Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ne şanssızım ki aldara krem daha ikinci kullanışımda feci bir yaraya dönüştürdü o bölgeyi.derisini yüzdü.nasıl acı çekiyorum anlatamam.daha tedaviye bile geçemeden öncelikle bu yaraları iyileştirmemiz gerekiyor.sonra tekrar aldara'ya başlıycaz diyor dr.ama yok hayır..birdaha böyle bir yara acısı çekemem.kullanmıycam kremi.dr. yaksak ta yine yara olacak diyor.ya ne zor işler bunlar.niye anestezisiz yapıyorlar ki sanki..

öncelikle soruma yanıt aldım sayende teşekkür ederim tatlım. haklısın bende doktora bir sorayım. çünkü benim siğiller içerde.. dışarıdan bakınca görünen hiçbirşey yok. bir de regl iken, krem sonrası o bölgede oluşacak bir kirlenme kremin etkisini azaltır mı onu merak ediyorum. bu arada benim bir sorum daha var sidelyacım.. bana gardasil aşı değil de servariks aşı yaptılar. gardasil ile servariks aynı dediler. öyle mi? gardasil 6,11, 16, 18 tiplere karşı korurken, servariks sadece 16, 18 tip için etkiliymiş. bu benim kafamı karıştırdı. bunu da internetten araştırdım. servariksin yanı sıra gardasile gerek var mı? hastane farkeden bir şey olmaz dedi. ama benim aklıma takıldı. ben gardasil olacağım sanıyordum. ikinci dozuda 15 eylülde olacağım inşallah.. herkese iyi, sağlıklı günler diliyorum.
merhaba ecemelek, gardasil aşı genelde siğili olmayan kişilere yapılıyor. çünkü tip 6-11 en çok siğil yapan cinsler. sende siğil olduğuna göre bu tipler için aşı olman koruyuculuk sağlamayacaktır. fakat 16- 18. tipler kansere sebep olma ihtimali olması nedeniyle aşı ile bu iki tipten korunman iyi olur...
geçmiş olsun

arkadaşlar hpv nin derecisine bakmak için sanırım smear yapılıyor elbette.ama özel bir smear benim anladığım izmirde yaptıran arkadaşlar varmı ve ücretini öğrenmek istiyorum. yaptıran arkadaşlar bilgilendirirse çok mutlu olucam. hastanelerde bu testin yapılmadığını öğrendim. yanlış bilmiyorsam eğer tabii.zaten ben hastaneye gitmiyorum tedavim için. kendi dr ma gidiyorum yani özel. bu yüzdende bir hayli pahallıya mal oldu bu siğiller bana:)) inşallh geçer tekrar etmezler...:nazar:
ege3576 merhaba, ben alsancakta özel bir muayenehanede yaptırdım smear testi bilindik smear testi fiyatı 40 tl. hpv varmı diye özel bir test yaptılar ki %100 güvenilir değil dediler ücreti 165tl. ve muyene 120 tl. toplamda 325 tl ye mal oldu. bunlar mart ayında yapıldı. ama ben sağlık güvencen varsa kurumunla anlaşmalı özel hasteneleri tavsiye ederim. hiç değilse biraz indirimi oluyor.

canım çok geçmiş olsun, bir de benim tecrübemi dinle bak !

ben 19 yaşındaydım bununla ilk karşılaştıgımda, önce minicik anüs çıkışında vardı, araştırdım hemen hpv oldugunu anladım, okuldaki doktora gittim, orda doktor arkadaşların burda da bahsettigi asitli ilaçtan sürdü ve geçti. İlk defa orda duydum geçmeyecegini hep çıkacagını.

Doktor bunu der demez 2 hafta içinde çok fazla arttı, ben minicik 1 taneyi yok ettirmiştim, onlarca çıktı, hayatım zehir olmuştu resmen, kimseye bir şey de söyleyemiyordum, sosyal hayatımı bile etkilemişti, kendimi yarım bir insan gibi görmeye başlamıştım. çok üzülüyordum hep.

Sonra okulun kadın doğumcusuna yeniden gittigimde, heralde sürekli gelip yaktıracagımı düşündügünden beni önemsemedi, bunlar hep çıkar, artık buraya gelme , dermatolojiye git dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen. Aylardır artıp duruyorlardı geçmiyordu ve o an aklımdan geçen ''hiçbir doktorun bu pis işi üstlenmek istemeyecegi, benim hep bunlarla yaşamak zorunda kalacagım '' idi. Özele de gidemiyordum zaten.

