Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

merhaba hanımlar,öncelikle hepınıze geçmiş olsun..hpv tipleme sonucumu bende bugun aldım hpv 11miş düşük risk taşıyan gruptanmış ama doktorum tatilde olduğu içinn ona soramadım,sizce endişelenicek bir durum var mı? hepinizin bu konuda oldukça bilgili olduğunu göruyorum :) şimdiden teşekkür ederimm

Arkadaşlar benim smear negatif çıktı yani temiz ama inflamasyon bulgusu tanısı konmuş.Doktorum sadece akıntı var mı diye sordu.Normal akıntım var yani yoğun değil çok az.Bu ne demek ve tedavi olmam gerekli midir sizce, bilgisi olan var mı?Teşekkürler :)

Bendede yeni çıktı bu sigiller erkek arkadasımdan bulaştı muhtemelen çünkü dr. cinsel yolla bulaşan bir hastalık dedi once 2 taneydi dr gittim aldara krem verdi şimdi çogaldılar acaba kulanmaylamı alakalı çogalıyorlar ? ayrıca yakmak istemedi benim doktorum kremi tavsiye etti özelliikle kullanan ve kurtulan varmı aranızda? Birde şu çörek otu kimsede işe yaradımı? ben buaralar çok zayıfladım bagışıklık için negibi bir yontem uygulamalıyım kızlarrr acil cvp çokkkk moralim bozuk uykularım kaçıyor artık...
:çok üzgünüm:

Canım geçmiş olsun. Tip 11. Düşük riskli gurupta evet. Bu bir bakıma sevindirici bir haber tatlım. Endişelenmene gerek yok elbette. Ama bu demek değil ki tedavi bırakılacak. Düzenli doktora git smear testlerini yaptır, tedavini ol bitanem. Bağışıklığını güçlü tutarak yani, sağlıklı yaşayarak kendine güzel bak ki siğiller tekrar etmesin inş. Sevgiyle kal canım...

Canım smear testinin negatif çıkmasına çok sevindim. İnflamasyon tanısı enfeksiyon tanısı ile aynı mı bilmiyorum. Ama doktorun sadece akıntın varmı diye sordu ise böyledir diye tahmin ediyorum. Smear testin temiz çıktı diye, akıntın oldugu halde tedavi olmamak olmaz elbette. Akıntı için ilaç verir sanırım doktorun. Kullan ve tedavini ol tatlım. Tekrar geçmiş olsun sevgiyle kal....

Canım geçmiş olsun. Önce sakin ol bakalım bi. Canım benim koter yada krio yapılmadan, tek başına aldara ile tedavide başarılı olan pek kims eyok gibi. Ha var ama bunlar cidden relaks olmayı başarabilenler sanırım. Canım öncelikle bu siğillerin geçmesi için tekrar enfekte olmaman gerekiyor. Erkek arkadaşından bir müddet cinsel anlamda uzak duracaksın. Bu bir gerçek. Çnki sen tedavi etsen bile kremle erkek arkadaşından yine geçer sana. O yüzden ikinizinde tedavi olmanız şart. Daha hızlı tedavi için ise koter yada krio yönetmi denenebilir. Ve bundan sonra aldarayı kullanman daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Ama bak canım her ne olursa olsun, ne tedavi uygulanırsa uygulansın, bu meretlerden kurtulmak istiyor isen, kesinlikle kafana takmayacaksın. Moralle tamamen ilintili bir hastalık bu. Bu virüsle tekrar enfekte olmadığın sürece 1-2 yıl içinde bu virüsü vcuttan atabilme kesinleşiyormuş. O yüzden tekrar enfekte olmamaya bak canım. Ayrıca, imkanın var ise hemen aşı ol derim ben. Aşının lezyonların çıkmasını engellediği yolunda yazılar okumuştum. Ve tabiki bağışıklık güçlendirmek. Çok abartmadan yapabilirsin bunu. Sağlıklı yaşam demek bu. Çörek otu bal karşımını yiyebilirsin elbette. Sabah akşam bir tatlı kaşıgı ye. Bağışıklıga faydası oldugu açık birşey. Immunex diye bir hap var bagışıklık için bunuda kullanabilirsin. Bitki çayları içebilirsin, özellikle kuşburnu ve ekinezya çayları. Sebze ve meyve agırlıklı beslen canım. Sigara içiyorsan bırak. Düzenli ve sağlıklı yaşa yani. Uykuna dikkat et, spor yapabiliyorsan yap. Bu virüs bana sağlıklı yaşamayı öğretti inan. Ben yüksek riskli tipini taşıyorum. Ama kafamada takmıyorum açıkçası. Bayıldım ayıldım ağladım deli gibi. Baktım daha beter olucam. Çok şükür şuan gayet iyiyim. 4 ayı geçti nerdeyse siğil miğil çıkmadı. Ha çıkmayacakmı? belkide çıkacak. Ama napalım tedavimi olurum yine. Sende tedavini ihmal etme canım.

