• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun yıllardır evli olanlara soruyorum

Senim beklentini ne kadar karşıladığı önemlidir evliliğin. O öyle demiş bu böyle demiş önemli değil. Senin mutlu olman için gereken şeyleri eşin sana sağlıyor mu ? Ya da mutlu olacağın şeyleri anlıyor mu görüyor mu ? Bunları sen ona yapıyor musun ? Evlilik budur birbirini memnun etme sanatı. Kimse gereksiz fedakarlık yapmamalı

5 yıllık evliyim , evliliğin ilk yılı kadar hiç yorulmadım, o bir yıl ölüm gibiydi ama kimse de ölmedi ,öyle bişey 😅 1 yılı sağ salim atlattıysan tamamdır sonrası sevgi saygı varsa yürüyor bir şekilde, istemediğin hiçbir konuda taviz vermemelisin, taviz tavizi doğuruyor...
Mihrimah sen eşinin ailesi yüzünden sanki sorun yaşamıştin . Valla atlattık mi bilmiyorum ki hayattayiz

Senim beklentini ne kadar karşıladığı önemlidir evliliğin. O öyle demiş bu böyle demiş önemli değil. Senin mutlu olman için gereken şeyleri eşin sana sağlıyor mu ? Ya da mutlu olacağın şeyleri anlıyor mu görüyor mu ? Bunları sen ona yapıyor musun ? Evlilik budur birbirini memnun etme sanatı. Kimse gereksiz fedakarlık yapmamalı
Etrafımdakiler bana baskı yapıyor işte eşin kumarbaz değil senden baskasina bakmıyor namuslu sen daha ne istiyorsun nankör diyorlar psikologa gittik bana ne dedi biliyor musun ? Buraya ne adamlar geliyor sizin eşiniz melek dedi

Kizlar merhaba hani evliliğin ilk 5 yılı zordur falan derler ya . Ben bu sürenin ancak yarısına geldim fakat bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Şimdi anneme sorsam alış bunlara der kayınvalidem senin için ne yapabilirim der oğluna kızar istemiyorum bunu yapmasını e etrafımdaki herkes daha yeni evli sayılır çalıştığım yerde ilginç bir şekilde herkes boşanıyor falan bilemiyorum. Nelere alışmalı neleri görmezden gelmeli bunun bir sınırı var mıdır ? Bana örnek verebilir misiniz
Çok genel bir soru olmuş. 2.5 yılda boşanmayı düşünecek ne yaşadınız? Eşiniz sorumsuz borçlu şiddet uygulayan saygısız biriyse evet bosanilir görmezden gelinmez . Ama eşiniz dağınık, bakımsız, hayalperest biri ise bunlar görmezden gelinebilir.

Etrafımdakiler bana baskı yapıyor işte eşin kumarbaz değil senden baskasina bakmıyor namuslu sen daha ne istiyorsun nankör diyorlar psikologa gittik bana ne dedi biliyor musun ? Buraya ne adamlar geliyor sizin eşiniz melek dedi
Yahu sen dışardakilerin ne dediğini bi boşver. Matilda ne istiyor bu evlilikten? Hangi beklentini karşılamıyor eşin onu anlat

Yahu sen dışardakilerin ne dediğini bi boşver. Matilda ne istiyor bu evlilikten? Hangi beklentini karşılamıyor eşin onu anlat
Yani ben mesela birlikte zaman geçirmek istiyorum eşim sanki onun zamanını calmışım gibi davranıyor. Bana her zaman benim hiçbir kötü alışkanlıgim yok diyor oysaki benim de yok aynı sartlardayiz evliyiz diye her saman birbirinizle olmak zorunda değiliz diyor ama ben istemesem kendisi pek de düşünmüyor benimle zaman geçirmeyi yani bir ara evde ayrı bir köşesi veya odası olsun gibi bir fikri vardı şuan yok diyor ama zaten bizim evde ekran odası var TV bilgisayar tek odada duruyor aslında o oda onun sayılır

