• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teşekkür<3 ve 2. evlilik

Bence zaten bir ilişkiyi devam ettirmek erkeğin elinde. Kadının isteyip, erkeğin çok da istekli olmadığı bir ilişkinin ya da evliliğin devam ettiğini görmedim. Bence aşk zaten çok kısa süren bir şey, en önemlisi değer görmek, değerli bulunmak. Kötü erkekler kadar iyileri de var. Uzman koç şunu dedi bu şunu dedi, yok denklik vs değil bence durum. Denkliğe göre işlese her şey bu kadar boşanmalar zaten olmazdı. Kalbinizi attıracak, iyi huylu, size değer veren biri karşınıza çıkacaktır İnşallah. 🥰
Söylediklerinize katılıyorum. İnşallah isteyen herkese nasip olsun.❤️

Herkese iyi geceler diliyorum öncelikle. Uzun aradan sonra konu açıyorum. Önceki açtığım konularda bana destek olan hanımlara teşekkür ediyorum <3 Aklıma takılan bir konuyu dert olmadan konuşmak istedim sizinle.

2. evliliği yaşayan hanımlar ilk seferden sonra nasıl 2.ye cesaret ettiniz yani güven duymak ister insan ama ilk seferden sonra nasıl aştınız bu durumu? Bana arkadaşım bazen birilerini öneriyor ama içimden gelmiyor bile. Ne kadar süre sonra 2. evliliğe hazır hissettiniz yani daha açık yazayım, elalemi çok takan birisi değilim ama mesela 1-1,5 sene sonra diyelim birisi çıktı olumlu oldu diyelim kafama şu takılıyor; bazı uzak akrabalardan bile ayrılığımı bilmeyenler var öğrenmesin kimse diye saklamadık zaten soran biliyor. O yeniden başlama kısmı kafama takılıyor. konu taşınmasın rica ediciğimmm:dua:

Ve burada okuyorum bazı hanımlar denklikten bahsediyor mesela boşanmış olan boşanmışla yada çocuklu çocukluyla vs vs. Boşanmış erkekler için hep sorunludur olarak bakılıyor çok aşırı düşük yüzde bilmem kaç iyisi. Bekar erkekle boşanmış kadın durumu nasıl olacak peki, şu açıdan soruyorum: Erkeğin evlilik tecrübesi yok. Bu kısım geçen uyurken kafama takıldı sizlere sormak istedim. Yaşayanlar yada bilenlerin tecrübelerini duymaya ihtiyacım var sanırım. Şimdiden teşekkürlerrr:KK49:

Edit: internette ilişki koçları vs lerin boşanmış kadınlar için olan erkeklerin bakış açılarını dinledikçe tuhaf oldum gerçekten böyle midir yani? Ciddi ilişkiye adım atılsa eşimiz olsa bile hep öncesini mi düşünür erkekler?
Eskiden olsa erkeklerin boşanmış bir kadına bakış açısını bir nebze de olsa belki zorlasam anlayabilirdim, fakat sorun bir kadının bir erkekle daha önce birliktelik yaşaması ise şu anda bekar fakat birden fazla erkekle hatta eş zamanlı olarak birliktelik yaşayan kadınların sayısı hiç de az değil bunu şu sebeple söylüyorum kendinizi bu noktada kötü hissetmenizi gerektirecek bir durum yok siz bu anlamda çok daha saf kalmış bile sayılırsınız muhtemelen kocanızla evlenmiş ve boşanmışsınızdır şimdi de olası bir durumdan konuşuyoruz, güven meselesi de sizin için bununla alakalı muhtemelen siz karşınızda sizi geçmişinizle yargılamayacak olduğunuz gibi kabul edecek birini istiyorsunuz gerçekten bakış açısı ve fikri zikri düzgün birine denk gelirseniz ekstra bir açıklama yapmak zorunda kalmayacağınızı düşünüyorum ben sizin ilişkideki duruşunuzdan ve tutumunuzdan zaten etkilenecektir yoksa bunca kadın nasıl ikinci evliliğini yapabilir ve mutlu olabilirdi