Ama tekrar tekrar söylüyorum. Bu hastalık kesinlikle moralle ilintili bir hastalık. Üzüldüğünüz sıkıldıgınız kızdıgınız zaman, yada bu geçmeyecekmi ah yine çıktımı acaba ne zaman geçecek al işte bir tane daha çıktı gibi sonu gelmez şeyleri düşündüğünüz zaman, emi,n olun bunlar çoğalacaktır. Burda çok arkadaşın öyle oldu. Doktorlarında söylediği bu. Kafana takmaaaaaa..... Düzenli tedavini ol, kontrollerini yap ve kafana takmaaa.... Çok uzun oldu yine farkındayım. Hakkınızı helal edin arkadaşlar..Sevgiyle kalın....

Son düzenleme:
çok saol sidelya çok tatlısın :) gerçi hpvnın tipi ne olursa olsun tedavı süreci aynı sanırım.. bu arada bana doktorum 1 litre sıcak suya yarım çay bardağı üzüm sirkesi koyup bir pamuk yardımıyla genıtal bölge temızlığımı yapmamı önermıştı,sirke asitli olduğu için asidin olduğu yerde bakteri üremez demişti,istersenız uygulayabılırsınız sızlerde..gerçi ben henuz 1 kere yaktırdım ve dna tıpleme testı yaptırdım o kdr haftya da kontrole gıdıcem..
burada okuduğum kdryla baya bı morallerı bozulmuş insanların evet hiç hoş bi durum değil ama bende bu duruma yakalandıktan sonra öğrendım kı çevremde bu olayı yaşamış ve siğillerınden bir sure sonra kurtulmş ne kdr çok insan varmış!belki biz bu sayede kendımıze daha iyi bakmayı,ruhumuzu okşamayı ve değerımızı öğrenmeyı anlarız çünkü bu sayede vucudumuzdan atabılıceımız bişey..
sağlıklı ve boll moralli gunlerr hanımlar :)

sirkeli su yazmışsın canım sen kullandın mı hiç?bende yapmak istiyorum ama çekindim biraz.zararı olur diye korkuyorum.yapan varsa maile cvp yazarsanız sevinirim.

cnm bana doktorum söylemişti ,bende 1 kez yaktırdım siğilleri daha sonrada doktorum bana arada sirkeli suyla temızlememi söyledi iyi gelicek dedi yani dezenfekte edici özelliği var dedi,bende yaptım 1litre sıcak suya yarım çay bardağı üzüm sirkesi oran bu,çözünürlüğü sağlıyan oran bu dedi çünkü..ben bu şekilde 2günde bir temızlıyorum pamuk yardımıyla yaktıralı 2hfta oldu benım henuz şuanlık bi şikayetım yok tekrarlama gibi ama yarın tekrar kontrole gidicem doktora ve hpv tipleme sonucumu da incelememiz gerekiyo tekrar bir daha sorarım sirkeli suyla devam etmelı mıyım dye ama daha once 2 kez gıttım ve 2 kez bana bunu önerdi,iyi bir doktor olduğunu düşünüyorum o yuzden ben uyguluyorum ama tabi bu konuda bılgısı olan başka arkadaşlar varsa onlarında fikirlerini alalım derim hayatım .

arkadaşlar merhaba ben yeni üyeyim.bende bu siğil sorunu çıktıktan sonra nette araştırırken bu siteyi gördüm ve kaydoldum.ben çok kötü durumdayım 3 gündür arkadaşlar.artık neredeyse yürüyemez haldeyim.bu siğiller bir anda çıktı ve heryerine yayılmış durumda şu anda.ayrıca genital herpes sorunum da var.çıldırtan bir kaşıntı ki neredeyse hareket edemiyorum.aiki yandaki lenf bezleri şişti ve iltahaplandı.bacakları kasıyor,vücutta halsizlik ve ateş yapıyor.dün doktora gittim siğil ve enfeksiyon dedi.dondurabiliriz ama bu oldukça acı veren bir işlemdir dedi.aldara krem yazdı.beraberinde altı ilaç daha kullanıyorum.moralim çok bozuk anlatamam.hele de bu hpv virüsünün rahim ağzı kanserine neden olan türleri olduğunu okuyunca hepten bozuldu psikolojim.arkadaşlar bu aldara krem fayda ediyor mu? ne keder sürede fayda ediyor?bir de dondurma işlemi nasıl bir işlem yaptıran var mı?anestezisiz mi?şimdiden teşekkürler