Yani ben mesela birlikte zaman geçirmek istiyorum eşim sanki onun zamanını calmışım gibi davranıyor. Bana her zaman benim hiçbir kötü alışkanlıgim yok diyor oysaki benim de yok aynı sartlardayiz evliyiz diye her saman birbirinizle olmak zorunda değiliz diyor ama ben istemesem kendisi pek de düşünmüyor benimle zaman geçirmeyi yani bir ara evde ayrı bir köşesi veya odası olsun gibi bir fikri vardı şuan yok diyor ama zaten bizim evde ekran odası var TV bilgisayar tek odada duruyor aslında o oda onun sayılır
Peki sence yeterince paylaşımda bulunuyor musunuz? Oturup birkaç saat muhabbet edebiliyor musunuz? Yoksa eşin senden hep ayrı takılma peşinde mi ? Kendine ait özel alanın olmasıyla adamın evde senle muhattap olmaması çok ayrı şeyler. Şahsen ben de benimle zaman geçirmeyen adamı melek de olsa istemem. Beraber dışarı çıkıyor musunuz gezip tozuyor musunuz?

Eşim 3 erkek kardeş ve ev işleri konusunda iyi OKB si var zaten genelde çamaşır yer silme süpürme işte perde battaniye yıkama vs kendisi yapar benim yaptığımı beğenmez de yaptırmaz da . Bizim sorunumuz ev işleri veya bebek bakimi değil de daha cok zaman üzerinden yaşanıyor yoksa bebeğe kayınvalidem de bakıyor öyle bırakıp gidebiliriz hemen yan apartman da bize yemek de getiriyor hani desem ki çocuk bakımı ev işi bana sor geliyor Allah yalanı sevmez hepsi bana bırakılmadan halleriliyo örneğin bebeğin maması bitti ararım alır getirir dedesi hiç düşünmem o yüzden evde eksik mi var yemek mi yok o konularda sorun yok benim arkadaşım bana nankörsün diyor bunlari yapanerkek yok diyo
Eski konulara bakmadan yanit verdim ama peki sizce sorununuz nedir? Tahammulsuzluk demissiniz ama mesela okbli bireylerin tahammul seviyelerinin cok dusuk oldugunu bircogumuz yasayarak ogrendik zaten, esiniz okbsi icim tedavi görüyor mu?

Eski konulara bakmadan yanit verdim ama peki sizce sorununuz nedir? Tahammulsuzluk demissiniz ama mesela okbli bireylerin tahammul seviyelerinin cok dusuk oldugunu bircogumuz yasayarak ogrendik zaten, esiniz okbsi icim tedavi görüyor mu?
Gördü. Büyük bir düzelme olsa da artık ben pimpirikli oldum

Peki sence yeterince paylaşımda bulunuyor musunuz? Oturup birkaç saat muhabbet edebiliyor musunuz? Yoksa eşin senden hep ayrı takılma peşinde mi ? Kendine ait özel alanın olmasıyla adamın evde senle muhattap olmaması çok ayrı şeyler. Şahsen ben de benimle zaman geçirmeyen adamı melek de olsa istemem. Beraber dışarı çıkıyor musunuz gezip tozuyor musunuz?
Benim için yeterli gelmiyor işte . Eskiden de çok ekran bağımlısıydi ama evlendikten sonra bilgisayarin başından kalkamadi bir türlü 5 ay boyunca bilgisayar sorunumuz oldu ve sonra bitti . Şuan da haftasonuna denk gelecek şekilde takıma girmeyi planlıyor ben istemiyorum her haftasonu bir maça gitmesini bu konular hep sorun oluyor

Beraber çıkıyorduk ama istemediğini söyledikten sonra ben artık yalnız çıkıyorum şuan arabamiz satışta bu ay benim istediğim arabayı alacağız e ondan sonra artık herhalde hep tek cikarim

İlk 1 yıl zor olabiliyor, bir alışma süreci de var çünkü. İki ayrı ailede yetişmiş başka insanlar aynı evin içine giriyor, aile dengeleri değişiyor vs.
İlk 5 yıl uzun bence, evliliğin oturduğu artık eşlerin dengeleri çoktan kurduğu zamanda olmalısınız.
Sizin eşiniz hatırladığım kadarıyla bireysel takılan biriydi, ortak paylaşımlarınız yok denecek kadar azdı. Terapide almıştınız hiç düzelme olmadı mı?

