Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

merhaba arkadaşlar son koter işlemimden sonra 2 aya yakındır dr ma kontrole gitmemiştim.çünkü yaralarım henüz düzelmemişti.en sonunda cuma günü kontrole gitmeye karar verdim. dr muayene ettikten sonra çok güzel siğillerin çıkmamışlar bak bu sefer dedi.(ama kaşıntım ve ağrım oluyorhenüz)çoooooookkkkkkkkkkkkkk sevindim inanın.8 ay sonunda ilkez çıkmadılar.3 kez yakılmaktan sonra tekrarlamamaları üstelik kaşıntımın olmasına rağmen sevindirici bir durum. aldara kullanıcam 3 haftalık tedavim var şuan.ayrıca imuneks ine devam et bakalım daha dedi.ekim ayının sonunda imuneks ni bırak kasım ayı sonunda kontrole gel smear yapalım dedi. tabii bu arada tekrar çıkmazlarsa benimkiler :))darısı sizlerin başına arkadaşlar. allh hepimize şifalar versin...

arkadaşlar hpv nin derecisine bakmak için sanırım smear yapılıyor elbette.ama özel bir smear benim anladığım izmirde yaptıran arkadaşlar varmı ve ücretini öğrenmek istiyorum. yaptıran arkadaşlar bilgilendirirse çok mutlu olucam. hastanelerde bu testin yapılmadığını öğrendim. yanlış bilmiyorsam eğer tabii.zaten ben hastaneye gitmiyorum tedavim için. kendi dr ma gidiyorum yani özel. bu yüzdende bir hayli pahallıya mal oldu bu siğiller bana:)) inşallh geçer tekrar etmezler...:nazar:

lütfen bilen arkadaşlar, çörek otu ve incir sütü hakkında bilgi verebilir mi? incir sütünü nasıl temin edebilirim? çörek otu ile kuru incir mi karıştırıyoruz? benim siğillerim küçük ve sanırım fazla değil.. sayısını sayamıyorum. yanyana küçük, 3-4 cm lik bir alanda.. iyi geliyorsa bende denemek istiyorum. benim bağışıklık sistemim zayıf biraz. çok çabuk hasta oluyorum. ama böyle düşünmek de iyi değil, sanırım.. böyle düşündükçe kendimi sanki güçsüz bırkıyorum hastalıklara karşı psikolojik olarak.. güçlü bir bağışıklık sistemi için ne yapılabilir? inşallah geçecek bu rahatsızlık.. böyle olmasını istiyorum. inanıyorum geçecek. geçmesi için de herşeyi deneyeceğim.. Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar

bu arada sidelya, mesajını okudum canım.. çok teşekkür ederim canım ilgilendiğin için. çok sağol. Allah senden razı olsun. a.s.

lütfen bilen arkadaşlar, çörek otu ve incir sütü hakkında bilgi verebilir mi? incir sütünü nasıl temin edebilirim? çörek otu ile kuru incir mi karıştırıyoruz? benim siğillerim küçük ve sanırım fazla değil.. sayısını sayamıyorum. yanyana küçük, 3-4 cm lik bir alanda.. iyi geliyorsa bende denemek istiyorum. benim bağışıklık sistemim zayıf biraz. çok çabuk hasta oluyorum. ama böyle düşünmek de iyi değil, sanırım.. böyle düşündükçe kendimi sanki güçsüz bırkıyorum hastalıklara karşı psikolojik olarak.. güçlü bir bağışıklık sistemi için ne yapılabilir? inşallah geçecek bu rahatsızlık.. böyle olmasını istiyorum. inanıyorum geçecek. geçmesi için de herşeyi deneyeceğim.. Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar

Canım incir sütünü ben denemedim ama çörek otu cidden faydalı. Bunu dene kesinlikle. Sadece siğiller için değil tüm bağışıklıgı kuvvetlendirmek için çörek otu bal bir numara bence. Ölçüsü şu canım. 1000 gr balın içine 200 gr öğütülmüş çörek otu karıştıracaksın. Ve sabah akşam bir tatlı kaşıgı yiyeceksin. Öğütülmüş diyorum dikkat et. Aktarlar öğütüyor ne kadar istersen. Emin ol çok faydasını göreceksin düzenli kullanımda. Ben bu hastalıgımı öğreneli beri, kızıma da çörek otu bal karışımı veriyorum her sabah bir tatlı kaşıgı. Çok şükür hasta olmadı buna başlayalı.

