Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar size bir sorum olacak,lütfen çok meraklanıyorum.Bende siğil var mı yok mu bilemiyorum daha önce bahsettiğim gibi jinekoloji uzmanı yok dedi ama tam da emin olamıyorum.Benim eşimde görünürde hiç bişey yok.Kaşıntı ,yanma gibi şikayetleri de yok.Ben de rahim girişinin alt kısmında yaklaşık 2 aydır yani benim farkettiğim sarkık cılız bişeyler var(doktora göre eşin cinsel organının sürtünmesinden oluşmuş,mukoza tahrişi),eşimde bu kadar zamana kadar çıkar mıydı?Bir de görünür de bişey olmadığı için üroloğa gitse ne tür testler yaparlar,bilgisini olanlar lütfen bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar

herkese merhaba, a.s. bende farklı bir durum oluşmaya başladı son bir haftadır. bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. regl oldum. bugün ikinci günü, ama aldarayı bırakmayacağım. bu akşam aldaranın dozunu daha uygulayacağım. asıl sormak istediğim şu..
genital bölgemde siğillerden farklı alanlarda iki tane srtlik oluştu. biri nohut kadar, diğeri ise ondan daha büyük. fasulye kadarr.. siğil gibi değil daha farklı. ama sivilce gibi de değil. dokununca kendini hissettiriyor. biri dış dudaklarda, diğeri ise bikini bölgesinin altında. iç kısmın üstünde... iki dış dudağın birleştiği yerin en yukarısında, tepede...

arkadaşlar kondilomlardan kurtuldum nihayet..asitle yaktıktan sonra hepsi kayboldu, hamilelik boyunca tekrarlar demişti doktorum ama şükür 1 aydır cillop gibiyim..benimkiler vajinamın hemen her tarafını sarmıştı. iki tanesi özellikle yaprak gibi kalın ve geniş yüzeyliydi. onlardan hiç kurtulamıycamı sanıyodum artık..
bugünlerde eşimle tekrar birlikte olmayı planlıyoruz( hamileliğin ilk 3 ayı uzaktık birbirimizden)
umarım tekrarlamaz,...

canım ben de hamileyim..benim de çıktı siğillerim zaten hamilelikten önce 1sene uğraşmıştım bu illetle..
bende de çıktılar tekrar ama doktorum asit vermedi, onun yerine dondurdu her birini lokal uyuşturarak..
tekrar birlikte olacağınızı yazmışsın ben mutlaka eşinin korunmasını öneririm hem sen ona bulaştırmazsın hem sende tekrar çıkmaz..
inşallah ikimiz de kurtulmuşuzdur ve bir daha tekrarlamaz..SADECE BEBEKLERİME ODAKLANMAK İSTİYORUM ARTIK!!!!!
Allah yardımcımız olsun.. :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

merhaba,1 sene önce jinekologa gittigimde genital sigillerimin oldugunu söyledi ve hemen smear test yaptırdı,cok sükür sonuc iyi cıktı, aldara krem kullanmamı istedi ama ben alternatif tıbbı denemeden ilacı kullanmak istemedim hemen internetten yabancı siteler de dahil arastımaya basladım..yurtdısında cok yaygın olan bir hastalık oldugu icin sitelerden bircok denemis evde malzemelerini bulabileceginiz öneriler buldum en cok kullanılan elma sirkesiydi tabi bu vajinanın icindeki sigilller icin pek tavsiye edilmiyor.yapılması gereken sigilinizin büyüklügünde pamugu elma sirkesinin icinde bekletmek ve sonra cok ıslak olamaması icin hafif sıkılması gerekiyor sonra sigilinizin üzerini tam kapatıcak bicimde yerlestirin ve bu sekilde uyuyun kaymaması icin bantla yapıstırabilirsiniz,sabah pamugu cıkarın ve sigilin ucunun beyazlasmıs oldugunu göreceksiniz,bunu 3 gün tekrarladıktan sonra sigil siyahlasacak ve sonra kendiliginden düsecektir.fakat bu dedigim gibi dıs bölgede olan sigiller icin gecerli,vajinanın icinde olan sigiller icinse hint yagı,cay agacı yagı,e vitamini yagını karıstırarak elde edilen yagı 3 hafta boyunca sigillere uygulamanız gerek,pamukla veya parmakla ovalayarak...en önemlisi bagısıklık sisteminizi iceten güclendirmek cünkü sigilller gittikten sonra is bitmiyor hala vücudunuzda virüs var ve bunu saglıklı yiyerek(özellikle sarımsak),stresten uzak durarak,bol uyuyarak saglayabilirsiniz.

