Ben mesela eşime sormadan asla bir kiyafeti makineye koymam kurutmaya atmam . Çünkü sorun olur sonradan ya pamuklanir ya bişey olur . Yeri masayı silemem yanlış bezle yanlis şeyle silmişsin dicektir . Cekinirim . Başlarda ben de temizlik yapardım ama şuan korkumdan kahve makinemi temizlemiyorum eşimi bekliyorum çünkü yanlış biseyle sildin dicekBence sorun eşinizin sizin devam ettirmeyi istediğiniz toplumda kabul gören kadınlık görevleri dediğimiz şeyleri sizden alıp sizi beceriksiz hissettirmesi.
Okb zor bir hastalık üstelik temizlik konusunda da zor biri eşiniz. Yani aile yapılarına baktığımızda sizin eşiniz farklı kalıyor biraz. O nedenle siz yeterince kadın gibi hissetmiyorsunuz o içinizde tarif edemediğiniz duygunun o eksiklik olduğunu düşünüyorum ben.
Çünkü sizde de kodlanan şey kadın temizlik yemek bebek bakımı konusunda her zaman erkekten daha iyidir. E size de evin içinde yapamıyorsun bakamıyorsun cümleleri kuran bir insan var. Bu sizi düşürüyor doğal olarak. Eşinizin bu tavrını değiştirmesi gerekiyor ama hastalık olduğu için de ne yapar bilemiyorum…
İşte bak aslında kolayca yapılabilecek işlerde bile seni öyle sindirmiş ki yapamaz hale gelmişsin. Ya üzüldüm açıkçası bu duruma nasıl çözülür bilemiyorum ama şöyle anlatayım. Benim eşimin de takıntılı olduğu şeyler var mesela çamaşırda yumuşatıcı kokusu sevmez. Zaten ikimiz de alerjik insanlarız ama ben severdim yumuşatıcı. Baktım burnumuz kapanıyor eşim de homurdanırdı gel bir karar alalım dedim. Yumuşatıcı koymuyorum artık ama o da yıkamama karışmıyor. Kendi dışarı kıyafetlerini kendisi yıkıyor çünkü ben dışarı kıyafetlerimde sıvı ve daha kokulu bir deterjan kullanıyorum yani ayırdık ve sorun çözüldü.Ben mesela eşime sormadan asla bir kiyafeti makineye koymam kurutmaya atmam . Çünkü sorun olur sonradan ya pamuklanir ya bişey olur . Yeri masayı silemem yanlış bezle yanlis şeyle silmişsin dicektir . Cekinirim . Başlarda ben de temizlik yapardım ama şuan korkumdan kahve makinemi temizlemiyorum eşimi bekliyorum çünkü yanlış biseyle sildin dicek
Bu ortak paylaşımlar yapılıyor ama sanki sadece yapılmış olsun diye zoraki yapıldığını mı düşünüyorsunuz? Yani size böyle mi hissettiriyor?Geçen hafta film izleyelim dedi izledik haftasonu sahile gittik alışveriş de yaptık. Ailecek zaman geciriyoruz ama ben hep kendimi yalnız hissediyorum. Aramızda bir mesafe sınır olduğunu biliyorum
Nedense ona inanmıyorum artık hatta en son dışarı tek başına çıkarken bana sonra tek gönderdin beni diye şikayet etme bak dedi ben de neden edeyim dedim hani içten içe aslında istediğin bu değil diye hissettiriyorBu ortak paylaşımlar yapılıyor ama sanki sadece yapılmış olsun diye zoraki yapıldığını mı düşünüyorsunuz? Yani size böyle mi hissettiriyor?
Ya mesela sizce yeterli mi bu film izleme iste beraber zaman konusunda siz ne isterdinizBu ortak paylaşımlar yapılıyor ama sanki sadece yapılmış olsun diye zoraki yapıldığını mı düşünüyorsunuz? Yani size böyle mi hissettiriyor?
Eşim dışarıda yemek yer buna şaşırırım.bu OKB babasından geliyor bence çünkü babası asla asla asla 1 lokma bile yemez yanında simit taşır baskasinin evine girmez başkasından geleni yemez tabağa bile dokunmaz. Annesine de yapıyor bunu sürekli düzeltiyor onuİşte bak aslında kolayca yapılabilecek işlerde bile seni öyle sindirmiş ki yapamaz hale gelmişsin. Ya üzüldüm açıkçası bu duruma nasıl çözülür bilemiyorum ama şöyle anlatayım. Benim eşimin de takıntılı olduğu şeyler var mesela çamaşırda yumuşatıcı kokusu sevmez. Zaten ikimiz de alerjik insanlarız ama ben severdim yumuşatıcı. Baktım burnumuz kapanıyor eşim de homurdanırdı gel bir karar alalım dedim. Yumuşatıcı koymuyorum artık ama o da yıkamama karışmıyor. Kendi dışarı kıyafetlerini kendisi yıkıyor çünkü ben dışarı kıyafetlerimde sıvı ve daha kokulu bir deterjan kullanıyorum yani ayırdık ve sorun çözüldü.
Masayı bile silemeyecek hale getirdiyse seni gerçekten çok baskılamış olmalı ben bu şekilde mutlu olabileceğini sanmıyorum sürekli başında nasıl yapman gerektiğini sana dikte eden biri var.
Eşin dışarda nasıl peki bu takıntıları konusunda ? Mesela annesinde masa silinirken sorun oluyor mu ?
