Uzun yıllardır evli olanlara soruyorum

Ben mesela eşime sormadan asla bir kiyafeti makineye koymam kurutmaya atmam . Çünkü sorun olur sonradan ya pamuklanir ya bişey olur . Yeri masayı silemem yanlış bezle yanlis şeyle silmişsin dicektir . Cekinirim . Başlarda ben de temizlik yapardım ama şuan korkumdan kahve makinemi temizlemiyorum eşimi bekliyorum çünkü yanlış biseyle sildin dicek

İşte bak aslında kolayca yapılabilecek işlerde bile seni öyle sindirmiş ki yapamaz hale gelmişsin. Ya üzüldüm açıkçası bu duruma nasıl çözülür bilemiyorum ama şöyle anlatayım. Benim eşimin de takıntılı olduğu şeyler var mesela çamaşırda yumuşatıcı kokusu sevmez. Zaten ikimiz de alerjik insanlarız ama ben severdim yumuşatıcı. Baktım burnumuz kapanıyor eşim de homurdanırdı gel bir karar alalım dedim. Yumuşatıcı koymuyorum artık ama o da yıkamama karışmıyor. Kendi dışarı kıyafetlerini kendisi yıkıyor çünkü ben dışarı kıyafetlerimde sıvı ve daha kokulu bir deterjan kullanıyorum yani ayırdık ve sorun çözüldü.
Masayı bile silemeyecek hale getirdiyse seni gerçekten çok baskılamış olmalı ben bu şekilde mutlu olabileceğini sanmıyorum sürekli başında nasıl yapman gerektiğini sana dikte eden biri var.
Eşin dışarda nasıl peki bu takıntıları konusunda ? Mesela annesinde masa silinirken sorun oluyor mu ?

Geçen hafta film izleyelim dedi izledik haftasonu sahile gittik alışveriş de yaptık. Ailecek zaman geciriyoruz ama ben hep kendimi yalnız hissediyorum. Aramızda bir mesafe sınır olduğunu biliyorum
Bu ortak paylaşımlar yapılıyor ama sanki sadece yapılmış olsun diye zoraki yapıldığını mı düşünüyorsunuz? Yani size böyle mi hissettiriyor?

Şanslısınız evliliğin ilk yıllarında bunu sorguluyorsunuz, öncelikle hiçbir şeye tahammül etmek alttan almak zorunda değilsiniz. Evlilikte Sınırlar kitabını okuyun. Önemli bilgiler var yol gösterici bir kitap. Yazarları John Townsend, Henry Cloud

Bu ortak paylaşımlar yapılıyor ama sanki sadece yapılmış olsun diye zoraki yapıldığını mı düşünüyorsunuz? Yani size böyle mi hissettiriyor?
Nedense ona inanmıyorum artık hatta en son dışarı tek başına çıkarken bana sonra tek gönderdin beni diye şikayet etme bak dedi ben de neden edeyim dedim hani içten içe aslında istediğin bu değil diye hissettiriyor

Ya mesela sizce yeterli mi bu film izleme iste beraber zaman konusunda siz ne isterdiniz

Eşim dışarıda yemek yer buna şaşırırım.bu OKB babasından geliyor bence çünkü babası asla asla asla 1 lokma bile yemez yanında simit taşır baskasinin evine girmez başkasından geleni yemez tabağa bile dokunmaz. Annesine de yapıyor bunu sürekli düzeltiyor onu

Reactions: Gao
Böyle hayat geçer mi? Biraz sesini çıkar artık. Karışma ya da buyur kendin yap diyeceksin. Başlarım senin okb ne derdim şahsen. Bu sebeple boşanacaksa boşansın.

‘nelere tahammül ettiğinize dikkat edin. Başkalarına size nasıl davranacaklarını öğretiyorsunuz’

Evlilik fedakarlık ve anlayıştan ibaret. Tabii her şeyin karşılıklı olması gerekiyor. Bir şey sadece tek taraflı yapılıyorsa değil evlilik, arkadaşlık bile sorunlar getirir. Ben 4 senedir evliyim ve şunu anladım; ne ben ilk evlendiğim kadınım ne de eşim ilk evlendiğim zamandaki adam. Birbirimize göre törpülendiğimiz de oldu. Mutluluklar dilerim

Yani hem beni zorlama bitiririm tehditleri var alttan alta, hem de hiçbir seyimiz yok sen dert ariyorsun diyor.

