- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.518
- 308
- 34
- Konu Sahibi delibirselvi
Eşimle 11 yıllık birlikteylikten sonra evlendik, 6.5 yıldır da evliyiz. 14 yaşından beri birlikteyiz, birlikte büyüdük.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İlk kafamda soru işaretleri vardı ama nişanlımın hareketlerını görunce eski ilişkime çok prim verdiğimi farkettim. Hiç geregi yokmus.Hakkınızda hayırlısı buymuş demek ki, inşallah mutlu olursunuz
Bence böyle düşünerek kendinizi olumsuzluğa itmeyin çünkü herkesin ilişkisi farklıdır ve bunu senelerin belirleyemeyeceğini söylemek isterim kimisi 10 yıl konuşuruz ayrılır kimisi 6 ay konuşuruz evlenir bence tamamen ilişkide karşılıklı davranışlara bağlı olduğunu düşünüyorum hiç olumsuzluk düşünüp kendinizi üzmeyinMerhaba hanımlar
Lafı uzatmayacağım, eşiyle sevgililik dönemi 6-7 sene sürdükten sonra evlenen hanımlar var mı? Bir ay sonra erkek arkadaşımla 3. Senemizi doldurucaz bir sıkıntımız yok çok şükür birbirimizi seviyoruz ve mutluyuz. Evlilik planları yapıyoruz fakat yeni mezun olduk, iş bulmak ve belli bir birikim derken evlilik ancak 2-3 sene sonra (belki daha uzun seneler) mümkün olacak, Allah bilir tabi. Fakat çevremde ve internette uzun süreli ilişkilerin evlilik ihtimalini azalttığını gördüm hatta erkek arkadaşımın abisiyle sevgilisinin 5 senelik ilişkisi evlilik teklifi yapılmış olmasına rağmen yeni bitti. Bu durum moralimi çok bozdu açıkçası çünkü erkek arkadaşımla hayatımı paylaşmayı çok istiyorum. Var mı aranızda eşiyle sevgililik dönemi uzun sürmüş olan? Endişelerim yersiz mi?
Ne güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık diyesim geldi:) Allah nazarlardan korusun inşallah hep bir arada ve mutlu olursunuzAslında olumsuz durumlar, sürekli ayrıl barış ilişkilerde ya da aslında hislerin duyguların kalmadığı sadece alışkanlıktan devam eden ilişkilerde oluyor. İki insan uzun ilişki yürütemiyorsa evliliği de uzun sürmez diye düşünüyorum ben hep. Ya da sadece evlenmiş olduğu için devam eder yani, sevgiliyken ayrılabilecekleri şeyden boşanmak daha zor olacağı için ayrılmamış olurlar.
6 senelik bir ilişkim var, bu ay 7. yılımıza girmiş olduk. 19’dan beri beraberiz, bu yıl 25 olduk birlikte büyüdük, geliştik. Bugüne kadar hiç ayrılmadık. En büyük kavgamız küslüğümüz 2 hafta sürdü. Her yönüyle beni mutlu eden, tutku ve uyum dolu çok güzel bir ilişki. Evlenmememizin tek sebebi aynı şehirde olmayışımız. Önceden benim atanmamı bekliyorduk. Şimdi atandım, sevgilimden 2 saat kadar uzaklıkta bir ilçedeyim. Hafta sonlarını birlikte geçiriyoruz. Eş durumundan birbirimizin yanına geçebilecek durumda olmayı bekliyoruz şu an evlilik için, bu yaz aileleri tanıştıralım, nişan falan yapalım diyoruz .
Evlenince çok büyük şeylerin değişeceğini düşünmüyorum. Biz hep evlerimizde görüştük. Dönem dönem birlikte yaşadık. Dönem dönem uzak mesafe oldu, 7 ay görüşemediğimiz oldu (pandemideki ilk seyahat yasakları döneminde). Şu an da yine yakın da olsa mesafe var, neyse ki her hafta sonunu birlikte geçiriyoruz. İlişkimiz her türlü şekle uyum sağladı, birlikte parasızlık dahil birçok zorluk atlattık; bu zorlukların hiçbirisi birimizin karakterinden kaynaklı bir sorun değildi.
Kısa veya uzun süreli, önemli olan “ben bu insanla bir ömrü geçiririm, çocuklar büyütürüm, onunlayken başka bir güzel, mutlu bir ömrün olur” diyebilmek. Karşınızda böyle biri varsa gerisi önemsiz.