öncelikle geçmiş olsun.3 4 aydır çekiyorum bende bu siğilleri bekar olduğum halde bulaştı bana nerden bulaştıysa.4 kez dondurdum.ama dondurduktan sonra yine çıkabiliyor.şimdi aldara krem kullanıyorum bir kutu bitti.siğiller geçiyor ama tekrar çıkıyor.böyle böyle yok etmeye çalışıyorum.burdan banada çok yardımcı oldular.kesinlikle moralinizi bozmayacaksınız öncelikle.insan alışıyor artık zaten bu duruma.yaktırma işlemi var o daha güzel bir işlerm aslında.eğer siğiller büyükse yaktırın doktorunuza giderek.siz evlisiniz bu konuda bir yardımcı olamıycam ama evli bayanlar oldukça fazla size yardımcı olurlar ama sakın moralinizi bozmayın.illaki geçiyor geçmeyecek bişey değil.tekrar geçmiş olsun.

dondurma anestesizis.demir bir şişede fısfısla yapıyorlar.içinde gaz var siğillerin üstüne püskürterek donduruyor.gayet kolay bir işler.acısı oluyorda çok az bi acı.

Son düzenleme:

Canım öncelikle geçmiş olsun. Siğil ve uçukların aynı zamanda olması kötü bir şans olmuş canım. Bu yüzden canın çok acıyordur eminim. Ama kesinlikle moralini bozma. Burda bir arkadaşım daha vardı. KEndisi söylemişti hem siğil hemde uçuk aynı anda olduğunu. Şuan nasıl mı o arkadaş. Ne siğil var ne uçuk. Gayet iyi. Güzelim ilk başta moralini bozmaman gerekiyor. Doktoruna git önerdiği tedaviyi izle. Sabırla ve geçeceğine dair inançla. Eğer sen inanmazsan bundan kurtulacağına emin ol geçmez. Moralle çok ilinti bir hastalık bu meret. Oku bütün yorumlarımızı. Hep böyle bu. O yüzden önce üzülmemeyi ve kafana takmamayı başar. Aşı olabiliyorsan imkanın var ise ol. Tabi yine dediğim gibi doktorunla bu konuda bilgi alışverişinde bulun. Geçmeyeceğini asla düşünme. Çünki bu hastalıklar iyileşebilen bir hastalık. Kesinlikle iyileşme oranı %80 bize bağlı inan.Tedavini ol, kontrollerini aksatma, moralini, bozma. Bağışıklığını güçlendirmeye çalış. Linki okursan bunun için yaptığımız paylaşımları bulursun. Düzenli bir yaşamı hedef edin. Hpv ile tekrar enfekte olmamak için uğraş tatlım. Hem siğilin hem uçuğun tedavisi var kesinlikle. Biraz zaman ve biraz sabır gerekiyor sadece. Aldara demişsin. Aldara tek başına tedavi edermi bilmiyorum ki çoğaldıgını söylüyorsun. Ama doktorun bunu görüyordur sanırım. Sende uçuk oldugu için yakma yada dondurma işlemini uygun görmemiştir hemen belkide. Cnın çok fazla acır diyemi artık bilmiyorum. Çünki krio denen dondurma yöntemi öyle çok aman aman acı veren birşey değil. Hiç bir anestezi yöntemi olmadan yapılıyor genelde. Koltuga oturdum donduruldu 10 dakikada kalktım ve işe geldim. Bu şekilde yani. Bak canım bunların geçmesini istiyorsan öncelikle ve kesinlikle moralini bozup üzülmeyeceksinnnnnnn. Başka yolu yok. Sevgiyle kal. Tekrar geçmiş olsun güzelim...

