Uzun yıllardır evli olanlara soruyorum

Eşinizin vermesi gereken savaşları siz vermişsiniz stresi siz yüklenmişsiniz şimdi de iyi ve huzurlu halinden size pay vermiyor yani. Kendinizi aldatılmış dışlanmış kıymeti bilinmemiş hissediyor olabilirsiniz. Bence çift terapisi alın birkaç seans. Kolay şeyler değil atlattıklarınız. İlişknizin dinamikleri değişti

Terapi aldık bir süre . Kurduğunuz cümleyi çok sevdim bu arada huzurlu halinden pay vermiyor

Eşiniz çift olmayı bilmiyor bence sorun bu. Adam evli kalıp tek başına yaşamak istiyor.
Her insan farklı evet bazı insanlar çok daha özgür ruhlu olabilir ama bu eşi yok saymak demek değil.
Hiç mi beraber bir şeyler yapmak istemiyor, bu dışarıda kahve içmek olur, sahilde yürüyüş yapmak olur ya ne bileyim beraber ortak pc oyunu oynamak bile olur yeter ki paylaşım yaptığınız bir şeyler olsun.

Profesyonel olarak boyle konusmamali ama bu ülkede isini hakkiyla yapanda az oldugu icin sasirmadim.

Peki bu yaptiklari duzeldi mi? Siz bunlardan cok etkilenmissinizdir illaki toparlayabilecek misiniz?
Cocuk kac aylik?
16 aylık. Psikolog genel anlamda bu şekilde konuşan birisiydi eşimin bireysel gittiği biriydi sonra beraber gittik . Şuan eşim bana nereye kadar gidecek beni rahat bırak falan diyor yani tehdit aslında beni kaybedeceksin tarzında konuşuyor. Yaptığı ev işlerini başıma kakiyor ama zaten ben hiçbir zaman titiz değildim her zaman dağınık yapıdaydim

Geçen hafta film izleyelim dedi izledik haftasonu sahile gittik alışveriş de yaptık. Ailecek zaman geciriyoruz ama ben hep kendimi yalnız hissediyorum. Aramızda bir mesafe sınır olduğunu biliyorum

Sevgi dilenmekten yoruldum biraz da ben . Galiba çocuğu hemen isteme sebebi buydu . Ben biraz tuzağa düştüğümü hissediyorum.esim aile olmayı seviyor aile babası olmayı eş olmayi pek sevmiyor. Yani hep kendinden bahsederken ben kızımı seni ihmal etmem ev işlerini senden iyi yaparım senden yemek istemem diyor her kadının hayali bu diyor beni ergen beklenti içinde olmakla suçluyor ben çocuk gibiymisim isteklerim komikmiş

Bosanalim demiyor ama bunu farkli kelimelerle hissettiriyor yani. Siz bosanmayi istiyor musunuz peki? Cunku bence bosanma fikri bir kere bir evliligin icine girdim mi bir daha donus olamıyor.

Çok anaçlaşmış dişil enerjisi yükselmiş resmen.

Bir fotoğraf için üzüntüden ağlamak abartılı değil mi sizce? Fotoğraf çekmekten kaçınması yaşlı gibi davranması anlamına da gelmiyor, ağlamak yerine sebebini sordunuz mu?
Peki siz kendinizi sorguladınız mı? Bir sorun yaşadığınızda bunu ağlamadan açık açık konuştunuz mu eşinizle? Terapist öncesinden bahsediyorum, anlamaya çalışıyorum o yüzden soruyorum, beraber zaman geçirme konusunda abartılı davranıyor olabilir misiniz? Misal sizinle vakit geçiriyordur ama siz kendisine ait hiç zamanı olmasın tüm zamanı sizinle geçirsin mi istiyorsunuz, problem buradan mı çıkıyor?

Kumar, aldatma, şiddet vs daha elle tutulur sebepler olarak görülür ama bunlar yaşanmasa dahi mutlu olamamak da boşanmak için sebeptir bence.
Her hafta sonu Cumartesi-Pazar komple maça gidecekse tabiiki sorun ama sadece 1 gün gidecek diğer gün sizinle zaman geçirecekse bunu sorun etmemelisiniz.
Beraber çıkıyorduk ama istemediğini söyledikten sonra ben artık yalnız çıkıyorum şuan arabamiz satışta bu ay benim istediğim arabayı alacağız e ondan sonra artık herhalde hep tek cikarim
İstememe sebebini söyledi mi? Bence sizin aranızda iletişim kopukluğu, abartılı davranışlar ve aranızda anlık yaşanan sorunu sürekli hale getirme sorunu var.

Evlilik denen kavramda ilk aylarda güzel geçiyormuş. Sonrası artık alışkanlıkla devam edermiş ve o cicim ayları dedikleri canımlar falan tamamen bitiyormuş.
Ben yıllar sonra 2. Evliliğimi yaptım aşklı meşkli geçer diye düşündüm ama maalesef ikimizde farklı dünyaların insanlarıymışız. Benim 1 onun 4 çocuğu var ve bunlara bile ben tahammül edemez oldum ve onunda bana tahammül edemediği şeyler oldu.
Ben ne desem hep beni haksız çıkardı ve sonrada diretmeleri başladı en sonunda 10 gün önce evleri ayırdık kısmetse inşallah en kısa zamanda da boşanacağız.
Çünkü artık aramızda ilgi bile bitti benle hiç ilginlenmiyor beni evdeki aşçı olarak görür oldu.
Tahammül derecemiz bitti yani kısaca .