Mecburen okulun dermatologuna gittim. Bayan doktordu ve çok ilgilendi sagolsun. Çaresiz , ''bunlar hep kalacak, degil mi '' diye sordugumda, ''hayır canım, geçer tabi ki'' dedi.

Anlatamam dünyalar benim oldu, belki geçmeyecek bile olsaydı da o an yeniden doğmuş gibi oldum. Çünkü o sıralar tanıdıgım kimsede de yoktu böyle şeyler. Böyle bir site de yoktu ki benzerlerini yaşayanlarla konuşayım..Neyse randevuyu aldım yakması için..

Eve gittim, çok mutluydum, bir ümit vardı ya işte.. Tahmin edin noldu ?

1 gecede hepsi geçmiş!!

vajinamın içi doluydu ..

ve hepsi 1 gecede yok olmuş, ve bir daha çok şükür, çok şükür çıkmadı...

Ben çok kimseler gördüm sonra.. hpv degil sadece, elinde, başka yerlerinde yıllarca ne yapsalar geçmeyen sigilleri olan insanlarla konuştum. Sadece gececegine inandıkları zaman geçmiş....

Sen inan.. önlemlerini al ve korun.. Gececektir.

arkadaşlar hpv bulaşması için cinsel ilişkiye girilmesi gerekmiyormuş. bu virüs çok çabuk bulaşabilen bir virüs olduğundan dolayı sürtünme yoluylada çok kolay bulaşıyor. kondom bile tam koruma sağlamıyor. o nedenle çok dikkatli olunmalı. alkol ve sigara hpvnin etkisini arttıran nedenler. bağışıklık sistemi kuvvetli kişilerde çok uzun yıllar hiçbir etki göstermiyebiliyor ve bu virüsü yenebiliyormuş. bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek, düzenli uyku ve sigaradan uzaklaşmak sanırım bu rahatsızlıktan kurtulmayı kolaylaştırıyor. 6 ayda 1 smear testi öneriliyor.
siğili olan kişilere genelde cervarix aşı öneriliyor, siğili olmayanlarada gardasil.
hpv den muzdarip herkese geçmiş olsun.

arkadaşlar bende de bu sorun var.. bu siteyi görünce öyle sevindim ki. kaçgündür internetteki resimleri görüp kahroluyorum öyle olursam diye. benim birkaç hafta önce ortaya çıktı kalça kısmımda ve arasında fakat karnıbahar görüntüsünde değil üstleri yuvarlak et beni gibi. tatilden yeni döndüm tatildeyken de anüsün yanında bir tane ve vajinama yakın bir tane daha çıktı, yayılacak diye ödüm kopuyor. sonra ön tarafımda yani bikini bölgesinde üç tane çıktı bir tanesi normal siğil gibi çıkıntı halini aldı ucunda da sanki sivilce ucu gibi beyazlık vardı dayanamadım sıktım kanadı ama içinden irin falan çıkmadı. sonra bu kabuklandı ve kısa sürede geçti diğer ikisi de kabuklanarak kayboldu. birkaçgün önce doktora gittim ve nişanlımdan bulaştığını söyledi (2 yıldır nişanlımla birlikteliğim var). neyse dondurdular ve fucidin krem verdi 1 hafta boyunca günde 2 kere sür dedi. ayrıca yeni çıkanları sivilce gibi sık içinden sarı bir sıvı çıkacak sonra da bu kremi sürersen geçer dedi. ben dediğim gibi birini sıkınca geçmişti fakat forumda kesinlikle sıkmayın kanatmayın deniyor kafam karıştı. dondurma işleminden 2 gün geçti siğillerin etrafı kapkara oldu ve özellikle bir yerim su topladı içinde sarı bir sıvı var bunun olabileceği söylendi zaten bana ama o tarafın üstüne oturunca falan acıyor umarım geçer. siğillerden bir iki tanesi dondurulmamış sanırım görmedi doktor.şimdi benim sormak istediğim şunlar, ben okuduğum için il dışına gidiyorum ve her siğil çıktığında dondurmak istemiyorum hem acıyor hem su topladı oturamıyorum.fisfisfis

