arkadaşlar her ne olursa olsun siğilleri farkettiğiniz anda mutlaka kadın doğum yada jinekolog yada cildiye... hemen doktora başvurun. bu hastalığa ne kadar erken müdahale olursa o kadar kısa zamanda sonuç alırsınız. sakın çekinmeyin hatta siğilleriniz küçükse doktorun verdiği kremle basitçe atlatabilirsiniz. bu arada yediklerinize uykunuza yani sağlıklı yaşama dair ne varsa dikkat edin. ve her sabah ve her akşam olmak üzere 1 kaşık bal ve çörekotunu yemeye devam edin. ve bu siğilleri kafanıza sakın takmayın... bu siğillerin tekrarlamasının tek sebebi kendinize dikkat etmemeniz stres yapmanız ve kafanızda felaket senaryoları çizmenizdir. lütfen!! bu forumda hepimiz gibi aynı sorunları yaşayan çözüm yolları arayan arkadaşlarımızın tecrübelerini okursanız hastalık hakkında bilinçlenir ve kolayca atlatabilirsiniz.
ayrıca hpv virüsü siğil olarak ortaya çıkmışsa bilin ki yüksek ihtimalle zararsız virüsle karşı karşıyasınız. o yüzden siğili olan arkadaşlar herzaman siğili olmayanlara göre daha şanslı. ve bu hastalık siğilleri bir an önce yok etme yoluna gitmediğiniz takdirde geniş alana yayılır ve ancak o zaman rahim ağzı kanserine dönüşür. ilk başta şu rahim ağzı kanseri korkusundan kendinizi uzaklaştırın. ayrıca siğillerden kurtulsanız dahi smaer testinizi senede 1 kere mutlaka yaptırırsanız rahim ağzı kanserinden ömür boyu uzak kalırsınız.... sevgiler
HPV virüsünün neden olduğu hiçbir şeyin açıklaması stres olamaz.ve bu siğilleri kafanıza sakın takmayın... bu siğillerin tekrarlamasının tek sebebi kendinize dikkat etmemeniz stres yapmanız ve kafanızda felaket senaryoları çizmenizdir.
ayrıca hpv virüsü siğil olarak ortaya çıkmışsa bilin ki yüksek ihtimalle zararsız virüsle karşı karşıyasınız. o yüzden siğili olan arkadaşlar herzaman siğili olmayanlara göre daha şanslı. ve bu hastalık siğilleri bir an önce yok etme yoluna gitmediğiniz takdirde geniş alana yayılır ve ancak o zaman rahim ağzı kanserine dönüşür. ilk başta şu rahim ağzı kanseri korkusundan kendinizi uzaklaştırın. ayrıca siğillerden kurtulsanız dahi smaer testinizi senede 1 kere mutlaka yaptırırsanız rahim ağzı kanserinden ömür boyu uzak kalırsınız.... sevgiler
arkadaşlar buradaki bazı arkadaşların daha önce yapılan panik olmayın korkmayın üzülmeyin söylemlerine yaptıkları olumsuz yorumları anlayamıyorum.ben bu hastalığı atlatan biri olarak söyleyeyimki bu hastalıkta hem dr gidip tedavini olacaksın hemde moralini yüksek tutacaksın stresin tüm hastalıkları tetiklediğini heralde duymadılar.Gittiğim dr larınnda tedavi süresince söyledikleri bunlar ve çörek otunun bağışıklığı güçlendirdiğide kanıtlanmış drum da bunu tavsiye etmişti.lütfen yorum yazanlar benim gibi hastalığı geçiren kişiler ve tedavi sürecimizi burda paylaştık birbirimize yararımız dokunsun diye.
slm arkadaşlar ben bu polikistlikover teşhisi konan bir hastaydım ..bebeyim olsun diye4 yıl bekledim kah yeniyodum kah nüksediyodu ileride kanser olma düşüncesini hiç aklıma bile getirmiyordum ben sadece bebeyimi istiyordum o nun hasreti herşeyden önemliydi ...neyse sonunda kullandıgım bir bitkisel ilaç la yendim ve bebeyime kavuştum allah hepinize şifalar versin ...ve o ilacı bulmama temin etmeme sebeb olan insandanda allah razı olsun ...merak eden bilgi almak isteyen bana mesaj yazsın ben dönerim saglıcakla kalın ....arkadaşlar burada bir hekim olarak bulunmuyorum tabiiki de... sadece bu hastalıkla mücadele eden biriyim. PİNKFLOYD un bu rahatsızlığı geçirip geçirmediğini bilmiyorum. yazım hatalarım için özür dilerim çünkü gerçekten insanın moralini ciddi anlamda bozan bir rahatsızlık ve insan nerden başlayacağını dahi bazen bilemiyo. evet bu hastalığı tetikleyen tek neden stres değil belki ama bu forumu baştan sona okumuş biri olarak stresle de ciddi anlamda bağlantılı olduğunu anlatan ve yaşayan arkadaşlar biliyorum. ben bu forumu inceleme fırsatı bulamayan arkadaşlar için burada ilgimi çeken faydası olduğunu düşündüğüm ve kendimin de uyguladığı noktalara değinmek istedim.(çörek otu gibi...) uygulayıp uygulamamak kişinin kendi insiyatifine bağlıdır. her rahatsızlıkta gerekirse panik yapmak durumuna katılıyorum fakat tek başına panik de bir işe yaramıyo tedavisine de bakmak gerekiyo. geçmesi uzun zaman aldığından direncinizi kırmayın anlamında bir yorum getirmek istemiştim. ayrıca biz tedavi oluyoruz herhangi bir cereme çekmiyoruz. lütfen yazdıklarımıza dikkat edelim ve insanların moralini bozacak herhengi bir yorumdan kaçınalım. sadece birbirimize destek olmalıyız diye düşünüyorum.
meliscim benim de kafama takılan şey bu. ben evliydim ve eşimden aldım bu virüsü. ama şimdi boşandık ve tekrar bir ilişkim olursa birgün karşımdakinde yoksa, benden ona geçicek. ondan bana geçicek. bu durum nasıl hallolur bilmiyorum. ben erkeklere yapılan testin daha önceki sayfalarda okuduğum kadarıyla kan yada spermle yapıldığını okudum ama ne kadar doğrudur bilemem. bu konuda kafam çok karışık benimde. bir şekilde bilgi sahibi olursan hemen paylaş bende yarın dr a gidicem sorar ve yazarım.