Ayrıca aldarayı sormuşsun. Regl ken sürebilirmiyim diye. Güzelim burda çoğu kişi sürmüyorum regl ken demişti. Ama ben doktoruma sordum özellikle. Kullanabilirmiyim regl ken diye. Tabiki dedi. Bencede sürülür. Ama şu var, benim siğillerim tam vajina girişinde değildi. Yakındı sadece. O yüzden sorun olmadı. Emiyor zaten kremi deri. Sadece regl ken o bölgeyi iyce temizledikten sonra kuruladıktan sonra aldarayı süreceksin. Ve normalde 10 dakika bekliyorsan aldara sürdükten sonra, bu sefer 30 dakika bekleyeceksin sorun bu. Kalkarkende kağıt peçete koy oraya. Gecede bir kere kalkıp değiştir kağıt peçeteyi. Zaten tedavi görüyoruz reglken tedaviyi kesmek bana mantıklı gelmiyor açıkçası. Ben kullandım 3 kutu aldara. Reglkende değilkende hiç aksatmadım. Çok şükür 4 ay oldu sanırım siğillerim yok çıkmadı yenileri. Tercih senin bitanem. Yardımcı oldugumu bilmek mutlu etti benide canısı. Sen sağol olurmu...Kafaya takma sakın hepsi geçecek çok kısa sürede Allahın izniyle.. Buna inan sadece..Sevgiyle kal. a.s.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.. Ben siğillerimle yaklaşık 1 hafta önce tanıştım maalesef. Yaklaşık birkaç gündür siz de tahmin edersiniz ki endişeli zamanlar geçirdim. Saatlerdir sizlerin paylaşımlarını okuyorum ve sayenizde yalnız olmadığımı ve bu durumun korktuğum kadar kötü olmadığının farkına vardım. Öncelikle size kısaca hikayemi anlatmak isterim. Yaklaşık 2 ay önce önce erkek arkadaşım kendisinde ufak siğiller fark etti ve tedavi olmaya başladı. Gittiği doktor bunların çok zararlı olmadığını kız arkadaşına da bulaşabileceğini ancak önemsiz olduğunu söylemiş. Biz de doğal olarak pek ciddiye almadık. Bu konuyla ilgili olarak internetten de araştırma yapmak istemedim çünkü durumun en abartılı hali ile karşılaşacağıma emindim. Erkek arkadaşım siğillerini yaktırdı yaraları iyileştikten sonra rutin hayatımıza döndük. Yaklaşık 2-3 hafta önce vajinamın arka kısmında yırtılma gibi uzunumsu çıkıntılar hissettim. Bunların siğil olmasına ihtimal veremedim çünkü hiç siğile benzemiyorlardı. Geçtiğimiz hafta kaşıntı ve akıntılarım başladı. Mantar olduğumu düşündüm ve doktora görünmeye karar verdim. Özel bir hastaneye gittim. Doktor bunların siğil olduğunu ve yayıldığını beni bayıltıp bunları yakacaklarını hiç hoş olmayan bir dille iletti sağolsun. Ben ağlaya ağlaya evin yolunu tuttum. Hemen ertesi gün için Bursa'da sadece kadın hastalıklarıyla ilgilenen özel bir hastahaneden randevu aldım ve gittim. Güleryüzlü bir doktor beni karşıladı ve durumu ondan dinledim. Durum pek de korktuğum gibi değilmiş aslında. Doktorların yaklaşımları bu aşamada insanı çok etkiliyor. Ertesi gün genel anestezi ile siğillerim yakıldı. Sadece dışta değil rahim ağzında bile siğillere rastlandı. Şimdi yaralarım iyileşiyor ve herşey yolunda gibi gözüküyor. Fakat ben bu süreçte en sonunda dayanamadım ve internetten araştırma yaptım. Gerçekten çok ilerlemiş vakalarla karşılaştım. Ancak makalelerde siğillerin ağızda ve makat bölgesinin iç kısımlarında bulunabileceği ve buralarda da kansere neden olabileceği yazılıyordu. Allah korusun tabiki muhtemelen çok abartılı durumlar için geçerlidir bu söylenenler fakat sizlerden hiç böyle bir durum duyan var mı acaba? Ve ya doktoruna danışan ve bu konuda bilgisi olan?? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.. Şimdiden çok teşekkür ederim...