Eskiden olsa erkeklerin boşanmış bir kadına bakış açısını bir nebze de olsa belki zorlasam anlayabilirdim, fakat sorun bir kadının bir erkekle daha önce birliktelik yaşaması ise şu anda bekar fakat birden fazla erkekle hatta eş zamanlı olarak birliktelik yaşayan kadınların sayısı hiç de az değil bunu şu sebeple söylüyorum kendinizi bu noktada kötü hissetmenizi gerektirecek bir durum yok siz bu anlamda çok daha saf kalmış bile sayılırsınız muhtemelen kocanızla evlenmiş ve boşanmışsınızdır şimdi de olası bir durumdan konuşuyoruz, güven meselesi de sizin için bununla alakalı muhtemelen siz karşınızda sizi geçmişinizle yargılamayacak olduğunuz gibi kabul edecek birini istiyorsunuz gerçekten bakış açısı ve fikri zikri düzgün birine denk gelirseniz ekstra bir açıklama yapmak zorunda kalmayacağınızı düşünüyorum ben sizin ilişkideki duruşunuzdan ve tutumunuzdan zaten etkilenecektir yoksa bunca kadın nasıl ikinci evliliğini yapabilir ve mutlu olabilirdi
Tam içimden geçenleri yazmışsınız. Bizim toplumda yargılamak bilmeden bişey yorum yapmak çok moda olduğu için böyle tiplerden yoruldum. Bu sadece evlilik değil yani. Eski eşiniz ailesi elalemciydi. O kadar yorulmuştum ki o şekilden. Mantıklı bir insan yok gibi geliyor. Dediğiniz gibi olsa insanlar keşke.

Anket açarak mı evlenip evlenmeme kararı alacaksınız? Yok sadece meraktan soruyorsan da Allah başka dert vermesin.

Anket açarak mı evlenip evlenmeme kararı alacaksınız? Yok sadece meraktan soruyorsan da Allah başka dert vermesin.
Burda dişim ağrıyor diye yazan insanlar bile varken biz onlarada doktora gidin diyoruz. Bu o kadar da dert edinilen bi konu değil. Bazen insan dertleşmek sohbet etmek ister. Yazılanları nasıl yorumladınız bunu merak ettim açıkçası.

Tam içimden geçenleri yazmışsınız. Bizim toplumda yargılamak bilmeden bişey yorum yapmak çok moda olduğu için böyle tiplerden yoruldum. Bu sadece evlilik değil yani. Eski eşiniz ailesi elalemciydi. O kadar yorulmuştum ki o şekilden. Mantıklı bir insan yok gibi geliyor. Dediğiniz gibi olsa insanlar keşke.
Bence her erkek aynı değil mutlaka size uygun birileri vardır ama size çok iş düşüyor tabi bunca kötü niyetli insanın arasından gerçekten size değer vereni bulmak sizin maharetiniz artık.. siz kendinizi eksik gibi görmeyin o uzmanlar da mükemmel olsalar yarısı boşanmış olmazdı ben dediğini kendisi yapmayan hiç kimsenin tavsiyesini bile ciddiye almam siz de öyle yapın kafanızı bunlarla doldurmayın bu işler nasip işi karşınıza biri çıkar bu kafanızdaki tüm olumsuzlukları siler atar geçmişi hatırlamazsınız bile..

2,5 seneyi geçti boşanalı. Evlenme isteğim yok. Bu sebeple ilişkiye bile başlamıyorum biliyorum evlilikle sonuçlanacak. Ama bekar erkekle evlenmeyi düşünürmüydüm? Sanırım hayır. +35 yaş erkek hiç evlenmemişse kafamda büyük soru işaretleri oluşurdu

Tek diyebileceğim kendi kendinizi sabote etmeyin. Heryerde bu hatayı yaptım.

Sımdı 2.ye evlilik dusundugum birisi var hayatımda, sürekli aynı seyler olacak diye tartısma çıkartmaya başladım. Çok korkuyorum , destek almakla falan düzelecek seyler değil biraz kontrollü davranmak gerek.
Hayatınızdakı ınsanları deneyin, görün, gözlemleyin ama asla değiştirmeye çalışmayın. Kimse mükemmel değil, hiçbirimiz değiliz.

Tek diyebileceğim kendi kendinizi sabote etmeyin. Heryerde bu hatayı yaptım.

Sımdı 2.ye evlilik dusundugum birisi var hayatımda, sürekli aynı seyler olacak diye tartısma çıkartmaya başladım. Çok korkuyorum , destek almakla falan düzelecek seyler değil biraz kontrollü davranmak gerek.
Hayatınızdakı ınsanları deneyin, görün, gözlemleyin ama asla değiştirmeye çalışmayın. Kimse mükemmel değil, hiçbirimiz değiliz.
Sizinde güven sorununuz var o halde. Destek alma durumu zaten farkındalık oluşturmak için. Ben çok kontrollü davranıyorum kendime. Önceden elimde olmayan şeyleri de takardım. Şimdi onu farkettim öyle değilim.
Gözlemde yapan insanları anlamaya çalışan biriyim. Ama eski yaşadığımı bir anlayamadım sanırım. Bana göre sağlıklı evlilik için verilen tavsiyeler, öneriler vs. Hepsi sağlıklı kişilerin olduğu evliliklerde işliyor gibi. Dediğiniz gibi kimse mükemmel değil ama evlilik sonrası değişiyor olmaları tedirgin ediyor insanı.