çörekotu bal karışımı tam olarak nasıl canım.. aldara kremi ile bunun yok olmas süreci nasıldır peki. 4 . küçük paketini kullandım hiçbir faydası yok yaaa

çörekotu bal karışımı tam olarak nasıl canım.. aldara kremi ile bunun yok olmas süreci nasıldır peki. 4 . küçük paketini kullandım hiçbir faydası yok yaaa

Cnm çörek otunu aktardan çektiriyosun.. Ve her sabah aç karnına 1 çay kaşığı çörek otu ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp tüketiyosun.. Ben bu şekilde kullanıyorum.. Ama bazı arkadaşlarımız her seferinde uğraşmak yerine bi seferde karıştırıp tüketiyorlar..
Aldara kremi hiç kullanmadım kullanan arkadaşlarım sana bu konuda düşüncelerini söyleyeceklerdir. Ama sanırım öncelikle lezyonların yok edilmesi sonrasında aldara tedavisine hemen başlanması daha etkili olur a.s.

bayanlar ben de siğillerimi asit döktürerek yaktırdım. tedavim bitti ve siğillerim kayboldu fakat erkek arkadaşımla ilişkiye girdiğimde kanamam oldu. acaba kanser mi oldum diye çok korkuyorum. doktorum tatilde olduğu için kendisine ulaşamıyorum. siğiller asitle yakıldığı için derideki tahribattan dolayı kanamıştır diye düşünüyorum ama acaba kanser mi oldum diye de içim içimi yiyor. tedavisi biten diğer arkadaşlarda da ilişkiye girdiklerinde kanama oldu mu acaba? çok acil cevap verirseniz sevinirim.

Hemen kanser olunur mu hiç ? lmaz:
Biraz paniklemişsin ama inan bana hiç gerek yok. Siğilleri kanser yapması bile uzun zaman alır! ya birliktelik sırasında fazla zorlamıştır seni ya da dediğin gibi tahribat vardı .
Pap-smear testini yaptırmış mıydın?

evet 2buçuk ay önce yaptırdım, sonuç negatifdi.

Merhaba arkadaşlar. Benim de vajinamda uzun süredir beyaz, top şeklinde yeşil mercimek büyüklüğünde bir şişlik vardı. Düzenli olarak ağdacıya gidiyordum sanırım ordan bulaştı, ilişkim yokken de vardı bu şişlikler. Bende çok sık küçük kıl dönmeleri olurdu, onlardan sanmıştım, umursamamıştım. Ama artık yayıldıklarını gördüm. Çok küçük iki beyaz nokta daha çıkmış ve biraz aha dikkatli bakınca içteki dokuda da ten rengi minik pürüzler gördüm. Erkek arkadaşıma durumu anlattım, bu hafta doktora gideceğiz. Yakma işleminde çok canınız yanıyor mu? yaraları ne kadar sürede geçiyor?

Canım bence hemen siğildir diye düşünme.Aynı tarif ettiğin şey bende de oldu.Çok küçük beyaz sarkık ve yan dudaklarda da minik pürüzler.Ben uzman jinekoloğa gittiğimde bana bunların ilişki sırasındaki sürtünmeden oluştuğunu ve tahrişten olduğunu söyledi ve rahatladım ama emin olmak bir doktora daha gidicem.İnşallah siğil değildir.Erkek arkadaşında da eğer siğilse çıkabilir biliyorsun.Onda yoksa bile taşıyıcı olabilir o yüzden o da bence doktora gitsin.Benim de kocamda yok doktorla görüşmemden sonra o da çok rahatladı ama benim şüphelerim var aynen anlattığın gibi şeyler bende de var çünkü.Geçmiş olsun canım.

Teşekkür ederim medusa, içimi rahatlatıyor burada okuduklarım, çok da korkulacak panik yapılacak birşey olmadığını düşünüyorum bazen. Erkek arkadaşımda şu anda siğil belirtisi yok, çarşamba birlikte gideceğiz doktora, onu da yönlendirmesini isteyeceğiz bakalım ne diyecek.
Bendeki çok küçüktü ama iltihaplı sivilce gibi büyüdü. Doktora gittikten sonra haber veririm, öğrendiğim yeni bir bilgi olursa paylaşırım. Hepinize çok çok geçmiş olsun.

selam alya benim de yaklaşık 1 sene önce bu rahatsızlığım olmuştu.Sana önerim sarı kantaron otunu alıp demleyip içmendir.Ben her gece 1 bardak demleyip içtim.Sarı kantaron virüslere karşı çok etkili.bir de bu rahatsızlıkta bağışıklık sistemini kuvvetli tutman gerekior.bunun içinde eczaneden tamamen bitkisel bir ilaç olan "imuneks" ilacını alıp içtim.Allah'a şükürler olsun.Çok faydasını gördüm.yakıldıktan sonra henüz bir daha çıkmadı. Doktor bana rahim ağzı kanseriyle ilgili bir açıklama yapmadı.Yalnız bana eşimden geçtiği için Eşimde tedavi oldu.Eşinin mutlaka tedavi olması gerekio siğiller varsa onda da.tek sen tedavi oluyosan eşinden geçiodur.o tekrarlatıyordur. Umarım faydam dokunur. Geçmiş olsun

