok bunun. O bölgeyi temiz ve kuru tutacaksın. Günde 10 kere tuvaletemi gitmen gerekiyor bunun için gideceksin arkadaşım. Sağlık bu. Önemseyeceksiniz. Ama bilinçli olarak. Tamam bu bulaşıcı bir hastalık önemli bir hastalık ama nolur çok çok büyütmeyin. Elden ele bulaşmıyor emin olun. İççamaşırı sorunu ? Eğer içiniz rahat değilse değiştirin tüm çamaşırlarınızı tedavi başladıktan sonra. Pamuklu çamaşır giyin. İlaçlarınızı düzgün kullanın. İnternette çok gezinmeyin bu konuyla ilgili. Sadece moraliniz bozulur. Bu hastalık illaki kanser yapacak diye birşey yok.
Tedavi edilmez ise, ihmal edilirse, o kocaman kocaman siğiller karnıbahar şekline dönüşürse ve buda tedavi edilmez ise 10-15-20 yıl sonra kansere dönüşme ihtimali var sadece. Kanser birden oluşan birşey değil. Lütfen moralinizi bozmayın. Ha siğil olmayan kişilerde kanserli oluşum olabiliyor. Ama bunuda herkes basbas bagırıyor tvlerde radyolarda. Hasta olsanızda olmasanızda her yıl düzenli smear testinizi yaptırın diye. Siğil olsun olmasın smear testini yaptırmayı ihmal etmeyin. Yüksek kanser riskli hpv taşıyan arkadaşlar, sizlerde siğil olsun olmasın smear testlerinizi yaptırın. Aşı olabiliyorsanız aşı olun. Tip öğrenmek istiyorsanız tipini öğrenin. Bu size kalmış birşey. Ama lütfen bilinçli olun. Ne bu hastalığı hiç önemesemeyerek geçiştirin. Nede çok önemseyerek hayatı kendinize zehir edin. Sağlıklı mutlu günler...

ne kadar güzel anlatmışsın tüm arkadaşlar adına teşekkür ederim....

Daha önce yaktıran yada dondurtan arkadaşlara bi sorum olucak. bende 2-3 gün sonra yaktırıcam siğillerimi, operasyona girmeden önce hangi yöntemle tüğleri almak lazım? siğillerden dolayı jilet ve ağda yapamıyorum şu anda, tüğ dökücü kremlerede güvenmiyorum yeni bi enfeksiyon vakkası yaşamıyım diye..

kızlar ya bişey sorucam hamile kalmayı düşünüyorum ama eşim genetik hapatıt b hastası doktorum sen aşılıysan hiç bişey olmaz dedi ancak eşim ilaç kullanıyo sizce bu hamile kalmamı engeller mi ya da bebiş olursa bişey olurmu bilen varsa cevap yazssın nolurr yaaaa:KK43:(

Daha önce yaktıran yada dondurtan arkadaşlara bi sorum olucak. bende 2-3 gün sonra yaktırıcam siğillerimi, operasyona girmeden önce hangi yöntemle tüğleri almak lazım? siğillerden dolayı jilet ve ağda yapamıyorum şu anda, tüğ dökücü kremlerede güvenmiyorum yeni bi enfeksiyon vakkası yaşamıyım diye..

cnm sakın jilet kullanma yada tüy dökücü krem.. tahrişe neden olur ve canın yanır bu nedenle.. tüylerini makasla keserek kısalt.. bende tedavi olurken bu şekilde gidiyordum.. ve şimdi çok şükür ki 1 tane bile siğilim yok :nazar:
darısı hepinizin başına kızlar.. allah hepimize bir an önce şifa verir inşallah :Saruboceq:

cnm sakın jilet kullanma yada tüy dökücü krem.. tahrişe neden olur ve canın yanır bu nedenle.. tüylerini makasla keserek kısalt.. bende tedavi olurken bu şekilde gidiyordum.. ve şimdi çok şükür ki 1 tane bile siğilim yok :nazar:
darısı hepinizin başına kızlar.. allah hepimize bir an önce şifa verir inşallah :Saruboceq:

çook teşekkürler ama makasla tertemiz olmuyo önceden ağdacıya giderdim bu siğillerden dolayı gidemiyorum :KK43: haftaya dondurtucam yada yaktırıcam utanıyorum bisürü doktor giricek operasyona :KK43: ama dediin gibi jilet yada krem kullanamam artık gözüm kapalı giricem operasyona :)

bu arada nazar değmesin ne güzel geçmiş seninkiler darısı bizim başımıza.. ilaçmı kullandın yokda yaktırdınmı ?

bide arkadşlar dondurmakla yaktırma arasında ne fark var? doktorum bakıcaz ya dondururuz yada yakıcaz dedi neye göre karar vericek acaba??

