Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar siğillerimi yaktırdım bugün.. uyuttular bi kalktım bitmiş :) ama doktorum baya fazlaydı inş hepsini yakabilmişizdir bidaha yapıcaz kalmışsa dedi.. şimdi her tuvaletten sonra baticon sürüyorum.. başka bi ilaç vermedi. ama baya bisızlıyo yanan yerler. yaktıran arkadaşlar nasıl geçicek kabuk olupmu düşücek kaç günde iyileşir merak ediyorum?

melis özel hastanede yada muayenedemi yaptırdın ne kadara mal ol oldu ücret olarak yazarmısın ?

melis özel hastanede yada muayenedemi yaptırdın ne kadara mal ol oldu ücret olarak yazarmısın ?

evt özel hastanede yaptırım ama emekli sandığına bağlı olduğum için ücretin yarısını ödedi devlet. toplam 600 milyon tuttu ben 250 milyon para ödedim geri kalanınıdevlet ödedi canım....

arkadaşlar her ne olursa olsun siğilleri farkettiğiniz anda mutlaka kadın doğum yada jinekolog yada cildiye... hemen doktora başvurun. bu hastalığa ne kadar erken müdahale olursa o kadar kısa zamanda sonuç alırsınız. sakın çekinmeyin hatta siğilleriniz küçükse doktorun verdiği kremle basitçe atlatabilirsiniz. bu arada yediklerinize uykunuza yani sağlıklı yaşama dair ne varsa dikkat edin. ve her sabah ve her akşam olmak üzere 1 kaşık bal ve çörekotunu yemeye devam edin. ve bu siğilleri kafanıza sakın takmayın... bu siğillerin tekrarlamasının tek sebebi kendinize dikkat etmemeniz stres yapmanız ve kafanızda felaket senaryoları çizmenizdir. lütfen!! bu forumda hepimiz gibi aynı sorunları yaşayan çözüm yolları arayan arkadaşlarımızın tecrübelerini okursanız hastalık hakkında bilinçlenir ve kolayca atlatabilirsiniz.
ayrıca hpv virüsü siğil olarak ortaya çıkmışsa bilin ki yüksek ihtimalle zararsız virüsle karşı karşıyasınız. o yüzden siğili olan arkadaşlar herzaman siğili olmayanlara göre daha şanslı. ve bu hastalık siğilleri bir an önce yok etme yoluna gitmediğiniz takdirde geniş alana yayılır ve ancak o zaman rahim ağzı kanserine dönüşür. ilk başta şu rahim ağzı kanseri korkusundan kendinizi uzaklaştırın. ayrıca siğillerden kurtulsanız dahi smaer testinizi senede 1 kere mutlaka yaptırırsanız rahim ağzı kanserinden ömür boyu uzak kalırsınız.... sevgiler

bendede bu lanet kondilom var 30 haftalık hamileyim 2kez yaktırdım ve tekrarladı bu durum hmilelikten sonra geciyormuş diye duydum bilmiyorum aslı astarı varmı benim durumumda olupta bu hastalıgı atlatan varmı lütfen biri bana cvpyazsın cıldırmak üzereyim piskolojim bozuldu korkuyorumda bi taraftan Allah hepimize yardım etsin...

arkadaşlar her ne olursa olsun siğilleri farkettiğiniz anda mutlaka kadın doğum yada jinekolog yada cildiye... hemen doktora başvurun. bu hastalığa ne kadar erken müdahale olursa o kadar kısa zamanda sonuç alırsınız. sakın çekinmeyin hatta siğilleriniz küçükse doktorun verdiği kremle basitçe atlatabilirsiniz. bu arada yediklerinize uykunuza yani sağlıklı yaşama dair ne varsa dikkat edin. ve her sabah ve her akşam olmak üzere 1 kaşık bal ve çörekotunu yemeye devam edin. ve bu siğilleri kafanıza sakın takmayın... bu siğillerin tekrarlamasının tek sebebi kendinize dikkat etmemeniz stres yapmanız ve kafanızda felaket senaryoları çizmenizdir. lütfen!! bu forumda hepimiz gibi aynı sorunları yaşayan çözüm yolları arayan arkadaşlarımızın tecrübelerini okursanız hastalık hakkında bilinçlenir ve kolayca atlatabilirsiniz.
ayrıca hpv virüsü siğil olarak ortaya çıkmışsa bilin ki yüksek ihtimalle zararsız virüsle karşı karşıyasınız. o yüzden siğili olan arkadaşlar herzaman siğili olmayanlara göre daha şanslı. ve bu hastalık siğilleri bir an önce yok etme yoluna gitmediğiniz takdirde geniş alana yayılır ve ancak o zaman rahim ağzı kanserine dönüşür. ilk başta şu rahim ağzı kanseri korkusundan kendinizi uzaklaştırın. ayrıca siğillerden kurtulsanız dahi smaer testinizi senede 1 kere mutlaka yaptırırsanız rahim ağzı kanserinden ömür boyu uzak kalırsınız.... sevgiler