Canım ben dün tekrar başka bir jinekoloğa gittim.Bendekilerin siğil olmadığını söyledi doktor ve çok sevindim.Yine de smear yapacağız dedi şimdi smear sonuçlarını bekliyorum.İnşallah temiz çıkar.Bu arada siğil olsa bile dermansız dert değil.Hiç moralini bozma canım.Yakılır geçer , emin ol kafama taktığım şu 1 haftalık süre içerisinde 2 kilo verdim.Hiç değmiyor.İnsanlar neler neler yaşıyor.Önemli olan moralli olmak.İyi haberlerini bekliyorum.

Arkadaşlar siğiller kremle geçecek gibi değil.lütfen doktora görünün ve özellikle koter denilen bir aletle yaktırın ki vücudunuzda üremesin.O siğiller tedavi edilmezse olduğu gibi bütün alt bölgeyi sarıyor.Bu yaktırma işleminde korkulacak hiçbişey yok çünkü kesilip biçilmiyosunuz.Yan tadevi olarak doktorlar aldara diye bi krem verio ama hiçbirşeye yaramıo.Bağışıklık sisteminizi çok iyi tutmanız gerekiyor.Bir de şekerden uzak durun çünkü yapılan araştırmalarda şekerin virüs hücrelerini beslediği kanıtlanmış.
Geçmiş olsun.Canınızı sıkmayın.Sonuçta siğil ölümcül bir hastalık değil fakat dikkat edilecek bir rahatsızlık.Dün de bir kaç önerim olmuştu.Lütfen deneyin.

Bu sabah gittim doktora , siğil olmadıklarını söyledi. Önce cinsel yolla bulaşan başka bir hastalık olabileceğinden kortular, sonra bir başka doktor gelip baktı, cildiyenin bakmasını istedi. Cildiyeye de gittim, o da kistik yapılar olduğunu ama siğil olmadığını söyledi. Bana bir zararı olmazmış ama istersem aldırabileceğimi söyledi. Önce bir antibiyotik verdi, bunu kullan ondan snra küçülmezse ve istersen alabiliriz dedi.
Ben smear testi yapılmasını istiyordum aslında emin olabilmek için ama doktor bundan bahsetmedi bile. Ben de istemeye çekindim. Acaba başka bir doktora gidip istesem mi?
Bu arada jinekolojik muayeneden korkan arkaşlar vardı, ilk kez gittiğim halde erkek arkadaşım sağolsun içimi o kadar rahatlattı ki doktor konusunda, hiç korkmadan ve utanç duymadan girdim muayeneye, hatta spekulum ve elle muayene sırasında da hiç utanç duymadım ve spekulum da korkulacak birşey değilmiş, duyduğunuz acı 3 sn'lik bir acı. Hemen geçecek bir acı olarak düşünürseniz hiç sorun yaşamıyorsunuz. Aman korkmadan gidin muayenenizi olun. Hepiniz bilinçli kadınlarsınız, sağlığınız herşeyden önemli. :)

Canım geçmiş olsun.Çok sevindim siğil olmadığına.Ben de smear testinin sonuçlarını bekliyorum benimkiler için de doktorlar siğil değil dedi.Müsait bir zamanında bence smear de yaptır zaten 1 saniye sürmüyor hatta ben farkına bile varmadım :)Çok faydalı birşey internetten de araştırıyorum bu konuyu.Erken teşhis her konuda çok önemli.İnşallah benim smear de temiz çıkar :)

Smear testini sen mi istedin yoksa onlar mı yapalım dediler. ıstemeye çekindim açıkçası , işine karışmak gibi olmasın diye. Zaten hep çekinmişimdir :)

Smear testini sen mi istedin yoksa onlar mı yapalım dediler. İstemeye çekindim açıkçası , işine karışmak gibi olmasın diye. Zaten hep çekinmişimdir :)

Valla canım ben 2.gittiğim jinekoloğa siğil olabilceğine ilişkin şüphelerim var der demez henüz muayene etmeden önce hemen kendisi dedi smear yapacağız o zaman diye.Muayene esnasında da bunlar siğil değil ama smear için sıvı aldık , 2 gün sonra gel sonuçlara bakalım dedi.Benim öyle bir talebim olmadı yani.Kendisi işimizi riske atmayalım , emin olalım diye dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…