- 2 Eylül 2009
- 10
- 0
arkadaşlar kondilomlardan kurtuldum nihayet..asitle yaktıktan sonra hepsi kayboldu, hamilelik boyunca tekrarlar demişti doktorum ama şükür 1 aydır cillop gibiyim..benimkiler vajinamın hemen her tarafını sarmıştı. iki tanesi özellikle yaprak gibi kalın ve geniş yüzeyliydi. onlardan hiç kurtulamıycamı sanıyodum artık..
bugünlerde eşimle tekrar birlikte olmayı planlıyoruz( hamileliğin ilk 3 ayı uzaktık birbirimizden)
umarım tekrarlamaz,...
çörekotu bal karışımı tam olarak nasıl canım.. aldara kremi ile bunun yok olmas süreci nasıldır peki. 4 . küçük paketini kullandım hiçbir faydası yok yaaa
bayanlar ben de siğillerimi asit döktürerek yaktırdım. tedavim bitti ve siğillerim kayboldu fakat erkek arkadaşımla ilişkiye girdiğimde kanamam oldu. acaba kanser mi oldum diye çok korkuyorum. doktorum tatilde olduğu için kendisine ulaşamıyorum. siğiller asitle yakıldığı için derideki tahribattan dolayı kanamıştır diye düşünüyorum ama acaba kanser mi oldum diye de içim içimi yiyor. tedavisi biten diğer arkadaşlarda da ilişkiye girdiklerinde kanama oldu mu acaba? çok acil cevap verirseniz sevinirim.
Hemen kanser olunur mu hiç ?lmaz:
Biraz paniklemişsin ama inan bana hiç gerek yok. Siğilleri kanser yapması bile uzun zaman alır! ya birliktelik sırasında fazla zorlamıştır seni ya da dediğin gibi tahribat vardı .
Pap-smear testini yaptırmış mıydın?
Merhaba arkadaşlar. Benim de vajinamda uzun süredir beyaz, top şeklinde yeşil mercimek büyüklüğünde bir şişlik vardı. Düzenli olarak ağdacıya gidiyordum sanırım ordan bulaştı, ilişkim yokken de vardı bu şişlikler. Bende çok sık küçük kıl dönmeleri olurdu, onlardan sanmıştım, umursamamıştım. Ama artık yayıldıklarını gördüm. Çok küçük iki beyaz nokta daha çıkmış ve biraz aha dikkatli bakınca içteki dokuda da ten rengi minik pürüzler gördüm. Erkek arkadaşıma durumu anlattım, bu hafta doktora gideceğiz. Yakma işleminde çok canınız yanıyor mu? yaraları ne kadar sürede geçiyor?
selam alya benim de yaklaşık 1 sene önce bu rahatsızlığım olmuştu.Sana önerim sarı kantaron otunu alıp demleyip içmendir.Ben her gece 1 bardak demleyip içtim.Sarı kantaron virüslere karşı çok etkili.bir de bu rahatsızlıkta bağışıklık sistemini kuvvetli tutman gerekior.bunun içinde eczaneden tamamen bitkisel bir ilaç olan "imuneks" ilacını alıp içtim.Allah'a şükürler olsun.Çok faydasını gördüm.yakıldıktan sonra henüz bir daha çıkmadı. Doktor bana rahim ağzı kanseriyle ilgili bir açıklama yapmadı.Yalnız bana eşimden geçtiği için Eşimde tedavi oldu.Eşinin mutlaka tedavi olması gerekio siğiller varsa onda da.tek sen tedavi oluyosan eşinden geçiodur.o tekrarlatıyordur. Umarım faydam dokunur. Geçmiş olsunarkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...
Bu sabah gittim doktora , siğil olmadıklarını söyledi. Önce cinsel yolla bulaşan başka bir hastalık olabileceğinden kortular, sonra bir başka doktor gelip baktı, cildiyenin bakmasını istedi. Cildiyeye de gittim, o da kistik yapılar olduğunu ama siğil olmadığını söyledi. Bana bir zararı olmazmış ama istersem aldırabileceğimi söyledi. Önce bir antibiyotik verdi, bunu kullan ondan snra küçülmezse ve istersen alabiliriz dedi.
Ben smear testi yapılmasını istiyordum aslında emin olabilmek için ama doktor bundan bahsetmedi bile. Ben de istemeye çekindim. Acaba başka bir doktora gidip istesem mi?
Bu arada jinekolojik muayeneden korkan arkaşlar vardı, ilk kez gittiğim halde erkek arkadaşım sağolsun içimi o kadar rahatlattı ki doktor konusunda, hiç korkmadan ve utanç duymadan girdim muayeneye, hatta spekulum ve elle muayene sırasında da hiç utanç duymadım ve spekulum da korkulacak birşey değilmiş, duyduğunuz acı 3 sn'lik bir acı. Hemen geçecek bir acı olarak düşünürseniz hiç sorun yaşamıyorsunuz. Aman korkmadan gidin muayenenizi olun. Hepiniz bilinçli kadınlarsınız, sağlığınız herşeyden önemli. :)
Smear testini sen mi istedin yoksa onlar mı yapalım dediler. İstemeye çekindim açıkçası , işine karışmak gibi olmasın diye. Zaten hep çekinmişimdir :)