- 27 Haziran 2022
- 35
- 18
- 22
-
- Konu Sahibi Ogretmenhnm13
Evet muhtemelen iç Anadolu olacak en fazla teşekkür ederimAmaaann zaten doğu göreviniz var evlenin doğu göreviniz beraber bitirirsiniz. İkinizin ailesine de yakın yaşayamazsınız muhtemelen iç Anadolu da bir yerlerde yaşarsınız. Sen istediğini diret zorunlu doğu görevi yapacağım 4 yıl de
Haklısınız düşünmek için çok erken ama işte anneler biraz evhamlı olunca şimdiden düşünmek zorunda kalıyorum boş yere. Kolay gelsin size inşallah atanirsinizKpss için tek adımlık kurşunum kaldı.
Sınav süreci o kadar yorucu ki evlenme planı yapamıyoruz. Bunları düşünmeyin. Okul bitecek kadro sınav atama süreci ayrı şehirler olacak. Çok uzak bir tarih.
İşte burada devreye girmesi gereken sohbet “anne dur bakalım nereye atanacağız nasıl olacak belki ikimiz de aynı uzak yere atanacağız ne olacağı belirsiz” falan olmalı. Böyle evham durumu minimuma iner.Haklısınız düşünmek için çok erken ama işte anneler biraz evhamlı olunca şimdiden düşünmek zorunda kalıyorum boş yere. Kolay gelsin size inşallah atanirsiniz
anneniz ve ablalariniz kismen hakli, 14 saat gercekten cok uzun, evliligin cicim aylari gecince cok ozlersiniz, istediginiz zaman da gidemezsiniz.Herkese merhaba. Uzun zamandır üzerinde düşündüğüm ve benim zihnimi aşırı meşgul eden bir sorunum hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Erkek arkadaşımla aynı okulda tanışıp sevgili olduk çok iyi anlaşıyoruz nasipse ikimiz de öğretmen olacağız az bir zamanımız kaldı. Sorun şu ki ben Trakyalıyım erkek arkadaşım ise Akdeniz'de aramızda ortalama 14 saat mesafe var. Benim için sorun değilken ailem için özellikle annem ve ablalarım için bu kadar uzak olması büyük sorun yaratıyor. Nasıl tanışıp anlaşacağız kültürümüz uyuşacak mı iyi insanlar mı neden buralardan birini istemiyorsun diye bir sürü şeyler söyleyip moralimi bozuyorlar haliyle benim de hevesim kırılıyor gerçekten bu kadar zor bir şey mi uzak şehirden biriyle evlenmek? Ablalarımın da aynı şehirden evli olup annemin yanında olmaları da bu durumu etkilediği için benim de uzaklaşmamı istemiyorlar. Bulunduğum şehirde de tanışmak isteyen kişiler olunca haliyle annem neden bu kadar ısrarcısın diye sorguluyor. Bayramda düğünlerde zor gelecekmişim istediğim zaman onları göremeyecekmişim ablaların burda herkes burdayken sen nasıl o kadar uzağa gideceksin diye düşünüyor bir yandan da hak veriyorum sanırım en küçük çocuk olmamın da verdiği bir hassaslık var annemde hala büyüdüğümü içten içe kabul edemiyor. Sen o kadar uzağa gidersen ben nasıl yanına gelirim diye düşünüp duruyor. Ama şöyle bir şey de var erkek arkadaşım ailesine aşırı bağlı biri değil illa ki memleketimde yaşamak istiyorum demiyor istemiyor hatta bu kadar çok istiyorsan sizin oraya yakın bir yerde de çalışabiliriz demişti. Bu durum o kadar çok içimde sorun oluyor ki artık yanlış bişey mi yapıyorum gerçekten mutlu olamayacak mıyız uyuşamayacak mıyız diye kendime sorup duruyorum haliyle erkek arkadaşım da bunu yavaş yavaş hissetmeye başladı. Sizlerin arasından benim gibi durumda olan var mı gerçekten çok mu zor böyle uzak şehirden biriyle evlenmek ya da pişman mısınız keşkeleriniz var mı fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Ben yeter ki ruh eşimi bulmuş olayım