Tahammulsuzluk karşılıklı mı? Yoksa esinizden size karşı mı sadece? Nelere tahammulsuz?
Önce onun bana yerli yersiz bağırmasiyla başladı işte arabayı kapattım kızardı sert çarpma kapıyı diye puseti tutarım düzgün tut derdi bir evde buzdolabına bakar bu ne pislik der kavga çıkarırdı bunlar için gittik psikolojik destek aldık doktor ona OKB dedi bana da beklentileriniz gerçekçi değil dedi eşiniz bir melek ben ne adamlar gördüm siz bence degerini bilin gibisinden konuştu hatta bana eşiniz size çok aşık dedi bir psikolog bu şekilde konuşur mu sizce

Beraber çıkıyorduk ama istemediğini söyledikten sonra ben artık yalnız çıkıyorum şuan arabamiz satışta bu ay benim istediğim arabayı alacağız e ondan sonra artık herhalde hep tek cikarim
Ama evde iletişim yok dışarda gezme yok nasıl melek bu adam ?

İlk 1 yıl zor olabiliyor, bir alışma süreci de var çünkü. İki ayrı ailede yetişmiş başka insanlar aynı evin içine giriyor, aile dengeleri değişiyor vs.
İlk 5 yıl uzun bence, evliliğin oturduğu artık eşlerin dengeleri çoktan kurduğu zamanda olmalısınız.
Sizin eşiniz hatırladığım kadarıyla bireysel takılan biriydi, ortak paylaşımlarınız yok denecek kadar azdı. Terapide almıştınız hiç düzelme olmadı mı?
Ben daha çok geri çekildim bireyselligine saygı duydum daha doğrusu pes ettim inanır mısınız kendim gittim tek başına ayakkabı falan almaya dolmuşla 😃 arabamız var otomatik değil şuan kullanamıyorum azcik da işime geliyordu ne güzel beraber gideriz her yere diye ama bu ay otomatik alıyoruz . Benim üzüldüğüm şey sanki benden kaçar gibi davranması insan evine gelince neden bıkmış gibi davranır ki

11 senedir tanışıyoruz 8 sendedir ilişkimiz var 2 seneden biraz fazla evliyiz
Siz bayağı uzun yıllardır tanışıyorsunuz. İnsan bir yerden sonra kendine alan açmak istiyor bu doğal ama siz belli ki romantizm devam etsin falan istiyorsunuz. O zaman alacaksınız karşınıza her kadın gibi ilgiye iletişime ihtiyacınız olduğunu anlatacaksınız.

Önce onun bana yerli yersiz bağırmasiyla başladı işte arabayı kapattım kızardı sert çarpma kapıyı diye puseti tutarım düzgün tut derdi bir evde buzdolabına bakar bu ne pislik der kavga çıkarırdı bunlar için gittik psikolojik destek aldık doktor ona OKB dedi bana da beklentileriniz gerçekçi değil dedi eşiniz bir melek ben ne adamlar gördüm siz bence degerini bilin gibisinden konuştu hatta bana eşiniz size çok aşık dedi bir psikolog bu şekilde konuşur mu sizce
Profesyonel olarak boyle konusmamali ama bu ülkede isini hakkiyla yapanda az oldugu icin sasirmadim.

Peki bu yaptiklari duzeldi mi? Siz bunlardan cok etkilenmissinizdir illaki toparlayabilecek misiniz?
Cocuk kac aylik?

Back