canım çok geçmiş olsun, bir de benim tecrübemi dinle bak !
ben 19 yaşındaydım bununla ilk karşılaştıgımda, önce minicik anüs çıkışında vardı, araştırdım hemen hpv oldugunu anladım, okuldaki doktora gittim, orda doktor arkadaşların burda da bahsettigi asitli ilaçtan sürdü ve geçti. İlk defa orda duydum geçmeyecegini hep çıkacagını.
Doktor bunu der demez 2 hafta içinde çok fazla arttı, ben minicik 1 taneyi yok ettirmiştim, onlarca çıktı, hayatım zehir olmuştu resmen, kimseye bir şey de söyleyemiyordum, sosyal hayatımı bile etkilemişti, kendimi yarım bir insan gibi görmeye başlamıştım. çok üzülüyordum hep.
Sonra okulun kadın doğumcusuna yeniden gittigimde, heralde sürekli gelip yaktıracagımı düşündügünden beni önemsemedi, bunlar hep çıkar, artık buraya gelme , dermatolojiye git dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen. Aylardır artıp duruyorlardı geçmiyordu ve o an aklımdan geçen ''hiçbir doktorun bu pis işi üstlenmek istemeyecegi, benim hep bunlarla yaşamak zorunda kalacagım '' idi. Özele de gidemiyordum zaten.
Mecburen okulun dermatologuna gittim. Bayan doktordu ve çok ilgilendi sagolsun. Çaresiz , ''bunlar hep kalacak, degil mi '' diye sordugumda, ''hayır canım, geçer tabi ki'' dedi.
Anlatamam dünyalar benim oldu, belki geçmeyecek bile olsaydı da o an yeniden doğmuş gibi oldum. Çünkü o sıralar tanıdıgım kimsede de yoktu böyle şeyler. Böyle bir site de yoktu ki benzerlerini yaşayanlarla konuşayım..Neyse randevuyu aldım yakması için..
Eve gittim, çok mutluydum, bir ümit vardı ya işte.. Tahmin edin noldu ?
1 gecede hepsi geçmiş!!
vajinamın içi doluydu ..
ve hepsi 1 gecede yok olmuş, ve bir daha çok şükür, çok şükür çıkmadı...
Ben çok kimseler gördüm sonra.. hpv degil sadece, elinde, başka yerlerinde yıllarca ne yapsalar geçmeyen sigilleri olan insanlarla konuştum. Sadece gececegine inandıkları zaman geçmiş....
Sen inan.. önlemlerini al ve korun.. Gececektir.