merhaba ecemelek, gardasil aşı genelde siğili olmayan kişilere yapılıyor. çünkü tip 6-11 en çok siğil yapan cinsler. sende siğil olduğuna göre bu tipler için aşı olman koruyuculuk sağlamayacaktır. fakat 16- 18. tipler kansere sebep olma ihtimali olması nedeniyle aşı ile bu iki tipten korunman iyi olur...öncelikle soruma yanıt aldım sayende teşekkür ederim tatlım. haklısın bende doktora bir sorayım. çünkü benim siğiller içerde.. dışarıdan bakınca görünen hiçbirşey yok. bir de regl iken, krem sonrası o bölgede oluşacak bir kirlenme kremin etkisini azaltır mı onu merak ediyorum. bu arada benim bir sorum daha var sidelyacım.. bana gardasil aşı değil de servariks aşı yaptılar. gardasil ile servariks aynı dediler. öyle mi? gardasil 6,11, 16, 18 tiplere karşı korurken, servariks sadece 16, 18 tip için etkiliymiş. bu benim kafamı karıştırdı. bunu da internetten araştırdım. servariksin yanı sıra gardasile gerek var mı? hastane farkeden bir şey olmaz dedi. ama benim aklıma takıldı. ben gardasil olacağım sanıyordum. ikinci dozuda 15 eylülde olacağım inşallah.. herkese iyi, sağlıklı günler diliyorum.
ege3576 merhaba, ben alsancakta özel bir muayenehanede yaptırdım smear testi bilindik smear testi fiyatı 40 tl. hpv varmı diye özel bir test yaptılar ki %100 güvenilir değil dediler ücreti 165tl. ve muyene 120 tl. toplamda 325 tl ye mal oldu. bunlar mart ayında yapıldı. ama ben sağlık güvencen varsa kurumunla anlaşmalı özel hasteneleri tavsiye ederim. hiç değilse biraz indirimi oluyor.arkadaşlar hpv nin derecisine bakmak için sanırım smear yapılıyor elbette.ama özel bir smear benim anladığım izmirde yaptıran arkadaşlar varmı ve ücretini öğrenmek istiyorum. yaptıran arkadaşlar bilgilendirirse çok mutlu olucam. hastanelerde bu testin yapılmadığını öğrendim. yanlış bilmiyorsam eğer tabii.zaten ben hastaneye gitmiyorum tedavim için. kendi dr ma gidiyorum yani özel. bu yüzdende bir hayli pahallıya mal oldu bu siğiller bana:)) inşallh geçer tekrar etmezler...
arkadaşlar bende de bu sorun var.. bu siteyi görünce öyle sevindim ki. kaçgündür internetteki resimleri görüp kahroluyorum öyle olursam diye. benim birkaç hafta önce ortaya çıktı kalça kısmımda ve arasında fakat karnıbahar görüntüsünde değil üstleri yuvarlak et beni gibi. tatilden yeni döndüm tatildeyken de anüsün yanında bir tane ve vajinama yakın bir tane daha çıktı, yayılacak diye ödüm kopuyor. sonra ön tarafımda yani bikini bölgesinde üç tane çıktı bir tanesi normal siğil gibi çıkıntı halini aldı ucunda da sanki sivilce ucu gibi beyazlık vardı dayanamadım sıktım kanadı ama içinden irin falan çıkmadı. sonra bu kabuklandı ve kısa sürede geçti diğer ikisi de kabuklanarak kayboldu. birkaçgün önce doktora gittim ve nişanlımdan bulaştığını söyledi (2 yıldır nişanlımla birlikteliğim var). neyse dondurdular ve fucidin krem verdi 1 hafta boyunca günde 2 kere sür dedi. ayrıca yeni çıkanları sivilce gibi sık içinden sarı bir sıvı çıkacak sonra da bu kremi sürersen geçer dedi. ben dediğim gibi birini sıkınca geçmişti fakat forumda kesinlikle sıkmayın kanatmayın deniyor kafam karıştı. dondurma işleminden 2 gün geçti siğillerin etrafı kapkara oldu ve özellikle bir yerim su topladı içinde sarı bir sıvı var bunun olabileceği söylendi zaten bana ama o tarafın üstüne oturunca falan acıyor umarım geçer. siğillerden bir iki tanesi dondurulmamış sanırım görmedi doktor.şimdi benim sormak istediğim şunlar, ben okuduğum için il dışına gidiyorum ve her siğil çıktığında dondurmak istemiyorum hem acıyor hem su topladı oturamıyorum.fisfisfis
-bu bahsedilen verrutol ilacını alıp kendim dikkatlice uygulasam olmaz mı?