Esinizin okb disinda sorunlari da var anladigim kadariyla kisilik bozuklugu gibi. Mesela su siralar ailesiyle sorun yasasaniz size askini hissettirir gibi geldi bana gerci mesele bu degil siz askini hissetseniz dahi o icinizdeki kopan bagin tamiri olmaz. Sizin esinizin artilarini eksilerini bir kagida dokup, gerceklerle yuzlesmeniz gerekiyor ve elinizde kalanlarla devam edip edemeyeceğinize kendi basiniza dusunerek karar vermelisiniz.

adam hasta. ve çok zeki. seni tekeline almıș, kendi dürtülerine göre șekillendirmeye çalıșıyor ve șu ana kadar gayet de bașarılı olmuș.
tabii sadece dıșarıya karșı.
Çünkü bunu birebir yașayan sadece sensin.
ve tezgahı o kadar sağlam çalıșıyor ki, sen istesen de bu yașadığın duygu eksikliğini asla ifade edemezsin.
zaman içerisinde öyle bir otokontrol geliștirmiș ki gerçekten iyi bir yönetici.
rolmen.
senin șikayet ettiğin konularda örneklendirdiğin birlikte zaman geçirme anlarında sadece "mıș" gibi yapıyor.
yani gerçek değil.
"dur șimdi film izlemeliyiz. bak birlikte film izliyoruz hadi bundan mutlu ol."
"bu haftasonu dıșarıda sosyalleșiyoruz çünkü böyle olması gerekli. heey mutlu oldun mu."
hepsi rol, hepsi görev gereği.
evlenmemiz gerekiyor evlendik.
çocuk olması gerekiyor yaptık.
vs.vs.vs.
ama ya duygu, o duygular o hissiyat sana geçmiyor. seni de üzen bu.
birlikte paylașımlarınızda sende kekremsi tarif edilemez bir eksiklik kalıyor.

ayrıca okb yüzünden așırı titizliği ileri boyutlarda. bir kadının kendi evinde kendi kahve makinesini temizlemekten korkması ne demek.
ve diğer verdiğin örnekler çok korkunç.
neden ve ne șekilde katlanıyorsun bunlara gerçekten üzüldüm.
annen seni hasta bir adamın dürtülerinin kölesi ol diye doğurmadı.
dıșarıdan herkes elbette onu takdir ediyor ve seni anlamıyorlar. hatta gittiğiniz terapist dahil.
Çünkü çok üzgünüm ama bu adam çok profesyonel.
umarım kısa zamanda kendini toparlar ve kendin için en doğru kararı verirsin.
geçmiș olsun.

Yani ayrılasınız var bahane arıyorsunuz. Sevmiyoraanız çocuk da yoksa ayrılın ikinize de yazık. Kimse kendini sevmeyen bir kadınla veya adamla evli kalmamalı

Ya mesela sizce yeterli mi bu film izleme iste beraber zaman konusunda siz ne isterdiniz
Yani herkesin ilişkisi, evliliği, kişiliği çok farklı. Eşimle ikimizin ayrı ayrı kişisel alanları var bu alanlara müdahale etmeyiz ama ortak çok fazla şey yapıyoruz.
Film/dizi izlemek, yürüyüş yapmak, beraber kahve içip sohbet etmek, dedikodu yapmak gibi şeyler de buna dahil
Yani genele bakınca kişisel alanlarımız olsa da beraber yaptığımız şeyler çok daha fazla. Beraber saatlerce oturup sohbet ettiğimiz zamanlarda var, susup kendi dünyamızda takıldığımız zamanlarda var ama beni mutlu eden şey sizi etmeyebilir ya da tersi. Siz ne istediğinizi bileceksiniz başta

Sonradan söylenmeyin, yapmadı etmedi olmasın diye görev gibi yapıyor diyorsunuz. Bir zorunluluk gibi, bu herkesi rahatsız ederdi

İşte babasıyla annesinin ilişkisini normal olarak kabul ettiği için size de biz normaliz diyor. İşin gerçekten zor ama kimse böyle bir hayatı çekmek zorunda değil mutlu değilsin ve mutlu olman için çabalayan biri yok

Psikologu eşiniz mi buldu?

Bu hatanız olmuş. Taraflı davranmaması mümkün değil. Sizi de onun anlattığıyla tanıdığı için sanırım.
Psikologlar bunun uygun görülmediğini söylüyorlar. Onun terapistinden çift terapisi almamalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…