-bu bahsedilen verrutol ilacını alıp kendim dikkatlice uygulasam olmaz mı?
-nişanlımda çoğu erkekte olabildiği gibi belirti yok. şimdi doktora gidip onda virüs tespit edilse bile ona yapabilecekleri bir şey yok mu?
-bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyormuş, ben oldum olası zayıfım pek alakası var mı bilmiyorum ama bana ne yapmamı önerirsiniz forumdan birkaç tavsiyeyi not aldım fakat yine de sormak istedim.

yardım ederseniz çok mutlu olucam moral önemli fakat bu öyle sinir bozucu bir şey ki..

arkadaşlar bende de bu sorun var.. bu siteyi görünce öyle sevindim ki. kaçgündür internetteki resimleri görüp kahroluyorum öyle olursam diye. benim birkaç hafta önce ortaya çıktı kalça kısmımda ve arasında fakat karnıbahar görüntüsünde değil üstleri yuvarlak et beni gibi. tatilden yeni döndüm tatildeyken de anüsün yanında bir tane ve vajinama yakın bir tane daha çıktı, yayılacak diye ödüm kopuyor. sonra ön tarafımda yani bikini bölgesinde üç tane çıktı bir tanesi normal siğil gibi çıkıntı halini aldı ucunda da sanki sivilce ucu gibi beyazlık vardı dayanamadım sıktım kanadı ama içinden irin falan çıkmadı. sonra bu kabuklandı ve kısa sürede geçti diğer ikisi de kabuklanarak kayboldu. birkaçgün önce doktora gittim ve nişanlımdan bulaştığını söyledi (2 yıldır nişanlımla birlikteliğim var). neyse dondurdular ve fucidin krem verdi 1 hafta boyunca günde 2 kere sür dedi. ayrıca yeni çıkanları sivilce gibi sık içinden sarı bir sıvı çıkacak sonra da bu kremi sürersen geçer dedi. ben dediğim gibi birini sıkınca geçmişti fakat forumda kesinlikle sıkmayın kanatmayın deniyor kafam karıştı. dondurma işleminden 2 gün geçti siğillerin etrafı kapkara oldu ve özellikle bir yerim su topladı içinde sarı bir sıvı var bunun olabileceği söylendi zaten bana ama o tarafın üstüne oturunca falan acıyor umarım geçer. siğillerden bir iki tanesi dondurulmamış sanırım görmedi doktor.şimdi benim sormak istediğim şunlar, ben okuduğum için il dışına gidiyorum ve her siğil çıktığında dondurmak istemiyorum hem acıyor hem su topladı oturamıyorum.fisfisfis

-nişanlımda çoğu erkekte olabildiği gibi belirti yok. şimdi doktora gidip onda virüs tespit edilse bile ona yapabilecekleri bir şey yok mu?
-bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyormuş, ben oldum olası zayıfım pek alakası var mı bilmiyorum ama bana ne yapmamı önerirsiniz forumdan birkaç tavsiyeyi not aldım fakat yine de sormak istedim.

yardım ederseniz çok mutlu olucam moral önemli fakat bu öyle sinir bozucu bir şey ki..

canım öncelikle geçmiş olsun bendede siğil vardı ve bende dondurttum ama benim bildiğim ve doktorumun bana söylediği siğilin sıkılmaması dondurduktan sonra su toplaması normal. nişanlında siğil yoksa şu an için yapılabilecek bi tedavi yok siğilin tedavisi siğil varken olabiliyo çok çok yapabileceği vücut direncini yüksek tutmak... bende senin gibiyim kendimi bildim bileli zayıfım ve vücut direncimde zayıf bunun için doktor bana immunex verdi devlet ödemiyo zaten istersen eczaneden gidip alabiliyosun... Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor.Ve ayrıca doktorumun bana söylediği bundan sonra ilişkide mutlaka condom kullanın... Tekrar geçmiş olsun a.s.