Sizinde güven sorununuz var o halde. Destek alma durumu zaten farkındalık oluşturmak için. Ben çok kontrollü davranıyorum kendime. Önceden elimde olmayan şeyleri de takardım. Şimdi onu farkettim öyle değilim.
Gözlemde yapan insanları anlamaya çalışan biriyim. Ama eski yaşadığımı bir anlayamadım sanırım. Bana göre sağlıklı evlilik için verilen tavsiyeler, öneriler vs. Hepsi sağlıklı kişilerin olduğu evliliklerde işliyor gibi. Dediğiniz gibi kimse mükemmel değil ama evlilik sonrası değişiyor olmaları tedirgin ediyor insanı.
Tam olarak öyle, evlendikten sonra dğeğişiyorlar bazıları ama herkes de öyle değil. Bu binevi piyango şans işi.
Çok mutlu olanlar, aynı şekilde devam ettirenler de var aynı eve girince.

Ben ilişki olaylarından çok kazıklar yedim, hep terkedildim, bunun itirafını bile yeni yapabiliyorum kendime. Hala daha çok yolum var, herşeyi sorguluyorum ilişkimde. Karşıdakı partner için çok yorucu.
Zaten böyle giderse adamı da yoldan çıkarıcam farkındayım.

Sen ieteidğin kadar kendini değiştir adam çöpse bi b.k da olmuyor o konuda haklısın ama iyi insanlar hala var, umudunu kaybetme:KK49::dua:

Tam olarak öyle, evlendikten sonra dğeğişiyorlar bazıları ama herkes de öyle değil. Bu binevi piyango şans işi.
Çok mutlu olanlar, aynı şekilde devam ettirenler de var aynı eve girince.

Ben ilişki olaylarından çok kazıklar yedim, hep terkedildim, bunun itirafını bile yeni yapabiliyorum kendime. Hala daha çok yolum var, herşeyi sorguluyorum ilişkimde. Karşıdakı partner için çok yorucu.
Zaten böyle giderse adamı da yoldan çıkarıcam farkındayım.

Sen ieteidğin kadar kendini değiştir adam çöpse bi b.k da olmuyor o konuda haklısın ama iyi insanlar hala var, umudunu kaybetme:KK49::dua:
Acaba ilişkiye hazır mı değilsiniz yada karşınızdaki kişi size mi güven vermiyorki bilemedim. Her şey gönlünüzce olsun. Son paragrafınıza katılıyorum. :KK52:

Acaba ilişkiye hazır mı değilsiniz yada karşınızdaki kişi size mi güven vermiyorki bilemedim. Her şey gönlünüzce olsun. Son paragrafınıza katılıyorum. :KK52:
Hazırım ama herkes tam güven vermıyor, bazı hatalar yaptı o da, benım guvensızlıgım de üstüne eklenince tuzu biberi oldu.
Evlilik için ailesini tanıstırmak istedi, benım ailem de karar verin tarihi netleştirin ondan sonra tanışalım dedi.
Bende ona söyledim, bu yaz yapabilir miyiz acaba diyor.
Dedim bundan peki evlenecek olan kişi yani benim haberim var mı :KK14:
Sanki öylesine akışa bırakmış gibi yaşayış tarzına kızdım , o da içine kapanık birisi. Suçladım gibi oldu falan, zor ilişki olayları ya çok zor.
Ben şu an çalıştıgım işyerınde de biraz streslıyım mesela onu da yönetemıyorum sanırım, ilişkiye yanısıtıyorum.
Dün böyle bir ana denk geldi, alkol alınca da herşeyi döküldüm söyleidm ona, üstüne gittim.

Hazırım ama herkes tam güven vermıyor, bazı hatalar yaptı o da, benım guvensızlıgım de üstüne eklenince tuzu biberi oldu.
Evlilik için ailesini tanıstırmak istedi, benım ailem de karar verin tarihi netleştirin ondan sonra tanışalım dedi.
Bende ona söyledim, bu yaz yapabilir miyiz acaba diyor.
Dedim bundan peki evlenecek olan kişi yani benim haberim var mı :KK14:
Sanki öylesine akışa bırakmış gibi yaşayış tarzına kızdım , o da içine kapanık birisi. Suçladım gibi oldu falan, zor ilişki olayları ya çok zor.
Ben şu an çalıştıgım işyerınde de biraz streslıyım mesela onu da yönetemıyorum sanırım, ilişkiye yanısıtıyorum.
Dün böyle bir ana denk geldi, alkol alınca da herşeyi döküldüm söyleidm ona, üstüne gittim.
İletişim sorunu var gibi ama o da çözülür. Her şey şeffaf olmalı bence. Bence acele etmeyin akışa bırakması iyi aslında. Her şey programlı olunca da bişey olmasa insanın morali bozulabilir olmadı diye. Kendi stresinizi çözene kadar ilerlemek mantıklı gelmedi bana. O halinizi ailesi görüp yorum yapacak çünkü. 🫠

Back
X