Böyle hayat geçer mi? Biraz sesini çıkar artık. Karışma ya da buyur kendin yap diyeceksin. Başlarım senin okb ne derdim şahsen. Bu sebeple boşanacaksa boşansın.Ben mesela eşime sormadan asla bir kiyafeti makineye koymam kurutmaya atmam . Çünkü sorun olur sonradan ya pamuklanir ya bişey olur . Yeri masayı silemem yanlış bezle yanlis şeyle silmişsin dicektir . Cekinirim . Başlarda ben de temizlik yapardım ama şuan korkumdan kahve makinemi temizlemiyorum eşimi bekliyorum çünkü yanlış biseyle sildin dicek
Yani hem beni zorlama bitiririm tehditleri var alttan alta, hem de hiçbir seyimiz yok sen dert ariyorsun diyor.L
Çok çok doğru bir tespit. Bizim evliligimiz yıllarca süren bir ilişkinin başka bir noktaya evrilmek zorunda kalması oldu bence . Ya ayrilirsin ya evlenirsin noktasına gelmiştik ailesi başta beni hiç istemediler çünkü hayalleri ben değildim ancak bu eşimi daha da hirslandirdi benim bulunduğum şehre taşınmaya kalktı falan ben orda emin oldum beni istiyor diye sonra ben taşındım evlendik vs ailesi sonradan çok iyi oldular bana karşı kabullendiler biz güya başardık ama neyi başardık? Eşim bana saçmalıyorsun diyor . Hiçbir derdimiz yok diyor ben görüyorum o görmüyor
Yani ayrılasınız var bahane arıyorsunuz. Sevmiyoraanız çocuk da yoksa ayrılın ikinize de yazık. Kimse kendini sevmeyen bir kadınla veya adamla evli kalmamalıYa 30 yaşında eşim ama birçok şey için sanki yaşlı gibi davranıyor mesela bir yere gidince 1 kare fotoğraf cekmezdi sınır küpüne dönerdi en son tam 1 gece ağladım üzüntüden ve sonra her gittiğimiz yerde bir sürü fotoğraf çekiyor artık ben asla söylemiyorum hatta çoğu zaman istemiyorum bile .
Hayır 3 tü 5 e çıktı yani bilmiyorum geçen sene öyleydi bu yıl zamlarla yükselmiş olabilirNe alaka ilk defa duydum kim diyor bunu? İlk yıl neyse de 5 e mi çıktı? :)
Yani herkesin ilişkisi, evliliği, kişiliği çok farklı. Eşimle ikimizin ayrı ayrı kişisel alanları var bu alanlara müdahale etmeyiz ama ortak çok fazla şey yapıyoruz.Ya mesela sizce yeterli mi bu film izleme iste beraber zaman konusunda siz ne isterdiniz
Sonradan söylenmeyin, yapmadı etmedi olmasın diye görev gibi yapıyor diyorsunuz. Bir zorunluluk gibi, bu herkesi rahatsız ederdiNedense ona inanmıyorum artık hatta en son dışarı tek başına çıkarken bana sonra tek gönderdin beni diye şikayet etme bak dedi ben de neden edeyim dedim hani içten içe aslında istediğin bu değil diye hissettiriyor
Evlilik hayal kırıklığı benim için başlı başına bebeğim büyüsün biraz daha güzel hayallerim olacak inşallah..Yani kaç yıllık evlisiniz ve neler sizin için hayal kırıklığı oldu bu kesin geçer dediğiniz şey nedir
İşte babasıyla annesinin ilişkisini normal olarak kabul ettiği için size de biz normaliz diyor. İşin gerçekten zor ama kimse böyle bir hayatı çekmek zorunda değil mutlu değilsin ve mutlu olman için çabalayan biri yokEşim dışarıda yemek yer buna şaşırırım.bu OKB babasından geliyor bence çünkü babası asla asla asla 1 lokma bile yemez yanında simit taşır baskasinin evine girmez başkasından geleni yemez tabağa bile dokunmaz. Annesine de yapıyor bunu sürekli düzeltiyor onu
Önce onun bana yerli yersiz bağırmasiyla başladı işte arabayı kapattım kızardı sert çarpma kapıyı diye puseti tutarım düzgün tut derdi bir evde buzdolabına bakar bu ne pislik der kavga çıkarırdı bunlar için gittik psikolojik destek aldık doktor ona OKB dedi bana da beklentileriniz gerçekçi değil dedi eşiniz bir melek ben ne adamlar gördüm siz bence degerini bilin gibisinden konuştu hatta bana eşiniz size çok aşık dedi bir psikolog bu şekilde konuşur mu sizce
Daha kötüsü var diye o iyi mi oluyormuş?Psikolog utanmasa suratıma sen malsin dicekti zor tuttu kendini bana gelen adamları görsen haline şükür edersin dedi
Bu hatanız olmuş. Taraflı davranmaması mümkün değil. Sizi de onun anlattığıyla tanıdığı için sanırım.16 aylık. Psikolog genel anlamda bu şekilde konuşan birisiydi eşimin bireysel gittiği biriydi sonra beraber gittik . Şuan eşim bana nereye kadar gidecek beni rahat bırak falan diyor yani tehdit aslında beni kaybedeceksin tarzında konuşuyor. Yaptığı ev işlerini başıma kakiyor ama zaten ben hiçbir zaman titiz değildim her zaman dağınık yapıdaydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?