Arkadaşlar, bu hastalık ömür boyu vücutta kalmıyor. Tekrar enfekte olmadığınız sürece en fazla 2 yıl içinde bu virüsü vücuttan atabiliyorsunuz. Bir sürü doktor bunu söylemekte. Evet asla panik olmayın, moralinizi bozmayın, kanser olurum diye korkmayın. Bin kere söyleriz bunu. Her ne hastalıkla baş ediyor olursanız olun, moralinizi sıfırlarsanız, sürekli paranoya şeklinde ayn kansermi olucam ay şunumu olucam diye strese girerseniz, kusura bakmayında, iyileşmekten ziyade herşeyi başarırsınız. Panik olmayın, kafanıza takmayın. Ama tedavinizi olun. Kontrollerinizi yaptırın. Korkmayın. Sadece bilinçli olun. Sizlerde o zaman greceksiniz birşeylerin iyiye gittiğini. Bağışıklık sistemini zayıflatan sadece yiyecek içecek yoksunlugu yada vitamin yoksunlugu değildir. Moral bozuklugu sürekli sıkıntı streste bağışıklıgı zayıflatır. Bu hastalık evet bir virüstür, fakat bu virüs bağışıklığı yüksek bir sürü insanda da vardır. Farkında bile değildir. Bağışıklıgı bu virüsü tolere edebiliyor. Ve siğil oluşumu olmaksızın vücuttan atabiliyor. Bunlar kanıtlanmış şeyler. Lütfen canınızı sıkmayın. Hiç önemsememkte olmaz elbette. Çok sefer söyledik bunu. Doktorlarda söylüyor zaten. Ama tedavinizi olarak kontrollerinizi yaptırarak zaten önemsemiş oldugumuzu göstermiyormuyuz ???
Lütfen bilinçli olalım. Geç kalmadığınız sürece çok fazla riskiniz yok. Smear testlerinde cin 1 cin 2 hatta cin 3 çıkanlar bile moralli olun, sıkmayın canınızı derken, lütfen biraz düşünelim. Doktorumun bana dediği şuydu. İlaçlar %20 hastanın yardımı kendine bakması morali %80 dir iyileşme oranında. Çok mantıklı bu. Burada kötü şeyler yazarken bile lütfen biraz daha dikkatli olalım. Uyarmak çok güzel elbette. Ama unutmayalım, karşımızdaki bizim kadar güçlü olmayabilir.
Çörek otuna gelince, Çörek otunun bir çok hastalıkta tedavi için kullanıldıgını biliyoruz. Burda saymak gereksiz bile. Prof ünvanı almış bir çok herbalist ile çalışan doktorlar bile çörek otunun bagışıklık sistemi üzerine çok fazla etkisi oldugunu söylemekteler. Denemesi bedava. Ben denedim çok fazla faydasını gördüm doğrusu. Bunu deneyip denememek kişinin kendisine kalmış bir olay.
Çok uzattım biliyorum. Kusura bakmayın. Son olarak, her zaman dediğim gibi. Bu hastalık geçecek, kurtulanlar var yahu. Gerisini konuşmak saçma. Tedavinizi olun arkadaşlar, kontrollerinizi olun, paranoya yapmadan. Elbette geçecek ya. Sıkmayın canınızı. Mümkünse aşınızı olun. Aşının faydaları çok buna eminim. Tedavi, zaman, sabır ve moralle hepsi geçecek Allahın izniyle. Sevgiyle sağlıkla kalın...
slm herkese...
MELİS_35 ikimize de yarayacak bilgiyi özellikle dr a sordum. ben bu virüsü eşimden aldım ama ilerde bir ilişkim olursa benden ona ondan da bana geçerse bu zincirleme gitmeyecekmi dedim. bir süre prezervatif kullanıcaksınız sen bu arada kendine iyi bakıcaksın çıkan siğillerini tedavi ettiriceksin zaten vücudun bir süre sonra bunu yenicek ve virüs kalmayacak dedi. eğer partnerinde virüs varsa oda tedavi olacak yine prezervatifle korunucaksınız dedi. ama erkek nasıl tedavi olucak ve nasıl tanı konacak diye sormayı unuttum cnm çünkü başka problemlerim de var. ama prezervatif kullanımı büyük bir ölçüde engel olur canını sıkma dedi.
bende çok küçük 4 tane vardı aldara krem kullandım ve 10 günde geçti ve şimdi yeni çıkan siğilim yok. ama kremi kullanırken çok yara oldu deride tahribat fazlaydı. dr a bunu da sordum bu siğilin tedavisinde her ne şekilde tedavi olursanız olun (krem, yakma, dondurma) yara oluşması kaçınılmazmış. endişelenicek bişey yok dedi. hpv çok rastladığımız bir virüs şekli ve tedavisi var. yeterki ciddiye alın, sıkıntıya düşmeyin ve tedavinizi aksatmayın dedi. akıntım varmış haftaya cuma günü tekrar muayenem var. akıntı varken smear alınamıyormuş. eğer aklınıza takılan bişey olursa sorabilirim.