çok güzel anlatmışsın bütün dediklerine katılıyorum. lütfen arkadaşlar çok büyük felaket bizim başımıza gelmiş gibi davranmaktansa tedavimizi olalım kendimize iyi bakalım.
zmnla geçicek bişey olumlu düşürseniz herşey daha kolay olur...

Arkadaşlar Merhaba,

uzun zamandır yazmadım ama genelde girip takip ediyorum aramıza yeni katılan birçok arkadaş olmuş maalesef bu illetten kurtulmuş biri olarak bana soracağınız birşeyler varsa her zaman cevap vermeye hazırım inş herkes kurtulur

aynı şey sanırım tatlım kadın doğumla jinekoloji. lütfen zaman kaybetme korkulcak utanılcak bişi değil bu herkesn başına gelebilir bak ben bekarım benim başımada geldi siğiller. yaktırdım gecen hafta şimdi iyileşme devresindeyim inş geçicekler..

kormana gerek yok allah beterinden saklasın tedavisi olan şeyler moralini bozma ne zman istersen yaz burda herkes birbirine destek oluyo.. öpüyorum..

Canım ya çok doğru söylüyorsun. Amin! Allah beterinden korusun. İnşallah gidicem ve sonuçları sizlere yazıcam.Temennim kötü tipli olmaması ve içerilere yayılmamış olması.Melis ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Musaden olursa özelden ihtiyaç duydukça yazabilir miyim?

slm arkadaslar bende aynı derten muzarıp bırıyım ustelık 8.5 aylık hamıleyım ne yapacagımı pek bılmıyorum okuduklarım cok korkuttu benı gece uykularıma gırıyor nerden bulastı anlamıyorum esımın benı altatıgınıda dusunmuyorum ama hamıle kalınca agdaya gıtmeye basldım sonrada bunlar oldu yadımcı olursanız sevınırım gercekten tedavısı yok mu

Lütfen hamile arkadaşlar bunu kafaya takmasın,ama asla normal doğum yapmaya kalkmasın,tek sakıncası bu.Normal doğum da çocuğunuza bulaşabiliyor çünkü.Benim de hamileliğimin son zamanları,ilk vajinal muayenemde çıkmıştı bu siğillerden.Biran bayılıcam sandım.Eşim de gitti,onda da varmış ve hiç farketmedik ikimiz de daha önce.benim doğum sırasında hazır uyutulmuşken yakıldı,eşim hala yaktırmadı.ıki sene oluyor,düzenli smear testimi yaptırıyorum,Allaha şükür bir sorunum yok.

Lütfen hamile arkadaşlar bunu kafaya takmasın,ama asla normal doğum yapmaya kalkmasın,tek sakıncası bu.Normal doğum da çocuğunuza bulaşabiliyor çünkü.Benim de hamileliğimin son zamanları,ilk vajinal muayenemde çıkmıştı bu siğillerden.Biran bayılıcam sandım.Eşim de gitti,onda da varmış ve hiç farketmedik ikimiz de daha önce.benim doğum sırasında hazır uyutulmuşken yakıldı,eşim hala yaktırmadı.İki sene oluyor,düzenli smear testimi yaptırıyorum,Allaha şükür bir sorunum yok.

evet normal dogum yapabilmen icin temizletmen gerekiyor.ben 3 aylik hamileyken ameliyatla alinmisti.kadin doktorunla konus bence senin icin en iyisini o bilir .

