Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bu mesajı yazan arkadaşımın iyi niyetinden zerre kadar şüpem yok.
Ama bu mesajın barındırdığı bilgi hatalarının başkalarına zarar verme ihtimaline karşı gerekli düzeltmeyi yapmalıyım.

Öncelikle çörekotu konusunda bilimsel bir açıklama olduğunu sanmıyorum.

ve bu siğilleri kafanıza sakın takmayın... bu siğillerin tekrarlamasının tek sebebi kendinize dikkat etmemeniz stres yapmanız ve kafanızda felaket senaryoları çizmenizdir.
HPV virüsünün neden olduğu hiçbir şeyin açıklaması stres olamaz.
Virüs bir kere bulaştığı zaman ceremesini çekersiniz.
Virüsün bulaşmaması için ya çok dikkatli davranıp insalarla hiçbir tensel temas kurmayacaksınız ya da aşılanacaksınız. Günümüzde virüsten korunmanın başka bir bilimsel yolu yok!!!

Virüs bulaşan bir insan, hayatında virüsle temas etmemiş bir insana kıyasla nasıl daha şanslı olur?
Rahim ağzı kanseri korkusundan kendinizi uzaklaştırmayın!!! Aksine kendi korkunuzu besleyerek çoğaltın.
Çünkü bu hastalık nedeniyle dakikada 2 kadın hayatını kaybediyor. Böyle bir oran varken bu hastalıktan korkmamak mümkün mü???
Siğile neden olan ve rahim ağzı kanserine neden olan HPV türleri birbirinden farklıdır.
Siğile neden olan kansere, kansere neden olan siğile temel teşkil etmez.
Smear adından da anlaşılacağı gibi bir testtir. Smear testi yaptıran rahim ağzı kanserinden uzak kalmaz. Eğer kanser oluşumu varsa erken teşhisine yardımcı olur.

Ayrıca unutmadan şunu da yazmalıyım.
Size bulaşan HPV sonucunda herhangi bir bölgenizde siğil çıkmış olması, kansere neden olan HPV türünün size bulaşmadığı anlamına gelmez.
Siğil sahibi olan kadının yapması gereken en mantıklı şey öncelikle rahim ağzı kanseri olasılığını en aza indirmektir.
Bu da hemen bir jinekolg ile görüşüp aşılanmakla mümkündür.
Siğillerden kurtulma çabası bence ikinci derecede önemlidir.
En önemli şey hayatımız olmalıdır...

arkadaşlar birşey sormak isityorum sizlere..

az önce görümcemle konuştuk ve morali çok bozuktu..
eşinde genital siğil olduğunu öğrenmişler.. ve görümcem risk altındaymış, bu risk nedir..
ayrıca bu virüsün cinsel yolla bulaştığını duyduk, eşinin başka kadınlardan dolayımı bu virüsü kapmış oluyor yani şimdi.. başka bir yollada bulaşabilirmi?
bu konu hakkında bilgilerinizi bekliyorum lütfen acil..

Son düzenleme:
arkadaşlar buradaki bazı arkadaşların daha önce yapılan panik olmayın korkmayın üzülmeyin söylemlerine yaptıkları olumsuz yorumları anlayamıyorum.ben bu hastalığı atlatan biri olarak söyleyeyimki bu hastalıkta hem dr gidip tedavini olacaksın hemde moralini yüksek tutacaksın stresin tüm hastalıkları tetiklediğini heralde duymadılar.Gittiğim dr larınnda tedavi süresince söyledikleri bunlar ve çörek otunun bağışıklığı güçlendirdiğide kanıtlanmış drum da bunu tavsiye etmişti.lütfen yorum yazanlar benim gibi hastalığı geçiren kişiler ve tedavi sürecimizi burda paylaştık birbirimize yararımız dokunsun diye.

Görümceniz, virüslü biriyle evli olduğu için risk altında.
Bu virüs sadece cinsel ilişkiyle değil, her türlü tensel temas ile de geçebilir.
Burada önemli olan virüsün şu ana kadar görümcenize bulaşıp, bulaşmadığı.
Bulaştıysa da HPV'nin hangi türünün bulaştığı...
Eğer görümceniz henüz virüs almadıysa aşı olarak virüsün etkisinden kendini kurtarabilir.
Olası kanser tehlikesini berteraf edebilir.

