Eşinizin vermesi gereken savaşları siz vermişsiniz stresi siz yüklenmişsiniz şimdi de iyi ve huzurlu halinden size pay vermiyor yani. Kendinizi aldatılmış dışlanmış kıymeti bilinmemiş hissediyor olabilirsiniz. Bence çift terapisi alın birkaç seans. Kolay şeyler değil atlattıklarınız. İlişknizin dinamikleri değiştiYani tahammül gitti mi geri gelmez mi ? Bunu mu demek istediniz ? Bir süre eşimin okb si yüzünden temizlik üzerinden sorun yaşadık bir süre PC oyunu yüzünden ama uzun bir süre evlilik öncesi de dahil . Zamanıni benimle paylaşmaktan kaçıyor gibi çok üzerine gidersem bu benim hayatım diyor
Psikolog utanmasa suratıma sen malsin dicekti zor tuttu kendini bana gelen adamları görsen haline şükür edersin dediAma evde iletişim yok dışarda gezme yok nasıl melek bu adam ?
Terapi aldık bir süre . Kurduğunuz cümleyi çok sevdim bu arada huzurlu halinden pay vermiyorEşinizin vermesi gereken savaşları siz vermişsiniz stresi siz yüklenmişsiniz şimdi de iyi ve huzurlu halinden size pay vermiyor yani. Kendinizi aldatılmış dışlanmış kıymeti bilinmemiş hissediyor olabilirsiniz. Bence çift terapisi alın birkaç seans. Kolay şeyler değil atlattıklarınız. İlişknizin dinamikleri değişti
Eşiniz çift olmayı bilmiyor bence sorun bu. Adam evli kalıp tek başına yaşamak istiyor.Ben daha çok geri çekildim bireyselligine saygı duydum daha doğrusu pes ettim inanır mısınız kendim gittim tek başına ayakkabı falan almaya dolmuşlaarabamız var otomatik değil şuan kullanamıyorum azcik da işime geliyordu ne güzel beraber gideriz her yere diye ama bu ay otomatik alıyoruz . Benim üzüldüğüm şey sanki benden kaçar gibi davranması insan evine gelince neden bıkmış gibi davranır ki
16 aylık. Psikolog genel anlamda bu şekilde konuşan birisiydi eşimin bireysel gittiği biriydi sonra beraber gittik . Şuan eşim bana nereye kadar gidecek beni rahat bırak falan diyor yani tehdit aslında beni kaybedeceksin tarzında konuşuyor. Yaptığı ev işlerini başıma kakiyor ama zaten ben hiçbir zaman titiz değildim her zaman dağınık yapıdaydimProfesyonel olarak boyle konusmamali ama bu ülkede isini hakkiyla yapanda az oldugu icin sasirmadim.
Peki bu yaptiklari duzeldi mi? Siz bunlardan cok etkilenmissinizdir illaki toparlayabilecek misiniz?
Cocuk kac aylik?
Geçen hafta film izleyelim dedi izledik haftasonu sahile gittik alışveriş de yaptık. Ailecek zaman geciriyoruz ama ben hep kendimi yalnız hissediyorum. Aramızda bir mesafe sınır olduğunu biliyorumEşiniz çift olmayı bilmiyor bence sorun bu. Adam evli kalıp tek başına yaşamak istiyor.
Her insan farklı evet bazı insanlar çok daha özgür ruhlu olabilir ama bu eşi yok saymak demek değil.
Hiç mi beraber bir şeyler yapmak istemiyor, bu dışarıda kahve içmek olur, sahilde yürüyüş yapmak olur ya ne bileyim beraber ortak pc oyunu oynamak bile olur yeter ki paylaşım yaptığınız bir şeyler olsun.
O nasıl psikolog yahu psikolog insanları kıyaslamazPsikolog utanmasa suratıma sen malsin dicekti zor tuttu kendini bana gelen adamları görsen haline şükür edersin dedi
Sevgi dilenmekten yoruldum biraz da ben . Galiba çocuğu hemen isteme sebebi buydu . Ben biraz tuzağa düştüğümü hissediyorum.esim aile olmayı seviyor aile babası olmayı eş olmayi pek sevmiyor. Yani hep kendinden bahsederken ben kızımı seni ihmal etmem ev işlerini senden iyi yaparım senden yemek istemem diyor her kadının hayali bu diyor beni ergen beklenti içinde olmakla suçluyor ben çocuk gibiymisim isteklerim komikmişSiz bayağı uzun yıllardır tanışıyorsunuz. İnsan bir yerden sonra kendine alan açmak istiyor bu doğal ama siz belli ki romantizm devam etsin falan istiyorsunuz. O zaman alacaksınız karşınıza her kadın gibi ilgiye iletişime ihtiyacınız olduğunu anlatacaksınız.