Canım öncelikle geçmiş olsun.Ne güzel dondurulmuş siğiller. Benim bildiğim ve doktorumun söylediğide siğillerin hiçbirşekilde oynanmaması gerektiğidir. Özellikle bu hastalıkta hiçbir doktor birbirini tutmuyor zaten :)) Şimdi krio yani dondurmadan sonra siğiller simsiyah olur kabuk bağlar sonra ise kabuklar geçer gider kaybolur. Su toplaması çok normal. Bana doktorum temiz bir şırınga iğnesi ile patlatabileceğimi söylemişti. Ama ben acır diye korktum o yüzden dokunmadım. 2 gün sonra geçip gitmişti o da. Krio esnasında bazı siğiller çok minik bebek olduğu için doktor göremeyebiliyor. Daha sonradan büyüyor onlar. Bunlar için ve tüm bölge için aldara kullansan güzel olur diye düşünüyorum. Ama pahalı dersen verrutol kullanan arkadaşlarda var. Deneyebilirsin pekala. Evet bağışıklığını düçlendirmen gerekiyor ama en önemliside moralini bozmaman gerekiyor. Valla gülüm istediğin kadar tedavi ol canını sıktıgın moralini bozdugun zaman bunlar geçmiyor. Geçeceğine önce kendin inan tatlım. İlk şart bu anlayacağın. Aşı olabiliyorsan aşı ol hemen derim, çok faydası var. Smear testi yaptırman gerekiyor bence. Doktorun sana söylemesi gerekirdi sanırım. Artık bu hastalık düzenli ve sağlıklı yaşamamızın şart olduğunu söylüyor canım. Dinlesek iyi olur onu :)) Düzenli besleneceksin. Sebze meyve ağırlıklı. Stresten uzak duracaksın. Bitki çayları içebilirsin. Bol c vitamini. Kuşburnu ekinezya ve yeşilçaylar içebilirsin. Çörek otu bal karışımı yiyebilirsin sabah akşam birer tatlı kaşığı. İmmunex kullanabilirsin günde bir tane. Düzenli spor yapabilirsin. Tüm bunları yaparken moralini bozmayacak ve geçeceğine inanacaksın canım. Ha birde şu var. Tekrar enfekte olmaman gerekiyor. Eğer bu virüs nişanlından bulaştı ise doğal olarak onda da var demektir. Onda siğil olup olmaması önemli değil. Bazı erkekler sadece taşıyıcı olabiliyorlar. O yüzden bir müddet korunmasız şekilde birlikte olma derim hatta bir süre ara verin diyebilirim. En azından siğillerin yok olana kadar. Benim eşimde de siğil yoktu. Sadece bağışıklık güçlendirmek için ımmunex kullanmıştı eşim bir kutu. Ama normalde de kendine çok iyi baktıgı için belkide baskılıyor vücudu bilmiyorum. Bu hastalık tedavisi olan bir hastalık arkadaşlar. Yeterki bilinçli olun. Olmadık yere kendinizi hırpalamayın. Ha hırpalanınca geçiyorsa söyleyin herkes yapsın bunu. Çok inaktif olan arkadaş var. Örnek olsun bizlere. Sevgiyle kalın a.s.

kızlar doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama nereye yazacağımı bilemedim.benim wajinamda mercimek büyüklüğünde bir kabarcık oluyor.ara ara oluyor we sonra geçiyor.acaba siğil mi diye düşündüm ilk başlarda ama sonra kendiliğinden geçince üstünde durmadım.sizce bu nedir?doktora gitmeye de utanıyorum,daha önce de hiç gitmedim zaten..

Canım benim doktora bir git bence. Çekinecek birşey yok. Genelde doktor bakınca anlıyor zaten. Ona göre için rahat olur tatlım.

şu an yok canım.arada çıkıyor demiştim ya,olmadı o zaman gidicem artık.asıl kafamı kurcalayan bi çıkıp bi kaybolması.işallah bişi çıkmaz :Saruboceq:

çok teşekkür ederim bağışıklık sistemi için dediklerinizi dikkate alacağım. yalnız benimki hpv değil molloscum tipiymiş. netten ufak bir araştırma yaptım sıkıp içindeki çıkarılmalı diyor herhalde doktor o yüzden öyle dedi. bu arada popomu nasıl sıkcağım bilmiyorumdelikafadulden

şu an yok canım.arada çıkıyor demiştim ya,olmadı o zaman gidicem artık.asıl kafamı kurcalayan bi çıkıp bi kaybolması.işallah bişi çıkmaz :Saruboceq:

bu arada yasmincim benim de adet dönemimde bazen vajinama yakın bir yerde bir şişlik oluyor önce bu siğillerden çıkıyor sanmıştım ve ağrılı ve resmen şişti. fakat adetim bitince geçiyor bazen adet döneminde yine çıkıp geçiyor. eğer senin de böyleyse bu bir çok bayanda oluyormuş. adet dönemindeki hormonal değişimlerden kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. ama yine de çıkınca doktora gitmende fayda var. bende bayadır olmuyor.yerimseniben

saol canım.açıkçası dikkat etmedim ne zaman oluyor diye.bakalım adet dönemimde bilhassa kontrol edicem.