MELıScim tertemiz olması gerekmio zaten doktorlar orayı neden temizleyemediğini anlayacaklardır o konuda rahatsız olmana gerek yok. temizleyebildiğin kadar makasla yaparsın. daha önceki sayfalarda okuduğum kadarıyla bir arkadaşa da dr temizlememen gerekiodu hele jilet hiç kullanmamalıydın demiş. ayrıca ne yapılırsa yapılsın utanılacak hiçbişey yok bunda. rahat olman ve sadece iyi olacağını düşünmen yeterli olacaktır.

HPV'den yani siğillerden ve rahim ağzı kanserinden en kolay korunma yöntemi aşıymış arkadaşlar.
Sonrasında eziyet çekmektense en başında aşı olmak en mantıklısı gibi görünüyor.
Ayrıca bir şekilde HPV kapmış olanlar bile aşı olabiliyor anladığım kadarıyla.
Çünkü HPV virüsünün birçok farklı versiyonu var ve aşılandıktan sonra en azından diğerlerine karşı koruma sağlamış oluyoruz.

Yaklaşık 15 gün önce geçirdim bu operasyondan fakat hala kanamam devam ediyor. Bunun yanı sıra aşırı derecede yanma ve kaşıntıda var! Bu normal mi yoksa bir anormallik mi var anlayamadım???

MELİScim tertemiz olması gerekmio zaten doktorlar orayı neden temizleyemediğini anlayacaklardır o konuda rahatsız olmana gerek yok. temizleyebildiğin kadar makasla yaparsın. daha önceki sayfalarda okuduğum kadarıyla bir arkadaşa da dr temizlememen gerekiodu hele jilet hiç kullanmamalıydın demiş. ayrıca ne yapılırsa yapılsın utanılacak hiçbişey yok bunda. rahat olman ve sadece iyi olacağını düşünmen yeterli olacaktır.

tamam çok sağolasın öpüyorum.... :)

kızlaaaar c tesi sabah yaktırıyorum siğillerimiii. oh be kurtulucam :) genel aneztezi yapıcakmış neden lokal yapmıyo anlamadım. pazartesi iş var oturup kalkarken ağrı sızı olurmu acaba ???

HPV'den yani siğillerden ve rahim ağzı kanserinden en kolay korunma yöntemi aşıymış arkadaşlar.
Sonrasında eziyet çekmektense en başında aşı olmak en mantıklısı gibi görünüyor.
Ayrıca bir şekilde HPV kapmış olanlar bile aşı olabiliyor anladığım kadarıyla.
Çünkü HPV virüsünün birçok farklı versiyonu var ve aşılandıktan sonra en azından diğerlerine karşı koruma sağlamış oluyoruz.

benim doktorum aşı ile ilgili hiçbi bilgi vermedi yakılma işleminden sonra olmayı düşünüyorum bende.. bilgilendirdiğin için teşekkürler...

benim doktorum aşı ile ilgili hiçbi bilgi vermedi yakılma işleminden sonra olmayı düşünüyorum bende.. bilgilendirdiğin için teşekkürler...

Mutla ol Meliscim, doktoruna da konuyu sor.
Eğer kafana takılan bir şey olursa buraya da yaz, bildiğimiz kadar cevaplarız veya doktorundan ilginç bir şey öğrenirsen onu da yaz.

doktorlara her soruyu sormak ve her yanıtı alabilmek çok zor. ben kendi doktoruma açıkçası herşeyi soramıyorum. ama burayı takip etmeye başladığımdan beri sanırım yanlış bişi yapmamış olacağım ki siğil falan çıkmıyo. arkadaşlar tek tavsiyem daha önce de bunu yaşayan her arkadaştan farklı bişi öğrenmek... bu forumu dikkatlice okuyun hem moral hemde bilgilenmek açısından. malesef rahatsızlığımız çeşitli sorularla ve tedavi şekilleriyle dolu ve uzun zaman sabır gerektirecek bir rahatsızlık. eğer kendimize biraz daha iyi bakmayı ve stres yapmamayı başarabilirsek bunun üstesinden gelebiliriz.