Bosanalim demiyor ama bunu farkli kelimelerle hissettiriyor yani. Siz bosanmayi istiyor musunuz peki? Cunku bence bosanma fikri bir kere bir evliligin icine girdim mi bir daha donus olamıyor.16 aylık. Psikolog genel anlamda bu şekilde konuşan birisiydi eşimin bireysel gittiği biriydi sonra beraber gittik . Şuan eşim bana nereye kadar gidecek beni rahat bırak falan diyor yani tehdit aslında beni kaybedeceksin tarzında konuşuyor. Yaptığı ev işlerini başıma kakiyor ama zaten ben hiçbir zaman titiz değildim her zaman dağınık yapıdaydim
Çok anaçlaşmış dişil enerjisi yükselmiş resmen.Sevgi dilenmekten yoruldum biraz da ben . Galiba çocuğu hemen isteme sebebi buydu . Ben biraz tuzağa düştüğümü hissediyorum.esim aile olmayı seviyor aile babası olmayı eş olmayi pek sevmiyor. Yani hep kendinden bahsederken ben kızımı seni ihmal etmem ev işlerini senden iyi yaparım senden yemek istemem diyor her kadının hayali bu diyor beni ergen beklenti içinde olmakla suçluyor ben çocuk gibiymisim isteklerim komikmiş
Bir fotoğraf için üzüntüden ağlamak abartılı değil mi sizce? Fotoğraf çekmekten kaçınması yaşlı gibi davranması anlamına da gelmiyor, ağlamak yerine sebebini sordunuz mu?Ya 30 yaşında eşim ama birçok şey için sanki yaşlı gibi davranıyor mesela bir yere gidince 1 kare fotoğraf cekmezdi sınır küpüne dönerdi en son tam 1 gece ağladım üzüntüden ve sonra her gittiğimiz yerde bir sürü fotoğraf çekiyor artık ben asla söylemiyorum hatta çoğu zaman istemiyorum bile .
Peki siz kendinizi sorguladınız mı? Bir sorun yaşadığınızda bunu ağlamadan açık açık konuştunuz mu eşinizle? Terapist öncesinden bahsediyorum, anlamaya çalışıyorum o yüzden soruyorum, beraber zaman geçirme konusunda abartılı davranıyor olabilir misiniz? Misal sizinle vakit geçiriyordur ama siz kendisine ait hiç zamanı olmasın tüm zamanı sizinle geçirsin mi istiyorsunuz, problem buradan mı çıkıyor?Aslında o konuşmayı terapist de yaptırdı bize ben açıkça ne istediğimi anlattıim eşim şuan ki halinden memnun olduğunu sadece benim onu rahat birakmami istediğini söyledi. Artık çay içer misin diye bile sormaya korkuyorum. Maddi konular demiş birisi gerçekten eskiden sorun olmaz diye düşünürken şuan sorunu görüyorum belki de erkeklerin hep daha çok kazanması gerekiyor
Kumar, aldatma, şiddet vs daha elle tutulur sebepler olarak görülür ama bunlar yaşanmasa dahi mutlu olamamak da boşanmak için sebeptir bence.Etrafımdakiler bana baskı yapıyor işte eşin kumarbaz değil senden baskasina bakmıyor namuslu sen daha ne istiyorsun nankör diyorlar psikologa gittik bana ne dedi biliyor musun ? Buraya ne adamlar geliyor sizin eşiniz melek dedi
Her hafta sonu Cumartesi-Pazar komple maça gidecekse tabiiki sorun ama sadece 1 gün gidecek diğer gün sizinle zaman geçirecekse bunu sorun etmemelisiniz.Benim için yeterli gelmiyor işte . Eskiden de çok ekran bağımlısıydi ama evlendikten sonra bilgisayarin başından kalkamadi bir türlü 5 ay boyunca bilgisayar sorunumuz oldu ve sonra bitti . Şuan da haftasonuna denk gelecek şekilde takıma girmeyi planlıyor ben istemiyorum her haftasonu bir maça gitmesini bu konular hep sorun oluyor
İstememe sebebini söyledi mi? Bence sizin aranızda iletişim kopukluğu, abartılı davranışlar ve aranızda anlık yaşanan sorunu sürekli hale getirme sorunu var.Beraber çıkıyorduk ama istemediğini söyledikten sonra ben artık yalnız çıkıyorum şuan arabamiz satışta bu ay benim istediğim arabayı alacağız e ondan sonra artık herhalde hep tek cikarim
Kizlar merhaba hani evliliğin ilk 5 yılı zordur falan derler ya . Ben bu sürenin ancak yarısına geldim fakat bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Şimdi anneme sorsam alış bunlara der kayınvalidem senin için ne yapabilirim der oğluna kızar istemiyorum bunu yapmasını e etrafımdaki herkes daha yeni evli sayılır çalıştığım yerde ilginç bir şekilde herkes boşanıyor falan bilemiyorum. Nelere alışmalı neleri görmezden gelmeli bunun bir sınırı var mıdır ? Bana örnek verebilir misiniz
Ben terapiden önce ev baktım kendime çünkü beklentilerimizin aynı olmadığını anladım terapiye gidelim dediğinde kabul ettim terapist bana eşiniz size çok aşık dedi buraya gelen adamların icinde unutamam eşinizi dedi böyle bir sevgi varmış falan dedi çok tuhaf bir konuşmaydi karşılıklı sözler ödevler verdi 3 aya yakın gittik duzelme de oldu ancak benim beklediğim yakınlık ve ilgi bundan fazlası terapist bana kadınlar bunu bekler ben de bekliyorum sevgilimden dedi sizi anlıyorum ama erkekler budur dedi ben dedim ki hocam boşanma sürecini de siz yonetir mısınız bunu sonraki seanslara bırakalım dedi düzeltmeler olunca bu fikir kayboldu arada tatile gittik ama yine bir his var tarif edemediğimBosanalim demiyor ama bunu farkli kelimelerle hissettiriyor yani. Siz bosanmayi istiyor musunuz peki? Cunku bence bosanma fikri bir kere bir evliligin icine girdim mi bir daha donus olamıyor.