Bosanalim demiyor ama bunu farkli kelimelerle hissettiriyor yani. Siz bosanmayi istiyor musunuz peki? Cunku bence bosanma fikri bir kere bir evliligin icine girdim mi bir daha donus olamıyor.
Ben terapiden önce ev baktım kendime çünkü beklentilerimizin aynı olmadığını anladım terapiye gidelim dediğinde kabul ettim terapist bana eşiniz size çok aşık dedi buraya gelen adamların icinde unutamam eşinizi dedi böyle bir sevgi varmış falan dedi çok tuhaf bir konuşmaydi karşılıklı sözler ödevler verdi 3 aya yakın gittik duzelme de oldu ancak benim beklediğim yakınlık ve ilgi bundan fazlası terapist bana kadınlar bunu bekler ben de bekliyorum sevgilimden dedi sizi anlıyorum ama erkekler budur dedi ben dedim ki hocam boşanma sürecini de siz yonetir mısınız bunu sonraki seanslara bırakalım dedi düzeltmeler olunca bu fikir kayboldu arada tatile gittik ama yine bir his var tarif edemediğim

Çocuğumuz var isteyerek yaptık . Şuanda benden daha fazla çocuğu düşünüyor bazen bu bile sinirime dokunuyor onunla yıkama onu sürme bunu bağlama bunu icirme yedirme
Onunla yıkama dediği zaman al sen yıka diyeceksin bırakacaksın veya onu yedirme dediğinde al sen yedir vs. Her karıştığı işi üstüne yıkarsanız pes edecektir yani en azından ağzını tutmayı öğrenir diye düşünüyorum gerçekten her şeye karışan erkek çekilmiyor böyle kadın varsa oda çekilmez o ayrı mesele eşim öyle olsa boğabilirdim bizimkinin annesi yaparmış halada yapıyor gerçi bir işi yapılacagı zaman ondan sonra evlennce rahata kavustu adam ne ben onun işine karısırım ne o benim

Ben daha iyi yaparım mantığı var . Mesela çorba yapardım çocuğa bir kere o yaptı sonra bir daha ben ne zaman yapsam sulu olmuş bu dedi genelde o yapıyor suan
Peki kv kp arasında nasıl bir ilişki var? Araları nasıl, beraber gezerler mi? Eşin annesine düşkün mü?

Tüm yazdıklarınızı okudum sorun aslında zaman geçirememek değil de geçirdiğiniz zamanda duygusal ihtiyaçlarınızın karşılanmıyor olması gibi. Cinsellik nasıl peki ilişkinizde? Özel bulursanız cevaplamayabilirsiniz tabi

Sizin esinize olan sevgi ve guven baginiz kopmus sanirim terapiyi de cok gec almissiniz, bazi seyler kopmadan almaliymissiniz. Bu bag kopunca bir daha toparlanmaz, benim tecrübelerim bunu soyluyor.

Ya ayrilip yolunuza bakacaksiniz veya beklentilerinizi sifirlayip ev arkadasi olarak evliliginizi surdureceksiniz.

Bence sorun eşinizin sizin devam ettirmeyi istediğiniz toplumda kabul gören kadınlık görevleri dediğimiz şeyleri sizden alıp sizi beceriksiz hissettirmesi.
Okb zor bir hastalık üstelik temizlik konusunda da zor biri eşiniz. Yani aile yapılarına baktığımızda sizin eşiniz farklı kalıyor biraz. O nedenle siz yeterince kadın gibi hissetmiyorsunuz o içinizde tarif edemediğiniz duygunun o eksiklik olduğunu düşünüyorum ben.
Çünkü sizde de kodlanan şey kadın temizlik yemek bebek bakımı konusunda her zaman erkekten daha iyidir. E size de evin içinde yapamıyorsun bakamıyorsun cümleleri kuran bir insan var. Bu sizi düşürüyor doğal olarak. Eşinizin bu tavrını değiştirmesi gerekiyor ama hastalık olduğu için de ne yapar bilemiyorum…

L
Çok çok doğru bir tespit. Bizim evliligimiz yıllarca süren bir ilişkinin başka bir noktaya evrilmek zorunda kalması oldu bence . Ya ayrilirsin ya evlenirsin noktasına gelmiştik ailesi başta beni hiç istemediler çünkü hayalleri ben değildim ancak bu eşimi daha da hirslandirdi benim bulunduğum şehre taşınmaya kalktı falan ben orda emin oldum beni istiyor diye sonra ben taşındım evlendik vs ailesi sonradan çok iyi oldular bana karşı kabullendiler biz güya başardık ama neyi başardık? Eşim bana saçmalıyorsun diyor . Hiçbir derdimiz yok diyor ben görüyorum o görmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…