-nişanlımda çoğu erkekte olabildiği gibi belirti yok. şimdi doktora gidip onda virüs tespit edilse bile ona yapabilecekleri bir şey yok mu?
-bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyormuş, ben oldum olası zayıfım pek alakası var mı bilmiyorum ama bana ne yapmamı önerirsiniz forumdan birkaç tavsiyeyi not aldım fakat yine de sormak istedim.
yardım ederseniz çok mutlu olucam moral önemli fakat bu öyle sinir bozucu bir şey ki..
arkadaşlar bende de bu sorun var.. bu siteyi görünce öyle sevindim ki. kaçgündür internetteki resimleri görüp kahroluyorum öyle olursam diye. benim birkaç hafta önce ortaya çıktı kalça kısmımda ve arasında fakat karnıbahar görüntüsünde değil üstleri yuvarlak et beni gibi. tatilden yeni döndüm tatildeyken de anüsün yanında bir tane ve vajinama yakın bir tane daha çıktı, yayılacak diye ödüm kopuyor. sonra ön tarafımda yani bikini bölgesinde üç tane çıktı bir tanesi normal siğil gibi çıkıntı halini aldı ucunda da sanki sivilce ucu gibi beyazlık vardı dayanamadım sıktım kanadı ama içinden irin falan çıkmadı. sonra bu kabuklandı ve kısa sürede geçti diğer ikisi de kabuklanarak kayboldu. birkaçgün önce doktora gittim ve nişanlımdan bulaştığını söyledi (2 yıldır nişanlımla birlikteliğim var). neyse dondurdular ve fucidin krem verdi 1 hafta boyunca günde 2 kere sür dedi. ayrıca yeni çıkanları sivilce gibi sık içinden sarı bir sıvı çıkacak sonra da bu kremi sürersen geçer dedi. ben dediğim gibi birini sıkınca geçmişti fakat forumda kesinlikle sıkmayın kanatmayın deniyor kafam karıştı. dondurma işleminden 2 gün geçti siğillerin etrafı kapkara oldu ve özellikle bir yerim su topladı içinde sarı bir sıvı var bunun olabileceği söylendi zaten bana ama o tarafın üstüne oturunca falan acıyor umarım geçer. siğillerden bir iki tanesi dondurulmamış sanırım görmedi doktor.şimdi benim sormak istediğim şunlar, ben okuduğum için il dışına gidiyorum ve her siğil çıktığında dondurmak istemiyorum hem acıyor hem su topladı oturamıyorum.fisfisfis
-bu bahsedilen verrutol ilacını alıp kendim dikkatlice uygulasam olmaz mı?
-nişanlımda çoğu erkekte olabildiği gibi belirti yok. şimdi doktora gidip onda virüs tespit edilse bile ona yapabilecekleri bir şey yok mu?
-bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyormuş, ben oldum olası zayıfım pek alakası var mı bilmiyorum ama bana ne yapmamı önerirsiniz forumdan birkaç tavsiyeyi not aldım fakat yine de sormak istedim.
yardım ederseniz çok mutlu olucam moral önemli fakat bu öyle sinir bozucu bir şey ki..
şu an yok canım.arada çıkıyor demiştim ya,olmadı o zaman gidicem artık.asıl kafamı kurcalayan bi çıkıp bi kaybolması.işallah bişi çıkmaz :Saruboceq:
ne şanssızım ki aldara krem daha ikinci kullanışımda feci bir yaraya dönüştürdü o bölgeyi.derisini yüzdü.nasıl acı çekiyorum anlatamam.daha tedaviye bile geçemeden öncelikle bu yaraları iyileştirmemiz gerekiyor.sonra tekrar aldara'ya başlıycaz diyor dr.ama yok hayır..birdaha böyle bir yara acısı çekemem.kullanmıycam kremi.dr. yaksak ta yine yara olacak diyor.ya ne zor işler bunlar.niye anestezisiz yapıyorlar ki sanki..
