Uzun yıllardır evli olanlara soruyorum

Suçluyor beni devamlı artık kaldıramıyorum
Şuan sizinle tam olarak aynı durumu yaşıyorum 3 senelik evliyim. Eşim de hep beni suçlar uyarır ama beni eleştirdiği şeyleri çoğu zaman kendisi de yapar. Bende çok bunalmış hissediyorum çoğu zaman umursamamaya çalışıyorum ama olmuyor. Bende bilmiyorum ne yapacağımı

Ben terapisiti erkek saniyordum.Bana cok tuhaf geldi terapistiniz. Sanki terapist esinize asik olmus ya da hayran. Terapilerde de bunu yansitmis olabilir. Esiniz de kendini terapistin tavrindan ya da hissettirdiklerinden dolayi hakli görüyor gibi. Bu ne bicim terapist.

bütün bunlar hic normal degil.Sürekli tetiktesiniz. Kendi evinizde rahat degilsiniz.Esinizin ciddi bir tedaviye ihtiyaci var.Ama bu sefer gercekten isini yapan bir terapiste gitmesi lazim.

bu cok üzücü. Esinizle zaman gecirdiginiz zamanlar kendinizi yalniz hissediyorsunuz aranizda duvar varmis gibi.O zaman esiniz gercekten bir cok seyi zorunluluk olarak gördügü icin yapiyor istedigi icin degil. Bence iyi bir evlilik terapisti bulun.esiniz hem okb icin hem de iletisim icin terapiste ihtiyaci var.

Bence çoğu kişi evliliğinde aynı sorunları yaşıyordur. Benimde evliliğimde genel olarak bir problem olmamasına rağmen kendimi ve evliliği sorguladığım çok zaman oluyo. Kimlik kaybı yaşıyorum özellikle hamilelikte daha sık yaşar oldum. Birazda günümüz şartlarından kaynaklandığını düşünüyorum. Çoğu kişinin söylediği gibi her evliliğin dinamiği farklı. Sanırım bir süre sonra alışılıyo yani en azından ben öyle ümit ediyorum. Birazda akışına bırakmak lazım belki de. Benim en zorlandığım şeylerden biri akışına bırakmak ama umarım siz başarabilirsiniz.

Şu an çok genel konuşuyorum, kocalarınız boşanacak kadar kötü değilse ama evli kalacak kadar da iyi değilse terapi konusunda ikna edin hanımlar. İyi bir terapist gerçekten hayat kalitesini yükseltiyor insanın. Sevgili konu sahibi, eşinizin gerçekten iyi bir terapiste, hatta kombine tedaviye ihtiyacı olabilir bence. Kötü niyetli bir adam mı, bu sorunun gerçek cevabını içinizde bir yerlerde biliyorsunuz. Bir de kontrolü birazcık elinize almayı deneyebilirsiniz. Sizi tehlikeye sokacağını düşünüyorsanız tabi yapmayın, kavgalarınız en çok ne noktaya varıyor bunu siz biliyorsunuz. Ama normal bir durumda sizin de iyi bildiğiniz şeylere karışmasına izin vermeyin. Mesela kahve makinesi için bir bez belirleyin, sadece o bezle silinecek diye bir kural koyun vesaire. Kendiniz de o bezle temizleyin. Böyle böyle hayatınızın kontrolünü çok aşırı hareketler yapmadan elinize alın. Karşıya kontrolü kaybettiği hissini vermeden yani. Çünkü böyle devam ederseniz, kimlik kaybı yaşayacak ve sadece eşinizin kaidelerine göre yaşamaya başlayacaksınız. Bu durumdan sonra geri eski benliğine dönmek kişinin yıllarını alabiliyor. Bütün bunlarla uğraşma zorunluluğunuz tabi ki yok, yoruldum derseniz karar her zaman sizin. Bütün söylediklerim evliliği devam ettirmek istediğiniz bir senaryoda geçerli. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Büyük sorunları bilemem ama evlilikte 3-5-7 kuralı var sırayla aşama aşama iyileşerek gidiyor. Kilit açılıyor gibi düşün bende böyle oldu şimdi 13. Senedeyiz mis gibi maşallah

Fikir ayriliklari olur, zaten her seyde ayni düşündüğüm, ayni fikirde olduğum biriyle yasamak cok sıkıcı olur amaaa bu tahammul edilemez seviyede olamaz, tanimadan mi evlendiniz?

Suçluyor beni devamlı artık kaldıramıyorum
Eğer kendinizden eminseniz; Yani ben hiçbir şey yapmıyorum. Elim değmiyor,dilim değmiyor ama bu adam illaki takılacak beni üzecek yer buluyor diyorsanız o adamdan koca ve baba olmaz. Suçlayan tipler sorunlu tiplerdir.
Eğer ki ya huu ben de susmuyorum. Ona karışıyorum buna karışıyorum. Rahatsız ediyorum. Öfkeliyim diyorsanız. Dev aynasında kendinize bakmaniz gerek.
Eşin tahammülsüz olması sizde istediği şeyi bulamamış olması ya da iletişim sıkıntısı olan biri olmasıdır.