Haklısınız genelleme yapmanın doğru olmadığı bir konuya takılmışım. En doğrusu her zaman hayırlısını dilemek. Rabbim hepimizin karşısına doğru insanlar çıkarsın hayırlısı neyse onu nasip eylesinBence böyle düşünerek kendinizi olumsuzluğa itmeyin çünkü herkesin ilişkisi farklıdır ve bunu senelerin belirleyemeyeceğini söylemek isterim kimisi 10 yıl konuşuruz ayrılır kimisi 6 ay konuşuruz evlenir bence tamamen ilişkide karşılıklı davranışlara bağlı olduğunu düşünüyorum hiç olumsuzluk düşünüp kendinizi üzmeyin
Teşekkür ederiimNe güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık diyesim geldi:) Allah nazarlardan korusun inşallah hep bir arada ve mutlu olursunuz
Kesinlikle rabbim hepimizin karşına hayırlı insanlar çıkartsınHaklısınız genelleme yapmanın doğru olmadığı bir konuya takılmışım. En doğrusu her zaman hayırlısını dilemek. Rabbim hepimizin karşısına doğru insanlar çıkarsın hayırlısı neyse onu nasip eylesin
Beraberliğimin 9. senesinden merhaba :)Merhaba hanımlar
Lafı uzatmayacağım, eşiyle sevgililik dönemi 6-7 sene sürdükten sonra evlenen hanımlar var mı? Bir ay sonra erkek arkadaşımla 3. Senemizi doldurucaz bir sıkıntımız yok çok şükür birbirimizi seviyoruz ve mutluyuz. Evlilik planları yapıyoruz fakat yeni mezun olduk, iş bulmak ve belli bir birikim derken evlilik ancak 2-3 sene sonra (belki daha uzun seneler) mümkün olacak, Allah bilir tabi. Fakat çevremde ve internette uzun süreli ilişkilerin evlilik ihtimalini azalttığını gördüm hatta erkek arkadaşımın abisiyle sevgilisinin 5 senelik ilişkisi evlilik teklifi yapılmış olmasına rağmen yeni bitti. Bu durum moralimi çok bozdu açıkçası çünkü erkek arkadaşımla hayatımı paylaşmayı çok istiyorum. Var mı aranızda eşiyle sevgililik dönemi uzun sürmüş olan? Endişelerim yersiz mi?
Endişeleriniz yersiz değil. Liseden beri tanışarak evlendik. 8 yıl sevgililik 5 yıl evlilik. Mutlu muyum? Hayır. Herşey tüketiliyor öncesinde.Merhaba hanımlar
Neden mutlu değilsiniz? Tükendiğini düşünüyorsanız neden evlendiniz? Evlendikten sonra mı tükendiğini düşünmeye başladınız? Gerçekten çok şaşırdım böyle düşünmenize.Endişeleriniz yersiz değil. Liseden beri tanışarak evlendik. 8 yıl sevgililik 5 yıl evlilik. Mutlu muyum? Hayır. Herşey tüketiliyor öncesinde.
O kadar çok yorum geldi ki bir tek siz aradan sıyrıldınız olumsuz bakış açınızla. Genelleme yapmamam gerektiğini fazlasıyla öğrendim. Bence bu durum birlikte geçirdiğiniz zamandan ziyade ilişkinizin dinamiğinde yatan bir problemden kaynaklanıyor. Umarım en kısa zamanda mutluluğa erişirsiniz, Allah gönlünüze göre versinEndişeleriniz yersiz değil. Liseden beri tanışarak evlendik. 8 yıl sevgililik 5 yıl evlilik. Mutlu muyum? Hayır. Herşey tüketiliyor öncesinde.
Kesinlikle öyle evlilik öncesi ilişki süresi evlilik mutluluğunu yordamaya yeterli değil.O kadar çok yorum geldi ki bir tek siz aradan sıyrıldınız olumsuz bakış açınızla. Genelleme yapmamam gerektiğini fazlasıyla öğrendim. Bence bu durum birlikte geçirdiğiniz zamandan ziyade ilişkinizin dinamiğinde yatan bir problemden kaynaklanıyor. Umarım en kısa zamanda mutluluğa erişirsiniz, Allah gönlünüze göre versin
Yalnız bi ben sıyrılmamışım ya. Olumsuz yorumlar okudum benO kadar çok yorum geldi ki bir tek siz aradan sıyrıldınız olumsuz bakış açınızla. Genelleme yapmamam gerektiğini fazlasıyla öğrendim. Bence bu durum birlikte geçirdiğiniz zamandan ziyade ilişkinizin dinamiğinde yatan bir problemden kaynaklanıyor. Umarım en kısa zamanda mutluluğa erişirsiniz, Allah gönlünüze göre versin