ne şanssızım ki aldara krem daha ikinci kullanışımda feci bir yaraya dönüştürdü o bölgeyi.derisini yüzdü.nasıl acı çekiyorum anlatamam.daha tedaviye bile geçemeden öncelikle bu yaraları iyileştirmemiz gerekiyor.sonra tekrar aldara'ya başlıycaz diyor dr.ama yok hayır..birdaha böyle bir yara acısı çekemem.kullanmıycam kremi.dr. yaksak ta yine yara olacak diyor.ya ne zor işler bunlar.niye anestezisiz yapıyorlar ki sanki..

ben bir kutuyu bitirdim ikincisine başladım yara olmadı ama son iki kullanmamda kaşıntı ve yakma oldu.sonra geçti.bilmioyrum nasıl sürdünüz kremi ama siğllerin üstüne kremi süreceksiniz ve yedireceksiniz.üstte krem kesinlikle kalmıyacak,kenarlarada bulaşmıycak.kulak çöpüyle sürüyorum ben kolay oluyor.kenarlarınada bazen vazelin sürüyorum doktorum sür demişti vazelinize kulak çöpüyle sürüyorum.birazda kremi yemesini bekliyorum.zor bir iş bu kremde her tarafı göremiyosunuz yinede.Allah herkese kolaylık versin.

sirkeli suyla temizlemeyi sorcaktım birde.hergün mü yapılacak bu işlem.ne kadar süre yapcaz bide.cvplarsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar siğiller kremle geçecek gibi değil.lütfen doktora görünün ve özellikle koter denilen bir aletle yaktırın ki vücudunuzda üremesin.O siğiller tedavi edilmezse olduğu gibi bütün alt bölgeyi sarıyor.Bu yaktırma işleminde korkulacak hiçbişey yok çünkü kesilip biçilmiyosunuz.Yan tadevi olarak doktorlar aldara diye bi krem verio ama hiçbirşeye yaramıo.Bağışıklık sisteminizi çok iyi tutmanız gerekiyor.Bir de şekerden uzak durun çünkü yapılan araştırmalarda şekerin virüs hücrelerini beslediği kanıtlanmış.
Geçmiş olsun.Canınızı sıkmayın.Sonuçta siğil ölümcül bir hastalık değil fakat dikkat edilecek bir rahatsızlık.Dün de bir kaç önerim olmuştu.Lütfen deneyin.

sewgılı arkadaşım kesınlıkle dedın bı cumleye ben katılamıcam :eek:lmaz: aldara krem bunyeden bunyeye deyısen deyişken bı krem ışe yaramıyo desen haksızlık etmış olursun koter işleminin uzerıne aldarayı kullanan arkadaslar bende dahıl buna ılesmıs bı suru arkadaşımız war kaldıkı sadece aldara kullanan sadece yanımde 3 bayan war . şeker we yağ yoğun tüketilmemeli buyrunnnnnnnnn bana dr c wıtamını we b we b12 almamı tawsıye ettı bende bol bol kapsulle ıcıom gunluk ısallah sende ılesırsın ılk zamanlar cok kotuydum ama sımdı şükür diyorum ....kaydirigubbakcemile5