uzağa giderim. Hatta yurt dışına da giderim. Sizin yine aileniz yalnız değil benim sadece annem var ona rağmen kendisine de diyorum elbet gideceğim bi gün diye hayat böyle maalesef :) Pişman olunacak şey uzak şehirde yaşamak değil evleneceğin kişinin yanlış kişi olmasıdır bence onun dışında o şehre elbet alışırsınız :)Herkese merhaba. Uzun zamandır üzerinde düşündüğüm ve benim zihnimi aşırı meşgul eden bir sorunum hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Erkek arkadaşımla aynı okulda tanışıp sevgili olduk çok iyi anlaşıyoruz nasipse ikimiz de öğretmen olacağız az bir zamanımız kaldı. Sorun şu ki ben Trakyalıyım erkek arkadaşım ise Akdeniz'de aramızda ortalama 14 saat mesafe var. Benim için sorun değilken ailem için özellikle annem ve ablalarım için bu kadar uzak olması büyük sorun yaratıyor. Nasıl tanışıp anlaşacağız kültürümüz uyuşacak mı iyi insanlar mı neden buralardan birini istemiyorsun diye bir sürü şeyler söyleyip moralimi bozuyorlar haliyle benim de hevesim kırılıyor gerçekten bu kadar zor bir şey mi uzak şehirden biriyle evlenmek? Ablalarımın da aynı şehirden evli olup annemin yanında olmaları da bu durumu etkilediği için benim de uzaklaşmamı istemiyorlar. Bulunduğum şehirde de tanışmak isteyen kişiler olunca haliyle annem neden bu kadar ısrarcısın diye sorguluyor. Bayramda düğünlerde zor gelecekmişim istediğim zaman onları göremeyecekmişim ablaların burda herkes burdayken sen nasıl o kadar uzağa gideceksin diye düşünüyor bir yandan da hak veriyorum sanırım en küçük çocuk olmamın da verdiği bir hassaslık var annemde hala büyüdüğümü içten içe kabul edemiyor. Sen o kadar uzağa gidersen ben nasıl yanına gelirim diye düşünüp duruyor. Ama şöyle bir şey de var erkek arkadaşım ailesine aşırı bağlı biri değil illa ki memleketimde yaşamak istiyorum demiyor istemiyor hatta bu kadar çok istiyorsan sizin oraya yakın bir yerde de çalışabiliriz demişti. Bu durum o kadar çok içimde sorun oluyor ki artık yanlış bişey mi yapıyorum gerçekten mutlu olamayacak mıyız uyuşamayacak mıyız diye kendime sorup duruyorum haliyle erkek arkadaşım da bunu yavaş yavaş hissetmeye başladı. Sizlerin arasından benim gibi durumda olan var mı gerçekten çok mu zor böyle uzak şehirden biriyle evlenmek ya da pişman mısınız keşkeleriniz var mı fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Nasıl tanışıp anlaşacağız kültürümüz uyuşacak mı iyi insanlar mı neden buralardan birini istemiyorsun
Ablalarımın da aynı şehirden evli olup annemin yanında olmaları da bu durumu etkilediği için benim de uzaklaşmamı istemiyorlar.
Aileniz, büyüyüp evlenecek yaşa geldiğinizin farkında değiller mi? Seçimlerinize ve hayat görüşünüze saygı göstermek yerine kendilerini düşünüyorlar. Senin hayatın, evleneceğin kişiyi sen seçeceksin, biz hep arkandayız diyeceklerine biz nasıl o kadar uzağa geleceğiz diyorlar. Ellerini taşın altına koymadan her şey basitçe kendiliğinden oluşsun istiyorlar. Gidelim biz de başka kültürden insanlar tanıyalım, kaynaşalım, damat adayının ailesini çevresini görelim, kızımızı yalnız bırakmayalım demiyorlar, niye buradan birini bulmuyorsun diyorlar. Yine de evleneceklerse nasıl bir yerde yaşayacak bakalım görelim demiyorlar.Sen o kadar uzağa gidersen ben nasıl yanına gelirim diye düşünüp duruyor.