çok teşekkürler..
yarın doktor kontrolü var bakalım ne diyecek..
meraktayız, bekliyoruz, inşaallah hayırlı haberlerle gelir..
eşide yakma yintemiyle tedavi olacakmış. bu tedavi yöntemi güvenlimidir? tekrar etme olanağı varmıdıır?
çocuk sahibi olmasında da bir sakınca varmı?

sana kesinlikle katılıyorum moral bozmak stres yapmak sadece bu hastalığa değil her hastalığın en büyük düşmanı..
arkadaşlar biraz yazılarımıza özen gösterelim olumsuz yorumlar yapmayalım lütfen....

arkadaşlar burada bir hekim olarak bulunmuyorum tabiiki de... sadece bu hastalıkla mücadele eden biriyim. PıNKFLOYD un bu rahatsızlığı geçirip geçirmediğini bilmiyorum. yazım hatalarım için özür dilerim çünkü gerçekten insanın moralini ciddi anlamda bozan bir rahatsızlık ve insan nerden başlayacağını dahi bazen bilemiyo. evet bu hastalığı tetikleyen tek neden stres değil belki ama bu forumu baştan sona okumuş biri olarak stresle de ciddi anlamda bağlantılı olduğunu anlatan ve yaşayan arkadaşlar biliyorum. ben bu forumu inceleme fırsatı bulamayan arkadaşlar için burada ilgimi çeken faydası olduğunu düşündüğüm ve kendimin de uyguladığı noktalara değinmek istedim.(çörek otu gibi...) uygulayıp uygulamamak kişinin kendi insiyatifine bağlıdır. her rahatsızlıkta gerekirse panik yapmak durumuna katılıyorum fakat tek başına panik de bir işe yaramıyo tedavisine de bakmak gerekiyo. geçmesi uzun zaman aldığından direncinizi kırmayın anlamında bir yorum getirmek istemiştim. ayrıca biz tedavi oluyoruz herhangi bir cereme çekmiyoruz. lütfen yazdıklarımıza dikkat edelim ve insanların moralini bozacak herhengi bir yorumdan kaçınalım. sadece birbirimize destek olmalıyız diye düşünüyorum.

Virüs bulaşan bir insan, hayatında virüsle temas etmemiş bir insana kıyasla nasıl daha şanslı olur?
Rahim ağzı kanseri korkusundan kendinizi uzaklaştırmayın!!! Aksine kendi korkunuzu besleyerek çoğaltın.
Çünkü bu hastalık nedeniyle dakikada 2 kadın hayatını kaybediyor. Böyle bir oran varken bu hastalıktan korkmamak mümkün mü???
Siğile neden olan ve rahim ağzı kanserine neden olan HPV türleri birbirinden farklıdır.
Siğile neden olan kansere, kansere neden olan siğile temel teşkil etmez.
Smear adından da anlaşılacağı gibi bir testtir. Smear testi yaptıran rahim ağzı kanserinden uzak kalmaz. Eğer kanser oluşumu varsa erken teşhisine yardımcı olur.

RAHıM AĞZI KANSERıYLE ilgili olarak nette yada herhangi bir uzmana danışarak alacağınız bilgiler doğrultusunda düzenli olarak smear testi yaptıran kadınların rahim ağzı kanserinden ölme riskleri sıfıra yakındır...

slm arkadaşlar ben bu polikistlikover teşhisi konan bir hastaydım ..bebeyim olsun diye4 yıl bekledim kah yeniyodum kah nüksediyodu ileride kanser olma düşüncesini hiç aklıma bile getirmiyordum ben sadece bebeyimi istiyordum o nun hasreti herşeyden önemliydi ...neyse sonunda kullandıgım bir bitkisel ilaç la yendim ve bebeyime kavuştum allah hepinize şifalar versin ...ve o ilacı bulmama temin etmeme sebeb olan insandanda allah razı olsun ...merak eden bilgi almak isteyen bana mesaj yazsın ben dönerim saglıcakla kalın ....

slm arkadaşlar ben bu polikistlikover teşhisi konan bir hastaydım ..bebeyim olsun diye4 yıl bekledim kah yeniyodum kah nüksediyodu ileride kanser olma düşüncesini hiç aklıma bile getirmiyordum ben sadece bebeyimi istiyordum o nun hasreti herşeyden önemliydi ...neyse sonunda kullandıgım bir bitkisel ilaç la yendim ve bebeyime kavuştum allah hepinize şifalar versin ...ve o ilacı bulmama temin etmeme sebeb olan insandanda allah razı olsun ...merak eden bilgi almak isteyen bana mesaj yazsın ben dönerim saglıcakla kalın ....

