Ne güzel umarım bir daha hiç çıkmaz arkadaşlar. Bende de yaklaşık 5 aydır hiçbirşey yok çok şükür. Aman arkadaşlar, siğil felan çıkmıyor diye sakın kontrollerinizi ihmal etmeyin. Özellikle smear testini yaptırmayı unutmayın.
Meliscim aşının zamanı yok güzelim. Yaktıracaksan yada dondurtacaksan yaptır işlemi ve aşını ol canım. 3 doz zaten biliyorsun. En önemlisi geçeceğine inan lütfen. Geçmiş olsun tatlım....
Benim yakılmadı güzelim. Donduruldu. Hiç yara olmadı. Yakıldıktan sonra durum ne oluyor diğer arkadaşlar cevap verir sanırım. Ama bence bu linki elinden geldiğince oku güzelim. Tüm arkadaşlar tecrübelerini paylaşmış çünki. Faydası olacağına ve sorularının cevaplarını bulacağına eminim tatlım. Kal sağlıcakla...
arkadaşlar merhaba,
uzun süredir yazmıyorum ama takip ediyorum ben bu illetten kurtuldum sorusu olan arkadaşlar varsa yardımcı olmaya çalışırım 5 çıkmıyo umarım sonsuza dek çıkmaz inş hepiniz kurtulursunuz tez zamanda :)
bende bu aksam ogrendim, HPV yi bende kapmissim, direk bu siteyle karsilastim ve uye oldum...bana da dr. o asidten verdi ve cok dikkatli olarak surmemi tavsiye etti. tam tavsiyesi bu:
once taharet aldigin gibi iyi temizleniyorsun suyla ve bayanlara ozel sampuanla, ardindan hemen papatya suyu ile temizleniyorsun ( papatya suyuyu normal cayi hazirladigin gibi hazirliyorsun, su kaynatiyorsun ve cayi koyouyorsun sonra ilik bir sekilde temiz bir siseye) ve en son ,tek bir sefer kullanacagin havlu aliyorsun, iyice kuruluyorsun....
steril eldiven, kullaklari temizledigimiz kucuk pamuklar, ve yine steril gaz bezleri butun bunlari temiz bir yerde temiz baska havlu koyuyorsunuz ve oturuyorusnuz,,,, her seyi en steril haliyle kullanmak gerekiyor, bir kucuk pamugu bir tek sigile ilac koymak icin kullanin.. ilaci dikkatle suruyorsunuz ve sigil olmayan yerlere dokunmamaya calisiyorsunuz, sonucta ilac bir asid bildiginiz gibi.....yarim saat oyle duruyorsunuz, yarim saat sonra, steril gaz koyuyorsunuz ilacladiginiz yerlere ve kilotunuzu giyebilirsiniz, bu islem her gece tam 8 gun yapilmamli, yatmadan once....
dikkat etmeniz gereken en onemli seylerden biri de, ARTIK IC CAMASILARINI, AYRI OLARAK YIKAMANIZ LAZIM VE DE KAYNATMANIZ LAZIM.....
Doktor bana aynen boyle dedi ve sizinle paylasmak istedim....Umarim hepimiz atlatiriz bunu en kisa zamanda.....Su anda cok uzgunum , ogrendigimde panikledim ama simdi sakinlesmeye calisiyorum.....
Tatlım hoşgeldin ilk öğrendiğimde benimde moralim bozulmuştu ama moral çok önemli sakin ol düşünmemeye çalış nasılsa geçicek doktorun dedklerini yap. benim doktorum hemen ya yakıcaz yada dondorucaz dedi ilaç vermedi anlamadım.haftaya tekrar gidip kontrol olucam bakalım..
vücut direncininde düşük olmaması lazımmış geçmiş sayfaları okudum her sabah kalkınca , gecede yatmadan bi tatlı kaşığı balla biçay kaşığı kadar çörek otunu yiceksin buna mutlaka başla tamammı güzelim. bide benim doktorum vitamin verdi ekstradan. kendine iyi bakcaksın bu virüs bağışıklık sistemi düşünce yeniden çıkıyomuş ondan sebzeni meyveni ihmal etme tamammı :)
Yaklaşık bir hafta önce yazmıştım size, fakat hala bir cevap alamadım kızlarKorkmaya başladım...