Arkadaşlar siğiller kremle geçecek gibi değil.lütfen doktora görünün ve özellikle koter denilen bir aletle yaktırın ki vücudunuzda üremesin.O siğiller tedavi edilmezse olduğu gibi bütün alt bölgeyi sarıyor.Bu yaktırma işleminde korkulacak hiçbişey yok çünkü kesilip biçilmiyosunuz.Yan tadevi olarak doktorlar aldara diye bi krem verio ama hiçbirşeye yaramıo.Bağışıklık sisteminizi çok iyi tutmanız gerekiyor.Bir de şekerden uzak durun çünkü yapılan araştırmalarda şekerin virüs hücrelerini beslediği kanıtlanmış.
Geçmiş olsun.Canınızı sıkmayın.Sonuçta siğil ölümcül bir hastalık değil fakat dikkat edilecek bir rahatsızlık.Dün de bir kaç önerim olmuştu.Lütfen deneyin.
merhaba arkadaşlar, aynı rahatsızlık bende de oluştu bir sene önce.. öncelikle herkese geçmiş olsun diliyorum. inşallah tamamen geçer. benim bazı korkularım var geleceğe dönük... ben bakireyim ve bu rahatsızlık bana ortak kullanım alanından bulaşmış. başka türlü olmasına imkan yok. çünkü kendimi biliyorum en basitinden. bir cinsel deneyimim olsa da bulaşsa tamam diyeceğim, sebebi belli.. ama böylesi çok daha zor.. bazen moralim çok bozuluyor. ağlıyorum. en son hamama gitmiştim, hamama gittikten birkaç hafta sonra bende küçük küçük birşeyler oluşmaya başladı. siğillerim öyle internetteki gibi değil. uzun et parçası gibi.. ama ben gibi yada top gibi değil. ince, uzun. bir kısmı da onlardan biraz kalın.. evlenince eşime de bulaşacak mı? iki doktora gittim bu siğiller için.. ilki bana hpv 6 11 dedi. hiç test yapmadan sadece bakarak. böyle bilmeleri mümkün mü? bakire olduğum için pap smear yaptıramıyorum. benim siğillerim kızlık zarı çevresindeymiş ve benim kızlık zarı kapalıymış. bu bölgede olduğu için ilk doktor bir şey yapamayız dedi. sebamed yıkama jeli önerdi ve biteral hap verdi. onları kullandım. ama bir gelişme yok. uykuya strese, üzüntüye göre çoğalır bir de bağışıklık sistemin zayıfladığında dedi. ikinci doktora da iki hafta önce gittim. aldara krem önerdi. tam olarak hpv değil bu.. arada bir şey... kimse test yapmadan tipini bilemez ama tehlikeli görünmüyor dedi. aşıyı hemen aynı gün oldum. kreme de 2 gün sonra alıp başladım. kremi 4 kez sürdüm. şu an canım çok yanıyor. siğiller ve siğilsiz bölgede acıyor. idrarımı yaparken yanma oluyor. idrarımın değdiği tahriş olmuş siğiller de çok acıyor. ne yapacağım? bu arada doktoru randevu için aradım. cumaya gün verdiler. cumaya kadar nasıl sabredeceğim hiç bilmiyorum. sıcak su ile yıkayınca biraz rahatlıyor. dün siğilsiz bölgeye vazelin sürüp öyle uygulayın yazmıştı bir arkadaş. bende eczaneden steril eldiven alırken danıştım. eczacı olabilir. kokusuz asitsiz bir krem olmalı, o bölgenin ph dengesini bozmamak için dedi. arko yeşil tüpteki yağlı kremi önerdi. onu sürüp öyle denedim. yanma bugün biraz daha az. ama lavaboya gideceğim diye korkuyorum. siğiller acıyor ve batıyor sanki. bir de sulanıyor gibi.. günlük ped kullanma dedi eczacı.. onlar daha çok nemlendirir o bölgeyi dedi. bana yardımcı olur musunuz? aldara çözüm mü?
ArkadaŞlar bu sİrkelı su benım hıc hosuma gıtmedı .... Cok hassas sey bunlar bence yapmayın sakın ole bısı hangı cagda yasıyosunuz ya yapmayın ıceeee azdıracaksınız hayret bısı ya pesssssssssssss...