arkadaşlar bi sorum olucak. erkek arkadaşımda doktora görünücek virüs varmı yokmu diye, netür bi test yapılıyor? bazen çıkamayabiliyormuş yane erkek taşıyıcı durumunda olabiliyormuş o nasıl belli olucak?
eğer taşıyıcıysa şimdi ben tedavimi olucam, geçicek, sonra birlikte olmaya başladığımızda ondan bana yinemi geçicek bu virüs?
yada ondan bana bulaşmadıysa, onda bişi yoksa bile virüs benim bünyemde artık, beraber olduğumuzda benden onamı geçicek ? biz artık hiç birlikte olamıycakmıyız.....!
kafam çok karıştı lütfen bilen birisi bana cvp verebilirmi şimdiden çok çok teşekkürler...

meliscim benim de kafama takılan şey bu. ben evliydim ve eşimden aldım bu virüsü. ama şimdi boşandık ve tekrar bir ilişkim olursa birgün karşımdakinde yoksa, benden ona geçicek. ondan bana geçicek. bu durum nasıl hallolur bilmiyorum. ben erkeklere yapılan testin daha önceki sayfalarda okuduğum kadarıyla kan yada spermle yapıldığını okudum ama ne kadar doğrudur bilemem. bu konuda kafam çok karışık benimde. bir şekilde bilgi sahibi olursan hemen paylaş bende yarın dr a gidicem sorar ve yazarım.

evet canım benimde kafamda çok soru işaretleri var mutlaka bi yolu yordamı vardır sanırım.öğrenirsek birbirimizle burdan msjlaşalım öpüyorum

Arkadaşlar, bu hastalık ömür boyu vücutta kalmıyor. Tekrar enfekte olmadığınız sürece en fazla 2 yıl içinde bu virüsü vücuttan atabiliyorsunuz. Bir sürü doktor bunu söylemekte. Evet asla panik olmayın, moralinizi bozmayın, kanser olurum diye korkmayın. Bin kere söyleriz bunu. Her ne hastalıkla baş ediyor olursanız olun, moralinizi sıfırlarsanız, sürekli paranoya şeklinde ayn kansermi olucam ay şunumu olucam diye strese girerseniz, kusura bakmayında, iyileşmekten ziyade herşeyi başarırsınız. Panik olmayın, kafanıza takmayın. Ama tedavinizi olun. Kontrollerinizi yaptırın. Korkmayın. Sadece bilinçli olun. Sizlerde o zaman greceksiniz birşeylerin iyiye gittiğini. Bağışıklık sistemini zayıflatan sadece yiyecek içecek yoksunlugu yada vitamin yoksunlugu değildir. Moral bozuklugu sürekli sıkıntı streste bağışıklıgı zayıflatır. Bu hastalık evet bir virüstür, fakat bu virüs bağışıklığı yüksek bir sürü insanda da vardır. Farkında bile değildir. Bağışıklıgı bu virüsü tolere edebiliyor. Ve siğil oluşumu olmaksızın vücuttan atabiliyor. Bunlar kanıtlanmış şeyler. Lütfen canınızı sıkmayın. Hiç önemsememkte olmaz elbette. Çok sefer söyledik bunu. Doktorlarda söylüyor zaten. Ama tedavinizi olarak kontrollerinizi yaptırarak zaten önemsemiş oldugumuzu göstermiyormuyuz ???

Lütfen bilinçli olalım. Geç kalmadığınız sürece çok fazla riskiniz yok. Smear testlerinde cin 1 cin 2 hatta cin 3 çıkanlar bile moralli olun, sıkmayın canınızı derken, lütfen biraz düşünelim. Doktorumun bana dediği şuydu. ılaçlar %20 hastanın yardımı kendine bakması morali %80 dir iyileşme oranında. Çok mantıklı bu. Burada kötü şeyler yazarken bile lütfen biraz daha dikkatli olalım. Uyarmak çok güzel elbette. Ama unutmayalım, karşımızdaki bizim kadar güçlü olmayabilir.

Çörek otuna gelince, Çörek otunun bir çok hastalıkta tedavi için kullanıldıgını biliyoruz. Burda saymak gereksiz bile. Prof ünvanı almış bir çok herbalist ile çalışan doktorlar bile çörek otunun bagışıklık sistemi üzerine çok fazla etkisi oldugunu söylemekteler. Denemesi bedava. Ben denedim çok fazla faydasını gördüm doğrusu. Bunu deneyip denememek kişinin kendisine kalmış bir olay.