Kızlar doktordan utanıp çekinmeyi artık bir kenara bırakın lütfen! Eğer size istediğiniz gibi davranmıyorsa değiştirin zaten o doktoru...
ınsan kendini rahat hissetmeli mahrem bi bölge sonuçta.. Ama ne yazıkki böyle bir hastalığa yakalandık bu nedenle bir an önce yapılması gerekenleri yapmalıyız.
Tekrar söylüyorum jilet kullanmayın ya da ağda yapmayın! aksi takdirde yayılmasına neden olursunuz.
Ben bilmeden ağda yaptırdım ve sonrasında hızla yayılmışlardı.
En temizi makasla tüyleri kısaltmak...
Ben ilaç kullanmadım hiç ama o dönemde beslenmeye dikkat ettim.
Çok fazla demir eksikliğim vardı doktorun yazdığı demir ilacını aldım.. Siyah çaydan uzak durdum.
Sabah akşam pekmez ve bal-çörek otu karışımı yedim.. Ve tabi mümkün olduğuncada stresten uzak durmak gerekiyo..
En önemliside bunun geçeceğine inanın.. ınanmak yolun yarısıdır derler... Hijyeni unutmamak lazım bir de.. Her gün iç çamaşırınızı değiştirin ve kuru tutmaya özen gösterin..
Doktorlar yakma ya da dondurma işlemi karar vermek için siğillerin büyüklüğüne dikkat ediyorlar.
Benim doktorum dondurtmuştu..
Toplamda sadece 5 seans gittim ve 7 ay gibi bi sürede atlattım bu hastalığı..
ınşallah bir daha hiç çıkmayacak.

ben doktorumun tavırlarını biraz soğuk buluyorum fakat tedavisinden emin olduğum için hala gitmeye devam ediyorum. ayrıca bu rahatsızlık günlerce konuşsan bitmeyecek tarzdan bişi. burada esas olan morali yüksek tutmak ve ne olursa olsun gözünde büyütmemek. eğer hepimiz gerektiği zamanlarda muayenelerimizi olursak takip edersek riski de yok. sadece birsüre uğraşıcaz o kadar. sonuçta rahatsızlığımzı farkettik hemen doktora gittik ve tedavimize başladık...

Ben de sorunlar baş ağrıtmadan önce önlemi alıp aşılatmaktan yanayım arkadaşlar.
Üç doz yapılan aşı HPV virüsünün birçok çeşidine karşı bağışıklık kazanmamızı sağlıyor.
Lütfen erken teşhis kadar virüse temas etmeden önlem almanın da önemli olduğunu unutmayalım.

bu hastalığı başıma gelmeden hiç duymamıştım bile. eğer önlem alınabilecek bir rahatsızlık varsa önceden tedbir almak gerekio. ara ara sağlıkla ilgili bilgilerin olduğu sitelere forumlara göz atarsak bilinçlenmiş oluruz.

Canım geçmiş olsun. Ama bu dediklerini okurken inan ben yoruldum :))). Allah şifa versin canım...

a.s :):):):) bende yoruldum zaten , en cok ta dusunmekten, ama br sey soyliyim, bende cekilmeye basladilar, temizlik ve vucud bagisiklik sisteminin guclu olmasi gerekiyor ,,, beni uzen sey bu virus hakkinda soylennenler, 2 yil cikmiyormus vucudttan ve birde bulundugum ulkede nerdeyse hic bir sey yapilmiyor bu hastalik icin....herneyse, moralim gidip geliyor, ama burda ki hanimlara GYNOTROL diye bir ilactan bahsetmek istiyorum, internette okurken rastaldim web sitelerine.... gynotrol vucud direncini cok yuksek tutuyormus ve de virusa direk saldiriyormus, normalde 2 yilda bazen daha uzun zamanlarda vucudtan cikmayan virus , bu ilacla bir kac haftada cikiyormus diye yaziyor... ne kadar dogru oldugunu bilemicem de, birileri alabilirse vede orda insanlarin yazdigi gibi faydalarini gorurse lutfen yazsin bizede.....

ankarada yaşayan bayanlara soruyorum.ben ankarada öğrencyim.bu yüzden pek bir yer bilmiyorum.aşı olmak istiyorum.gittiğiniz veya bildiğiniz iyi bir doktor veya hastane var mı?ücretleri ne kadar?cevap yazarsanız sevinirim.

X