Onunla yıkama dediği zaman al sen yıka diyeceksin bırakacaksın veya onu yedirme dediğinde al sen yedir vs. Her karıştığı işi üstüne yıkarsanız pes edecektir yani en azından ağzını tutmayı öğrenir diye düşünüyorum gerçekten her şeye karışan erkek çekilmiyor böyle kadın varsa oda çekilmez o ayrı meseleÇocuğumuz var isteyerek yaptık . Şuanda benden daha fazla çocuğu düşünüyor bazen bu bile sinirime dokunuyor onunla yıkama onu sürme bunu bağlama bunu icirme yedirme
Ben daha iyi yaparım mantığı var . Mesela çorba yapardım çocuğa bir kere o yaptı sonra bir daha ben ne zaman yapsam sulu olmuş bu dedi genelde o yapıyor suanÇok anaçlaşmış dişil enerjisi yükselmiş resmen.
Peki kv kp arasında nasıl bir ilişki var? Araları nasıl, beraber gezerler mi? Eşin annesine düşkün mü?Ben daha iyi yaparım mantığı var . Mesela çorba yapardım çocuğa bir kere o yaptı sonra bir daha ben ne zaman yapsam sulu olmuş bu dedi genelde o yapıyor suan
Sizin esinize olan sevgi ve guven baginiz kopmus sanirim terapiyi de cok gec almissiniz, bazi seyler kopmadan almaliymissiniz. Bu bag kopunca bir daha toparlanmaz, benim tecrübelerim bunu soyluyor.Ben terapiden önce ev baktım kendime çünkü beklentilerimizin aynı olmadığını anladım terapiye gidelim dediğinde kabul ettim terapist bana eşiniz size çok aşık dedi buraya gelen adamların icinde unutamam eşinizi dedi böyle bir sevgi varmış falan dedi çok tuhaf bir konuşmaydi karşılıklı sözler ödevler verdi 3 aya yakın gittik duzelme de oldu ancak benim beklediğim yakınlık ve ilgi bundan fazlası terapist bana kadınlar bunu bekler ben de bekliyorum sevgilimden dedi sizi anlıyorum ama erkekler budur dedi ben dedim ki hocam boşanma sürecini de siz yonetir mısınız bunu sonraki seanslara bırakalım dedi düzeltmeler olunca bu fikir kayboldu arada tatile gittik ama yine bir his var tarif edemediğim
Çok çok doğru bir tespit. Bizim evliligimiz yıllarca süren bir ilişkinin başka bir noktaya evrilmek zorunda kalması oldu bence . Ya ayrilirsin ya evlenirsin noktasına gelmiştik ailesi başta beni hiç istemediler çünkü hayalleri ben değildim ancak bu eşimi daha da hirslandirdi benim bulunduğum şehre taşınmaya kalktı falan ben orda emin oldum beni istiyor diye sonra ben taşındım evlendik vs ailesi sonradan çok iyi oldular bana karşı kabullendiler biz güya başardık ama neyi başardık? Eşim bana saçmalıyorsun diyor . Hiçbir derdimiz yok diyor ben görüyorum o görmüyorSizin esinize olan sevgi ve guven baginiz kopmus sanirim terapiyi de cok gec almissiniz, bazi seyler kopmadan almaliymissiniz. Bu bag kopunca bir daha toparlanmaz, benim tecrübelerim bunu soyluyor.
Ya ayrilip yolunuza bakacaksiniz veya beklentilerinizi sifirlayip ev arkadasi olarak evliliginizi surdureceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?