Selam arkadaşlar, yaklaşık bir hafta önce yaklaşık 10-12 tane olan siğillerimi yaktırdım. Yüklü miktar para karşılığında hem de!! Fakat siğilleri yakan doktor ne bir test yaptı, ne de bir aşı önerdi?Sadece batticon ve bir tane krem verdi. Cinsel ilişkiye girme, şöyle yapma, böyle yapma gibi tavsiyelerde de bulunmadı! Bunlar beni biraz düşündürdü.
Yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla birkaç arkadaşım yakma işleminden sonra dikiş attıklarını yazmış! Bende dikiş falan yok?
Bir hafta geçmesine rağmen kaşıntı ve akıntı var. Ayrıca son 2 gündür de hafif kanamam başladı! KAFAM İYİCE KARIŞTI! Yardımlarınızı bekliyorum kızlar...
merhabalar
ben yajalsık ıkı yıldır genıtal sıgılle mucadele edıyorum. ıkı yıl once cıkmıtsı cok dehset dusumdaydı vulva bolgesı ıdı. aldara krem kullandım ve gectı. dha osnra nasıl ne zamna cıktıgını anlamaıdm kasıgın hemen alında et benı seklınd eolustu. su an yıne aldara krem kullanıyorum. ancka hıc brı degısme yok acı baslaıd yalnızca. ne yapmalıyım. kansere donusmeısndne korkuyorum.
yardımınıza ihtiyacım var 10 gün önce yaktırdım. hala daha kan gibi kahverengi sıvı akıyo. canım çok yanıyo. oturup kalkamıyorum. sanırım mantarda tekrarladı. acayip bir yanma batma ve kaşıntı var. 10 gündür hala akması normal mi???
çörek otu ve bal nasıl kullanılıyor???
bende bu aksam ogrendim, HPV yi bende kapmissim, direk bu siteyle karsilastim ve uye oldum...bana da dr. o asidten verdi ve cok dikkatli olarak surmemi tavsiye etti. tam tavsiyesi bu:
once taharet aldigin gibi iyi temizleniyorsun suyla ve bayanlara ozel sampuanla, ardindan hemen papatya suyu ile temizleniyorsun ( papatya suyuyu normal cayi hazirladigin gibi hazirliyorsun, su kaynatiyorsun ve cayi koyouyorsun sonra ilik bir sekilde temiz bir siseye) ve en son ,tek bir sefer kullanacagin havlu aliyorsun, iyice kuruluyorsun....
steril eldiven, kullaklari temizledigimiz kucuk pamuklar, ve yine steril gaz bezleri butun bunlari temiz bir yerde temiz baska havlu koyuyorsunuz ve oturuyorusnuz,,,, her seyi en steril haliyle kullanmak gerekiyor, bir kucuk pamugu bir tek sigile ilac koymak icin kullanin.. ilaci dikkatle suruyorsunuz ve sigil olmayan yerlere dokunmamaya calisiyorsunuz, sonucta ilac bir asid bildiginiz gibi.....yarim saat oyle duruyorsunuz, yarim saat sonra, steril gaz koyuyorsunuz ilacladiginiz yerlere ve kilotunuzu giyebilirsiniz, bu islem her gece tam 8 gun yapilmamli, yatmadan once....
dikkat etmeniz gereken en onemli seylerden biri de, ARTIK IC CAMASILARINI, AYRI OLARAK YIKAMANIZ LAZIM VE DE KAYNATMANIZ LAZIM.....
Doktor bana aynen boyle dedi ve sizinle paylasmak istedim....Umarim hepimiz atlatiriz bunu en kisa zamanda.....Su anda cok uzgunum , ogrendigimde panikledim ama simdi sakinlesmeye calisiyorum.....
merhabalar
ben yajalsık ıkı yıldır genıtal sıgılle mucadele edıyorum. ıkı yıl once cıkmıtsı cok dehset dusumdaydı vulva bolgesı ıdı. aldara krem kullandım ve gectı. dha osnra nasıl ne zamna cıktıgını anlamaıdm kasıgın hemen alında et benı seklınd eolustu. su an yıne aldara krem kullanıyorum. ancka hıc brı degısme yok acı baslaıd yalnızca. ne yapmalıyım. kansere donusmeısndne korkuyorum.