merhaba arkadaşlar, aynı rahatsızlık bende de oluştu bir sene önce.. öncelikle herkese geçmiş olsun diliyorum. inşallah tamamen geçer. benim bazı korkularım var geleceğe dönük... ben bakireyim ve bu rahatsızlık bana ortak kullanım alanından bulaşmış. başka türlü olmasına imkan yok. çünkü kendimi biliyorum en basitinden. bir cinsel deneyimim olsa da bulaşsa tamam diyeceğim, sebebi belli.. ama böylesi çok daha zor.. bazen moralim çok bozuluyor. ağlıyorum. en son hamama gitmiştim, hamama gittikten birkaç hafta sonra bende küçük küçük birşeyler oluşmaya başladı. siğillerim öyle internetteki gibi değil. uzun et parçası gibi.. ama ben gibi yada top gibi değil. ince, uzun. bir kısmı da onlardan biraz kalın.. evlenince eşime de bulaşacak mı? iki doktora gittim bu siğiller için.. ilki bana hpv 6 11 dedi. hiç test yapmadan sadece bakarak. böyle bilmeleri mümkün mü? bakire olduğum için pap smear yaptıramıyorum. benim siğillerim kızlık zarı çevresindeymiş ve benim kızlık zarı kapalıymış. bu bölgede olduğu için ilk doktor bir şey yapamayız dedi. sebamed yıkama jeli önerdi ve biteral hap verdi. onları kullandım. ama bir gelişme yok. uykuya strese, üzüntüye göre çoğalır bir de bağışıklık sistemin zayıfladığında dedi. ikinci doktora da iki hafta önce gittim. aldara krem önerdi. tam olarak hpv değil bu.. arada bir şey... kimse test yapmadan tipini bilemez ama tehlikeli görünmüyor dedi. aşıyı hemen aynı gün oldum. kreme de 2 gün sonra alıp başladım. kremi 4 kez sürdüm. şu an canım çok yanıyor. siğiller ve siğilsiz bölgede acıyor. idrarımı yaparken yanma oluyor. idrarımın değdiği tahriş olmuş siğiller de çok acıyor. ne yapacağım? bu arada doktoru randevu için aradım. cumaya gün verdiler. cumaya kadar nasıl sabredeceğim hiç bilmiyorum. sıcak su ile yıkayınca biraz rahatlıyor. dün siğilsiz bölgeye vazelin sürüp öyle uygulayın yazmıştı bir arkadaş. bende eczaneden steril eldiven alırken danıştım. eczacı olabilir. kokusuz asitsiz bir krem olmalı, o bölgenin ph dengesini bozmamak için dedi. arko yeşil tüpteki yağlı kremi önerdi. onu sürüp öyle denedim. yanma bugün biraz daha az. ama lavaboya gideceğim diye korkuyorum. siğiller acıyor ve batıyor sanki. bir de sulanıyor gibi.. günlük ped kullanma dedi eczacı.. onlar daha çok nemlendirir o bölgeyi dedi. bana yardımcı olur musunuz? aldara çözüm mü?

ah guzel arkadasım gecmıs olsun ya ezacı arkadas doru demıs gunluk pedden uzun bı sure uzak dur kı hawa almalı o bole ... sıgıllerı dr benım bakar bakmaz anladı kaldıkı o gun sıgıl oldunu duyunca dıyer gun 3 dr bırden gıtım hepsıde baktı we anladı benımkıler karnıbahar gbıyı yanı anlıcan sadece korkma ılescene bence aldara olsn koter( yakma) olsn manewı acıdan da dua et bıraz rahatlarsın ben yaktırdım da cok acıyodu tuwalete gıtmemek ıcın aksama kadar kendımı tutuyordum oda ıste bobreklere cok zararlı ben ılk zamanlar asıt kullandım ama keske dıoyuorum sımdı hıc ıse yaramadı aksıne arttırdı bıde koter sonrası aldara sukurler olsn dıyorum 5 ay oldu su an her gun genıtal temızlık jelıyle temızlıyorum ısallah senınde gecer bebem ama sana tek dıcem moral yuksek tut lutwenkaydirigubbakcemile5

ArkadaŞlar bu sırkelı su benım hıc hosuma gıtmedı .... Cok hassas sey bunlar bence yapmayın sakın ole bısı hangı cagda yasıyosunuz ya yapmayın ıceeee azdıracaksınız hayret bısı ya pesssssssssssss...

ArkadaŞlar bu sİrkelı su benım hıc hosuma gıtmedı .... Cok hassas sey bunlar bence yapmayın sakın ole bısı hangı cagda yasıyosunuz ya yapmayın ıceeee azdıracaksınız hayret bısı ya pesssssssssssss...

güzel arkadaşım yorumları okumamışsın belli ama sirkeli su karışımını önerende bir doktor bir de değil aslında bir çok doktor.hiç birimiz cahil değiliz merak etme.lütfen yazdığın yorumlarada dikkat et.

hel-in bir çok kez uyarıldığın halde hala aynı kötü dilde yazmaya devam ediyorsun.senin yorumlarını okumak yoruyor insanı hem kullandığın dil kötü hem cümlelerin çok düşük lütfen dikkat edermisin artık.

X