Ben kardeşlerimden ayrı sehirdeyim. Bende çok çok zor. Fakat bizim yaşlarımız çok yakın ve maşallahHerkese merhaba. Uzun zamandır üzerinde düşündüğüm ve benim zihnimi aşırı meşgul eden bir sorunum hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Erkek arkadaşımla aynı okulda tanışıp sevgili olduk çok iyi anlaşıyoruz nasipse ikimiz de öğretmen olacağız az bir zamanımız kaldı. Sorun şu ki ben Trakyalıyım erkek arkadaşım ise Akdeniz'de aramızda ortalama 14 saat mesafe var. Benim için sorun değilken ailem için özellikle annem ve ablalarım için bu kadar uzak olması büyük sorun yaratıyor. Nasıl tanışıp anlaşacağız kültürümüz uyuşacak mı iyi insanlar mı neden buralardan birini istemiyorsun diye bir sürü şeyler söyleyip moralimi bozuyorlar haliyle benim de hevesim kırılıyor gerçekten bu kadar zor bir şey mi uzak şehirden biriyle evlenmek? Ablalarımın da aynı şehirden evli olup annemin yanında olmaları da bu durumu etkilediği için benim de uzaklaşmamı istemiyorlar. Bulunduğum şehirde de tanışmak isteyen kişiler olunca haliyle annem neden bu kadar ısrarcısın diye sorguluyor. Bayramda düğünlerde zor gelecekmişim istediğim zaman onları göremeyecekmişim ablaların burda herkes burdayken sen nasıl o kadar uzağa gideceksin diye düşünüyor bir yandan da hak veriyorum sanırım en küçük çocuk olmamın da verdiği bir hassaslık var annemde hala büyüdüğümü içten içe kabul edemiyor. Sen o kadar uzağa gidersen ben nasıl yanına gelirim diye düşünüp duruyor. Ama şöyle bir şey de var erkek arkadaşım ailesine aşırı bağlı biri değil illa ki memleketimde yaşamak istiyorum demiyor istemiyor hatta bu kadar çok istiyorsan sizin oraya yakın bir yerde de çalışabiliriz demişti. Bu durum o kadar çok içimde sorun oluyor ki artık yanlış bişey mi yapıyorum gerçekten mutlu olamayacak mıyız uyuşamayacak mıyız diye kendime sorup duruyorum haliyle erkek arkadaşım da bunu yavaş yavaş hissetmeye başladı. Sizlerin arasından benim gibi durumda olan var mı gerçekten çok mu zor böyle uzak şehirden biriyle evlenmek ya da pişman mısınız keşkeleriniz var mı fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Evet ben de şuan hep bunları söylüyorum ilerisi için ne olacağı belli olmaz diye yavaş yavaş değişiyor düşünceleriİşte burada devreye girmesi gereken sohbet “anne dur bakalım nereye atanacağız nasıl olacak belki ikimiz de aynı uzak yere atanacağız ne olacağı belirsiz” falan olmalı. Böyle evham durumu minimuma iner.
Ben de söylüyorum ilerde sen gelirsin babamla kalırsın hem de sana da gezmeye şehir çıkacak birlikte gezeriz değişiklik olur diye biraz değişmeye başladı. Erkek arkadaşım çocukluğundan beri ailesine bağlı değilmiş bazı olaylardan dolayı o yüzden pek yanlarında yaşamak isteyeceğini sanmıyorum ama belli de olmaz tabii ki fikirler değişebiliyor o zamana kadar. Ve dediğiniz gibi ben de yalnız kalmaktan az da olsa korkuyorumBenim ailem 3 saatlik uzaklikta 7 yil oldu evleneli annem hala uzaga gittin diyor . Yani uyusuk biri bence annem ya . Ne anneler var istedigi zaman cantasini alip gidiyor kizina yada maddi imkan varsa kizi gidiyor ilk firsatta vs . Ama kesinlikle is konusu tam yerine oturunca karar verin . Benim esimde evlenmeden once senin ailenin yanina gideriz dedi evlendikten sonra illa ailemin yanina gidelim diye tutturuyor . Net bir seyler gelismeden karar vermeyin .
Bu arada benim bir arkadasim su an doguda gorevli esiyle birlikte . Onunda abla ve abileri var . Ama evlendiler yeni evlendiler . Yerlerini tam belirledikten sonsa evlilik yaptilar . Gayet mutlu .zaten iki tane ablaniz var biriniz uzakta olabilirisiniz . Zafen calisacaksiniz vakit nasil geciyor anlamiyacaksiniz bos vakitlerde takilirsiniz beraber .
