Şuan sizinle tam olarak aynı durumu yaşıyorum 3 senelik evliyim. Eşim de hep beni suçlar uyarır ama beni eleştirdiği şeyleri çoğu zaman kendisi de yapar. Bende çok bunalmış hissediyorum çoğu zaman umursamamaya çalışıyorum ama olmuyor. Bende bilmiyorum ne yapacağımıSuçluyor beni devamlı artık kaldıramıyorum
Ben terapiden önce ev baktım kendime çünkü beklentilerimizin aynı olmadığını anladım terapiye gidelim dediğinde kabul ettim terapist bana eşiniz size çok aşık dedi buraya gelen adamların icinde unutamam eşinizi dedi böyle bir sevgi varmış falan dedi çok tuhaf bir konuşmaydi karşılıklı sözler ödevler verdi 3 aya yakın gittik duzelme de oldu ancak benim beklediğim yakınlık ve ilgi bundan fazlası terapist bana kadınlar bunu bekler ben de bekliyorum sevgilimden dedi sizi anlıyorum ama erkekler budur dedi ben dedim ki hocam boşanma sürecini de siz yonetir mısınız bunu sonraki seanslara bırakalım dedi düzeltmeler olunca bu fikir kayboldu arada tatile gittik ama yine bir his var tarif edemediğim
bütün bunlar hic normal degil.Sürekli tetiktesiniz. Kendi evinizde rahat degilsiniz.Esinizin ciddi bir tedaviye ihtiyaci var.Ama bu sefer gercekten isini yapan bir terapiste gitmesi lazim.Ben mesela eşime sormadan asla bir kiyafeti makineye koymam kurutmaya atmam . Çünkü sorun olur sonradan ya pamuklanir ya bişey olur . Yeri masayı silemem yanlış bezle yanlis şeyle silmişsin dicektir . Cekinirim . Başlarda ben de temizlik yapardım ama şuan korkumdan kahve makinemi temizlemiyorum eşimi bekliyorum çünkü yanlış biseyle sildin dicek
bu cok üzücü. Esinizle zaman gecirdiginiz zamanlar kendinizi yalniz hissediyorsunuz aranizda duvar varmis gibi.O zaman esiniz gercekten bir cok seyi zorunluluk olarak gördügü icin yapiyor istedigi icin degil. Bence iyi bir evlilik terapisti bulun.esiniz hem okb icin hem de iletisim icin terapiste ihtiyaci var.Nedense ona inanmıyorum artık hatta en son dışarı tek başına çıkarken bana sonra tek gönderdin beni diye şikayet etme bak dedi ben de neden edeyim dedim hani içten içe aslında istediğin bu değil diye hissettiriyor
Büyük sorunları bilemem ama evlilikte 3-5-7 kuralı varKizlar merhaba hani evliliğin ilk 5 yılı zordur falan derler ya . Ben bu sürenin ancak yarısına geldim fakat bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Şimdi anneme sorsam alış bunlara der kayınvalidem senin için ne yapabilirim der oğluna kızar istemiyorum bunu yapmasını e etrafımdaki herkes daha yeni evli sayılır çalıştığım yerde ilginç bir şekilde herkes boşanıyor falan bilemiyorum. Nelere alışmalı neleri görmezden gelmeli bunun bir sınırı var mıdır ? Bana örnek verebilir misiniz
Ben de 15ten bildireyim, bazen kedi kopek olsak daa genellikle süt limanBüyük sorunları bilemem ama evlilikte 3-5-7 kuralı varsırayla aşama aşama iyileşerek gidiyor. Kilit açılıyor gibi düşün bende böyle oldu şimdi 13. Senedeyiz mis gibi maşallah
E o da tuzu biberi. O ara kavgalar heyecanBen de 15ten bildireyim, bazen kedi kopek olsak daa genellikle süt liman
Eğer kendinizden eminseniz; Yani ben hiçbir şey yapmıyorum. Elim değmiyor,dilim değmiyor ama bu adam illaki takılacak beni üzecek yer buluyor diyorsanız o adamdan koca ve baba olmaz. Suçlayan tipler sorunlu tiplerdir.Suçluyor beni devamlı artık kaldıramıyorum
