- 27 Haziran 2022
- 35
- 18
- 22
-
- Konu Sahibi Ogretmenhnm13
Özelde çalışacaklarsa istedikleri yerde yaşayıp çalışırlar. Devlete atanacaklarsa puanları dahilinde seçmeleri gerekir. Zorunlu görev çok da zorunlu değil ama ilk atamada açılan yerler genelde doğu illeri oluyor. Kesinlikle atanacaklarsa bunlar belli olduktan, hatta farklı şehirlere atanıyorlarsa tayin hakkı geldikten sonra (genellikle eş durumu tayini 3 yıl dolunca geliyor) evlilik düşünmeleri en doğrusu.ogretmenler istedikleri yerde calisabiliyor mu hemen? once atanip zorunlu gorev falan yapmiyorlar mi yani? bence ikinizin de isi gucu belli olana kadar bunlara kafa yormayin. ikinizin de isine, sartlarina bagli olarak sehir secersiniz.
Haklısınız gözlerinde çok büyütüyorlarBaska ülkelerden evlenip anlasanlar var. Yeter ki insanlarin niyeti olsun. Gözlerinde cok büyütüyor aileniz. Artik mesafeler eskisi kadar uzun da degil
Başta benim için sorun yoktu zaten kendi şehrimde de yaşamak gibi bir niyetim çok olmadı ama işte bu kadar fikir ortaya çıkınca benim de kafam karışmaya başladı haklısınız benim de çevremde çok mutlu olanlar varAnnenize hem hak verdim hem de hak vermedim
Farklı şeylerde evlenen ve çok mutlu olan çok fazla kişi var hatta tanıdığım bile var. Kız ikide bir annesin yanına geliyor annesi kızın yanına gidiyor öyle çok zor bir şey değil aynı ülke içinde yaşıyoruz sonuçta.
Ama ailenin yanından ayrılırken yaparım ederim deyip sonra yapamayan kişilerde var. Bu kararı iyice düşünmen gerekiyor. Sen hangisisin ?
Haklısınız huzur en önemlisiİkimizde öğretmen olucaz demişsiniz o yüzden Doğu ya gitme ihtimalinizde var. Ben de evlenip uzağa gittim eşimin görevi sebebiyle 20 saatlik araçla mesafe, önce burukluk oluyor ve korktular olaylar oluyor diye ama benim orada huzurlu olduğumu bildiklerinde geçti yani bence sizin mutluluğunuz öncelik olmalı aileniz içinde. Gel git zor oluyor haliyle ama dediğim gibi HUZUR en önemlisi
Nasıl tanışıp anlaşacağız kültürümüz uyuşacak mı iyi insanlar mı neden buralardan birini istemiyorsun diy
Ben de bundan bahsediyorum aslında atandığımda illa ki uzağa gideceğim zaten benim memleketime tayin istemem zaten 10 yılımı alacak. Ve dediğiniz gibi iki taraftan da uzak olmak en iyisi sadece ailemin düşüncesini daha değiştiremiyorum maalesef biraz fazla düşünüyorlarCok sacma bir dusunce. Esinin ailesiyle tanisacaklar, ama anlasmak veya kulturlerine alışmak zorunda degiller. Ne alaka? Muhtemelen pek gorusmeyecekler bile. Onlari ne ilgiendiriyor ki? Hem sen o kadar uzakta yasayacagin anlamina gelmiyor ki. Esinin memleketinde yasamayacaksiniz sonucta. Evlenmesen bile atanip baska sehre gudecektin, ne farki var. Esinin memleketinde yasamamalisin, buna ailenin yerinde olsam ben de karsi cjkarim. Bu konuda sevgilinin tutumundan emin olmalisin. Hayatinin hatasi olur benden söylemesi. Ben de baska sehirden biri ile evliyim. Ustelik ailem asiri tutucu, katiyyen gorucu usulunden baska turlusu olmaz kafasinda insanlar olmasina ragmen. Internetten tanistim. Hicbir sorun da olmadi. Iki aileden de uzakta yasiyoruz. Bu yasadigimiz ikinci sehir, iki oturdugumuz yer de benim aileme daha yakindi. Benim aileme 3 gidiyorsak esimin ailesine 1 gidiyorduk. Cok ideal oldubu benim icin. Kendi secimimiz dahilinde bi durum degildi ama bence boylesi cok daha iyi. Aklinda bulunsun. Bence iki ailwden de uzak olmak en guzeli. Ama kendi ailene daha yakin olman daha iyi. Dogumu var, lohusaligi var vs.