Her şey kumar ya da aldatmak değil. Mesela OKB 'den bahsetmişsiniz. İleri derece OKB mi? Yani OKB tanısı konulmuş insanlarla yaşam zor. Bunun üst versiyonları da var. Şüphe,kafada kurma, suçlama,derdini anlattığında benim de derdim var demesi. Üzgün olduğunda moral vereceğine onun da modunun düşmesi. Çamaşır düzenine el atması vs vs. Bunlar zamanla bıkkınlık yapabilir.

11 yıldan fazladır evliyiz. Çok şükür de gayet güzel giden bir evlilik. Ama herşey süt liman değildi. Bizim ikizlerin küçük olduğu zamanlar en kotu oldugumuz zamanlardi. Çünkü çok yoruluyordum bunalmisim ve esimden istediğim desteği göremedim. Sonradan sonradan adam beni anladı. O dönem benim eşimi aşırı tahriklerim de onun da bana hatalari... Ama o dönem 3-4 ay aile terapistine gittik. Çocuklar da büyüdü esim de beni anlamaya ve daha çok yardımcı olmaya başladı. Sorunlar çözüldü şükür. Aldatma sürekli şiddet saygısız ve sevgisiz bir ortam birlikte olunmayacak bir ortam. Ama küçük çocuk yorgunluğu hayat telaşı yüzünden olan tartışmalar asilabilecek durumlar diye düşünüyorum. Bir de en önemlisi kendi ailemize sahip oldugumuzun farkında olup geniş aileyi asla kendi ailemize dahil etmemek önemli. Benim eşim kendi ailesine ben de kendi aileme karşı bu konuda hassas olduk. Dahil etmedik. Sorunlar olsa da kendi çekirdek ailemize dahil olmasına izin vermedik. Allah herkese mutlu huzurlu aile nasip etsin.

Canım benim bak sen zamanla daha iyi anlayacaksın. OKB hastası eşin. Önce bunu bir kafanda düşün. OKB hastalarının sorunları gün geçtikçe artar. Seni konuşamaz, eleştiremez, yadırgayamaz hale getirmiş. Daha da getirecek. Çünkü o hasta olduğu için seni anlamıyor. Senin ona uymanı istiyor.
Bunlar zamanla yalnızlık ve öfke problemini pekiştiriyor. Ben seni çok iyi anladım. Bu işin sonu boşanmaya gider. Üzgünüm..

Ben 6 yıllık evliyim. Nikah günü nikah memurumuz bize öyle güzel öğütler verdi ki biz hep onu hatırlattık birbirimize. şuan çok güzel bir evliliğim var. Bi evliliği 3S kuralı ayakta tutar demişti. Sevgi, Saygı, Sadakat. Sevgi bitsede saygı ayakta tutar dedi. Ama sadakat bittiyse hiç birşey için birbirinizi zorlamayın ayrılın demişti. Bence eğer sadakatsizlik yoksa işin içinde herşey düzelir zamanla. Ya evlilikte sen ateşsen eşin su olmayı bilecek. Eşin ateşse sen su olmayı bileceksin. Yoksa hayat sanada zehir olur eşinede. Eğer iletişimizin koptuysada zaten bitmiştir zorlamaya gerek yoktur.

Mihrimah sen eşinin ailesi yüzünden sanki sorun yaşamıştin . Valla atlattık mi bilmiyorum ki hayattayiz
Evet ailesi bir ev gibi olmak istiyordu, eşim de arada kaldı ilk zamanlar ben de eşime sinirlenip rest çekince herkes geri çekilmek zorunda kaldı, şuanda denge siyaseti uyguluyoruz, mesafeli ve dikkatliyiz, eşim de korkuyor açıkçası bisey çıkar diye , şimdilik iyi gidiyor, bence bir insan eşiyle iyi ise herkes kapının dışında kalıyor lakin sorun erkekte ise o kadın ölene kadar da çekiyor ya da boşanmak zorunda kalıyor, eş o kadar önemli ki , bu yüzden genç kızlar hayat arkadaşını iyi seçmeli, aileye bağımlı erkekten hayır gelmez , senin durumun ise çok farklı eşinde okb takıntıları olması çok etkiliyor evliliğinizi, öyle bir eşe kendini beğendirmek ve yeterlilik duygusu hissedebilmek çok zor , hep eksik hissettirir böyle adamlar , bence kendi değerini bil ve kişilik haklarına saldırmasına izin verme gerekiyorsa tedavi olsun ...

Bu mu melek , kaynana gibi vır vır eden bir eş melek haaa, bu nasıl bir psikolog! Size çok yazık inanın, o kadar zor ki böyle olan erkekler , kayınbabam aynen böyle, kaynanam elinden illallah etmiş, şimdilerde emekli olacak görsen kadın çöktü resmen, asla istemiyor o adamla sürekli evde kalmayı, biz bile en fazla 1 saat tahammül edebiliyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…