kurtulmanın yolu ne bu illetten valla kafayı yedim artık esimle kavga ediyorum hergün senin yüzünden oldu diye canımı acıta acıta yaktırdım 2 kez gene cıkıyor gene cıkıyor lanet olası
offf aglamaktan göz pnarlarım kurudu artık piskolojimi alt üst etti kulmak mümkünmü Allah askınasenağlamasenağlama

arkadaşlar eczanelerde herpıgen sprey adında bir ilaçvar bu vajina siğillerine kökten çözüyor çok yakın arkadaşımda vardı hem vajina bölgesinde hemde makat bölgesine yayılmıştı 15 günden beri bu spreyi uyguluyor şuan tek tük kaldı sizede tavsiye ediyorum

herpigen spreye bende baktım netten evet bu rahatsızlığa iyi gelebileceği yazıyor ama yinede doktorunuza danışın derim ben... kolay kullanımı falan olması da moral verici... daha önceki sayfalarda hiçkimseden bunu duymamıştım. sanırım genital siğil tedavisinin daha basit olması ile ilgili gelişmeler var. ama lütfen farkettiğimiz anda hemen doktora başvuralım ki kolayca kurtulalım...

arkadaşlar eczanelerde herpıgen sprey adında bir ilaçvar bu vajina siğillerine kökten çözüyor çok yakın arkadaşımda vardı hem vajina bölgesinde hemde makat bölgesine yayılmıştı 15 günden beri bu spreyi uyguluyor şuan tek tük kaldı sizede tavsiye ediyorum

arkadsın adına cok sewındım tek tuk kaldıysaaa ama sıgıllerı kokten cozen yakılma ıslemıdır spreye ben pek guwenmenızı tawsıe etmem cunku o sprey herkesde aynı etkıyı gosteren bı ılac degıldır onuda solummmm doktorunuza lutwen baswurun bılıncsız sakın kullanmayınnn...:enbuyukkk:

Canım ya çok doğru söylüyorsun. Amin! Allah beterinden korusun. İnşallah gidicem ve sonuçları sizlere yazıcam.Temennim kötü tipli olmaması ve içerilere yayılmamış olması.Melis ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Musaden olursa özelden ihtiyaç duydukça yazabilir miyim?

tabikide yaz canım ne zman istersen..

Ben bu vajinal siğillerin çok dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü bu siğiller rahim ağzı kanserinin habercisi olabilir:KK43:

O nedenle burada yazılan "panik yapmayın, endişelenmeyin" gibi yazılara pek anlam vermiyorum.
Bence biz kadınlar, sadece kadınlara özel olan rahatsızlıklar konusunda çok daha duyarlı olmalıyız.

Gerekirse panik de olmalıyız.
Kısaca söylemek gerekirse bu siğilleri ciddiye almalıyız.

Henüz siğile neden olan HPV virüsüyle temas etmemiş olsak bile bir an önce aşılanarak kendi hayatımızı kurtarmalıyız.

herpigen spreye bende baktım netten evet bu rahatsızlığa iyi gelebileceği yazıyor ama yinede doktorunuza danışın derim ben... kolay kullanımı falan olması da moral verici... daha önceki sayfalarda hiçkimseden bunu duymamıştım. sanırım genital siğil tedavisinin daha basit olması ile ilgili gelişmeler var. ama lütfen farkettiğimiz anda hemen doktora başvuralım ki kolayca kurtulallalım...

bu ilacın hamileler için bi sakıncası varmı?

Arkadaşlar ben siğillerimi 10 günönce yaktırdım 15 gün olunca kontorole gel dedi doktorum, ama yaralarım daha geçmeden baktımki 2 tane küçük bişiler tekrar oluşmaya başladı başka yerlerde..

sanırım tek seferde geçmicek 2. kez yaktırmam gerekebilir.. okadar yememe içmeme uykuma dikkat ediyorum halbuki. neyse moralimi bozmuyorum geçicek eninde sonunda

bendede bu lanet kondilom var 30 haftalık hamileyim 2kez yaktırdım ve tekrarladı bu durum hmilelikten sonra geciyormuş diye duydum bilmiyorum aslı astarı varmı benim durumumda olupta bu hastalıgı atlatan varmı lütfen biri bana cvpyazsın cıldırmak üzereyim piskolojim bozuldu korkuyorumda bi taraftan Allah hepimize yardım etsin...

selam bende 22 haftalık hamileyim kondilom var doktorum bir ilaç sürecek triklorasetat gibi bir şey korkulacak bir şey yokmuş sen ne ile yaktırdın :ecrin_bebek:

X