Her şey kumar ya da aldatmak değil. Mesela OKB 'den bahsetmişsiniz. İleri derece OKB mi? Yani OKB tanısı konulmuş insanlarla yaşam zor. Bunun üst versiyonları da var. Şüphe,kafada kurma, suçlama,derdini anlattığında benim de derdim var demesi. Üzgün olduğunda moral vereceğine onun da modunun düşmesi. Çamaşır düzenine el atması vs vs. Bunlar zamanla bıkkınlık yapabilir.Etrafımdakiler bana baskı yapıyor işte eşin kumarbaz değil senden baskasina bakmıyor namuslu sen daha ne istiyorsun nankör diyorlar psikologa gittik bana ne dedi biliyor musun ? Buraya ne adamlar geliyor sizin eşiniz melek dedi
Canım benim bak sen zamanla daha iyi anlayacaksın. OKB hastası eşin. Önce bunu bir kafanda düşün. OKB hastalarının sorunları gün geçtikçe artar. Seni konuşamaz, eleştiremez, yadırgayamaz hale getirmiş. Daha da getirecek. Çünkü o hasta olduğu için seni anlamıyor. Senin ona uymanı istiyor.Ben mesela eşime sormadan asla bir kiyafeti makineye koymam kurutmaya atmam . Çünkü sorun olur sonradan ya pamuklanir ya bişey olur . Yeri masayı silemem yanlış bezle yanlis şeyle silmişsin dicektir . Cekinirim . Başlarda ben de temizlik yapardım ama şuan korkumdan kahve makinemi temizlemiyorum eşimi bekliyorum çünkü yanlış biseyle sildin dicek
Evet ailesi bir ev gibi olmak istiyordu, eşim de arada kaldı ilk zamanlar ben de eşime sinirlenip rest çekince herkes geri çekilmek zorunda kaldı, şuanda denge siyaseti uyguluyoruz, mesafeli ve dikkatliyiz, eşim de korkuyor açıkçası bisey çıkar diye , şimdilik iyi gidiyor, bence bir insan eşiyle iyi ise herkes kapının dışında kalıyor lakin sorun erkekte ise o kadın ölene kadar da çekiyor ya da boşanmak zorunda kalıyor, eş o kadar önemli ki , bu yüzden genç kızlar hayat arkadaşını iyi seçmeli, aileye bağımlı erkekten hayır gelmez , senin durumun ise çok farklı eşinde okb takıntıları olması çok etkiliyor evliliğinizi, öyle bir eşe kendini beğendirmek ve yeterlilik duygusu hissedebilmek çok zor , hep eksik hissettirir böyle adamlar , bence kendi değerini bil ve kişilik haklarına saldırmasına izin verme gerekiyorsa tedavi olsun ...Mihrimah sen eşinin ailesi yüzünden sanki sorun yaşamıştin . Valla atlattık mi bilmiyorum ki hayattayiz
Bu mu melek , kaynana gibi vır vır eden bir eş melek haaa, bu nasıl bir psikolog! Size çok yazık inanın, o kadar zor ki böyle olan erkekler , kayınbabam aynen böyle, kaynanam elinden illallah etmiş, şimdilerde emekli olacak görsen kadın çöktü resmen, asla istemiyor o adamla sürekli evde kalmayı, biz bile en fazla 1 saat tahammül edebiliyoruz...Önce onun bana yerli yersiz bağırmasiyla başladı işte arabayı kapattım kızardı sert çarpma kapıyı diye puseti tutarım düzgün tut derdi bir evde buzdolabına bakar bu ne pislik der kavga çıkarırdı bunlar için gittik psikolojik destek aldık doktor ona OKB dedi bana da beklentileriniz gerçekçi değil dedi eşiniz bir melek ben ne adamlar gördüm siz bence degerini bilin gibisinden konuştu hatta bana eşiniz size çok aşık dedi bir psikolog bu şekilde konuşur mu sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?