Kendi fikrim ben cok yalniz kaldim . Calistigim zaman o konular aklima bile gelmiyordu ama evde durunca cok zorlandim.
Beni de düşündüren bu konu zaten tüm ailem birlikte olup zaman geçirirken ben uzakta olunca sanirim üzüleceğimanneniz ve ablalariniz kismen hakli, 14 saat gercekten cok uzun, evliligin cicim aylari gecince cok ozlersiniz, istediginiz zaman da gidemezsiniz.
ayrica bizim ulkede genelde erkekler kizi kendi memleketinde istiyor, kadin da deplasmanda oldugu icin eziliyor. o yonleri iyi degerlendirin.
Kesinlikle bencillik ediyorlar bence de. Şuan düşünmem gereken bunlar değilken düşünmek zorunda kalıyorum şuan evde olmamın da etkisi yüksek bu konuda. Ortada bir şehirde yaşamak en iyisi dediğiniz gibi. Her zaman yanlarında olamayacağımı öğrenmeleri gerekZaten kıyı şehirlere Akdeniz Trakya gibi atanmanız çok çok zor hatta imkansız. Öğretmenliği yazarken bunu göze almadılar mı?
İkinizin ortasında bir şehirde yaşarsınız mesela. Hayat boyu hep yanıbaşlarında olamazsınız biraz bencillik ediyorlar bana göre.
Çocuklarımızın gün gelip yuvadan uçacağını göze alıyoruz. Yeğenim bu sene şehirdışında üniversite okutacak. Sonrada zorunlu görevlerle beraber hep ayrı şehirde yaşayacak. Hep iyi olsun da mesafeler bir şekilde aşılır. Ailesi olarak bize düşen bu. Bence ailenizin tesirinde kalmayın. Önemli olan nasıl bir aile, kültür anlamında çok uçurum yoksa karakterine güveniyorsanız o zaman devam edin.
Doğru söylüyorsunuz umarım benim için de doğru kişidirBen yeter ki ruh eşimi bulmuş olayım uzağa giderim. Hatta yurt dışına da giderim. Sizin yine aileniz yalnız değil benim sadece annem var ona rağmen kendisine de diyorum elbet gideceğim bi gün diye hayat böyle maalesef :) Pişman olunacak şey uzak şehirde yaşamak değil evleneceğin kişinin yanlış kişi olmasıdır bence onun dışında o şehre elbet alışırsınız :)
Böyle düşünmemek en iyisi aslında ama çevremde bu kadar dile getiren olunca ister istemez düşünmek zorunda kalıyorum. Size mutluluklar dilerim hayırlı olsunBizim aramızda araçla 3.5-4 saatlik mesafe var ve nişanlıyız. Bence evlilik arefesi zor ben o şehre taşınacağım gerisini düşünmüyorum sevdiğimin yanında olacağım, ailem o olacak. Zaten benim ailem kendi aileni kur kafasında olduğundan şöyle böyle demediler.
Görümcem de 14 saatlik mesafedeki ile evlenip gidecek ama o da düşünmüyor bu tür şeyleri. Aşk olunca öyle mantık falan olmuyor :)
Evet İstanbul'a atanma ihtimalim de çok yüksek olabilir. Evlenince değişiyordur tabii ben o hissi bilemediğim için böyle düşünüp duruyorum belki deMin Yüzde 50si İstanbul’da olacak artık atamaların bir süre. Trakya’ya atanma ihtimaliniz de yüksek. Artık merkezi ve pahalı yerler en düşük puanlarla kapatıyor. En son sağlık atamalarında Antalya Muğla Hakkari ve İstanbul en düşük puanlardı mesela. Bu sefer öğretmen atamasında İstanbul en düşük olacak gözüküyor. Çok uzağa gitmeyeceksiniz yani. Onun haricinde evlenene dek bende uzağa gidemem ne yaparım diyordum. Evlendim şuan heryere gider eşimle yaşarım diyorum. Aile olunca birbirinizin her şeyi oluyorsunuz. Mekan çokta farketmiyor.