Canım geçmiş olsun. En kısa zamanda yaraların düzelir inş. Evet canım ağızda da çıkabiliyormuş bu siğiller. Oral birliktelikten dolayı olabilir deniyor. Tedavileri nasıl yapılıyor inan hiç bilmiyorum. Doktoruna sormak en güzeli sanırım. Eğer sende yok ise böyle birşey aklına bile getirme derim. Genital bölgedekileri bile kafaya takmamak düşünmemek gerekirken birde acaba ağızda çıksa ne olur diye düşünmek insanı strese sokar canım. Makat bölgesindekilerde aynı şekilde tedavi ediliyor. Koter yada krio yöntemi ile. Çok ilerlemiş durumlarda yani makat içinde de siğil çıkması durumunda anal smear testi isteniyor ve anal muayene yapılıyor diye biliyorum. Yine çok ilerlemiş durumlarda ve tedavi edilmemiş durumlarda makat kanseri riskide var elbette. Ama çok şükürki bizim gibi bilinçli insanlar oldukça kötü şeyler olmayacak. Sevgiyle kalın arkadaşlar. a.s.

öncelikle soruma yanıt aldım sayende teşekkür ederim tatlım. haklısın bende doktora bir sorayım. çünkü benim siğiller içerde.. dışarıdan bakınca görünen hiçbirşey yok. bir de regl iken, krem sonrası o bölgede oluşacak bir kirlenme kremin etkisini azaltır mı onu merak ediyorum. bu arada benim bir sorum daha var sidelyacım.. bana gardasil aşı değil de servariks aşı yaptılar. gardasil ile servariks aynı dediler. öyle mi? gardasil 6,11, 16, 18 tiplere karşı korurken, servariks sadece 16, 18 tip için etkiliymiş. bu benim kafamı karıştırdı. bunu da internetten araştırdım. servariksin yanı sıra gardasile gerek var mı? hastane farkeden bir şey olmaz dedi. ama benim aklıma takıldı. ben gardasil olacağım sanıyordum. ikinci dozuda 15 eylülde olacağım inşallah.. herkese iyi, sağlıklı günler diliyorum.

Canım gardasil ve cervarix aynı aşı ama seninde dediğin gibi cervarix tip16-18 için gardasil ise 6-11-16-18 için. Cervarix aşı olduguna göre tekrar gardasil olmaz zaten bunun bir mantıgı yok tatlım. ıkiside sonuçta Serviks kanserine karşı koruyunu olan aşılar. Hayırlısıyla tamamla bakalım aşılarını. Geçecek hepsi inş. canım. Sevgiyle kal...

arkadaşlar ben yeni üyeyim hrks mrhb siğil konusunu gördüm 3 sene önce arkdşmın eşi ukraynaya gitmişti oradan kapıp eşine bulaştırmışonunkilerde yakıldı bir ilçla yıkama yapıldı ve birisinden isveç şurubu diye bitkisei içecek duymuş hem bağışıklığı kuvvetlendiriyor hem siğillere iyi geliyormuş eşi ve kendi içerek ve siğillerin üzerine sürerek kurtulmuşlar tavsiye ederim ve smear testlerinizi sakın ihmal etmeyin derim

arkadaşım bu ne demek biliyormusun.sende aldatılmışsın.eşin virüslü biriyle ilişkiye girmiş ve sana taşımış.sonuç,eşinin hatası yüzünden ömür boyu dr.denetimi.yani 6 ayda 1 simir testi.aynı benim gibi.bende çekiyorum bu çileyi.ve eşimden ........ ediyorum.inkar etsede nasıl getirdikleri belli Allah sanada sabır versin

Arkadaşlar Merhaba.Aranıza yeni katıldım.Öncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum.Ben yaklaşık 3 aydır evliyim ve evlendikten bir kaç hafta sonra kaşıntı ve yanma şikayetiyle travazol krem kullandım.Sanırım fazla sert kaşımamdan dolayı vajinam tahriş oldu.Bu arada vajina girişinde sanırın vulva oluyor o kısım , bir kaç tane minik sarkık şeklinde ağrısız et sarkıntıları farkettim.Tabi aynı gün hemen özel bir hastanenin cildiye bölümüne gittim.Doktor hanım çok tatlıydı , çok ilgiliydi.Şöyle bir baktıktan sonra bir kaç tane vajinal siğilin var hemen smear yaptırman gerek ve yakılması gerek dedi.O kadar çok üzüldüm ki anlatamam korkudan kalbim yerinden fırlayacaktı ama jinekoloğumuz görsün dedi.Hemen aynı hastanenin jinekoloğu beni muayeneye aldı ve bana bunlar siğil değil cinsel ilişki sırasındaki sürtünmeden kaynaklı , derin tahriş olmuş hiç dokunmayalım.Vajinal siğil değil bunlar dedi.Olsa yakarım ama değil dedi.Çok rahatladım tabi ama içimde hala kuşku var.Sonuçta eşimden ve kendimden eminim ama bir kere cilt doktorunun siğil,smear testi falan demesi beni çok korkuttu.İnternetten vajinal siğil tiplerine baktım ama hem çok ayrıntılı bişey bulamadım hem de bendekilere benzemiyor.Acaba aranızda benimki gibi bi durumu olan var mı?Yani sürtünmeyle vulvada sarkık et parçacıkları ve pütürcükler olur mu?Cevaplarınızı bekliyorum.Allah hepimize acil şifalar versin