Çok uzattım biliyorum. Kusura bakmayın. Son olarak, her zaman dediğim gibi. Bu hastalık geçecek, kurtulanlar var yahu. Gerisini konuşmak saçma. Tedavinizi olun arkadaşlar, kontrollerinizi olun, paranoya yapmadan. Elbette geçecek ya. Sıkmayın canınızı. Mümkünse aşınızı olun. Aşının faydaları çok buna eminim. Tedavi, zaman, sabır ve moralle hepsi geçecek Allahın izniyle. Sevgiyle sağlıkla kalın...

sidelya 79 moral verici yazın için çok teşekkürler...... ne kadar güzel anlatmışsın canını sıkan arkadaşlara çok güzel bi destek örneği...

slm herkese...
MELıS_35 ikimize de yarayacak bilgiyi özellikle dr a sordum. ben bu virüsü eşimden aldım ama ilerde bir ilişkim olursa benden ona ondan da bana geçerse bu zincirleme gitmeyecekmi dedim. bir süre prezervatif kullanıcaksınız sen bu arada kendine iyi bakıcaksın çıkan siğillerini tedavi ettiriceksin zaten vücudun bir süre sonra bunu yenicek ve virüs kalmayacak dedi. eğer partnerinde virüs varsa oda tedavi olacak yine prezervatifle korunucaksınız dedi. ama erkek nasıl tedavi olucak ve nasıl tanı konacak diye sormayı unuttum cnm çünkü başka problemlerim de var. ama prezervatif kullanımı büyük bir ölçüde engel olur canını sıkma dedi.

bende çok küçük 4 tane vardı aldara krem kullandım ve 10 günde geçti ve şimdi yeni çıkan siğilim yok. ama kremi kullanırken çok yara oldu deride tahribat fazlaydı. dr a bunu da sordum bu siğilin tedavisinde her ne şekilde tedavi olursanız olun (krem, yakma, dondurma) yara oluşması kaçınılmazmış. endişelenicek bişey yok dedi. hpv çok rastladığımız bir virüs şekli ve tedavisi var. yeterki ciddiye alın, sıkıntıya düşmeyin ve tedavinizi aksatmayın dedi. akıntım varmış haftaya cuma günü tekrar muayenem var. akıntı varken smear alınamıyormuş. eğer aklınıza takılan bişey olursa sorabilirim.

canım çok teşekkürler binebze olsun rahatladım tedavimizi olup kendimize baktıktan sonra geçip gidicek inş bu virüs. benimde mantarım başladı siğillerimin yaraları yeni bitti bende yaktırma işlemi yaptırdım. her tuvaletten sonra batikon sürdüm yara merhemi sürdüm yaralar geçti gibi 15 gün oldu operasyon yapılalı. ama şimdide mantar başlamış. küçük küçük şyler var siğil diye çok korkmuştum ama doktorum siğil değil mantarın plakları dedi.. benimde haftaya kontrolüm var.. bu arada bendende doktorum smear testi istemedi acaba akıntı mantar var diyemi?
tekrar teşekkürler paylaştığın için...

evet canım bende de akıntı ve mantar varmış o yüzden smear alamayız yoksa smearda akıntı ve mantar çıkar. gereksiz bir test olur dedi. antibiotik iğne 3 tane 1 mantar hapı ve vajinal ovul verdi cumaya biter tekrar gel akıntı bitmişse smaer alalım bitmemişse başka ilaçlar veriyim onları da kullan dedi. sanırım seninki de o yüzden smear testi istememiştir. demekki haftaya kontrolden sonra ne yapacağına karar verecek. neyse herşeyin bir çaresi var allah daha beterlerinden korusun diyelim içimizi ferah tutalım.

arkadaşlar bu siteye üye olup, sizlerle konuştuktan sonra, moral olarak çok faydasını gördüm. burda herkes bildiklerini paylaşıp, birbirine destek, yardımcı olmaya çalışıyor çok saolun.
kontrollerimizi aksatmayalım, kendimize iyi bakalım, doktorun dediklerini yapalm, ilaçları düzenli kullanalım allahın izniyle hepimiz atlatıcaz bu hastalığı...
bu arada aquarius 80 doktorum bana vitamin verdi bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için kullanman lazım dedi sende kullanıyomusun? istersen bidanış doktora..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…