merhaba fermus geçmiş olsun.bendede bu hastalıkların her ikisi birden bulunuyordu.gerçi hala bulunuyorur ama çok şükürki çok uzun zamandır bi dorun yaşamadım.siğillerle ilgili 1 seneden fazla tedavi gördüm yanısıra uçukta ayda bir bu süre zarfında beni uğraştırdı tabi.ama neden moralim bozuktu,sürekli ağlayıp zırladım,bünyem zayıfladı ve hastalıkların beni alt etmesini kolaylaştırdım.canım siğillerin için bence ilk önce yaktırma yada dondurma işlemini uygulat sonra aldara kremi kullan daha çabuk sonuç alırsın.bunun dışında herkesin tekrar ettiği gibi bu hastalıkların tedavisinde en önemli şey moral ve düzenli beslenme o yzüden hiçç canını sıkma seni çok ii anlıyorum sakin ol yemene içmene dikkat et.uçuk için ayaklarını falan üşütmemeye dikkat et özellikle benim ilk zamanlar sık sık oluyodu ve dr bunun için bana hiç bir ilaç önermedi sadece temiz tutacaksın ve bağışıklık sistemine dikkat edeceksin demişti bunları yaptım ve biokadin fitil kullandım bunuda bi dr.önerdi uçuğun olduğu dönemde fitil biraz yakıyo ama olsun temizliyo içini olmadığı dönemlerdede kullanmaya devam et 2-3 günde 1. he bu arada bide kuru olmak çok önemli her iki hastalıktada bunada dikkat edersen emin ol çabuk atlatırsın canım,üzülme geçiyorlar.

merhaba kızlar,

ben de bu rahatsızlıktan yaşadım yaklaşık 2 sene boyunca ama artık geçti doktorum ve benim inancım sayesinde...
inanıyorum ki psikolojik etki çok büyük bu tedavi sürecinde arkadaşlar.
benim sormak istediğim sey; evlilik için resmi nikah işlemleri sırasında yaptırılması gereken testler var.
acaba bu virüste o testlerde çıkıyor mu ??
bilgisi olan var mı ??
şimdiden teşekkürler

arkadaşlar sağolun gerçekten.insan yalnız olmadığını hissedince daha iyi oluyor.ne kadar korksam da dondurma işlemini yaptırıcam mecbur.(muayene masasının korkusundan bile elim ayağım buz kesiyor düşünün artık)başa gelen çekilecek..allah kimseye yaşatmasın bu sorunu inşallah.inş. benimki de geçer de ben de başkalarına moral ve cesaret verebilirim.sağolun..

canım öncelikle büyük geçmiş olsun ve emin olki geçecek arkadaşlarında dediği gibi moral vücut direnci çok önemli bende bu rahatsızlığım sayesinde buldum bu siteyi saolsun arkadaşlar bana her konuda çok yardımcı oldular... bende uçuk yoktu çok şükür ama siğil vardı 3 defa dondurttum hiçte doktorunun dediği kadar acı veren bi tedavi değil anestezisiz uygulanıyo bende ilk yapılacağı zaman ağladım anestezi yapın ben dayanamam dedim doktorum bana güldü biz bunu çocuklara bile uyguluyoruz dedi rahat ol dedi,canım şunu söyliyim tabi biraz ağırıyo yani hiç ağırmıyo desem kandırmış olurum ama şu anda çektiğin acılardan daha çok ağırmıyo emin ol ağrısıda kısa sürüyo sonra hiçbişe yokmuş gibi hayatına dönüyosun... Tekrar geçmiş olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu... :teselli: a.s.

canım öncelikle büyük geçmiş olsun ve emin olki geçecek arkadaşlarında dediği gibi moral,vücut direnci çok önemli bende bu rahatsızlığım sayesinde buldum bu siteyi saolsun arkadaşlar bana her konuda çok yardımcı oldular... bende uçuk yoktu çok şükür ama siğil vardı 3 defa dondurttum hiçte doktorunun dediği kadar acı veren bi tedavi değil anestezisiz uygulanıyo bende ilk yapılacağı zaman ağladım anestezi yapın ben dayanamam dedim doktorum bana güldü biz bunu çocuklara bile uyguluyoruz dedi rahat ol dedi,canım şunu söyliyim tabi biraz ağırıyo yani hiç ağırmıyo desem kandırmış olurum ama şu anda çektiğin acılardan daha çok ağırmıyo emin ol ağrısıda kısa sürüyo sonra hiçbişe yokmuş gibi hayatına dönüyosun... Tekrar geçmiş olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu... :teselli: a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…