Vajinal siğiller bazen kahverenginde büyüdükçe karnıbahar şeklinde, bazen ise sarkık uzunca et beni şeklinde oluyor. Cildiye doktorunun dediğine önem ver derim ben canım. En azından başka bir cildiye uzmanına görün için rahat etsin. Çünki bazı doktorlar cidden bu hastalıktan bi haber. Geçmiş olsun canım. Eğer siğil bile olsa korkma canım. ıçin rahat etmesi açısından bir kere daha git bakalım. Umarım siğil değildir yinede. Sevgiyle kal canım...

Çok teşekkür ederim sidelya79.Zaten tekrar doktora gidecem ama uzman jinekolog kolposkopiyle ve oltrasonla genel bi muayene yaptı ,temiz bi problem yok dedi ve hiç üstünde durmadı, cildiye uzmanının söylediklerini aynen söylememe rağmen yok canım yok bu ilişki esnasındaki sürtünemden oluyor dedi.şaştım kaldım.nasıl böyle çelişki oluyor anlayamıyorum.Kafam karışı :)

Kızlar bugün yanma ve kaşınma sorunum başladı.Çok moralim bozuk:KK43:Hemen doktora gitmek istiyorum ama malesef regl dönemindeyim.Şimdi nasıl beklicem bakalım.Ne işe ne eşime hiç bişeye konsantre olamıyorum.

kızlar kurtulmuştum sanırım yine oldu. aldar kremini aldım . ne kadar sürede geçiyo aldara kremi ile. birde gökçek iksir diye bilşi buldum intten şifalı bitki uzmanı. kesin çözüm olarak falan yzıyo. bi ilgilenirmisinz ya . fikir ve görüşlerinizi bekliyorum

arkadaşlar ben yeni evliyim bir kaç haftadır bende oluştu ama çok küçük hemen eşime de bulaştı acaba bunlar büyüyormu çok korkuyorum acaba lazerle yakınca acı duyuluyormu anladığıma göre kendiliğinden kesinlikle geçmiyor herkese geçmiş olsun:a015:

kızlar kurtulmuştum sanırım yine oldu. aldar kremini aldım . ne kadar sürede geçiyo aldara kremi ile. birde gökçek iksir diye bilşi buldum intten şifalı bitki uzmanı. kesin çözüm olarak falan yzıyo. bi ilgilenirmisinz ya . fikir ve görüşlerinizi bekliyorum

Canım geçmiş olsun. Doktoruna git ve aldarayı kullan. Olabiliyorsan aşınıda ol. Beslenmene dikkat et, Bağışıklıgını güçlü tut. Çörek otu bal karışımını yemeye çalış düzenli olarak. Aldara tek başına geçirirmi bilmiyorum. Eğer siğil var ise koter yada krio yaptırdıktan sonra aldarayı kullanmanız daha iyi sonuç almanızı saglar bence.

Gökçek iksirine gelince, İlk hastalıgı duydugumda ibrahim gökçekle kendim gittim görüştüm. Kesin geçer dedi. 3-4 ayda. Hemen sattı ürünleri. Bende berbat durumdayım ya, hemen aldım. Ama bir türlü kullanmaya cesaret edemedim. 1 ay bekledi öylece. Doktor tedavime başladım ve iyileşeceğime inandım. Sonra attım çöpe iksiri :)) 150 tl çöpe gitti anlayacağın. Ben inanmıyorum iksir denen şeye. Her hastalığa tek bir bitkisel karışım nasıl çare olabilirki. Akıl işi değil bu. Ama o durumda malesef bende almıştım işte. Denize düşen yılana sarılır misali. Açıkçası ben tavsiye etmiyorum canım. Karar senin yinede.

X